Gerson-terápia a rák ellen

Beata BishopA magyar származású Beata Bishop, a Gerson-terápia magyarországi „nagykövete” Angliában élő írónő, 1981-ig a BBC-nek dolgozott újságíróként, amikor melanómát diagnosztizáltak nála, illetve később, a műtéti beavatkozások ellenére áttétek sorozatát. Bár állását ott kellett hagynia, és sebészorvosa legfeljebb néhány hónapot jósolt neki, a szigorú diétán és életmódváltáson alapuló Gerson-terápia segítségével két és fél év alatt meggyógyult. Felgyógyulását, valamint két terapeutaképző tanfolyamot és diplomájának megszerzését követően pedig pszichoterapeutaként kezdett dolgozni. Hosszú idő után, 1989-ben látogatott először Magyarországra, és el is kezdte a számára sorsfordító Gerson-terápia hazai népszerűsítését.

A tartós gyógyulás lépései

„A hagyományos terápiák daganatközpontúak, és a tumor felszámolását tekintik kizárólagos céljuknak. A Gerson-terápia ezzel szemben azon alapul, hogy a tumor nem maga a betegség, hanem csak annak tünete, a tumor megszüntetése pedig csak az első lépés a gyógyulás útján. A teljes szervezet maradéktalan újjáélesztésére van szükség” – hangsúlyozta Beata Bishop.

Ennek rendkívül hatásos módszere – a többség számára egyelőre – radikális étrendi változtatáson nyugszik. A Gerson-diéta alapja a bio zöldségekből és gyümölcsökből készített, frissen préselt levek és gyógyító ételek fogyasztása. A méregtelenítést a naponta alkalmazott kávés beöntésekkel kívánja elérni. Az egyes szervek működését emellett kiegészítő gyógyszeres kezeléssel támogatják, de nem kémiai, hanem organikusan termelt alapanyagokból származó gyógyszerekkel.

A könyvben részletezett, négy lépésből álló program szigorú követésével kiküszöbölhetők a betegségek alapvető okai, és tartós gyógyulást lehet elérni. A Gerson-diétát követőknek valójában semmi fontos tápanyagról nem kell és nem is szabad lemondaniuk, ráadásul az ízletesen elkészített ételek a legkifinomultabb ízlést is kielégítik. Erről a könyv olvasói maguk is meggyőződhetnek, ha kipróbálják a kötet mintegy száz oldalas receptmellékletének ételféleségeit.

Felelősség és aktív részvétel

A terápia sikeréhez elengedhetetlen az embert testi-lelki-szellemi egységnek tekintő átfogó szemléletmód, valamint az egyéni felelősségvállalás: a betegnek mindezeken a szinteken aktívan részt kell vennie saját gyógyulási folyamatában.

A Gerson-gyógymód nem specifikus, ezért számos különféle betegség kezelésére alkalmas, és célja a szervezet helyes működésének visszaállítása, hogy az újra meg tudja gyógyítani önmagát.

„Munkánkat egyfajta hídépítő munkának tartjuk az akadémikus gyógyítás és a kiegészítő terápiák között, mert úgy gondoljuk, hogy az önsegítő módszerek nem alternatívái, hanem kiegészítői a hivatalos orvoslásnak – fogalmazta meg az írónő, aki egyben a terápiát hazánkban elérhetővé tevő alapítvány tiszteletbeli kuratóriumi elnöke is.