Arcjóga, a természetes arcfiatalítás

Egy bizonyos kor után legszívesebben elrejtenénk a tükröt a fiók mélyére. Az öregedés első jeleit általában az arcunkon és a nyakon észleljük, csökken a bőr nedvességtartalma, feszessége, és megjelennek az első ráncok. Az arc fáradt, nyúzott, eltűnik a kontúrja, petyhüdtté válik.

Arcjóga, a természetes arcfiatalításA nők egy része egy idő után feladja a küzdelmet, van, aki kés alá fekszik, míg a többség keresi a természetes megoldást. Az arcjóga a világ legtermészetesebb megoldása a kezdődő és a már meglévő ráncokra. Ez a módszer most már Magyarországon is elérhető.

Miben rejlik a hatása? Egyrészt az arc izmai ugyanolyan izmok és ugyanúgy működnek, mint a test többi izma. Ha nem tornázunk, testünk izmai petyhüdtté válnak, ugyanez vonatkozik az arcizmokra is. Az arcjóga olyan gyakorlatokból áll, amelyek gondoskodnak arról, hogy az arc meghatározó izmai visszanyerjék fiatalos feszességüket és tónusukat.

Másrészt sajnos nem elég az arcizmokat tornáztatni, hiszen lehet bármilyen feszes az arcunk, a stressz, a fáradtság, az energiahiány azonnal meglátszik rajta. Az arcjóga gyakorlatok segítségével fokozhatjuk az energiaáramlást, a szépségpontok stimulálásával halványítani tudjuk a már meglévő ráncokat. Az eredmény: energiával teli, fiatal arc.

Az arcjóga enyhíti a homlokráncokat, csökkenti a toka méretét, feszessé teszi a nyakat, az arcjóga relaxációs szemmasszázs megszünteti a szem alatti karikákat, táskákat, megemeli az arcot, kisimítja az arc-, a nyak- és az állvonalat, teltebbé és feszesebbé varázsolja az ajkakat. Növeli a bőr anyagcseréjét és oxigénfelvevő képességét, ezáltal javul a bőr tónusa és színe.

Az érdeklődők ingyenes, online tanfolyam keretei között ismerkedhetnek az arcjógával és a gyakorlatokkal.

Koós Viki
kozmetikus, arcjógainstruktor, okl. akupresszúrás arcmasszőr
www.arcjoga.hu