Öblögessünk olajjal – gyógyít, szépít!

Ki gondolná, hogy egy kiváló minőségű olaj lehet a fehér fogak vagy a tökéletes arcbőr titka? Vannak olyan szépségápolási trükkök és praktikák, amelyek kipróbálásához egy kis bátorság kell – ilyen az olajkúra is. Kevesen gondolnák ugyanis, hogy az olaj segít a szépségünk és egészségünk megőrzésében. Ne féljünk tőle, próbáljuk ki bátran, nem fogjuk megbánni!

Az ősi indiai gyógyítás már több ezer éve használja az olajkúrát. Ha minden reggel rendszeresen öblögetünk az olajjal, számos betegségtől megkímélhetjük magunkat. Miért? A szájban nagyon sok káros baktérium és gomba lakozik, ezek okozhatják a kellemetlen leheletet és súlyosabb esetben gyulladást is. Ha az olajjal rendszeresen öblögetünk, fokozzuk a nyáltermelést, a nyállal pedig távoznak a méreganyagok és a káros baktériumok is.Olíva, repce, kókusz

Miben segít az olaj?

Elsősorban szájunk és fogaink egészségét őrizhetjük meg az olajkúrával, ami erősíti, fehéríti a fogakat, hatásosan véd a fogínygyulladás ellen, megelőzi a fogszuvasodást és tisztítja a nyelvet is. Hosszú távon bőrünk, hajunk és körmünk állapotát is javítja, méregtelenítő hatásának köszönhetően a fogyást is segíti – egyszóval szervezetünk megtisztul, regenerálódik és szépül.

Milyen olajat és hogyan használjunk?

A legfontosabb az, hogy mindig kiváló minőségű, növényi és hidegen sajtolt olajat használjunk. Az olívaolaj nagyon jó a bőrre, a napraforgó olaj a fogyni vágyóknak ideális, a szezámolaj a szívre és a csontokra van jó hatással, a kókuszolaj pedig a baktériumok és a gombák elleni csodafegyver.

Reggelente, fogmosás előtt öblögessünk az olajjal 10-20 percen keresztül. Fontos, hogy ne nyeljük le az olajat, ha végeztünk, feltétlenül köpjük ki. Ne ijedjünk meg attól, hogy az olaj a hosszú öblögetéstől és a sok nyáltól felhígul és habos folyadékká változik. Ha letelt az idő, köpjük ki, öblítsük ki a szánkat, és mossuk meg alaposan a fogunkat.

(Németből fordította: Sophie)