Vegetáriánus fesztivál

Immár 18. alkalommal az idén is megrendezik a Vegetáriánus fesztivált. Augusztus 30-án (szombaton) és 31-én (vasárnap) a hagyományokhoz híven sok színes és érdekes programmal, fellépőkkel, kiállítókkal és finomságokkal várnak minden érdeklődőt – kicsiket és nagyokat – a szervezők. Akárcsak az elmúlt években, a rendezvény ezúttal is teljesen ingyenes.

A 18. Vegetáriánus fesztiválon a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (X. kerület, Szent László tér 7-14.) táplálkozási szakemberek előadásait, csoportos jógát, tai csit és csikungot, relaxációs foglalkozásokat, valamint makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókat, főzőtanfolyamokat, öko- és bio szemléletű termékbemutatókat kínálnak – nem csak vegetáriánusoknak!Vegetáriánus fesztivál

Az idei szakmai előadásokon többek között szó lesz a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről. A rendezvény célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, illetve hogy rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A két nap alatt lehetőség van természetgyógyászokkal folytatott konzultációra is. A fesztivál több zenei és táncprogramot is kínál.

Előadást hallhatnak többek között a következő témákban: újabb ismeretek az állati eredetű élelmiszerek egészségügyi kockázatáról; a nyerskonyha legértékesebb tápanyagairól, valamint Vélemények viharában – a vegán táplálkozásról pro és kontra címmel. Az érdeklődők hallhatnak egyebek mellett arról: Hogyan legyek vegán? – gyakorlati segítség az átálláshoz.

A programban szerepel kismama- és baba-mama jóga, hangfürdő, önvizsgálati meditáció, a gyerekeknek pedig lesz kreatív mesetánc. Főzőverseny, növényi tejbár és egészségbolt nyers vegán ételbemutató kóstolóval várja a látogatókat.