Az anyajegyek rejtett jelentése

Ha az ókorban élnénk, anyajegyeink alapján kimerítő jellemzést kaphatnánk magunkról. Nem mindegy, hol a foltocska – állították az akkor élt tudósok. A modern medicina szerint az anyajegyek veleszületett bőrfejlődési rendellenességek vagy vírusos eredetű, jóindulatú daganatok.

Az ókori emberek úgy tartották, hogy a testen az anyajegyek nem véletlenszerűen jelentkeznek, hanem az égiek ajándékai. Az ókori „tudósok” sok mindent tudtak elmesélni az emberről az anyajegy helyzete, mérete, színe alapján: az egészségi állapotától kezdve a sorsáról, jövőjéről. A kicsi anyajegyek nem számítottak, csak azokat vizsgálták, amelyek 3-4 mm-nél nagyobb méretűek voltak.

Miről is árulkodnak anyajegyek – nyaktól felfelé?

Az ajkakon lévő anyajegyek gyenge jellemre, a felelősségtől való félelemre utalnak. Az ajkukon anyajegyet viselők gyakran káros szenvedélyek áldozataivá válnak.

A fülön található anyajegyek a túlságos elbizakodottságról, a saját képességek és erények felnagyításáról tanúskodnak. A fülükön anyajegyet viselő emberek szilárd jelleműek a cél elérésének érdekében, minden erőfeszítést megtesznek azért, hogy még jobban megemeljék tekintélyüket a környezetükben élők szemében.

A fejen (a haj alatt) található anyajegyek: a fejtetőn lévő anyajegy filozófus, gondolkodó típusról árulkodik, aki a saját individuális világában él. A bizalmatlan, egyedülálló embernek a tarkóján van anyajegye, az elé állított feladatok elérésében csak személyes célok és motívumok vezérlik, nem számít senkinek a segítségére sem. A halántékon található anyajegy azt jelenti, hogy „gazdája” emocionális, de ugyanakkor zárkózott. Az ilyen anyajegyet hordók gyakran szenvednek idegösszeroppanásban, mivel az összes emóciót magukba zárják. Az anyajegyüket a halántékukon viselők tehetségesek és maguknak valók.

A szemhéjon lévő anyajegyek a „tulajdonos” ingerlékenységét, elégedetlenségét jelentik önmagával és a környezetében lévő emberekkel szemben. A szemhéjukon anyajegyet hordók igen kritikusak, szeretik az embereket szemtől szembe megítélni, mindeközben saját maguk sebezhetőek és emocionálisak.

Anyajegy az állon – irigylésre méltó makacsság/konokság minden dologban, legyen az a karrier vagy a család. Az ilyen embereknek a makacsságuk nagyon gyakran többet árt, mint használ. Hideg, számító eszük zsarnokot teremt belőlük, akaratukkal minden körülöttük lévőt elnyomnak.

Anyajegy az orron: közlékenység, derűs természet. Az anyajegyüket az állukon hordók könnyen találnak kontaktust az összes emberrel, és könnyen megbocsátják a sértéseket. A karrierben azonban sajnos nem sikeresek, mivel nem képesek koncentrálni a megadott feladatra, gyakran alacsony beosztásban dolgoznak, nem üzletemberek.

Anyajegy a járomcsonton – felelősségteljesség, határozottság. A járomcsontjukon anyajegyet viselő emberek közül kerülnek ki politikusok, közéleti személyiségek. Sajnálatos módon gyakran támasztanak önmagukkal szemben – előre megmondhatóan megoldhatatlan – nemes feladatokat, és egész életüket ennek a feladatnak szentelik.

Anyajegy a homlok felső részén – vezéregyéniség, mindig eléri céljait. Az ilyen emberek képesek másokat is magukkal vonzani felelőtlen kalandokba, rendíthetetlenül hisznek bármely vállalkozás sikerében. Az ilyen emberektől beosztottjaik ugyan félnek, de közben tisztelik őket.

– és alatta…

Anyajegyek a mellen: hűség, tiszta szerelemre való képesség. A mellükön anyajegyet viselő emberek közül sokan élnek boldogok a házasságban, ám ugyanilyen gyakran boldogtalanok is az életben, mivel csak egy embert szeretnek, és képtelenek másik partnert találni.

A has, a bordák területén anyajegyet viselők gyakran hisztérikusak, keresik a veszekedést és verekedést kiváltó okokat, a közeli hozzátartozók és a környezetükben élő emberek nemigen szeretik őket, ami állandó összeütközéshez vezet. De elég a mi kis „méregzsákunknak” egyedül maradnia, és máris megjelennek a könnyek, az önsajnálat stb. Egyre nő a bizonyosságuk arról, hogy az egész világ ellenük van.

A hátukon anyajegyet viselők a szenvedélyes aktivisták, sportolók stb. Mindent felépítenek, és mindenkit cselekvésre bírnak. Sajnos azonban – figyelmen kívül hagyva látszólagos aktivitásukat – az ilyen emberek önbizalomhiányban szenvednek. Ha eltekintünk a látszólagos sportosságtól, egészségük kívánni valót hagy maga után.

Anyajegyek a karon, kézen: a kar, a kéz belső oldala – sebezhető, érzékeny természet, ugyanakkor önimádó, nem tűri a kioktatást és a más véleményt. Szereti, ha babusgatják és dédelgetik. Anyajegy a kar, kéz külső oldalán: művészi hajlam. A testnek ezen a részén anyajegyet hordók gyakran színészek, zenészek, írók, tehetséges pedagógusok és jó sportolók.

Az ujjakon igen ritkán fordulnak elő anyajegyek. Az ilyen anyajegyet viselő a társaság lelke, mindenki által szeretett ember. Életimádó, a legnehezebb helyzetből is megtalálja a kivezető utat. Az élet minden szférájában sikeres.

Anyajegyek a tenyéren és a sarkakon – a belső szervekkel kapcsolatos súlyos egészségi problémákat jeleznek. Az életben ráadásul magányosak is. Az ilyen emberek fáradhatatlanul dolgoznak, makacsságukkal magas életszínvonalat érnek el.

Az itt említett jellemzések természetesen nem férnek össze a tudományos gondolkodásmóddal. Előfordul, hogy az ember egész testét szó szerint elborítják az anyajegyek. Ezek szerint az ilyenek egyszerre rendelkeznek az összes fenti tulajdonsággal? E tekintetben az ókoriak nem hagytak ránk semmiféle útmutatót…

(Forrás: newsland.ru, oroszból fordította: Bajkovné Erdész Mária)