Tanácsadóink

A tanácsadó: Dr. Flórián Sándor

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
koleszterin
2011.03.09. 11:34A kérdés:

Jó napot kivánok. szeretném megkérdezni hogy mit ajánlana a koleszterin szintemre mert elég magas 10körül van mindig a gyogyszerrel ugy vagyok hogy nembirom szedni eggyiket sem. valami más lenne jo akár gyogynövény mert ezt lekéne vinni a normális szintre.szedtem az OMEGA3mat is de nagyon fájt töle a hasam. kérem ha tud valami megoldást válaszoljon. KÖSZÖNÖM:

A tanácsadó válasza:

Kedves Kérdező!

Azt javaslom , hogy forduljon a területileg illetékes lipidambulanciára. Háziorvostól kérhet beutalót.
Üdv Flórián dr.

vérnyomás
2011.03.06. 15:04A kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!Az alábbi dologban szeretném a segítségét kérni:2006-2007 körül magas vérnyomás betegséget állapítottak meg Nálam.az előzmény annyi volt,hogy hírtelen meghíztam , kb: 13-15 kg súlyfelesleget szedtem fel.( 164 cm magas vagyok,nehéz csintozatú,64 kg volt a " normális testsúlyom ami abban az időben 76 kg-ra növekedett majd ez 78 kg-nál megállt.Főleg hasi tájékra híztam).Kivizsgálásokra küldtek és megállapították a magas vérnyomást.Erre szedtem is kb 2 évigűPrelow 50 mg-os tablettát,majd 2 év után Rasoltán 50 mg-osra tért át a háziorvosom.A vérnyomásom azóta is ellenőrizve van negyedévente méréssel,fél évente szemészeti vizsgálattal, hasi ultrahanggal és vérkép ellenőrzéssel. ( vashiányos is vagyok, ezt is ellenőriztetni kell + találtak az epevezetékemen egy polipot,ezért az ultrahang.)Tavaly nyáron önhatalmúlag elhagytam a gyógyszer szedését,megpróbáltam egészségesebben élni. Sajnos a háziorvosomnak ezt nem tudtam elmondani,Ő a gyógyszerek feltétlen híve.Jógázni járok heti rendszerességgel és eddig sem ettem zsíros és fűszeres ételeket , de ezeket is mellőzöm.Gyógyteákat iszom.Most is a féléves kontroll vizsgálat közben vagyok.Eddig is méregettem otthon a vérnyomásomat és a negyedéves ellenőrzések alatt sem volt magas a mért érték.Most picit megijedtem,mert a mért értékek igen eltérőek. (Felkaros automata vérnyomásmérőm van otthon.) Leírom a mért értékeket.Ezeket kb 1-0,5 óránként mértem.reggel ébredéskor:104/65/81,125/76/86,117/76/76,118/78/80,132/80/72,132/78/77,(1/2 10 és 10 óra),136/83/89,123/77/84,138/79/89(fél 1),127/84/84/132/82/88,129/87/88,131/90/84,134/86/85.Kérdésem: Veszélyesek ezek az értékek vagy maradhatok a természetes gyógymód mellett?Válaszát előre is köszönöm:S Judit

A tanácsadó válasza:

Kedves Judit!
Legyen őszinte a háziorvosával. Ha ezeket az eredményeket meglátja , ő is örülni fog, hogy jó eredményeket mért. Minden orvos tudja, hogy elsődlegesen az életmódi szempontok fontosak a vérnyomás beállításakor is. Próbálja tovább csökkenteni a súlyát, mozogjon, lúgosítsa a szervezetét. Ilyen értékek esetén nem kell gyógyszert szednie, remélhetőleg még további eredményeket is elér majd a terápiája során.
Üdv Flórián dr.

x
2011.02.21. 08:26A kérdés:

Előző levelemet még annyival egészíteném ki hogy allergiás asztmás vagyok a parlagfűre.Azért írtam meg ezt mert a kínai orvoslás szerint minden mindennel összefüggErzsike

A tanácsadó válasza:

x

csontkopás
2011.02.21. 08:22A kérdés:

Kedves DoktorÚr!Bal oldali csípőizületi kopásom van a hagyományos kínai orvoslás szerint mit tehetek?Szedtem Gool port meg Diclac tbl-t vigyázok hogy melegben legyen az izületemen rendszeresen járok konditerembe,nyáron kocogok az erdőben.Hallottam a peptidekről is ami újra regenerálja a szöveteket legközelebb azt fogok rendelnide ebben nem nagyon hiszek.ÜdvözlettelErzsike

A tanácsadó válasza:

Kedves Erzsike!
Nem írta milyen panaszai vannak, hány éves, stb-de ha konditerembe jár, kocogni is, akkor nem olyan nagy a baj.Meg kell nézni, nincs e olyan anyagcsere zavar ami csontkopással jár, nincs e góc, ami gyulladást tart fenn.Az allergiát is kialakította valami, lehet hogy egy gyökere van a problémának.
Lúgosítani kell a szervezetet, Calciumot pótolni, rendszeresen terhelni, reumatológiai, fizikoterápiás kezelések, gyógytorna mindenképpen kell. Porcképzők adása is nagyon fontos.
Kínai orvosi szempontból tai chi, masszázs jön szóba, ill. akupunktúra és köpölyözés enyhítheti a tüneteket. Érdemes ginzenget is fogyasztani.És persze a legjobb a nem kínai homeopátia.
A peptidekre én is kíváncsi leszek...:)
Üdv Flórián dr.

tejcukor
2011.02.17. 18:43A kérdés:

Jó napot kívánok!Most olvastam hogy a tejcukorérzékenység gyogyitható,ennek nagyon örvendek.Nekem kb kettö és fél éve álapitoták meg hogy az vagyok,ez szülés után derült ki,elötte sose volt semi rá utalo jel,söt tehesen még kívántam is atejet és ittam is és semi bajom nem volt,aztán ahogy megszültem álandoan rosszul voltam mindentöl,és akkor derült ki hogy laktozérzékej vagyok és fel borult a bélflorám.Most én fözök szinte mindent, igy panasz mentes vagyok,de ha véletlenül elcsábulok egy turorudi után akkor görcsöl a hasam meg higabb mindjárt a székletem.Azt szeretném kérdezni ,hol lehet ezt megálapitani hogy gyogyithato e az én laktoz érzékenységem,van e eslyem a gyogyulásra?Hol érdeklödjek?Válaszát is elöre köszönömTSZ:Ibolya

A tanácsadó válasza:

Kedves Ibolya!

Látja laikusként milyen okosan írta, hogy tejcukorérzékeny lett, mert felborult a bélflórája.
Valóban így van, már csak azt kellene megállapítani, hogy mi borította ezt fel, ezt kiküszöbölni, és helyreállítani a flórát.Szerintem ehhez már minden természetgyógyász ért, keressen fel ilyen gyógyítót a lakókörnyezetében, vagy keressen engem az elérhetőségeimen.

Üdv Flórián dr.

A tanácsadó: Dr. Flórián Sándor

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Pontgyűjtő - július

Júliusban is értékes ajándékért versenyezhetnek a pontgyűjtők. (A pontgyűjtés részleteiről, feltételeiről itt olvashat.)

Fődíj: egy 3 alkalmas Yumeiho masszázs, értéke 30.000 ft. Igénybe vehető Galiotti Gábornál, a Magyarországi Yumeiho Egyesület elnökénél, Budapesten. Bejelentkezés: szeptember 30-áig. További részletek az egyesület honlapján.

Magyarországi Yumeiho Egyesület

További ajándékaink: a pontgyűjtő játékunk 2. és 3. helyezettjei számára egy-egy Kövi Szabolcs CD a Natúrszigettől.

A pontgyűjtő fődíját a Magyarországi Yumeiho® Egyesület bocsátja rendelkezésünkre.

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Az eseménynaptár üres.

Találkozzunk a Facebookon is!

Videó ajánlatunk

SENSITIV IMAGO – biofizikai állapotfelmérés felsőfokon

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés