A csillagjegyek és a nők

Vannak, akik feltétel nélkül hisznek az asztrológia előrejelzéseiben, mások kételkednek bennük. A többség – így a kétkedők is – elismeri, hogy a különböző csillagjegyek szülötteinek tipikus jellemvonásai valóban karakteresen megmutatkoznak az asztrológiai elemzésekben.

A gyakorlott elemző az esetek többségében például már ránézésre, egy rövid beszélgetést követően megmondja egy hölgyről, hogy ő vajon milyen csillagjegy szülötte lehet, és számára melyik jegyben született férfipartner volna az ideális társ.

Kos kisasszony, az energiabomba

A Kos jegyű nő kirobbanó temperamentummal megáldott, igazi tavaszi szülött, akinek energiái szinte kifogyhatatlanok. Amellett, hogy rendkívül kezdeményező típus, tervei megvalósításának kezdetén lelkes, és általában egy darabig kitartó is, ám legtöbbször nem marad ereje, kedve a sikeres befejezésre, mert már egy újabb célért lelkesedik. A szerelemben is hasonlóan viselkedik: hajlamos arra, hogy a kezdeti izzó fellángolás után szinte nyomtalanul eltűnjön, kilépjen a kapcsolatból, és másik férfiért rajongjon. Kos kisasszony harmonikus párkapcsolatban élhet az Oroszlán, a Nyilas vagy a Halak jegyében született urasággal, a többi jegy szülöttével viszont nem biztos, hogy zökkenőmentes lesz az élete.

A művészetért rajongó Bika

A művészetrajongó, kifinomult ízlésű, kényelemszerető és az élet élvezeteit különös módon kedvelő Bika hölgy romantikus lélek. Szereti a hangulatos vacsorákat, a holdfényes tengerparti sétákat, az ínyencségeket. Megjelenése, lakásának berendezése mindig ízléses, szereti a drága, fényűző holmikat. Természete nyugodt, sosem kapkod, mindig megfontoltan cselekszik. A munkában szorgalmas és kitartó.

Nagy fába vágja a fejszéjét az, aki szeretné megváltoztatni valamelyik tulajdonságát, a tetteit befolyásolni, esetleg egy vita során sarokba szorítani a Bika szülöttet. Kemény dühkitörésre, hirtelen haragú válaszlépésre számíthat. A Bika csökönyös, és álláspontjától szinte eltántoríthatatlan. Haragja viszont hamar elszáll, és gyorsan jókedvre derül. Ideális partnere a Bak, a Rák, a Skorpió, érdemes elkerülnie viszont a Vízöntő és a Kos férfiakat.

Társaságkedvelő Ikrek

Az Ikrek jegyében született hölgyek képtelenek a hosszabb időn át tartó egyedüllétre, a magányos életre, mert alapszükségletük a társaság. Folyton arra törekszenek, hogy valamit tevékenykedjenek, és emberek vegyék őket körül. Az Ikrek hölgy természete általában vidám, könnyed, de gyakran könnyelmű és állhatatlan is. Kapcsolataiban éppen ezért sokszor megjelenik a harmadik fél is. Szeret hódítani, flörtölni, ágyba bújni a partnerével, a hűség viszont nem tartozik a jellemző tulajdonságai közé… Az Ikrek nő jó kapcsolatban élhet a Mérleg férfival, esetleg a Vízöntővel. A Bika férfi mellett is jól érezheti magát, de esetükben a tartós kapcsolat, a házasság szinte kizárt.