A 10 legismertebb gyógyító kristály

A kristály nagyszerű ajándék, akár adjuk, akár kapjuk. A kristályok az anyatermészet természetes gyógyítói, ha valakit megajándékozunk egy kristállyal, az olyan, mintha gyógyulást nyújtanánk neki. Szó szerint több száz különböző kristályból választhatunk. Íme, a 10 legkedveltebb kristály, mellyel nem tévedhetünk. Mindegyik csodálatos gyógyító energiákkal rendelkezik.

RózsakvarcRózsakvarc

A rózsakvarc finom energiát sugároz. A fizikai szívbetegségek és az érzelmileg megtört szívek gyógyítója. A rózsakvarc nagyon jó ajándék lehet olyan valaki számára, aki szeretné megtanulni szeretni önmagát.

Fluorit

A fluorit sokféle színben fordul elő. A fluorit nagyon hatásos segítség, ha a környezetünkben jelen lévő negatív dolgok vagy negatív energiák hatásaitól szeretnénk megvédeni magunkat. A kristály minden negativitást elnyel, és sakkban tart. Ha védőeszközként használjuk, fontos, hogy legalább hetente egyszer megtisztítsuk.

Lazurit

Már az ősi Egyiptomban is használták a szeretteik védelmére. A lazuritról azt tartják, hogy feloldja a rejtélyeket, mivel segít az embernek túllépni az összezavarodottságon és az érzelmi blokkokon, és a mocsár mélyére ásva eljutni a problémák gyökeréhez. Munka vagy meditáció során segít a gondolatok megvilágosításában.

Hematit

A hematit az alapokat erősítő kő. Ezt az ezüstszürke fémes féldrágakövet gyakran használják segítségként az alapok erősítésére, olyan embereknél, akik hajlamosam testen kívüli utazással elkerülni a világi dolgokat/eseményeket.

Jade

A jade elfogadásra tanít. Derűs és megnyugtató energiákat hordoz. Segít, hogy kevésbé kritikusak legyünk önmagunkkal és másokkal szemben.

Ametiszt

Ezt az erősen spirituális/gyógyító ásványt az átalakulás ibolya lángjához társítják. Az ametiszt segít a tudatosabb megismerés elérésében.

Türkiz

A türkiz tanító kő, meditáció és/vagy álomképek által segít a spirituális leckék elsajátításában. Előfordulhat, hogy az a személy, akitől türkizt kapunk ajándékba, később, akár halála után is spirituális tanítónk marad.

Cianit

A cianitot legjobb a torokcsakra közelében hordani. Ez a kék kristályt megnyitja a kommunikációs központokat, és segít hogy kapcsolatba kerülhessünk vezetőinkkel és angyalainkkal. A cianit talán a csakrákat egyensúlyba hozó tulajdonságairól ismert leginkább. A kristály tisztítására nincs szükség, automatikusan megtisztul a negatív energiáktól.

Obszidián

Az obszidián minden fajtája jól használható az alapok megerősítésére és védőeszközként. A hópehely obszidián főleg a rossz szokások elhagyásában vagy a jelen körülmények között már aktuális múltbéli ösvényekről való letérésben segít. Megteremti a változás, nyugalom és megtisztulás lehetőségét.

Citrin

A citrin is gyönyörű sárga kristály. Segít kifejezésre juttatni a céljainkat. Ráadásul jókedvet teremt. Vonzza a bőséget és a személyes erőt.

(Forrás: Top 10 Healing Gemstones, angolból fordította: Harrach Orsolya)