Gyógyító kristályok – tippek és tudnivalók (1.)

A kristályterápia vagy kristálygyógyítás a rezgéseken alapuló gyógyászat egy formája. A kristályterápia a gyógyulás elősegítése érdekében kristályokat vagy (fél)drágaköveket alkalmaz.

A drágakövek spirituális és gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyeket számos különböző módon hasznosíthatunk. Magunknál tarthatjuk vagy viselhetjük a kristályokat, vagy elhelyezhetjük olyan helyen, ahol gyógyító rezgésüket bárki érezheti, aki a közelükben van. A gyógyítók fekvő betegeik testére helyezik a kristályt, hogy kiegyensúlyozzák a csakrákat és az aurát.

Minden drágakő saját képességekkel rendelkezik. A színeknek, formáknak, szerkezeti felépítésnek saját jelentése van. Készíthetünk kristályelixírt is, ha a kristályokat néhány órára egy pohár vízbe áztatjuk. A gyógyító kristályokat jövendölésre és gyógyításra használják. Intuíció útján, megfigyelve, hogy melyik kőhöz vonzódunk, kiválaszthatjuk, hogy melyik kristályt alkalmazzuk. Tartsuk nyitva szívünket és kezünket, és hagyjuk, hogy a megfelelő gyógyító kristályok utat találjanak hozzánk.

Miért vonzódunk a drágakövekhez?

A kövek nagyon szépek. Gyerekkorunkban lelkesen ástuk ki őket a földből, és fogtuk a kezünkben. A gyerekek első gyűjteménye gyakran egy marék színes kavics, amit a kertben talált, vagy a patakból halászott ki, és gondosan őrizget egy cipősdobozban az ágy alatt vagy egy üvegben a polcon. Lehet, hogy még ma is megvan valahol a gyermekkori kavicsgyűjteményünk?

Kristályok ajándékba

A kristályok, (fél)drágakövek örömteli ajándékok, akár adjuk, akár kapjuk. Az anyatermészet természetes gyógyítói. Ha valakinek egy kristályt ajándékozunk, olyan, mintha egészséggel lepnénk meg.

Egyesek úgy érzik, nem szabad kristályt személyes célra vásárolni, úgy vélik, a kristályt csak az anyaföld vagy egy másik személy ajándékaként szabad elfogadni. Ez az elképzelés abból a gondolatból született, hogy a kristályok és drágakövek a megfelelő pillanatban érkeznek hozzánk, amikor gyógyító ajándékukra van szükségünk.

Ugyanakkor, ha önmagunknak veszünk egy kristályt, az is egyfajta öngyógyítás. Ha egy üzletben úgy érezzük, hogy valami egy bizonyos kristályhoz vagy drágakőhöz húz, az valószínűleg azt jelenti, hogy szükségünk van rá. Ha megtehetjük, vegyük meg! Ha egy kristály azt kiabálja, „vigyél haza!”, hallgassunk rá! A kövek beszélnek hozzánk, ha hajlandók vagyunk meghallani.

Évszakok kövei

Talán már Ön is észrevette, hogy egyes kövek jobban illenek bizonyos évszakokhoz. A sárga topáz és a citrin jó példa erre. Mindkét gyógyító kristály csodálatos energetizáló, a nap energiáit hordozzák, és nagyon jól használhatók a sötét, borús időszakokban megjelenő depressziós gondolatok átfordítására. Bárkinek, aki szezonális hangulatzavarban (SAD) szenved, hasznára válik, ha a sötét napokon ezeknek a nap ragyogását idéző kristályoknak valamelyikét hordja. Nem meglepő, hogy mind a sárga topáz, mind a citrin a novemberben születettek köve. A nyári hónapokban születettek számára „túl forró” lenne a viselésük. A forró időszakhoz alkalmasabb, hűvösebb féldrágakő a gyöngy és a korall. A smaragd és türkiz tökéletes tavaszi kövek. Őszre a zafírokat és opálokat ajánljuk.

Információtárolók

A kövek ősiek és bölcsek. Általánosságban kiváló emlékőrzők. Egyes kövek azonban jobban elnyelik és megtartják az információt, mint mások. Megfigyelések szerint a piros színű kövek (rubin, karneol, gránát stb.) különösen jól tárolják az információt. Diákként tartsunk magunknál információtároló kristályt, amikor előadást hallgatunk. A kő nem csak „jegyzeteket készít”, de abban is segít, hogy a földhöz kapcsolódjunk, és az adott előadásra tudjunk fókuszálni. Ne feledjük el magunkkal vinni a memóriatárolónkat a vizsgára se.

(Folytatjuk)

(Forrás: Crystal Therapy, angolból fordította: Harrach Orsolya)