Bevált házi módszerek: a borogatások

Sokszor hoz enyhülést a borogatás

A vádliborogatást már sokan kipróbálták láz esetén. Egyszerű betegségeknél, például megfázáskor hatékony lehet a szervezet saját erőinek aktiválására. Túrópakolással bőrbetegségeket – ekcémát, napégést, rovarcsípést – lehet kezelni, de bevált torokfájás és szoptató anyák mellgyulladásánál is. Íme néhány tipp, hogyan helyezzük el megfelelően a pólyát.

Természetes méregtelenítés az egész családnak

Párolva jobb!

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a méregtelenítő, tisztító kúrák különböző változatai, amelyek a speciális étrendet és a több napos koplalást is alternatívaként kínálják. Ezek a média által is reklámozott eljárások nem ajánlottak egységesen mindenkinek, minden életkorban, hiszen a szervezetünk különbözőképpen működik, és más az életmódunk.

A mellékhatásokat tessék komolyan venni!

Ne együk nyakra-főre!

Évről évre ijesztőbb adatok jelennek meg a növekvő gyógyszer mellékhatásokról. Sajnos úgy tűnik, a sok figyelmeztetés nem elegendő, ezért úgy gondolom, hogy újra felhívnám a figyelmet a leggyakoribb veszélyekre. Sok esetben nem kizárólag az adott hatóanyag, ill. a gyógyszerek a hibásak, hanem figyelmetlenség, tájékozatlanság és a helytelen alkalmazás az ok.

Új népbetegség: az allergia

Újra és újra aktiválódik

Az allergia valódi népbetegség lett, egyre gyakoribb fiataloknál és gyermekeknél. Mind többen reagálnak fokozottan érzékenyen a meglehetősen ártalmatlan anyagokra, a környezetre, pl. a pollenre, házi porra, állati szőrre, élelmiszerekre, vegyi anyagokra. Miért válaszol az immunrendszer túlérzékenyen bizonyos anyagokra, és hogyan védjük meg magunkat?

„Eretnek” gondolatok a magas vérnyomásról

Előzze meg a bajt!

Régóta érlelődik bennem ez a cikk. Most jutottam el oda, hogy a nyilvánosság elé tárom „eretnek" gondolataimat, bár nyilván sokan „megköveznek" majd miattuk. Kezdeném a legfontosabbal: valóban önálló betegség-e a magas vérnyomás (hipertónia)? Véleményem, tapasztalataim szerint az esetek többségében nem az – legfeljebb egy soktényezős folyamat következménye.

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés