Hirdetés

 

Hirdetés

 

Ételmérgezés – hogyan kerüljük el?

Bűnösnek találták

Az ételmérgezés elkerülése aktuálisabb, mint valaha. A nagy melegben hamarabb romlanak az ételek. És hol vannak már a „régi szép idők", amikor csak a Salmonella tartalmú nyers tojástól vagy a kacsatojástól kellett tartanunk? Mivel ma már az élelmiszeripar is globálissá vált, sokan akár több ezer kilométernyi távolságból érkezett élelmiszert vásárolnak.

Napi 20 perces életmentő szokás

Válasszuk inkább a lépcsőt!

Ha a túl sok üldögélés még a rendszeres testedzést végzők számára is komoly egészségügyi kockázatot jelenthet, akkor különösen jó okuk van az aggodalomra azoknak, akik napjaik jelentős részében ülő életmódot folytatnak. Sokuknak irreálisnak tűnik a heti 150 perces mozgás – de ha kisebb egységekre osztjuk, máris könnyebben elérhetjük a célt!

A túl sok ülés még akkor is megbetegíthet, ha tornázunk

Tartsunk szünetet

A túl sok ülés még akkor is növeli a krónikus megbetegedések kialakulásának és az idő előtti elhalálozás kockázatát, ha amúgy rendszeresen végzünk testmozgást. A tartós ülés növeli a szívbetegségek és azokból eredő halálesetek előfordulását, valamint a cukorbetegség és rák kialakulásának kockázatát is. Minél többet ülünk, annál rosszabbak a kilátásaink.

Kukorica, az egészséges élvezet

Zsenge csemege

A kukoricának állandó helye van étrendünkben, sokan kukoricapehellyel kezdik a napot, de esszük főzve vagy sütve köretként, rizs helyett, vagy pattogatott kukoricaként. Más gabonafélékkel ellentétben a kukoricának az az előnye, hogy nem tartalmaz glutént, és így alkalmas a lisztérzékenységben szenvedők számára. De ettől vajon rögtön egészséges is?

Mire jó, ha jó, a taurin?

Nem ad szárnyakat

A taurin (kétes) hírnevet szerzett az energiaitalok adalékanyagaként, mint a bennük található koffein hatásának fokozója és az emberi teljesítmény növelője. A taurin azonban természetes összetevőként is jelen van a szervezetben, hozzájárul a zsírok emésztéséhez. Milyen hatással van a szervezetre, és milyen mellékhatásai lehetnek az energiaitalokban?

Hirdetés

 

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Hirdetés

 

Videó ajánlatunk

Zöld élelmiszerek szerepe a fogyókúrában

Hirdetés

 

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés