Szeminfluenza: vigyázat, nagyon fertőző!

Könnyezik, viszket, fertőz

A szeminfluenza a kötőhártya erősen fertőző vírusos betegsége, amelyet az ún. adenovírusok okoznak. Gyanúja esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, mert nagy fertőzésveszélye miatt ez a betegség bejelentésre kötelezett. Különösen a kisgyermekeknél kell óvatosnak lenni, mivel ők általában megérintenek minden elérhető tárgyat, így nagyobb a fertőzés veszélye.

Giliszták, bélférgek – bogyók, gombák

Hőkezeléssel elpusztulnak a peték

Orsó- és galandférgek, horogférgek, végbélgiliszták – és még sokfajta parazita él az emberek és más élőlények belében a legkülönbözőbb szervekben, például a tüdőben vagy a májban. Világszerte kétmilliárd ember fertőzött horog-, ostor- és fonálférgekkel. A leggyakoribb az orsóféreg, mindenütt előfordul a világon, és minden negyedik emberben van fonálféreg.

A nyírfa áldásos hatásai

Évszázadok óta gyógyít

A közönséges nyírfát sok országban díszfaként ültetik. A levelek kivonata vízhajtó hatású, de a fának szinte minden része gyógyít: a kéreg, a levélrügyek és a kéregolaj. A nyírfa nedvét általában tavasszal gyűjtik be, ízületi gyulladásra, hajhullás ellen használatos. A nyír mágikus és gyógyító erejébe vetett hit elevenen élt a magyar paraszti hagyományban.

Ecet és olaj: ősi gyógy- és fűszerek

Sajt, eper, balzsamecet

A görög mitológia szerint Athéné istennő egy magot ültetett el Attikában, ebből nőtt ki az első olajfa, ezzel az istennő létfontosságú táplálékot, gyógyszert és szépítőszert adott az embereknek. Ezzel a tettével Athéné elnyerte Zeusztól Attikát, melynek fővárosát róla nevezték el Athénnak. A görögök számára az olajfa a béke, a bőség és a dicsőség szimbóluma.

Szívbetegség, szélütés: vezető halálozási okok a világban

Több halálokért is felelős

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rendszeresen vizsgálja, hogy világszerte miben halnak meg az emberek. A fejlődő országokban vannak még olyan betegségek, amelyek az iparilag fejlett országokban ma már eltűntek, vagy gyógyszerrel gyógyíthatók. A gazdagabb országokban vezetnek az ún. civilizációs betegségek, mint amilyen a köszvény vagy a cukorbetegség.

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés