Orrvérzés: ijesztő, de nem veszélyes

Nyomjuk össze

Nagyon ijesztő, ha egy erős orrfújás után hirtelen drámai kinézetű piros folt terjed szét a zsebkendőn, a párnán vagy a pólón. Ám ami fenyegetőnek tűnik, szinte mindig ártalmatlan, mert akár már 5 ml vér is rengetegnek tűnhet a fehér textílián. Ha hirtelen vér jelenik meg az egyik vagy mindkét orrlyukban, annak szinte mindig a nyálkahártya sérülése az oka.

Gyógyföld: üdvözlet a jégkorszakból

Melegít, gyógyít

A földet természetes gyógyítóként már az ókor óta ismerik, a gyógyföld igazi mindenes az emésztőrendszeri panaszok. Csillapítja a gyomrot, felszívja a felesleges gyomor- és epesavat és toxinokat. Bőrproblémáknál is segít, ezért testápolásra is használható. A gyógyföld, az agyag ismert gyulladásgátlók és hőelvonók, ezért láz esetén is alkalmazzák őket.

A kakaó jó a léleknek – és a bőrnek!

Ebből lesz a kakaó

A kakaó finom ízét már a maják és az aztékok is élvezték, de míg ők keserűen fogyasztották, a kakaó Európában cukorral kevert népszerű luxusital lett. Mindegy, hogy egy csésze kakaó, egy darab csokoládétorta, vagy egy tábla csokoládé a választás, az édes por hangulatjavító hatású, jót tesz a léleknek. Ezt a kakaóban lévő aktív összetevőknek köszönhetjük.

Permet, spray, aeroszol – hogyan használjuk?

Használjuk helyesen!

Nyakunkon a náthaszezon, érdemes felkészülni! Az orrsprayk valóságos megváltást jelentenek ilyenkor, segítségükkel az egyik legkínzóbb problémától, az orrnyálkahártyák duzzanatából eredő orrduguláson segíthetünk. A permetek gyorsan és pontosan hatnak, lehetővé teszik a gyógyszer nagyon finom eloszlását. Néhány dologra azonban ügyelni kell a használatukkor.

Miért eszünk többet a szükségesnél?

Elég a fele

A túlsúly oka nemcsak az, hogy túl sok hizlaló ételeket fogyasztunk, hanem az is, hogy jóval többet eszünk, mint amennyire szükségünk lenne. Ehhez persze az is hozzájárul, hogy a magyar hagyományokra jellemző, hogy többet eszünk, mint amennyit a józan ész diktálna. A változást tehát elsősorban nem a gyomrunknál, hanem fejben kell elkezdeni.

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés