Együnk több csicseriborsót!

Fűszeres csicserisaláta

Kevesen ismerik, még kevesebben fogyasztják hazánkban ezt a nagyon egészséges, széleskörűen felhasználható hüvelyest, a csicseriborsót. Érdemes szélesíteni vele a repertoárunkat, mert sok vasat és kalciumot is tartalmaz, pozitívan hat az érrendszerre, csökkenti a vércukor ingadozását. Hogyan készíthetjük el, és miért kössünk vele életre szóló barátságot?

Svéd ropogós kenyér: fogyáshoz nem jó

Sokáig eláll

A lapos ropogós kenyér Svédországból származik, és egyike a rostban leggazdagabb kenyérfajtáknak. Tápértéke, kalóriája egyedi. Nézzük az egészségi előnyeit és hátrányait és azt, hogyan készíthetünk otthon ilyen finom ropogós kenyeret, amely az üzletekben bizony elég drágán kapható. Nagy előnye, ami miatt már konzerválás előtti időkben is annyira népszerű volt: az eltarthatóság.

Illóolajok asztmásoknak – óvatosan!

Hígítva, óvatosan használjuk

Magyarországon több százezer asztmás beteg van, a gyerekek aránya egyre nő. Az asztma idült tüdőbetegség, a légutak gyulladtak és megduzzadnak, emiatt beszűkülnek, ami megnehezíti a levegő áthaladását. Ma az asztma nem gyógyítható, de számos kezelési mód létezik. Vannak, akik a gyógyszerek mellett a természetesebb kezeléseket részesítik előnyben.

Gyermekágyi depresszió, apátia

Mindennél fontosabb

Megvan annak a hivatalos leírása, mi, mikortól, minek számít. Mégis azt mondom, nem ez a lényeg. Nagyon máskor tud jönni a depresszió, az apátia, mint amiről a leírások szólnak. Szerintem az állandó szolgálat, a folytonos készenléti állapot és fáradtság kombinációja ez, amikor úgy érezzük, magunkra vagyunk hagyva, és nem tudunk megfelelni a feladatnak.

Diétás italok, elhízás, cukorbetegség

Többet árt, mint használ

A mesterségesen ízesített italokról az az általános, téves elképzelés alakult ki, hogy egészségesebbek a cukros üdítőitaloknál és segítenek a fogyásban. Úgy tűnik azonban, hogy a cukormentes italok semmivel sem jobbak a cukrozott társaiknál, nagy kalóriatartalmuk mellett nagyon kevés tápanyagot tartalmaznak, és fokozott tápanyagfelvételt váltanak ki.

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés