Allergia ellen: Peralgin

Évről évre nő az allergiások, de legalábbis a valamire érzékenyek száma. Véleményem szerint ez főleg annak köszönhető, hogy nagyon eltávolodtunk a természettől, a természetes környezettől. Szerencsére azt is tapasztalom, hogy mind többen és bátrabban nyitnak az egészséges életmód felé – de van még mit helyre tenni a fejekben, hozzáállásban, tudatosságban.

2018 nyarán lesz 6 éve, hogy megnyitottam a kis Gyógytékámat Balatonfüreden. Ez idő alatt azért akadt olyan érdekes szituáció is, amikor az anyuka arról panaszkodott, hogy az egészséges dolgok mennyire drágák. Amikor kikísértem az ajtóig, láttam, hogy a babakocsi tárolója tömve volt csipsszel, ami – lássuk be – nem a legegészségesebb és legolcsóbb nassolnivaló. Közben pedig ekcémás a család… Úgy érzem, van még mit helyre tenni a fejekben, a hozzáállásban, a tudatosságban.

Feketecsalán

A mi családunkban is előfordult parlagfű-allergia. Az elhatározás után, hogy valamit most már valóban tenni kellene ellene, első lépésként elhagytuk az állati fehérjék, főleg a tej, tejföl, tejszín fogyasztását, illetve húst is kevesebbet kezdtünk enni. (Bár az is igaz, hogy ez utóbbit előtte sem vittük túlzásba.) A fentieken túl ajánlott továbbá a cukrok, a fehér lisztből készült kenyerek, péksütemények mellőzése.

Mi mindig is figyeltünk arra, hogy minél tisztább élelmiszereket fogyasszunk, így nem esett nehezünkre, hogy kerüljük az egészségünkre káros tartósítószerekkel és különböző adalékanyagokkal készült étel- és italféleségeket. A csípős fűszereket az enyhébb, zamatos aromájú fűszernövényekkel helyettesítettük. Ezeket azóta is szívesen használjuk. Próbálja ki Ön is bátran a fokhagymát, bazsalikomot, majoránnát, kakukkfüvet, izsópot, borsikafüvet! Halkan mondom, hogy a mértéktelenül fogyasztott alkohol és a cukros üdítők sem segítik a szervezet öngyógyító képességét. Az elmúlt években a kivételes összetételű PERALGIN kapszulával is kiegészítettük a parlagfű-allergia elleni védekezést. Ezt a készítményt mindenféle allergia esetén ajánlom. A PERALGIN fő hatóanyaga a feketecsalán leveléből és magjának olajából származó kivonat. A hagyományos kínai orvoslás nagy becsben tartja ezt a növényt, mert magas antioxidáns tartalmú, jó gyulladáscsökkentő, bármilyen allergia esetén bátran bevethető.

A feketecsalánon kívül tartalmaz még kínai hernyógombát, ami serkenti a vérkeringést és felügyeli a légzőrendszerünk egészségét. A benne lévő magnezit jó görcsoldó, nyugtató, gyulladáscsökkentő. A borágó olaj kiválóan alkalmazható atípusos ekcéma, allergia, herpesz, akné kezelésében; erősíti az immunrendszert. A szőlőmagkivonat remek antioxidáns, erősíti az érfalakat, segíti a vérkeringést. A karakteres illatú macskagyökér pedig kiválóan nyugtatja az idegrendszert, különösen ajánlott idegi eredetű kimerültség esetén, jó fájdalomcsillapító. A PERALGIN tehát erősíti az immunrendszert, hozzájárul az allergiás reakciók mérsékléséhez, csökkentheti az asztmás köhögési rohamot, jól alkalmazható szénanátha, nyálkahártya-viszketés, bőrpír esetén. Ezeken a problémákon kívül alkalmazását javaslom migrénes fejfájás, illetve változókori hőhullámok természetes kezelésére is.

Kelemen Lívia
fitoterapeuta természetgyógyász, klubvezető
Balatonfüred

További információ az Energy menüpontunkban és az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)