Ezt tegye a reggeli kávéba a hasi zsírok ellen

Egy csésze friss kávé gyorsan beindítja testünk reggeli anyagcseréjét, és támogatja a szív egészségét, és védelmet nyújt különböző betegségek ellen is. Ha szeret reggel kávézni, és szívesen megválna pár kilótól, néhány egyszerű összetevő hozzáadása segít meggyorsítani az anyagcserét, elégetni több kalóriát, és eltüntetni a makacs zsírpárnákat.

Egy kis fahéjra, kókuszolajra és mézre lesz szüksége. Ha szereti, adhat hozzá egy némi kakaóport is.

Fahéj

A fahéjat hatékony gyógyászati tulajdonságai miatt már évszázadok óta használják. Antioxidáns és gyulladásgátló hatása segíti a test fertőzések és gyulladások elleni küzdelmét. Csökkenti a szervezet vércukorszintjét is, ezért hosszabb időre biztosít teltségérzetet, ami fogyókúra esetén jelentős segítség. Tapasztalatok azt mutatják, hogy a fahéj serkenti a vércukor lebomlását és energiává alakulását, ami által kevesebb zsírsav tárolódik a szervezetben. Kétféle fahéj van, a Cassia és a Ceylon fahéj. Ez utóbbit „igazi” fahéjnak hívják, és az általános vélemény szerint hatékonyabb. Ha teheti, válassza ezt a fajtát.

Kókuszolaj

A kókuszolaj zsiradék, de egészséges zsiradék! Míg a legtöbb zsiradék hosszúláncú zsírsavakat tartalmaz, a kókuszolaj szinte teljes mértékben közepes láncú zsírsavakból áll, melyek az anyagcsere során másképp alakulnak át. Nem tárolódnak el zsírként a testben, hanem az emésztőrendszerből egyenesen a májba kerülnek, és energiává alakulnak.

Méz

Igen, a méz cukrot tartalmaz. A szervezet a cukor lebontásához általában olyan eltárolt vitaminokat és ásványi sókat használ fel, melyek lényegesek a zsírok lebontásához, ezáltal csökkenti a vitaminok és ásványi anyagok mennyiségét a szervezetben. A méz azonban nagy mennyiségben tartalmaz tápanyagokat, vasat, nátriumot, káliumot, foszfort, cinket és kalciumot, így az emésztési folyamatban egyensúlyba kerülnek a cukor és a tápanyagok.

A méz egyben remek vitaminforrás is. Többek között folsavat, niacint, riboflavint, C- és B6-vitamint tartalmaz. A kutatások szerint a méz képes növelni a szervezet jó koleszterinszintjét, csökkenti a stresszt, lehetővé teszi, hogy az emberek aktívabban és egészségesebben éljenek, és segíti a fogyást. A legjobb eredmény érdekében használjon nyers, nem pasztőrözött, biomézet.

Felturbózott reggeli kávé

Összetevők:

  • 1 kávéskanál fahéj
  • ¾ csésze kókuszolaj
  • ½ csésze nyers méz

Keverje össze az alapanyagokat úgy, hogy egy sima keveréket kapjon. Tegye egy jól zárható üvegbe. Reggelente tegyen a forró kávéjába 1-2 kávéskanálnyit ebből a keverékből. Keverje el, és már ihatja is!

(Angolból fordította: H. Orsi)

Ha szívesen olvasna még a kávéról, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket is:

Kávéhatás kávé nélkül