Hogyan növeljük immunitásunkat népi módszerekkel?

Aki egészséges akar lenni – mozogjon és edződjön! – szoktuk hallani.  Mi azonban másképp mondjuk: Aki egészséges akar lenni – erősítse az immunrendszerét! Igaz , hogy az edzettség és az immunrendszer egyenes arányban áll egymással. Akkor meg miért az immunrendszerünk erősítéséről kell gondoskodnunk?

A szervezet erős védelmi funkciói megvédik a szervezetet a patogén mikrobák behatolásától, amelyek mindenféle megbetegedést provokálnak – a mindenkinek már unalmas megfázástól és influenzától kezdve a komolyabb betegségekig, mint a belső szervek, az idegrendszer, az agy sérülése. Az immunrendszert mindenféle eszközzel erősíteni kell, többek között népi módszerekkel is, melyekből elég sok ismert már szerte a világon. Íme, egy csokorra való.

Inhalálás

A legelérhetőbb és legveszélytelenebb a rendszeres megelőző inhalálás. Vegyük az inhalátort, öntsük a speciális folyadék számára készült tartályába a gyógyfűből készült teát, és lélegezzünk az egészségünkért. A megelőző inhalálás hatására jelentősen csökken bármilyen légúti vírusos fertőzés valószínűsége. Ha mégis megbetegednénk, a betegség könnyű formában támad, és a gyógyulás sokkal gyorsabban zajlik, mint egyébként szokásos.

Dióval az egészségért

A dió szerelmesei igen kitűnő szert használhatnak az immunrendszer megerősítésére. Egyenek meg naponta egy pár szemet. Nemcsak finom, hanem hasznos is. Még finomabb a dió almával és áfonyával. Pépesítsünk fél kilogramm áfonyát, keverjük össze három héjastól megreszelt almával és egy pohár darált dióval. Mindezt öntsük le 1 liter vízzel és 0,5 kg kristálycukorral, és keverjük jól össze. Csodálatosan finom! Hát még a rengeteg vitamin benne! Azért, ne együnk túl sokat belőle, elég naponta egy-egy negyed pohárnyit (50 ml) elfogyasztani.

Herbateák

A szervezetre a tea is jó hatással van Csak nem a fekete tea, amit naponta meg szoktunk inni, hanem egy különleges, a vitamintea gyümölcsökből és gyógyfüvekből. Az ilyen tea az összes szervünkre jó hatással van, még a légutakra is, hasonlóképpen, mint az inhalátor aeroszolos folyadékai.

Készíthetünk vitaminteát hagyományos teából narancs- és citromhéjjal fűszerezve, majd az egészet nyakon öntve egy liter forrásban lévő vízzel. Nagyon egészséges herbatea készül csipkebogyóból, melyet teáskanálnyi mézzel bolondítunk meg. Ezt az italt jobb hidegen inni.

Kitűnően tisztítja a vért a földieperlevelekből, kamillavirágokból és a farkasfog (Bidens) szárából és leveleiből készített tea. Minden hozzávalóból egyenlő arányban véve, egy evőkanálnyit leöntünk egy pohár forró vízzel. Bármikor iható.

Mint a fenti példákból látható, a népi receptekben semmi bonyolult nincs. Használjuk hát őket – és erősítsük immunrendszerünket.

(Forrás: Kак повысить иммунитет народными способами? Oroszból fordította: Bajkovné Erdész Mária)