Szúnyogok, bolhák és négylábú barátaink

Tisztítsuk a fekvőhelyüket is

A szúnyogok, bolhák és kullancsok nemcsak kellemetlenek a kutyáknak, macskáknak, hanem betegségekkel fertőzhetik meg négylábú barátainkat. Bolhákat nemcsak a kutya és macska szőrében találhatunk, hanem a lakásban is előfordulhatnak. Nézzük meg, hogyan tarthatjuk őket távol természetes módon, illóolajokkal, amelyeket saját magunkon is használhatunk.

Homeopátia és más szelíd gyógymódok az állatorvoslásban

Az Év Orvos-természetgyógyásza: Dr. Kopócsi Andrea

A közönség, vagyis látogatóink szavazatai alapján Az Év Orvos-természetgyógyásza, 2015 címet Dr. Kopócsi Andrea nyerte el. Alább közöljük a kitüntetett bemutatkozó írását, egyfajta hitvallását arról, hogyan alkalmazza homeopátiás ismereteit és az egyéb szelíd gyógymódokat az állatorvoslásban, illetve transzrelaxációs légzésterapeutaként az embereknél.

Bach virágterápia kutyáknak is

Figyeljük a viselkedésüket

A Bach virágterápia használata kutyatartóknak is segít számos nehéz helyzetben. Természetes, nem mérgező, mellékhatásoktól mentes. Akinek volt már kutyája, az megtanulta kiismerni az állat karakterét annak viselkedése, testbeszéde alapján. Amint az embereknél, a kutyáknál is igaz: ha nem érzik jól magukat lelkileg, akkor fizikailag is megbetegszenek.

Figyeljen oda, ha a kutyája stresszes!

Intő jel, ha gyakran fél

Szokatlanul viselkedik a kutyája? Túlságosan szorongónak vagy kedvetlennek látszik? A stressz sokkal általánosabb a kutyáknál, mint gondolnánk, ráadásul negatívan hathat kutyája általános egészségére. Nézzük, melyik az az öt gyakori jel, amely stresszre és szorongásra utal, és amelyek megkönnyítik a probléma felismerését és a gyors segítséget.

Fontos olajok kutyája étrendjében

Kiegészíthetjük az ételét

Ahogyan az emberre, ugyanúgy a kutyára is igaz lehet, hogy a normál étrendjéből hiányoznak bizonyos fontos tápanyagok. Bár a normál kutyatápban általában számos fontos tápanyag megtalálható, az eb egészségének biztosítása érdekében érdemes kiegészíteni az étrendjét bizonyos egészséges olajakkal. Miért jó nekik pl. a lenolaj vagy a kókuszolaj?

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés