A biofű hatása megjósolhatatlan és halálos

Kiszámíthatatlan, veszélyes

A marihuánára gyakran jóindulatú drogként tekintenek, amelytől ellazulnak az emberek. A biofűről azonban egészen más dolgok derültek ki. Azok a tinédzserek, akik biofüvet használnak, nagyobb eséllyel követnek el erőszakos cselekményeket, mennek bele kockázatos együttlétbe és használnak más drogokat. Ezek hatása pedig sokszor megjósolhatatlan és halálos.

A mesterséges intelligencia az embernél pontosabban jelzi a daganatot

Pontosabb az embernél

A tudományos-fantasztikus filmekben gyakran ördögi találmányként ábrázolják a mesterséges intelligenciát, holott a valóságban emberéletek millióit menthetik meg gépek. A Google által fejlesztett szupergép például precízebben és gyorsabban képes azonosítani az emberi szervezetben megbújó daganatos sejteket, mint ahogyan az egy szakembernek módjában áll.

Szuperbaktériumok a kórházi csapokban

Fertőzések melegágya lehet

Mind több hír szól a kórházi fertőzésekről. A szuperbaktériumok ellen folytatott erőfeszítések még nem hozták meg a megoldást, de egy friss tanulmány szerint ezt a harcot a kórházi csapokban volna érdemes elkezdeni. A szuperbaktériumok a legtöbb antibiotikumra nem érzékenyek, és leggyakrabban a kórházi tartózkodás alatt találkozhat velük az ember.

Ne hagyja ki a mammográfiát!

A korai felismerés életmentő

A kihagyott és az elkésett mammográfiai vizsgálatoknak súlyos következményei vannak. Az álpozitív eredmény okozta lelki trauma hatására sok nő inkább úgy dönt, hogy nem megy többet mammográfiás szűrésre. Az álpozitív lelet azt jelenti, hogy a mammográfiás képen daganatos megbetegedésnek tűnő elváltozást észlelnek, amely valójában jóindulatú elváltozás.

Hogyan maradnak meg az emlékeink?

A fontosak megmaradnak

A megfelelő működéshez az emberi agynak képesnek kell lennie emlékezni és felejteni. Az emlékvesztés révén a szükségtelen információ törlődik, és az idegrendszer megőrzi képlékenységét. E folyamat megszakítása komoly idegi betegségekhez vezethet. Svájci tudósok felismerték a molekuláris mechanizmust, amely aktívan szabályozza a felejtés folyamatát.

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés