Így tanítsuk aludni a gyereket

Meleg, nyugodt környezet

Állandó, megnyugtató környezet, biztonságérzet – ezek kellenek ahhoz, hogy az éjszaka fel-felébredő gyerek visszaaludjon. Az 1-3 éves gyermekek mintegy 15-20%-a ébred fel éjjel, és a szülőknek sokszor bizony nehéz rávenni őket az újbóli elalvásra. Ilyenkor a gyermeknek ugyanazokra a mechanizmusokra van szüksége, mint amelyek az elalvását segítették.

Tovább élünk a chilitől?

Egye, aki bírja!

A csípős chili paprika fogyasztása 13 százalékkal csökkenti a mortalitást, azon belül is elsősorban a szívbetegségből és a sztrókból adódó halálozást – ezt állítják legalábbis a Vermonti Egyetem kutatói. Hatóanyaga megvédi fogyasztóját az elhízástól, és segíti a koronáriás véráramlást, továbbá antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik.

D-vitamin: időseknél védelem a légúti fertőzések ellen

A D-vitamintól kevesebb a fertőzés

Akár életveszélyes komplikációkat is okozhat a 65 év felettieknél egy heveny légúti fertőzés, mint például a közönséges megfázás, influenza vagy tüdőgyulladás. Közülük is különösen nagy veszélyben vannak azok, akik idősek otthonában élnek. A magas dózisú D-vitamint szedők csoportjában 40 százalékkal kevesebb volt a légúti megbetegedések száma.

A csalós napok hátránya

Együk, ha jólesik

Eldöntötte, hogy egészségesen fog étkezni. Jól szeretne kinézni, jól szeretné érezni magát, már egy teljes hete tartja a diétát. Büszke arra, amit eddig véghezvitt, és úgy érzi, megérdemel egy piros pontot... vagy azt a sütit, ami olyan hívogató (főleg, hogy extra réteg cukormáz van a tetején). Talán megérdemel egy pihenőnapot – azt a bizonyos „csalós napot".

Sokan lemondanak a szexről a net miatt

Sérül az önbizalom

A Facebook és az Instagram felhasználók fele vallotta be, hogy valahányszor romantikus és fitnesz témájú bejegyzéseket olvas, máris kevésbé érzi magát magabiztosnak. A Pencourage.com anonim kérdőíve szerint ez a hatás olyannyira erőteljes, hogy ezek az emberek később a hálószobában sem mernek kezdeményezni. A látottak hatására veszítenek az önbizalmukból.

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés