A magzat fejlődését veszélyezteti az antibakteriális vegyület

Árthat a magzatnak

A triclocarban vagy TCC olyan antibakteriális vegyület, amelyet a személyi higiénés termékek tartalmaznak, például szappanok, különféle lemosók, de nagy mennyiségben használják az egészségügy területén is. A triclocarban azonban az anyából a magzatba jut, és akár visszafordíthatatlan károsodást okozhat a fejlődő utód szerveiben, védelmi rendszerében.

SMS vécén, temetésen?

Bárhol, bármikor?

Autóvezetés közben tilos SMS-ezni, sokan mégis megteszik. Az amerikai főiskolások, egyetemisták is tisztában vannak azzal, hogy bizonyos helyzetekben nem illendő SMS-eket küldözgetni. Mitől olyan ellenállhatatlan az üzenetküldés vágya, hogy nincsenek tekintettel a társadalmi normákra? Ön küldene, fogadna üzeneteket a zuhanyzóban vagy egy temetésen?

Fontos lehet, hány éves az orvosa

Jobb, ha fiatalabb

Az idős páciensek túlélési esélyei valamivel jobbak, ha fiatalabb az orvosuk. A közhiedelemmel ellentétben egy idős, tapasztalt doktor nem feltétlenül a legjobb választás. Ha a 65 évesnél idősebb pácienst egy korosabb doktor kezeli, valamivel nagyobb az esélye annak, hogy a páciens egy hónapon belül meghal, mint ha fiatalabb orvos foglalkozott volna vele.

Már megint a koleszterin...

Mi esszük, a tudósok kutatják

Az orvostudomány, de főként a gyógyszeripar rendszere a hétköznap embere számára teljesen átláthatatlan. Vérhígítókat gyártanak, hogy bizonyos betegségben szenvedőket megkíméljenek, de ezzel veszélyt teremtenek. Aztán létrehoznak olyan ellenszereket, amelyekkel a vérhígítók hatását tudják kivédeni. Mi lehet az igazság a koleszterin esetében?

Mekkora vércukorérték számít prediabétesznek?

Tartsuk alacsonyan

A cukorbetegség a világon az egyik leggyakoribb anyagcsere-betegség. Az inzulinhatás csökkenése vagy teljes hiánya következtében a sejtek nem képesek a tápanyagként szolgáló szőlőcukor felvételére és éheznek, míg a fel nem vett cukor a vérben gyülemlik fel. A cukorháztartás enyhe fokú zavarait nevezik a cukorbetegség előállapotának, vagy prediabétesznek.

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés