Duci gyerek is lehet alultáplált

A minőségi táplálkozás hiánya

Az 5 év alatti gyermekek körében a haláleseteknek csaknem a fele alultápláltság miatt következik be, a hiányállapot világszerte közel 3 millió kisgyermek életét követeli minden évben. Az alultápláltság, más néven malnutríció a mai napig tévesen él a köztudatban, sok szülő azt gondolja, hogy egy normál testsúlyú vagy túlsúlyos gyermek nem lehet alultáplált.

Gyógynövények a szép bőrért

Orbáncfű: csak a piros olaja valódi

Szerényen nőnek az út szélén, az erdőkben és réteken, többnyire jelentéktelenek. De tudjuk, sok növényben, virágban gyógyító erő lakozik, amely nem csak az egészséget segíti elő, hanem széppé is tesz. A növényekből készült krémek, maszkok vagy testápolók sugárzó arcszínt, bársonyos bőrt kölcsönözhetnek. Lássuk, hogy melyik növény mely bőrtípusra alkalmas.

Jók-e még a rövid lejáratú tejtermékek?

Némelyik nagyon sokáig eláll

Legtöbbször azért akciós egy termék, mert rövid lejáratú, és főként a tejtermékek esnek ebben a kategóriába. Néhányan már kidobják a hűtőjükből az élelmiszereket, ha lejártak, pedig pár napot rá lehet számolni a feltüntetett lejárati időpontra. Vagy mégsem? Ne ijedjünk meg, ha a boltban egy eleve tartós tejterméken közeli lejárati időt látunk.

Eppur si muove!

És ha mégis?

Az élet nagy rendező. Egy óra időkülönbséggel kaptam két hírt a homeopátiával kapcsolatban. Az első arról szólt, hogy „a homeopátia hatástalan, sőt a betegek félrevezetésével még árthat is, hiszen elvonja őket a bizonyítottan hatékony orvosi terápiáktól... állításai valószerűtlenek, és nem állnak összhangban a kémia és fizika elfogadott elméleteivel".

Tények és hitek: a szkepticizmus gyökerei

Hiszem, ha látom?

Sokan élnek a világban, akik szerint a klímaváltozás nem létezik, az oltások pedig egytől egyig ártalmasak. A szakemberek most azt vizsgálták, hogy vajon mitől függ, hogy bizonyos információknak különös jelentőséget tulajdonítunk, míg más tényeket figyelmen kívül hagyunk, esetleg kiválogatjuk azokat az információkat, amelyek illenek a meggyőződésünkhöz.

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés