A szimbológia több, mint érdekesség

Napjaink modern orvostudománya rendkívüli gyógyításokra képes, de úgy gondolom, hasznos lehet kiegészíteni ősi praktikákkal is. Főként olyanokkal, amelyek nem ártalmasak, a „mellékhatásuk” mindössze az lehet, hogy nem használnak nekünk, mert másfajta gyógymódra vagyunk alkalmasak. Ha azonban betartjuk az utasításokat, elmúlik a fájdalmunk.

A szimbólumokkal való gyógyítás nem újkeletű, az egyik legrégebbi módszer, sámánok, törzsi varázslók még ma is alkalmazzák egyes földrészeken. Saját tapasztalattal is rendelkezem, ugyanis makacs könyök- és lábfejfájdalmaimat sikeresen csillapítom a szimbólumok felrajzolásával és napi erősítésével.

Szimbólum jelentése: összeilleszt, egybeszerkeszt. A jelek a tudatalatti síkján hatnak, a rezonancia elvén, megfoghatatlanul, de látványosan. Ősi archetipikus adatainkat szólítják meg.

Felépítésük szerint hordoznak kozmikus információt ,spirituális, érzelmi, mentális, energetikai programokat. Ezeket lehet egységbe foglalva beteg embereknek közvetíteni. Ezekből alakulnak ki a bonyolultabb jelképek.

Szimbólumokkal a természetben élő népek ma is gyógyítanak, rituálékhoz elengedhetetlenek a jelképek. Testre tetoválva, festve, rajzolva, ahol vannak, azon a testterületen fejtik ki közvetlen hatásukat.

Ötzi, a 7000 éves múmia testén is voltak tetoválások, megállapították, hogy ezeket a gerincoszlop betegségei, valamint súlyos reumája, porckorong problémája miatt rajzolták rá. Az egyiptomi múmiák is viselnek szimbolikus jeleket, melyek részben életük során, részben haláluk után kerültek rájuk.

Csak önmagunk vagyunk képesek meggyógyítani a saját testünket, ezért a kozmikus szimbólumok segítenek minket gondolkodni, beindítani öngyógyító erőinket.

Szimbólumrendszer a betegségek gyógyítására

Erik Körbler bécsi biorezonancia kutató fejlesztett ki egy igen hatékony szimbólumrendszert a betegségek gyógyítására. Észrevette, hogy bizonyos vonalak, jelek képesek befolyásolni a sejtek működését, megfordítani a kóros folyamatot. Minden, ami a Földön van, rezeg és sugárzik valamit! A testre rajzolt ábrák antennaként működnek, felveszik a világűrből érkező információkat. Az emberi bőr érzékeny ezekre az ingerekre, ezért a legjobb közvetítő. Mivel egész testünket befedi, nincs olyan pont a szervezetünkben, amihez ne kapcsolódna. Így válik érthetővé az akupunktúra, akupresszúra, masszázsok gyógyító ereje. A szimbólumok a központi energiapontokra hatnak, melyek a bőrfelszín alatt 0,5-1 mm-re húzódnak. Itt helyezkedik el az idegsejtháló, mely a test összes funkciójában részt vesz.

Az emberi szervezetben a pozitív impulzusok építenek, erősítenek, harmonizálnak, beindul az öngyógyító mechanizmus. A negatív rezgések diszharmóniát, egyensúlyzavart teremtenek, betegségeket okoznak.

Nagyon fontos a gondolati fegyelem! Negatív, ártó kívánságok, átkok, egyebek súlyos problémákat okozhatnak annak, akinek küldik, de az is megbetegedhet, aki küldi. A pozitív jókívánságok, imák gyógyírként hatnak minden bajra, emelik az egyén energiaszintjét. Ezért, ha boldogok vagyunk, úgy érezzük, a fellegekben járunk.

A beteggé tevő negatív információkat helyesbítik bizonyos geometrikus formák, színek, melyek rezgései visszaállítják az eredeti egészséges állapotot. Ez az impulzus elsődlegesen a megfelelő agyféltekénket stimulálja, az agy utasítását követi a test, így bármiből fel is gyógyulhat.

Keressük az egyensúlytalanság valódi okát!

A gyógyulást ne kívülről várjuk, az a mi lelkünkből fakad. A szimbólum csak üzenet, közvetítője az univerzális energiáknak, a tudatunkat tágítja, ráeszmélünk arra, mit is tehetünk egészségünk érdekében. Egy megfelelő jelkép segít megváltoztatni életszemléletünket, életminőségünket, ezért hasznos a boldogság eléréséhez, az egészség megőrzéséhez, és ha mégis megbetegednénk, az egészség visszaállításához.

A szimbólumok rendszere néha érthetetlen módon működik, meghökkentő, hogy gyógyíthatatlan betegségek esetén is hatékony lehet.

Természetesen be kell tartanunk fontos szabályokat!

  • Itt is elsődleges parancs a Ne árts!
  • Minden ember egyedi személyiség, ezért alaposan ismerjük meg azt, akinek segíteni szeretnénk.
  • A szimbólumokat testre szabottan alkalmazzuk.
  • Lényeges az alapos kikérdezés, okfeltáró elemzések.
  • A szimbólumok felrajzolását precízen végezzük, minden vonalnak, pontnak óriási jelentősége van.
  • Megerősítésre használjunk ingát, pálcát.
  • Az optimális hatás elérése érdekében kizárólag a bőr felszínén dolgozzunk.
  • Kezdetben alkalmazzuk enyhébb esetekben önmagunkon, mert így van módunk megismerni a hatásokat, vigyázni kell, ha elvétünk valamit, zavart okozhatunk!

Megosztok Önökkel néhány hétköznapi hasznos szimbólumot, egyszerű a használatuk, kipróbáltak, nagyon jó hatásúak! Nem kerülnek semmibe, csak egy kis idő ráfordításába naponta.

  • Gyulladásban lévő, sajgó testtájak esetén: A csukló alá 5 db vízszintes zöld vonal. Jobb csukló a test jobb fele, a bal csukló a test bal fele, a test közepén lévő gyulladások esetén (torok, hólyag, gyomor) mindkét csuklóra rajzoljunk.
  • Állandó fáradtság, kimerültség esetén: A csecsemőmirigyre 3 vagy 5 cm szárhosszúságú piros: Y
  • Sokkhatás, ájulás, elsősegély: Nyomni a túlélési pontot (orrgyök alatt). Ezután rárajzolni egy piros Y-t, vagy vízszintes 5 zöld vonalat.
  • Torokproblémák: 5 vízszintes zöld vonal, 8-10 cm hosszan, fedje le a torok egész felületét! Természetesen ha utcára megyünk, takarjuk el sállal, ne kelljen válaszolnunk a kíváncsi kérdésekre! Vagy csak otthon, vagy éjszaka alkalmazzuk, akkor is hatékony.
  • Nátha: Az orr körül jobbra-balra 5-5 zöld ferde vonal, ne érjenek össze az orron! A toroknál leírtak érvényesek itt is, ezt csak zárt ajtók mögött rajzoljuk fel az arcunkra.
  • Fejfájás: 5-5-5 zöld vízszintes vonal az arc két oldalára és a homlokra. Migrén esetén hátul a nyakcsigolyák mellé is rajzoljunk 5-5 zöld vízszintes vonalat.
  • Isiász jellegű fájdalom: A 2. 3. ágyéki csigolya mellé kétoldalt ferdén 5-5 kb. 20 cm-es zöld csík, és középre Y-ok. Alvászavarok: Piros Y a bal fülkagyló mögé, kb. 1,5 cm-re hátra és felfelé!
  • Gerincproblémák: A fájó, vagy sérült területre kb. 5 cm-es jel. A gerinc átmeneti bénulása esetén lefordított zöld Y a bal kézfejre.
  • Ivarmirigy betegségek, terméketlenség: Nőknél 5 zöld kör függőlegesen az alhasra rajzolva. Férfiaknál 5 zöld kör az ágyék mentén felrajzolva:
  • Fogfájás: 5 zöld vízszintes vonal mindkét szem alá, vagy a fájdalmas területre.
  • Láz esetén: Tarkóra 4-5. nyakcsigolya közé 5 db zöld csík.
  • Gyomorproblémákra: A köldök felett 8-10 cm-rel egy zöld Y jelet rajzolunk.
  • Fájdalomcsillapításra: Mindkét lábra a térd felett 5 db fekete vízszintes vonalat rajzolunk.

Szimbólumok gyakorlati alkalmazása

Milyen eszközt használjunk a felrajzoláshoz?

  • Színes filctoll nappali és éjszakai gyógyításra. Minden zuhanyozás után frissíteni, átrajzolni a jelet a bőrön. Mindig reaktiválni kell, mert elvész a hatás.
  • Színes filctoll csak éjszakai alkalmazásra. Éjjel álmunkban a tudatalattink dolgozik, ezért a hatás fokozódhat. Reggel lemossuk a jeleket, és napközben nem alkalmazzuk. Ha csak ezt a módszert tudjuk alkalmazni, mert a jel jól látható testtájon van, akkor a kezelés ideje általában meghosszabbodik.
  • Szimbólumokkal ellátott kis anyagdarabkák, pamutból, gyapjúból, vagy lenvászonból. A szimbólumot az anyagra festjük, vagy hímezzük. Fontos, hogy mindkét oldalán legyen rajz. A legjobb, ha egy fehér pólóra készítjük el, és éjjel abban alszunk, de készülhet így takaró, párna, lepedő is.
  • Kétoldalas papírdarabok használata. Laminálatlan legyen, mindkét oldalára vigyük fel a jelet. Ez azért előnyös, mert bonyolult szimbólumokat is könnyebben elkészíthetünk. A beteg területre ráhelyezve fejti ki a hatását, ragasztószalaggal rögzítsük a bőrre.

A gyógyító szimbólumokon kívül számtalan más egyéb információt közvetítő jelkép is létezik, és vannak köztük ártó hatásúak is. Ezért óva intek mindenkit attól, hogy ismeretlen ábrát, érthetetlen szöveget rajzoljon vagy tetováltasson magára. Korunk tetoválási őrülete egyszerűen elborzaszt, sajnos nem sokat tehetünk ellen, mert divattá vált, és néha hajmeresztő szimbólumokkal találkozhatunk a testre tetoválva. Ráadásul ezeket egész életükön át viselik az emberek. Mindenkinek szíve joga azt varratni a bőrére, amit akar, de az óvatosság elengedhetetlen. Védelmi szimbólumok is léteznek ártó energiák ellen, inkább azokat érdemes alkalmazni hosszú távra.

Kiresné Vincze Ilona
parapszichológus, szakíró, Reiki mester
(személyiségelemzés, gyereknevelési és párkapcsolati tanácsadás a numerológia, kronobiológia, asztrológia segítségével, Bach terápia, Reiki kezelések, képzések) Kártyakirakások, előrejelzések!
Bejelentkezés: +36 (30) 570-3449szamdoktor@gmail.com

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket is:

A gondolatok építő és pusztító ereje