Tanácsadóink

Almásy Zsolt

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Mágnesterápia

A kérdés

Kedves Zsolt!Szeretném megkérdezni, hogy a WS Teleshopban reklámozott Terramagon pulzáló mágnesterápiás készüléknek (64.000,- Ft) mennyi a valóságos gyógyhatása, avagy csak nagyon jó üzleti fogás?Előre is köszönöm hiteles válaszát:Szegediné Polyák Ilona Kecskemétről

A tanácsadó válasza

Kedves Ilona!

A készülékkel kapcsolatban nincsen személyes tapasztalatom, így sajnos nem tudok érdemben válaszolni a kérdésére. Üdvözlettel: Almásy Zsolt

elektroszmog

A kérdés

Tisztelt Zsolt!A kérdésem az lenne,hogy az elektroszmog ellen ér-e valamit a naturlight kft által forgalmazott derékalj,ami állítólag ki is takarítja a szervezetben lerakódott szmogot is,és ha rajta fekszek teljesen védve vagyok a sugárzás ellen.Egy termékbemutatón hallottam róla,rendeltem egyet,de félek hogy csak pénzkicsalás az egész.Még nem kaptam meg,így még nincs elveszve minden.Köszönöm válaszát:László

A tanácsadó válasza

Tisztelt László!

Az elektroszmognak sok fajtája létezik.
Elektromos erőterek, mágneses erőterek, elektromágneses sugárzások számtalan forrásból származhatnak, melyek ellen különféle módok kell védekezni.
Véleményem szerint a megfelelő védelmet csak a helyzet pontos ismeretében, egy alapos felmérést követően lehetséges kialakítani!

Amennyiben például a fekhelyen magas elektromos erőtér mérhető, úgy azt a forrás oldalon nagyon egyszerűen meg lehet szüntetni. Még nagyon komplikált esetben is a költség bőven 100ezer forint alatt van. (Feszmentesítő relé kb 25ez ft. Árnyékoló festés 30-40ezer ft, ágy árnyékolása 10ez ft)

A piacon nagyon sok e.szog elleni terméket kínálnak. Vásárlás előtt érdemes alaposan tájékozódni és pontos információkat kérni, hogy pontosan mi ellen véd az adott termék.

elektroszmog

A kérdés

Kedves Almásy Úr! Érdeklődnék, hogy a mobil-tornyok sugárzásai ellen lehet-e hatékonyan védekezni? Panelházban élünk és kb.60m-re, a szomszédos ház tetejére telepítettek 2 db mobil-tornyot. Olvastam arról, hogy a panel megvéd a külső sugárzásoktól, de gondolom az ablakokon keresztül akadálytalanul behatolnak. Mi lenne a megoldás? Az ablakokra lehet kapni árnyékolót? Válaszát előre is megköszönöm! Üdvözlettel: hegedush

A tanácsadó válasza

Kedves Érdeklődő!

A gsm bázisállomások sugárzását igen hatékonyan lehet árnyékolni.
Lehetőségek között szóba jöhet árnyékoló falfestés, réz-galvanizált tapéta, árnyékoló függöny,
ablakra ragasztható reflektáló fólia.

Azt hogy okoz-e bajt a torony, illetve hol és hogyan kell árnyékolást alkalmazni csak egy alapos felmérést követően lehet pontosan megmondani.

elektroszmog

A kérdés

Tisztelt Almássy Zsolt!Sok időt dolgozom naponta úgy, hogy ölemben egy fa laptoptartó asztalon laptop van, amely wifi hálózaton keresztül jut internethez. Kérem írja meg, hogy éri-e emiatt a testem káros sugárzás? És kérem azt is írja meg, mivel csökkenthetem ennek kockázatát? Előre is köszönöm a segítségét!Üdv.,Mónika

A tanácsadó válasza

Kedves Mónika!

Fontos, hogy a laptop tápegysége földelt legyen, így nem alakul ki erős elektromos erőtér a készülék körül.

Ami a wifit illeti a legjobb az lenne, ha kábeles összeköttetést alakítana ki, de amennyiben ez nem megoldható akkor egy sima fémlemez, vagy alufólia a laptop alátéten hatékonyan árnyékolja a rádiófrekvenciás sugárzást a test felé.

( Sajnos elkeveredett a kérdés, és csak most jutott el hozzám. Elnézést kérek!)

Földsugárzás

A kérdés

Tisztelt Almási Zsolt!Káros földsugárzással kapcsolatban lenne egy kérdésem:létezik e olyan megoldás amivel semlegesíteni lehet a káros sugárzásokat?Ha van biztos megoldás ,hogyan lehet hozzájutni és menyibe kerül? Várom mielőbbi válaszát. Előre is köszönöm. Tisztelettel Fater

A tanácsadó válasza

Tisztelt Olvasó!

A földsugárzásokkal szembeni védekezésnek sok alternatívája ismert, melyek különféle hatékonysággal működnek. A legbiztonságosabb megoldás, ha fekhelyét áthelyezi egy tiszta területre. Árnyékolásban gondolkodni csak abban az esetben szabad, ha erre végképp nincs lehetőség. Én ezekben az esetekbe a Biotér-Natura árnyékolókat szoktam javasolni, melyekkel kapcsolatban nagyon jó visszajelzéseim és tapasztalataim vannak. Egy darab 11 ezer Ft körül kapható, de telepítéséhez szakember szükséges. Az árnyékolási megoldásokról honlapomon itt olvashat részletesen:
http://foldsugarzas.blogspot.com/2009/06/foldsugarzasok-arnyekolasa.html
Azt, hogy az Ön esetében mi lehet a megfelelő védekezés sajnos így látatlanban nem tudom megmondani. Amennyiben úgy gondolja hívjon fel telefonon, hogy részletesen megbeszélhessük a lehetőségeket.

Üdvözlettel:
Almásy Zsolt