Tanácsadóink

Csűrösné dr. Hajda Veronika

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

borostyánkősav

A kérdés

Kedves Veronika!Tudna-e nekem segíteni abban hol tudok borostyánkő savat beszerezni az egyik ismerősöm- nek írták fel de ahol lakik nem tudja beszerezni,külföldön él és én segítségemet kérte.Segítségét előre is köszönöm.Üdvözlettel:Pál Róbert

A tanácsadó válasza

Kedves Róbert!
Hivja fel a budapesti Azúr Vegyszerboltot-Bp-1085 József krt.65.tel 327 0469.vagy azurvegyszer@vipmail.hu
Náluk beszerezhető ,de csak ha Ön megrendeli .Ára 50g----8000Ft,500g-------14000Ft-
A jó "öreg " vegyszerboltban általában minden kapható.
Üdvözlettel Hajda Veronika

mézes gyömbér

A kérdés

Aggódó nagymama vagyok, lányom 5 éves kislányának torokfájás esetén reszelt gyömbért ad mézzel keverve - nem gyömbér teát, mert ezt a kicsi hajlandó megenni, a meleg teát nem szereti - ugyanígy eszi az összetört fokhagyma gerezdet is mézzel keverve - szeretném megkérdezni, hogy ilyen töménységben nem árthatnak ezek a növények ?

A tanácsadó válasza

Kedves Hölgyem !
Ne aggódjon a lánya nem okoz a kislánynak semmi kárt,sőt !!! Mindkét növény hihetetlen értékes gyógynövény.Jó minőségű mézzel elkeverve fokozza és kiegésziti hatásukat, hiszen már a méz is egy rendkivül értékes gyógyitó termék.Egy dologra kell a gyömbérnél figyelni ,a paracetamol tartalmú készitményekkel ne adjuk együtt!Köszönöm megtisztelő bizalmát.Üdvözlettel Hajda Veronika

A kérdés

Kedves Doktornő!Azt szeretném hozzáfűzni hogy az érdekessége az a dolognak hogy nem FULLADOK,csak amikor lépcsőn megyek fel akkor érzem azt hogy elfogy a levegőm és kifáradok,de ez csak lépcsőzésnél van.tavasszal köhögök meg orrfolyásom van amikor virágzanak a fák. A toll párnán sem tudok aludni mert köhögök tőle.Van rá eset amikor utazok,ha busszal ha villamossal nagyon elkezdek köhögni,folyik az orrom muszály zsebkendőt a szám elé rakni hogy neszedjem be a benti levegőt.Hát kb ennyit észlelek.Valamikor26-27éves koromban erős alergiám volt,sokszor mentem a mentőszolgálatra miatta,csináltak allergia tesztet,és szinte mindenre pozitiv volt az erdmény.De ez pár évig tartott,és mostanra csak a fákvirágzása meg porok miatt szoktam köhögni.Most ilyen irányban nem vizsgáltak semmit.Tsztelettel Mária

A tanácsadó válasza

Kedves Mária!
Személyre szabott válasz ment!

COPD

A kérdés

Kedves Doktornő.Mária vagyok,nekem van COPD-om.Előző levelemben szűken írtam állapotomrol.most leírom a diagnózist. CT-mellkas csucsi bullák jobbolalon kiterjedtebben ábrázolodnak,a bal old.az interlobális szeptum megvastagodott.Légzésfunkcio eredmény:FVC:3,44L 101%,FEV1:1,47L50%,FEV1/FVC:43L 53%,PEF:41% 02 SAT:98% DIAGNOZIS:COPD II hát ennyi lenne,a következő gyógyszereket kell használnom:theopillin 200mg,spiriva 1x1szippantás,indakaterol 150ug 2x1,salbutamol 200mg inhalátor szükség szerint.Megjegyezném hogy nem szoktam fulladni,levegőhiányom akkor van amikor lépcsőzöm,különben ugyanolyan a közérzetem mint azelött.Nagyon félek ezektől a gyogyszerektől mert ezek nagyon komoly gyogyszerek ugy gondolom.És nem tudom mit tegyek,48 éves vagyok,a munkámat eltudom végezni,nem nehezebb mint amikor még nem tudtam hogy ez a betegségem van.Orvoshoz egy erős vírusos megfázás miatt mentem.És ezt állapitották meg.Szeretném a tanácsát kérni hogy milyen kezelési lehetőséget ajánlana.Dohányoztam,de amikor megtudtam az eredményt azota nem dohányzom.Tisztelettel várom válaszát.Üdvözlettel Mária.

A tanácsadó válasza

Kedves Mária !
Válaszom személyre szabott rovatban lesz

Copd

A kérdés

Üdvözlöm,ma tudtam meg hogy COPD-os vagyok,szeretném tudni hogy van e rá valami természetes gyogyszer-gyogynövény amivel ha nem is meggyogyítani de legalább megállítani lehetne ebben a stádiumban amiben most vagyok.Válaszát előre is köszönöm Mária

A tanácsadó válasza

Kedves Mária !
Kicsit szükszavú volt velem ! Máskor legyen kedves picit bővebben irjon az állapotáról ! Itt nagyon hasznos ,ha nagyon részletesen leirja a tüneteit.Nem tudom ,hogy milyen stádiumban van ?Ezért most kicsit általánosságban tudok csak tanácsot adni!
Amit tudnia kell a COPD ,ill a tüdőprobléma mindig az emésztésen ,ill a vastagbélen keresztül gyógyitható eredményesen .És soha ne mondjon ilyet ,hogy ugyse gyógyitható!!!!!!
Tehát egy komplex terápiát kell alkalmaznia .Vastagbelet rendbe tenni ,lúgositani ,tisztitani ,immunrendszert támogatni és természetesen a COPD tüneteit is kezelni.
Vastagél:propolisz naponta 3X1 kávéskanál ,és teakeverék :apróbojtorján ,cickafark ,körömvirág,citromfű,orbáncfű,csalán keverékből mindennap 6 hétig egy csészével inni.Ellenőrizni a sav-lúg egyensúlyt!Immunerősiés.
Tüdő:sajnos nem tudok információ hiánya miatt homeopátiás szert javasolni.Marad itt is a tea:pemetefű,szúrós gyöngyajak,kakukkfű,cickafark.Ebből szintén egy-egy csészével meginni naponta.Alkalmazzon illóolajakat :eucaliptus,borsmenta,rozmaring....Schüssler sóbol a Kalium phoshoricum.
Körülbelül ezek a lehetőségek,most csak vázlatosan felsoroltam őket. Lehet válogatni ,de mindenképp maradjon a komlex kezelés mellett.
Ha bármiben tudok segiteni ,kérem keressen.Megköszönöm a bizalmát .Üdvözlettel Hajda Veronika