Tanácsadóink

A tanácsadó: Dr. Flórián Sándor

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
pajzsmirigy
2011.05.28. 19:42A kérdés:

Tisztelt Flórián Sándor Doktor Úr!A pajzsmirigy alulműködése esetén tanácsos-e a hormonpótlás helyett , homeopátiás kezeléssel próbálkozni? Több mint 10 éve használom a homeopátiás szereket, csak ezeket. Alkatiszerem a Stphysagria /LM6-os potenciált is kaptam/, nosodámra pedig Calcinosint / ezt is magas potenciálban/.A magas koleszterinszint lehet-e összefüggésben a tiroxinhiánnyal ?Köszönettel: Vőneki Katalin

A tanácsadó válasza:

Kedves Katalin!

Alacsony pajzsmirigy működés mellett lehet magas a koleszterin, ez egy jó diagnosztikai kritérium.
10 év homeopátia után nem értem a kérdését.
Gondolom minden rendben, vagy az értékek nem tökéletesek? Nem lehet abbahagyni már a homeopátiát is? Még nem mondhatja gyógyultnak magát?
Üdv Flórián dr.

lisztérzékenység
2011.05.23. 20:49A kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy nekem 9 hónapja diagnosztizálták a lisztérzékenységet. Azóta tartom is a diétát, de a panaszaim ugyanúgy megmaradtak. Vérből állapították meg nekem a lisztérzékenységet, a transzglutamináz érték 23,5 volt, 6 hónappal később ez az érték 2,7-re csökkent. A hasam azóta is fáj, sokszor a gyomrom is, pattanásaim is vannak, és a diéta óta fogytam is 3 kg-ot. Jobban sajnos nem érzem magam, pedig úgy hallottam 1-2 hónap múlva javulásnak kellene bekövetkeznie. Több orvosnál is jártam már, de nem tudtak segíteni rajtam. A fogyást sem értem miért történik.A Doktor Úr tudna nekem javasolni valamit, hogy javuljon az állapotom? Megszüntethető lenne-e esetleg a lisztérzékenység valamilyen természetes gyógymóddal? Segítségét előre is köszönöm!Tisztelettel: Renáta

A tanácsadó válasza:

Kedves Renáta!

Nyilván a transzglut vizsgálat nem elég a pontos diagnosztikához. Olvassa el a liszt cikkemet itt a honlapon, vagy az én saját honlapomon az eseteket.
Bizonyára van még olyan körülmény , amelyre nem derült fény a tünetek hátterében.
További vizsgálat szükséges, gondolom inkább természetgyógyász orvosnál.
Üdv Flórián dr.

légutak
2011.05.16. 14:36A kérdés:

Jó napot kívánok,gyógyírt keresek az alábbiakra:néhány napja száraz köhögéssel kezdődött a "betegségem", hagymateát ittam, ettől felszakadt a köhögésem, de ezzel egyidejűleg vizes orrfolyás jött elő, tüsszögésseléjszaka orrdugulás és fejfájás illetve inkább az orrüregek fájdalma jellemzőcalcimusc - ot ittam, ettől úgy érzem javultak a tüneteim, kevesebb orrfolyás és tüsszögés vanvalamilyen természetes szert szeretnék, esetleg homeopátiásat, ha lehetségesmit javasol?üdv, Tóth M. Erika

A tanácsadó válasza:

Kedves Erika!

Javaslom, hogy mindenképpen szedjen C vitamint, legalább 500 mg-ot naponta. Ha inkább vizes orrfolyása van, akkor Coryzaliat javaslok 3-4x1 tbl-t kell elszopogatni naponta, ha sűrűbb a váladék, akkor pedig Homeogene 9-et, ebből 2x2 tbl-t naponta 5-7 napig.
Ezek komplex homeopátiás szerek, több hatóanyagot tartalmaznak, minden patikában kaphatók.

Üdv Flórián dr.

FNH
2011.05.11. 13:34A kérdés:

Kedves doktor úr, köszönöm válaszát.A daganat mérete a felfedezése óta 3 évig változatlan volt (63 mm), épp tegnapi UH szerint viszont a fél évvel ezelőtti UH-hoz képest 15 mm-t nőtt, pedig nem szed már a hugom 3 éve semmilyen fogamzásgátlót. Viszont sajnos sokat fáj a feje, ezért Quarelint gyakran vesz be, és néha PPI-t is a gyomrára.Ezek is ronthatnak a dolgon?Felmerült biopszia is, de nem nagyon értem, tényleg szükséges-e, ha egyszer CT-vel is tisztázott, hogy FNH-ról van szó. Érdekelne az Ön véleménye is erről.Köszönöm ismételten előre is.Momomo

A tanácsadó válasza:

Kedves Hölgyem!

Így már komolyan kell venni a dolgot, sajnos a biopszia szükségessége sem zárható ki.
Szerintem egy legalább 3 hónapos intenzív kúra kellene, amely az immunrendszerre és a májra hatna, és ha nem csökken a mérete , akkor jönne szóba a biopszia.
Sajnos azt így nem tudom megmondani , hogy a számtalan módszer közül a betegnek melyik lenne a legjobb, ezt csak személyesen lehetne megtenni.

Üdv Flórián dr.

FNH
2011.05.10. 12:18A kérdés:

Kedves Doktor úr!Hugomnak (36 éves) évekig tartó fogamzásgátló szedése miatt jóindulatú májdaganata (FNH) alakult ki, ami egyébként panaszt nem okoz, de a gamma GT-értéke jelenleg 109 (volt már kevesebb is), a másik két érték normális, és egyébként az egész vérképe is. Félévente UH-ellenőrzésre jár, a daganat nem növekszik, de nem is múlik már 3 éve.Kérdésem, hogy van-e valamilyen alternatív módszer az elmulasztására. Pl. májtisztító teák segíthetnek-e, vagy azok esetleg csak a gamma GT-értéket csökkentik, bár nyilván a kettő összefügg...Köszönöm válaszát előre is.momomo

A tanácsadó válasza:

Kedves Hölgyem!

Az FNH olyan eltérés, amely kezelést nem igényel, csak ha panaszt okoz, vagy nő.
Nem írta mekkora jelenleg.
Sok immunerősítő módszer létezik, antioxidánsokat, flavonoidokat javaslok.A máj védelmére elsődleges a máriatövis, ezt mindenképpen javasolt szedni 2-3 hónapig, ezután laborkontroll.

dv Flórián dr.,

A tanácsadó: Dr. Flórián Sándor

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Energy videó csatorna

Elnézését kérjük, a videók listája jelenleg nem elérhető!

Találkozzunk a Facebookon is!

Natúrsziget menü!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés