Tanácsadóink

A tanácsadó: Dr. Flórián Sándor

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
FNH
2011.05.10. 12:18A kérdés:

Kedves Doktor úr!Hugomnak (36 éves) évekig tartó fogamzásgátló szedése miatt jóindulatú májdaganata (FNH) alakult ki, ami egyébként panaszt nem okoz, de a gamma GT-értéke jelenleg 109 (volt már kevesebb is), a másik két érték normális, és egyébként az egész vérképe is. Félévente UH-ellenőrzésre jár, a daganat nem növekszik, de nem is múlik már 3 éve.Kérdésem, hogy van-e valamilyen alternatív módszer az elmulasztására. Pl. májtisztító teák segíthetnek-e, vagy azok esetleg csak a gamma GT-értéket csökkentik, bár nyilván a kettő összefügg...Köszönöm válaszát előre is.momomo

A tanácsadó válasza:

Kedves Hölgyem!

Az FNH olyan eltérés, amely kezelést nem igényel, csak ha panaszt okoz, vagy nő.
Nem írta mekkora jelenleg.
Sok immunerősítő módszer létezik, antioxidánsokat, flavonoidokat javaslok.A máj védelmére elsődleges a máriatövis, ezt mindenképpen javasolt szedni 2-3 hónapig, ezután laborkontroll.

dv Flórián dr.,

koleszterin
2011.03.09. 11:34A kérdés:

Jó napot kivánok. szeretném megkérdezni hogy mit ajánlana a koleszterin szintemre mert elég magas 10körül van mindig a gyogyszerrel ugy vagyok hogy nembirom szedni eggyiket sem. valami más lenne jo akár gyogynövény mert ezt lekéne vinni a normális szintre.szedtem az OMEGA3mat is de nagyon fájt töle a hasam. kérem ha tud valami megoldást válaszoljon. KÖSZÖNÖM:

A tanácsadó válasza:

Kedves Kérdező!

Azt javaslom , hogy forduljon a területileg illetékes lipidambulanciára. Háziorvostól kérhet beutalót.
Üdv Flórián dr.

vérnyomás
2011.03.06. 15:04A kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!Az alábbi dologban szeretném a segítségét kérni:2006-2007 körül magas vérnyomás betegséget állapítottak meg Nálam.az előzmény annyi volt,hogy hírtelen meghíztam , kb: 13-15 kg súlyfelesleget szedtem fel.( 164 cm magas vagyok,nehéz csintozatú,64 kg volt a " normális testsúlyom ami abban az időben 76 kg-ra növekedett majd ez 78 kg-nál megállt.Főleg hasi tájékra híztam).Kivizsgálásokra küldtek és megállapították a magas vérnyomást.Erre szedtem is kb 2 évigűPrelow 50 mg-os tablettát,majd 2 év után Rasoltán 50 mg-osra tért át a háziorvosom.A vérnyomásom azóta is ellenőrizve van negyedévente méréssel,fél évente szemészeti vizsgálattal, hasi ultrahanggal és vérkép ellenőrzéssel. ( vashiányos is vagyok, ezt is ellenőriztetni kell + találtak az epevezetékemen egy polipot,ezért az ultrahang.)Tavaly nyáron önhatalmúlag elhagytam a gyógyszer szedését,megpróbáltam egészségesebben élni. Sajnos a háziorvosomnak ezt nem tudtam elmondani,Ő a gyógyszerek feltétlen híve.Jógázni járok heti rendszerességgel és eddig sem ettem zsíros és fűszeres ételeket , de ezeket is mellőzöm.Gyógyteákat iszom.Most is a féléves kontroll vizsgálat közben vagyok.Eddig is méregettem otthon a vérnyomásomat és a negyedéves ellenőrzések alatt sem volt magas a mért érték.Most picit megijedtem,mert a mért értékek igen eltérőek. (Felkaros automata vérnyomásmérőm van otthon.) Leírom a mért értékeket.Ezeket kb 1-0,5 óránként mértem.reggel ébredéskor:104/65/81,125/76/86,117/76/76,118/78/80,132/80/72,132/78/77,(1/2 10 és 10 óra),136/83/89,123/77/84,138/79/89(fél 1),127/84/84/132/82/88,129/87/88,131/90/84,134/86/85.Kérdésem: Veszélyesek ezek az értékek vagy maradhatok a természetes gyógymód mellett?Válaszát előre is köszönöm:S Judit

A tanácsadó válasza:

Kedves Judit!
Legyen őszinte a háziorvosával. Ha ezeket az eredményeket meglátja , ő is örülni fog, hogy jó eredményeket mért. Minden orvos tudja, hogy elsődlegesen az életmódi szempontok fontosak a vérnyomás beállításakor is. Próbálja tovább csökkenteni a súlyát, mozogjon, lúgosítsa a szervezetét. Ilyen értékek esetén nem kell gyógyszert szednie, remélhetőleg még további eredményeket is elér majd a terápiája során.
Üdv Flórián dr.

x
2011.02.21. 08:26A kérdés:

Előző levelemet még annyival egészíteném ki hogy allergiás asztmás vagyok a parlagfűre.Azért írtam meg ezt mert a kínai orvoslás szerint minden mindennel összefüggErzsike

A tanácsadó válasza:

x

csontkopás
2011.02.21. 08:22A kérdés:

Kedves DoktorÚr!Bal oldali csípőizületi kopásom van a hagyományos kínai orvoslás szerint mit tehetek?Szedtem Gool port meg Diclac tbl-t vigyázok hogy melegben legyen az izületemen rendszeresen járok konditerembe,nyáron kocogok az erdőben.Hallottam a peptidekről is ami újra regenerálja a szöveteket legközelebb azt fogok rendelnide ebben nem nagyon hiszek.ÜdvözlettelErzsike

A tanácsadó válasza:

Kedves Erzsike!
Nem írta milyen panaszai vannak, hány éves, stb-de ha konditerembe jár, kocogni is, akkor nem olyan nagy a baj.Meg kell nézni, nincs e olyan anyagcsere zavar ami csontkopással jár, nincs e góc, ami gyulladást tart fenn.Az allergiát is kialakította valami, lehet hogy egy gyökere van a problémának.
Lúgosítani kell a szervezetet, Calciumot pótolni, rendszeresen terhelni, reumatológiai, fizikoterápiás kezelések, gyógytorna mindenképpen kell. Porcképzők adása is nagyon fontos.
Kínai orvosi szempontból tai chi, masszázs jön szóba, ill. akupunktúra és köpölyözés enyhítheti a tüneteket. Érdemes ginzenget is fogyasztani.És persze a legjobb a nem kínai homeopátia.
A peptidekre én is kíváncsi leszek...:)
Üdv Flórián dr.

A tanácsadó: Dr. Flórián Sándor

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

SENSITIV IMAGO – biofizikai állapotfelmérés felsőfokon

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés