Tanácsadóink

Dr. Kopócsi Andrea

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Összetett testi - lelki tünetek kezelése hoemopátiával

A kérdés

Kedves Tanácsadó! Homeopátiás szer javaslatot szeretnék kapni Öntől és idős kis termetű nőstény kutya számára. A kutyus, sok évvel ezelőtt halva szülte meg a kiskutyáit majd ivartalanítva lett. Nagyon érzékeny a viharokra, epilepsziás rohamai voltak egy időszakban viszonylag sűrűn. Mostanában, de szeret a gazdája közelében lenni, mindenhová követi.Két hete tüzelési időszakban 2 nap alatt bedagadt a feneke és kifordult a hüvelyfala, majd elkezdett bűzösen váladékozni. Az egyik állatorvos be akarta varrni a fenekét, a másik adott egy kenőcsöt. Jelenleg a váladékozás és a kifordulás már megszűnt, úgy tűnik jobban van a kutya, de szeretném, ha segíteni nekünk, hogyan tudunk neki mi segíteni. Kérem javasoljon szert a tünetek alapján és a lelki traumára is. Köszönöm.

A tanácsadó válasza

Kedves Gazdi!
Levelét olvasva az első, ami szemet szúrt, hogy ha a kiskutya évekkel ezelőtt ivartalanítva lett, akkor hogyan lehetséges, hogy még mindig tüzel???! Ezt mindenképpen tisztázni kellene, hogy pontosan miről is van itt szó!
Egyébként az Ön által vázolt testi és lelki tünetek (hüvelyelőesés, -váladékozás, epilepszia, félősség) kezelése szelíd módszerekkel, - mint amilyen a homeopátia -, nagyon összetett feladat, és mindenképpen egyedi kezelést igényel. Ilyen esetben igen sok tényezőt kell figyelembe venni ahhoz, hogy ténylegesen hatásos gyógymódban részesülhessen a kis kedvence. Ehhez mindenképpen egy személyes találkozásra van szükség a homeopata állatorvossal, aki az első vizit alkalmával a fizikális vizsgálat mellett egy részletes beszélgetés keretében, meg kell, hogy ismerje a kutyus pontos tüneteit, az előzményeket, a körülményeket, hogy mi javít, mi ront az állapotán, és a pszichés – lelki beállítottságát is. Ezen információk segítségével fogja tudni kedvence számára egyedileg összeállítani a legmegfelelőbb komplex kezelést a mielőbbi gyógyulása érdekében.
Ha szeretne homeopátiás segítséget kedvencének, javaslom, hogy személyesen keressen fel egy homeopata állatorvost, aki egyedileg (!) a legmegfelelőbb szert / szereket ki tudja választani kedvence számára.
Ha szeretné, én is szívesen segítek: 06 (20) 928-4425.
Üdvözlettel: Dr. Kopócsi Andrea

Légcsőszűkület

A kérdés

Kedves Doktornő, Tücsi kutyám (13 1/2 éves, ivartalanított havanese lány) köhécsel már több hete. Az orvos kizárta a szív vagy tüdő érintettségét, azt mondta, hogy légcsőszűkülete van. Kapott antibiotikumot (Augmentint, aztán egy másikat, mert nem használt), mert gyulladásos is volt a torka és hőemelkedése is volt, és hörgőtágítót, ezeket 10 napja szedi. Az eddig normális széklete hasmenéses jellegű lett, és nem nagyon használnak a gyógyszerek, úgyanúgy köhécsel, főleg, ha fekszik, éjjel ill. reggel. Nappal nem annyira, ha sétálunk akkor sem. Mindig úgy tűnik, mintha felköhögne valamit. Ezen kívül időnként zihálva liheg, mintha "vizes" lenne. Egyébként érdeklődő, és a kedve is jó, amikor nem köhög. Emellett adtam neki Phosphorus Ch 9-et napi kétszer (1 hete). Mivel nem látok változást, nem tudom, folytassam-e a Phosphorust, vagy mi adhatok neki, ami "szelídebb"?

A tanácsadó válasza

Kedves Gazdi!
A Phosphorust ilyen esetben C30-as potenciában javasolt adni, az első héten napi 1x, a második héten másnaponta. Ha két hét alatt nincs látható javulás, akkor egyedi kezelésre lesz szüksége a kutyusnak.
Mielőbbi jobbulást kívánok kedvencének: Dr. Kopócsi Andrea

A kérdés

Kedves Doktornő!Köszönöm a jótanácsokat!Megpróbálunk mindent megtenni a kutyusért. Köszönettel: Lévai Rita

A tanácsadó válasza

.

Emlődaganat

A kérdés

Tisztelt Doktornő!Egy jóbarátom 9éves szuka kutyájánál rosszindulatú emlődaganatot diagnosztizáltak,ami nagyon agresszív,úgy tűnik.Műteni nem fogják,mert nem tudják bevállalni a költségeket sajnos.Szeretném megkérdezni milyen homeopátiás szert javasol ilyen esetben a daganatos folyamat befolyásolására,ill.a fájdalomcsillapításra? Előre is köszönöm,ha segítő tanácsot tud adni! Üdvözlettel: Lévai Rita

A tanácsadó válasza

Kedves Rita!
A daganatos betegségek kezelése szelíd módszerekkel, - mint amilyen a homeopátia -, nagyon összetett feladat, és mindenképpen egyedi kezelést igényel. Igen sok tényezőt kell figyelembe venni ahhoz, hogy ténylegesen hatásos gyógymódban részesülhessenek a kis páciensek. Ehhez mindenképpen egy személyes találkozásra van szükség a homeopata állatorvossal. Gyorsíthatja a gyógyulást, ha gyógynövényekkel (gyógygombákkal) ill. gyógytáplálékokkal is kiegészítjük a kezelést. Az gyógyulás mértéke azonban elsősorban attól függ, hogy a kutyus szervezetében van-e még elegendő mozgósítható tartalék az öngyógyító folyamatok beindításához. Részletesebben itt olvashat erről a módszerről: http://www.kimintvet.hu/szelid/szelid_homeo/homeop.html#hnttt
Az első vizit alkalmával a fizikális vizsgálat mellett egy részletes beszélgetés is szükséges ahhoz,
hogy megismerjem a kutyus pontos tüneteit, az előzményeket, a körülményeket, hogy mi javít,
mi ront az állapotán, és a pszichés – lelki beállítottságát is. Ezen információk segítségével fogom
tudni kedvence számára egyedileg összeállítani a legmegfelelőbb komplex kezelést a mielőbbi
gyógyulása érdekében.
Ha szeretne homeopátiás segítséget kedvencének, javaslom, hogy személyesen keressen fel egy homeopata állatorvost, aki egyedileg (!) a legmegfelelőbb szert / szereket ki tudja választani kedvence számára.
Ha szeretné, én is szívesen segítek: 06 (20) 928-4425.
Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Dr. Kopócsi Andrea

A kérdés

Kedves Dr Kopócsi Andrea!Érdeklődéssel olvastam a homoktövisről szóló írását. Annál is inkább, mert mi is termesztjük.Egy valamiben bizonytalan vagyok. Több helyen olvastam, hogy epekőre és hasnyálmirigy gyulladásra nem ajánlott. Nem ajánlott, vagy tilos?Miért? Esetleg tudna a homoktövissel kapcsolatos tapasztalatairól néhány dolgot említeni?Válaszát előre is köszönöm.Weitz Teréz

A tanácsadó válasza

.