Tanácsadóink

Dr. Sebő Zsuzsanna

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

íny gyulladás

A kérdés

Kedves Doktornő!Kicsivel több mint 1 hónapja az állkapcsomnál ízületi gyulladásom lett.2 hétig szettem rá antibiotikumot.Utána még éreztem az állkapcsom de sajnos a gyulladás rá ment a fogínyemre.Kicsit kellemetlen érzés mert érzem az ínnyem meg hol itt hol ott érzékeny a fogam.Néhol az ínnyem fel van duzzadva meg fel is van húzodva.Külsőleg használok rá meridol szájvízet és fogkrémet de szeretnék belsőleg is valamilyen homeopátiás(gyulladáscsökkentőt).Kérem ajánljon valamit.Válaszát előre is köszönöm.Üdvözlettel:Zsuszanna

A tanácsadó válasza

Valószínűleg alkati kezelésre lesz szüksége, hiszen ez egy krónikus folyamat.
Addig a Mercurius sol. C,CH 15 napi egyszer-néhány napon át. Jó lenne még a Paradontose nevű homeopátiás szer, de nem tudom, van-e forgalomban Magyarországon, vagy a Remediától kell rendelni. Nekem van, ha nem tud szerezni (C15 napi C30 napi 1x). Üdvözlettel dr. Sebő Zs.

oltás kivezető

A kérdés

KEdves Doktornő! 2,3,4 hónapos kötelező+vele egyidőben adandó prevenar oltáshoz milyen kivezetőt ajánl, és hogyan adjam a gyermeknek? Köszönöm!

A tanácsadó válasza

Az oltóanyagból készült nozódákat kell beadni. Hogy mikor, és hányszor, az sok mindentől függ. Ezen kívül az egyszerre beadott kétféle oltásnál változik a kivezetés, nem tudjuk követni. Ezt ugyan nem kérdezte. Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna

antibiotikum

A kérdés

Tisztelt Doktornő!Kisfiam decemberben lesz két éves,az elmúlt hat hétben kétszer volt torokgyulladása amelyre antibiotikumot kapott( Curam,Ceklor),torok váladék tenyésztés nem történt.A kérdésem az antibiotikum kivezetésével kapcsolatos, szükséges vagy sem, milyen homeopátiás nozódával lehetséges és milyen adagolásban, illetve milyen immunerősítést javasolna.

A tanácsadó válasza

Miért akarnánk a kétszer adott antibiotikumot kivezetni? Eltelik 3 hét, újra kap valamilyen antibiotikumot a gyerek.Inkább a gyerek alkati szerét kellene megkeresni, hogy kevesebbet legyen beteg. Ehhez szükséges egy homeopata felkeresése. Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna

összetett probléma

A kérdés

Kedves Doktornő!Az anyukám (67kg, 160cm, 63 éves) most vasárnap nálunk elesett. Én álltam a csap mellett, ő odajött ivott, a csap fölé hajolt és becsukta a szemét, én odahajoltam hozzá, hogy megkérdezzem mi a baj, de már választ nem kaptam, felegyenesedett elfordult a hajolási helyzethez képest 45 fokot és teljes súlyával az esés tompítása nélkül hanyatt esett, mint egy darab fa, rá a hátára és leginkább a fejére. (azt nem értettem, ha rosszul is lett, abból a helyzetből hogy egyenesedett fel, miért nem csak simán összecsuklott?) Az esés után kb 20 másodperc után magához tért, felültettük és azt mondta, ahogy ivott, megakadt a torkán egy korty víz és ezért lett rosszul. (Régebben egyszer már előfordult vele, hogy megakadt a torkán egy korty víz, de akkor megmaszírozta csak a torkát, becsukta a szemét és elmúlt.) Miután felült megmértük a vérnyomását 160/... volt az értéke, ez azért volt furcsa, mert általában inkább alacsony szokott lenni anyu vérnyomása. (Ez a magas vérnyomás lehet összefüggésbe az ütéssel?) A felállás nehezen ment, mert nagyon szédült. Bevittük a kórházba, ott röntgen és CT készült, annyit mondtak, hogy megsérült az agya + érszűkülete van (idős) kevés folyadékot iszik és ez a baj. A kórházban is mérték a vérnyomását ott 190/... adatot is mértek, kiírtak neki pajzsmirigy vizsgálatot, vérnyomás beállítást, cukorterhelést. Hazaengedték hétfő reggel, panaszai: fájlalta a fejét, hasizmát, nyakizmát (gondolom meghúzódhatott az esés folyamán) Itthon is nagyon ingadozott a vérnyomása 110 és 160 között. Ha felkelt rázta a hideg, ha lefeküdt, melege volt. Az esést megelőző napokban a következő panaszai voltak: mindkét füle be volt dugulva belső nyomás volt ezáltal a fejében, kimosatta és jobb lett, de feltapadt fülzsír maradt még a dobhártyán. Néhány napja nagyon fáradtnak érezte magát, legszívesebben csak feküdt volna, de ezt nem tette, ellátta a ház körüli teendőket, és a házimunkát. Bocsánat még egy panaszát leírom, néhány napja folyamatosan irtózatosan viszket a feneke. Nincs rajta seb, sérülés, csak nagyon viszket (aranyere volt korábban, de most nem tapintható). Nem tudom, hogy ezzel lehet-e valamit homeopátia segítségével kezdeni, vagy nagyon összetett a probléma. Amúgy ideges típus, hajlandó depresszióra, most a hétvégén is elég sok minden miatt idegeskedett. Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e segíteni homeopátiával, ha ilyen nagy mértékű ütés érte a fejet? Merre induljunk tovább a kiváltó ok keresésére? Homeopátia? (Homeopátiás szegedi orvost nem ismerek). Neurológia? Hőtérképes vizsgálat, Írisz diagnosztika? Kérem amennyiben tud, tanácsaival segítsen rajtunk. Köszönettel F. Erika

A tanácsadó válasza

Kedves Erika. Ugye nem gondolja komolyan, hogy ismeretlenül, vizsgálat és leletek ismerete nélkül egy ilyen komplex problémába így interneten keresztül segíteni tudok.
Valóban érdemes homeopatához fordulni, de személyesen és az édesanyja teljes hagyományos kivizsgálása után.
Szegeden igen kiváló homeopata is dolgozik, meg lehet találni. Üdvözlettel drSsebő Zsuzsanna

szemölcs(molluscum contagiosum)

A kérdés

Jó napot! Kislányomnak (2 éves) uszodaszemölcsei vannak, nagyon sok. Az általunk felkeresett orvos az immunerősitő tabletta mellé thuja 15 ch-t írt fel heti 1x5 golyót és Dulcamarát 15 ch-t NAPI 2x5 golyót. 3 hete szedjük a dulcamarát, az immunerősitőt, thuja-t 2 hónapja. A hólyagocskák szaporodnak. Meg vagyok ijedve, hogy rosszabbat tettünk a gyerekkel, hogy nem kapartattuk le rögtön, amikor még fele ennyi hólyagocskája sem volt. Ön szerint, ha átállunk a cikkében ajánlott: "Thuja C30 heti egyszer, Medorrhinum C30 ugyancsak heti egyszer (két különböző napon)"szerekre, akkor még van esély, hogy elkerüljük a lekaparást?A felsőtestén vannak a hólyagocskák, arcon, nemi szerven még nincsenek, de igy is van belőlük kb 150-200 db!Nagyon el vagyok keseredve, kérem, ha tud segítsen!Köszönöm!

A tanácsadó válasza

Az általam ajánlott kezelés az esetek 70%-ban elmulasztja a molluscákat, 30%-ban nem. Alkati szert is szoktam társítani.
A teendőket illetően konzultáljon a kezelőorvosukkal. Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna