Tanácsadóink

A tanácsadó: Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Patikai só mégegyszer!
2009.07.26. 23:28A kérdés:

Kedves László!Bocsánat ,de nem tudtam foglalkozni a chip-témával.De mindenképp jelentkezünk. egy-két hét múlva.Egyébként mindig tájékoztatom kedves ismerőseimet az új dolgokról,lehetőségekről.Az egyik barátunk nagyon érdeklődik a helyes étrend után,annál is inkább ,mert komoly műtéten esett át.(mellrákja volt).A sózás is érdekli,meséltem mit ajánl,de a patikában kinevették.Úgyhogy marad a sótlan étrendnél.Melyik patikában vehet patikai sót?És a tengeri sók sem jók,vagy az erdélyi folyékony só (amit kutakból hoznak föl) sem?Tisztelettel B.Emese

A tanácsadó válasza:

Kedves Emese!
Nem szabad belenyugodni, hogy nem adnak a patikában tiszta NaCl-t! Ne patikai sónak nevezzék, mert akkor tényleg kinevethetik, ugyanis a patikákban 83 féle sót árulnak! Nevén kell nevezni: NaCl, azaz nátrium klorid.
Először még nevén nevezve sem adtak nekem 5 dekánál többet, pedig csak fél kilót kértem ( ilyen kiszerelésben kapják a szállítótól). Erre elkértem a Vásárlók Könyvét, vagyis a Panaszkönyvet és beírtam, hogy nem hajlandóak azt a mennyiséget adni, amit kértem. Azt is neírtam, hogy ezt a tiszta NaCl-t nem tudom megvenni az ujságosnál, meg a trafikban, vagy a Postán, hanem csak a patikában! Én vagyok a vásárló, és amit kérek adják nekem, mert a NaCl nem vényköteles!!! 5 dkg-ként kiadták volna, de akkor meg fél kilónál tízszer számolták volna fel a postaköltséget! Ez ellen is tiltakoztam. A ptikának, meg minden kereskedőnek kötelező a panaszkönyvbe beírtakat megküldeni a felügyelet szervéhez! Nálam is meg lett az eredmény, mert két nap múlva a patika előtt mentem és kiszólt a patikus, hogy mennyi NaCl kell, s én azt mondtam neki, hogy 2 kg! Erre azt mondta, hogy megrendeli és holnap mehetek érte! Így is lett, és azóta fél Verőce nem a boltból, hanem a patikából hordja a nevén nevezett konyhasót a NaCl-t!!!!!!! Ugyanezt megcsimáltam pesti patikáknál és azóta azok is kiadják a fél kilós kiszerelésekben, akár 5 kg-ot is! Minden patikában van ilyen só, s ha végképpen nem adnak, fel kell őket jelenteni, mert én is ezt tettem, mint a Tudományos Rendőrség alapító tagja, s jelenleg bírói szakban van az ügy.
Önöknek is ezt kell tenni, mert ha nem teszik, akkor ismét ki fogják nevetni Önöket!!! Egyébként ezt már többször leírtam. Kérem nézzék át a másoknak írt válaszaimat is, pl. a helyes étrenddel kapcsolatban is találnak bőven ismereteket. A válaszaimban szintén leírtam, hogy miért nem ajánlom sem a tengeri, sem a más sókat (mindegyik számos vérmergező anyagokat tartalmaz és a megengedettnél jóval magasabb a kálium tartalmuk!!!) Javasolom megnézni ebben a témában a www.aquanet.fw.hu honlapot!
Tisztelettel: W-V László

KEDVES EMESE!
Íme egy gyors segítség helyből, Gödöllőről. Remélem már nem lesz több sóbeszerzési problémája! Ezt a levelet ma kaptam Gödöllőről és átadom Önnek!
Üdv.: W-V-László
Kedves László! Most kivételesen nem kérdezni szeretnék, hanem információt adni a B. Emese nevű hölgynek, aki, ha jól emlékszem egy előző kérdése kapcsán megemlítette, hogy Gödöllőn élnek. Mivel én is Gödöllőn lakom, így tudnék neki ajánlani egy helyet, ahol nem nevetik ki, ha patikai sót kér, ellenben nagyon készségesek és vevőcentrikusak. Ez a hely az Egyetemi Gyógyszertár, ha lehet ez itt az ingyen reklám helye :). Azért is gondoltam, hogy megírom ezt, mert én is jártam előzőleg több patikában is, és nem igazán volt sikeres a NaCl beszerzése, legalábbis azokon a biz. előző helyeken. Üdvözlettel: Vágó Krisztina

Shauermann-kór, coxa valga
2009.07.26. 09:59A kérdés:

Kedves László!9 éves B vércsoportú kislányomnak shauermann kórja és coxa valga van,egyre görnyedtebb a test tartása,gyógytornán kivül tehetek még éerte valamit?.másik kérdésem nekem csipőprotézisre lenne szükségem,ön szerint mit tegyek ,hogy erre minél később kerüljön sor,kolloiddal fujom be minden nap,igy fájdalmam nem igazán van,köszönettel Éva /Av.cs.

A tanácsadó válasza:

Kedves Éva!
A Shauermann-kór már sajnos 8 éves kortól kezdődően egyre jobban görbíti a hátat. A gyógytornának, a hasonfekvésnek, stb nagyon nagy a jelentősége. A betegséget fehérje anyagcsere zavar okozza. A B-seknek tilos pl a csirke, a disznó és még egy sor más húsféleség is! A tej- és tejtermékek is fehérje anyagcsere betegséget idéznek elő, még a B-seknél is! Főleg ha homogénezett, pasztőrözött, vagy forralt, azaz hőkezelt a tej-, vagy tejtermék. Ha nem patikai sót használnak főzésre, sózásra, akkor az is megbontja a csont anyagcseréjét, mert a vér agresszíven kiszedi a nátriumot bárhonnan, ha nem visznek be eleget belőle a táplálékkal. Ha a csontokból szedi ki, akkor felborul a csont-anyagcsere és csontritkulás, Shauermann-kór és más deformációkkal járó csontrendszeri betegségek jönnek létre!!!!!!!
Sajnos nagyon ártalmas a csontrendszer fejlődésére a teheneknek adott tejhozam-fokozására, vagy az állatoknak adott tömeg-növelésére adott tömegnövelést gyorsító kémiai szerek maradványa ezekben a termékekben. Egyik legnagyobb deformitást a mikrohullámú sütő, készüléken túl is mérhető hatása, valamint a mikrohullámmal degenerált ételek ( minden étel degenerálódik a mikrohullámú sütőben!) fogyasztása okozza.
Nagyon nagy ártalmakat okoz az indukciós tűzhelyen, főzőlapon készített étel is, valamint a sima elektromos tűzhelyen készített étel is, ha nincs visszaenergetizálva, vagy nincs legalább fél óráig pihentetve
A gyógytorna mellett a fent leírt táplálékok és készítési eljárások elhagyása mellett, a Vitamin Station cég Calcium Active termnékének a folyamatos szedését javasolnám Önnek is és a kislánynak is!!!
Valószínű mindkettőjüknek van sajnos genetikailag is valamilyen csont - és mozgászervi problémája. Szülés előtt el kellett volna mennie genetikai vizsgálatra!! A terhesség ideje alatt pedig szednie kellet volna a New Life nevű táplálék-kiegészítőt, egészen a szoptatás befejezéséig.
A gyermekeknél lelki okok is előidézhetik a Shauermann-kórt. Ha túlterheljük őket, akár fizikailag, akár szellemileg, vagy magas követelményeket támasztunk velük szemben, akkor a lelki öszeroppanást a testi is követi. Válás esetén is az egyik szülő hiánya előidézhet hasonló betegséget!
Nagyon nagy segítség lenne a chi-gép, vagy chi-machine beszerzése és azon való napi 3x15 perc terápiás kezelés. Ez mindkettőjüknek javasolom, mert nagyon jót tenne a bajaikra!!
Javasolnám még a kislánynak és Önnek is a Chlorella rendszeres szedését étkezés előtt, napi 1x. De jót tenne a chí-tapasz kúraszerű ( két hétig minden nap 1x) alkalmazása is.
Kérdezem, hogy nem farfekvéses volt-e a kislány szüléskor? Ugyanis ez is előidézheti a későbbi gerinc és csípőizületi deformitásokat!
A coxa valga betegséget is már az anyaméhben összeszedte a pici lány, de még rájátszott a nem természetes módon való szülés is, amely Önnek is rontott a helyzetén.
Önnek a Calcium Active mellett kellene még szednie a patikából is beszerezhető "Proflex 4" -et is.Az arany kolloid kifejezetten jót tesz az izületeknek, de azt belsőleg is kell használni. Be kell venni a szájba, napi 3 evőlanálnyit, de nem fém evőkanállal és a szájban 10 percig kell zubogtatni, majd utána lenyelni. Ugyanezt kellene tennie az ezüst kolloiddal is, de a két kolloidot ne egyszerre, hanem fél óra elteltével vigye be a szervezetébe. Ezekkel a kolloidokkal külsőleg is lehet kezelni a beteg testrészeket.
Mindkettőjük betegsége súlyos anyagcsre zavarokra utal, amely a rossz táplálkozásból, a helytelen étkezési sorrendből és a rossz ételtársításból adódik! Nagyon fontos lenne ezeknek a szabályoknak és a vércsoport-szerinti táplálkozásnak a szigorú betartása. Fontos lenne a fehérjebontást segítő fűszerek, minden étkezésnél való használata (szegfűszeg, fahéj, gyömbér, oreganó, majoranna, kurkuma, őrölt kömény, őrölt édesnemes paprika, kapor, bazsalikom, ruccola, babér, stb,). Kerülni kell az ecetet, a répa- és nádcukrot, valamint az ezekkel készült ételeket!!!
Az ágy mellet lévő elektromos készülékek és vezetékek is nagyban hozzájárulnak, hogy az alvás, a pihenés ideje alatt egy elektromos és egy elektromágneses erőtér is gátolja a sejtek helyes megújulását, regenerációját. Áramtalanított, vagy harmonizált szobában úgy szabad csak aludni, hogy nincs fém az ágyban, nincs az ágy földsugárzásban és Északnak van a fej alváskor, pihenéskor. Ezek fontos tényezők a gyógyulásban. Tehát az ágy két méteres körzetében nem lehet mobiltelefon, elektromos óra, áram alatt lévő fali vezeték, rádió, tv, számítógép, hűtőszekrény, mosógép, cenrifuga, porszívó, stb, az alvás és pihenés, vagy a fekvőbetegség ideje alatt.
Ha a csípőprotézis beültetését ha jó szakember végzi, akkor majdnen ugyanolyan jól tud járni, mint annak előtte. Béky Lászlónak is építettek be és úgy jár-kel, mintha nem is lenne protézise. Én az Ön helyében megpróbálnám természetes módszerekkel visszajavítani a csontanyag-cserémet, mert Ön még fiatal és jó a regenerációs képessége, ha nem eszik húst, tejet és tejterméket, margarint és az ezekkel készített ételeket!!
Tisztelettel: W-V.László

Mi véd a sav ellen?
2009.07.26. 09:53A kérdés:

Kedves László!Szeretném megkérdezni,hogy a patikában kapható desztilált viz is segit a sav semlegesitésében,és mit ajánl ami evés előtt vagy után bevenni ami óvja a nyálkahártyát (nem zár jól a gyomorszáj,refluxom van)illetve milyen táplálékkiegészitőt szedhetnék ami csökkenti a sav menyiségét ill.segiti a gyomor munkáját.Körömvirág teát szoktam inni és akácot ,ők képeznek bevonatot a nyelőcsővön?A vércsoportú vagyok.Válaszát előre is köszönöm szeretettel Titi

A tanácsadó válasza:

Kedves Éva!
Már korábban is írtam az alábbi teát:
Minden étkezés előtt igyon 2-3 dcl desztillált vízzel készített édesgyökér teát, apró kortyokban. Ez a tea bevonatot képez a felmaródott nyálkahártyákon és alatta tud regenerálódni a
beteg, sérült nyálkahártya. Sokkal jobb, mint az akác, meg a körömvirág, de desztillált vízből kell csinálni, mert csak a teljesen telítetlen oldat tudja jól kioldani a teákból a hatóanyagot. Egy 130 ezer különféle káros anyagot tartalmazó víz, mint a csapvíz, nem igazán tud már kioldani hatóanyagot még egy csodateából sem!
Igen, a patikai, meg a bioboltokban kapható élelmiszeripari desztilláltvíz önmagában is segít a sav semlegesítésében! Sok savat termelt a tudatlan rágózásával. Ne várja, hogy két nap alatt rendbe fog jönni. Hosszú hónapok kellenek a tisztulásához!
Ne táplálékkiegészítőt szedjen a sav közömbösítéséhez ( bár ihat Basica-t), hanem egyen sok puffasztott kölest, puffasztott hajdinát, puffasztott barnarizst, Hamletet rizsből. Ezek jól felszívják a savat. De egyen sok köles-kását, hajdina-kását, zab-kását, rizs-kását, melyeket desztilláltvízzel készít és tilos ennél is mint minden ételénél minden tej- és tejtermék, és minden margarin és azzal készült étel!!!!!!! De ezt már korábban is írtam!
Egyen sok dinnyét és nyers gyümölcsöt, mert ezek jól lúgosítják a savakat. Ha fekszik, akkor magas fejpárnát használjon, s így a sav nem tud kijönni a gyomorból a nyelőcsőbe!!!
Üdvözlettel: W-V.László

Levelezés
2009.07.25. 18:47A kérdés:

Kedves LászLó!kérem ha módjában áll küldeni az email cimemre életmódbeli tanácsokat nagyo megköszönném,elsősorban reflux,diabetessel kapcsolatban,illetve mozgásrendszeri betegségem is( van(combej necrósis,csipődisplásya miatt szüléskor alkult ki).Lefekvés előtt mit ajánl bevenni,hogy védve legyen a nyelőcsőnyálkahárty a savtól? vércsoportom A.Köszönettel Éva e-mail keva3@freemail.hu

A tanácsadó válasza:

Kedves Éva!
Aki nekem megadja az e-mail címét és kér anyagokat, annak tudok sok anyagot küldeni, csak győzze olvasni. A lényeg, hogy szívlelje is meg a leírtakat és próbáljon az szerint, vagyis a természet törvényei szerint élni!
Ha természetes módon (vízbe pottyantós szülés), és nem szülőszobán szült volna, akkor valószínű nem lenne csípődiszpláziája.
Lefekvés előtt ne vegyen be semmit, hanem táplálkozon úgy, hogy ne legyen sok sava. Amíg sok a sava, addig szinte ülve aludjon, magas fejpárnát használjon, mert így nem folyik ki a gyomorból a nyelőcsövébe a sok sav! Az A-soknak a húsoktól, a tej- és tejtermékektől van sok savuk. Az A-s olajosmag- és hüvelyes evő vércsoport, mert ezek jók a számukra, de erről küldök e-mailban anyagot!
Tisztelettel: W-V.László

Hidegen sajtolt olajok keverése és felhasználása
2009.07.25. 12:45A kérdés:

Kedves László!Akkor a megadott időpontban megyünk a lányommal a rendelésére. Addig szeretnék kérdezni a hidegen sajtolt olajokkal kapcsolatban,ha lehet.. /oliva, szölömag, Szójaolaj, kendermagolajat összekeverve, mindegyikből egy- egy evőkanállal/ Ezt a keveréket én is fogyaszthatom, ha B -s a vércsoportom. És pontosan elosztva a nap folyamán,mert én kb. a felét rátettem a pirítosomra reggelire. ez nem gond? A kendermag olajnál pld. csak napi 2 mokkáskanállal javasolnak, a cimkére írva.Mert így pirítoson a lányomnak is nagyon ízlett,csak az elosztás arányát nem tudom, hogymennyire kell figyelni?Esetleg leviheti a vérnyomást, mert fájt a fejem és a vérnyomásom is alacsonyabb volt/99/ 67 /, vagy nem okozhat ilyen panaszt. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Ági

A tanácsadó válasza:

Kedves Ági!
A kérdezett olajok minegyike jó a B-vércsoportúaknak is, de minden más vércsoportú számára is. Ezeket mindenki fogyaszthatja!
Én mindíg javasolom öszekeverni az olajokat, mert így hatékonyabban és a beltartalmi értékeik ( E-vitamin, Béta karotin, Lecithin, omega-3, omega-6, omega-9, klorofill, stb) összeadódnak. Az ízük miatt is lényeges, mert a szőlőmag olajnak semleges az íze, de a kendermag olaj kellemes ízű, s ugyanúgy a bio szójaolajé is és így az oliva is élvezhetőbb lesz, mert van aki az oliva ízét nem szereti.
Igen a nap során el lehet osztani az így öszekevert olaj felhasználását. Én ha turmixot csinálok reggel, akkor abba szinte valamennyi olajat beleteszem, s észre sem lehet venni, de így jó sokáig emésztődik meg a turmix és nem leszek éhes egész nap. Nagyon jó a pirítós, vagy nem pirítós kenyérre kenni. Én kenem és nem csepegtetem. De lehet tunkolva is fogyasztani. Nincs elosztási arány naponta! Lehet tenni a kiszedett levesbe, főzelékbe, tésztára, salátákra is, és így jobban el van osztva a napi adag!

Tetszőleges a felhasználás, csak délután 5 után már ne, vagy csak keveset vigyenek be a szervezetbe.
Ha leviszi a vérnyomást az olaj, akkor kisebb részletekbe kell fogyasztani! Egyébként nem baj ha leviszi a vérnyomást, mert a puzlzus a lényeg. Az alacsony vérnyomás 70 körüli, vagy az feletti pulzussal nem veszélyes, míg a magas vérnyomás sem veszélyes, ha a pulzus 60 és 45 között van! Az alacsony vérnyomás alacsony pulzussal veszélyes, mag a magas vérnyomás magas pulzussal!
Tisztelettel:W-V.László

A tanácsadó: Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Natúrsziget menü!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés