Tanácsadóink

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Tenyér és talpizzadás
2009.06.06. 17:45A kérdés:

Kedves László!Nemrég kértem Öntől segítséget, amely levelemben nem fejtettem ki pontosan , hogy hol is jelentkezik nálam a hyperhydrosis tünete. Esetemben a tenyerem és a talpam fokozott izzadása jelenti a problémát. Genetikai öröklés fennállásáról nem tudok. Naponta egy kávét szoktam fogyasztani és nem rendszeresen de dohányzok, bár megítélésem szerint nem ez panaszaim okozója, ugyanis tüneteim gyerekkorom óta megvannak és fokozott idegi terhelés, izgalmi állapot nélkül is folyamatosan megnehezíti mindennapjaimat , bár az utóbbiak meglétével még a kelleténél is nagyobb mértékben jelentkeznek a tünetek.Bármilyen megoldás vagy az izzadás tüneteit enyhítő módszer érdekel.Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel:Kriszti

A tanácsadó válasza:

Kedves Kriszti!
Mint korábbi levelemben írtam a tenyér- és talp izzadás lehet fiziológiás eredetű is, de ez Önnél ki van zárva, mert nem "pókemberként" dolgozik. Inkább a pszichés eredet jöhet szóba és ezzel kapcsolatban már leírtam, hogy miket javasolok szedni. Nem írta a vércsoportját sem, mert O-ás vércsoportúnál a kávé ivása okozhat ilyen panaszokat (korábban a kávé nekem is okozott ilyen tüneteket, mert én O-ás vcs-ú vagyok). A dohányzása is arra utal, hogy akkor megnyugszik, azaz levezeti a feszültségét, ha rágyújt egy cigire.
Az, hogy Ön nem érzi a fokozott idegi terhelést, az még nem biztos, hogy nincs is! Ugyanis ha ezek a tünetek, már gyermekkorban is előfordultak, akkor már automatizmusok is kialakultak és már nem is veszi észre önmagán, hogy mikor van stresszes helyzetben, csak ha nagyon erős ingerhatás éri.
Ha eljönne a rendelőmbe, akkor akár energetikai síkon, akár pszichoanalízissel meg tudnám állapítani, hogy gyermekkorában mi volt az amitől félt, ugyanis a tudat alatt ma is ez a félelem uralja az idegrendszerét. Ha az okot magtalálnánk, akkor könnyen és gyorsan lehetne segíteni. Mindenesetre az előző levelemben ajánlott táplálék-kiegészítők is segítenek ezen rejtett félelem levetkőzésében.
Jár most valamilyen iskolába, tanfolyamra? Ugyanis a vizsgaidőszakok is okoznak ilyen problémákat!
Vannak-e elvárásai önmagával szemben? Ha igen, akkor az örökös elégedetlenség, vagy a másoknak, vagy önmagának való meg nem felelés is így tünetelhet.
Ha nem tud felkeresni, akkor javasolnám az agykontroll tanfolyam elvégzését, Dr. Domján Lászlónál, vagy egy USUI reiki tanfolyamot Kövesi Péternél. Mindkét tanfolyam helyeiről és időpontjairól tájékozódhat a havi Elixír Magazin, vagy a Természetgyógyász Magazin lapjaiból.
üdvözlettel: W-V.László

Ezüst kolloid
2009.06.05. 23:59A kérdés:

Tisztelt Doktor Ur ! Ezustkolloid oldatot szeretnek vasarolni es a tanacsat szeretnem kerni, hogy melyik internetes honlaprol rendelhetem meg ezt a termeket ugyanis tobb tipusut es kiszerelesut talaltam de nem tudom, hogy melyik lenne a megfelelo. Segitseget elore is koszonom,maradok tisztelettel...

A tanácsadó válasza:

Kedves Johanna81!

Több típusú ezüst kolloid van a piacon, de ami fontos, hogy ellenőrzött gyártástechnológiájú ezüst kolloidot használjunk. Fontos hogy laboratóriumi tisztaságú vízből(ez csak desztilláltvíz lehet, reverz ozmózisos eljárással tisztított nem!!!) és minimum négy 9-es tisztaságú (99,99%-os ezüst tartalom) ezüstből készüljön. A jó kolloid víz tisztaságú és soha nem ülepszik le. Van a szemcsés aminek a szemcsenagysága 20-60 nm. Ezek nehezen ürülnek ki a szervezetből, ezért nem javaslom a fogyasztásukat. Van az ionos aminek a szemcse mérete 1-10 nm, ezek fogyaszthatóak, ki tud ürülni a szervezetből de folyamatos hosszú távú szedését nem javaslom, mert az ionos ezüst könnyen reakcióba lép más anyagokkal, (pl sókkal amivel beindítják a folyamatot, gyomorsavval) és ekkor már nagyobb méretűek lesznek és nehezen ürülnek. Ezek általában kb 10 mg/l töménységűek. A legjobb az egy új technológiával előállított 98%-ban atomos ezüstöt tartalmazó kolloid, mely 40-50mg/l töménységű. Hatásfokát tekintve legalább egy nagyságrenddel hatásosabb mint az ionos változat, mivel nem lép reakcióba mással nem "pazarlódik". Nem lehet túladagolni, a C-vitaminhoz hasonlóan, egyszerűen kiürül a szervezetből a felesleg. A töménységet összeadva tehát 40-50 szeres az ionos ezüstkolloidhoz képest. Az ára is minimum 30-szoros!
Magam is gyártom a kolloidokat, az Alletheia cég licence szerint. Ugyanezen licenc szerint gyártott kolloidok kaphatóak a www.biodepo.hu weboldalról, alacsony postaköltséggel. Ma Magyarországon ezek a legjobb, és árban is megfelelő kolloidok.
A kolloid szavatossági ideje korlátlan, ha betartják a tárolási szabályokat! Csak szobahőmérsékleten szabad tárolni és fényvédett helyen ( szekrény), s 2 m-es körzetben ne legyen körülötte elektromos készülék, vagy vezeték, mert az elektromosság megváltoztatja a víztartalmának a struktúráját. Ez a struktúra elektroszmog mentes helyen fél óra alatt áll helyre!!
Nem szabad beleinni az üvegbe. Nem szabad, hogy fémmel érintkezzen, ezért csak műanyag-, porcelán-, fa-, vagy üvegkanálal, vagy likőrös pohárral vegyük be a szánkba és 10 perc zubogtatás után nyeljük le. Amalgámos tömés esetében nem szbad zubogtatni, hanem akkor gyorsan le kell nyelni.
Remélem tudtam segíteni!

Üdvözlettel: W-V.László

Vércsoport szerinti táplálkozás
2009.06.05. 11:35A kérdés:

Tisztelt Várhegyi Úr!Köszönettel megkaptam a Calcium Active-ra vonatkozó válaszát melyben egy vércsoport táplálkozással kapcsolatos táblázatot említ. Melyikre gondol, mert sajnos az interneten található segédletek enyhén szólva felületesek és ellentmondásosak. Remélem e tekintetben is tud segíteni. Sajnos ezzel az életmódváltással elég neház a dolgunk, mert a párom A, az egyik kislányom B, a másik kislányom 0 és én pedig B vércsoportú vagyok.Lenne még egy kérdésem, mely a Q10 koenzim és az L-carnitin együttfogyasztására vonatkozna és pedig, hogy csak túlsúlyosaknak javallott a Q10-hez fogyasztani az L-carnitint vagy mindenkinek? Válaszát köszönöm. Köszönettel János (poljani)

A tanácsadó válasza:

Kedves János!
Zombori doktorral közösen lektoráltuk, Dr. Adamóék második vércsoportos táplálkozással foglalkozó könyvét. Az első könyben több fordítási és nyomdahiba is volt, ezért elkértem a kiadótól az eredeti könyvet és így tisztázni lehett a félreértéseket. A kiadó megengedte, hogy kivonatos formában forgalomba hozhassam az anyagot. Mivel divatos a téma, ezért több bulvár- és ál-szaklap mindenféle zagyvaságot hord össze-vissza. Nem győzök rájuk reagálni. Sajnos ezek másokat is, mint Önt is megzavarják és elbizonytalanítják. Ez valószínű szándékos a háttérhatalom részéről, mert nem cél a számukra, hogy az ilyenfajta táplálkozás teret nyerjen a köztudatban, mivel akkor a "jó üzemanyagtól" ( ezek a vércsoport szerinti ételek), gyógyszer nélkül gyógyulnának meg az emberek, s ezt meg a háttérhatalmat irányító gyógyszergyártók nem szeretnék!
Nem lesz nehéz a dolguk, mert nagyon sok olyan táplálék van, amelyiket mindegyik vércsoport eheti, de olyan még több, amelyiket az A-s, az O-ás és a B-s is fogyaszthat. Lehet azt is tenni, hogy a közösen is fogyasztható alapételt ki lehet egészíteni a vércsoportnak megfelelő táplálékokkal.

A Q10 akkor szívódik fel maradéktalanul, ha mellette L-Carnitint is szedünk. Az arány általában tízszeres, pl. 50 mg Q10-hez 500 mg L-Carnitin kell. Tehát mindenkinek kellene szednie mind a kettőt, ha elmúlt 30 éves, függetlenül attól, hogy kövér, sovány, vagy normál súlyú.
Nem kell félni a soványaknak, hogy még soványabbak lesznek! A kövérek, viszont fogyni fognak tőle, mert az L-Carnitin beállítja a csontozatnak és a testmagasságnak megfelelő testsúlyt!!!Vigyázat van dL-Carnitin is forgalomban, de azt nem szabad szedni!! Sajnos ez teszi tönkre a testépítőket, mert velük szedetik! Már akit rá tudnak venni, de az izomagyúakat könyebben lehet befolyásolni. Ezért szoktam a BioCo nevű mehbízható magyar cég termékeit ajánlani, meg a szintén magyar és megbízható Vitamin Station cég Q10-ét, és más termékeit is!
Üdvözlettel: W-V.László

Calcium Active és a B vércsoport
2009.06.04. 11:02A kérdés:

Tisztelt László!A Calcium Active termékkel kapcsolatosan kérdezném Öntől, melyet Ön is ajánl egyébként, ennek összetételében van C.vitamin és Spirulina+árpalevél keveréke is. Korábbiakban a napi táplálékkiegészítő fogyasztását Ön leírta és abban az szerepelt, hogy a C- vitamint csak reggeli étkezés után veszi be, mivel az az algák felszívódását gátolja (a spirulina algát éhgyomorra veszi be) fenti termékben pedig együtt szerepel a két összetevő mi erről a véleménye? Egyébként nekem nagyon felkeltette ez a termék az érdeklődésemet, de e miatt kétségeim vannak ill. B vércsoportú vagyok és sajnos az árpa elvileg nem jó nekem.

A tanácsadó válasza:

Kedves Poljani!

A Calcium Active-t minden vércsoportúnak ajánlom, mert:
- A C-vitamin és Spirulina ilyen formában ( más nyomelemek is vannak benne!!), és ilyen dózisban szinergizmusban vannak egymással, azaz segítik, erősítik egymás hatását. Ezt othhon nem lehet elérni, ezért szoktam később szedetni a C-vitamint a Spirulinánál. A gyártó tudja, hogy milyen arányban kell a két összetevőt tartalmaznia.
- Az árpa, mint gabona valóban nem jó Önnek, sem, meg nekem sem, de az árpalavél, vagy annak a pora, vagy tablettája már igen. Más lektineket tartalmaz egy gabonaszem, és mást a növény szára, vagy levele. Ez nem minden esetben igaz, de az árpánál igen, ezért csak a gabonaszem van tiltva, meg az abból készített ételek, italok. Az italok esetélben is lehet változás. A legtöbb sörben árpa van erejesztve és azt én, mint O-ás nem ihatom, viszont Ön, mint B-s ihatja, holott a gabonát nem eheti.

Tehát egy adott étel, bizonyos fázisaiban is lehet jó, vagy éppen rossz. Ha nézte a táblázatot, akkor láthatta, hogy Önnek a búza sem jó, de a tarhonya igen. Az ennek az oka, hogy a tarhonya esetében a pirítás, hőkezelés megváltoztatja a búzában lévő, Önnek ártó lektineket semlegessé, s ezért fogyaszthatja.
Az ortomolekuláris medicina, meg a táplákozástudomány összefüggéseit nem is fontos Önnek nagy mélységekig ismerni, mert ha ismerné, akkor már taníthatná is. Én sem tudom megjavítani a számítógépemet, holott az elvet ismerem, s ha elromlik, akkor szakemberre bízom, s nem kérdezem meg tőle, hogy miért cserélt ki két chipet.
Fogadja el tőlem, hogy bátran fogyaszthatja a Calcium Active-t, mert minden vércsoportú számára nagyon jó és hasznos. Az általam ismert készítmények palettáján, toronymagasan az első helyen van, minőségben is és árban is!
Tsiztelettel: W-V.László

Vesekő? Vagy valami más? Vesetisztítás, vesekő oldás természetes módon.
2009.06.04. 09:26A kérdés:

Kedves László!Nagyon szépen köszönöm a Mizse vízzel kapcsolatos válaszát.Van most egy ettől nagyobb problémám is. Kérem segítsen!Van egy 9 éves kisfiam (vércsoportja A Rh+) akit már 4 hetes korában húgyuti fertőzéssel, illetve vesemedence gyulladással kezeltek.Korábban fél évente, ma már évente járunk ellenőrzésre.Kb. 3 éves korában vesehomokot pisilt, aztán 6 éves korában egyszer véres volt a vizelete. Akkor a vese ultrahangon mintha követ láttak volna, de azt mondták az is lehet hogy a picikori gyulladásból visszamaradt heget látják.Egyik esetben sem volt baktérium a vizeletében , vagy gyulladás a szervezetében. Legutóbb két napja volt véres (paradicsomlé szinű) a vizelete. Se hasi fájdalom, sem pedig láz nem kísérte. Ügyeleten voltunk, a vizelete ++++-es, illetve nyílván véres volt. Elküldtek ultrahangra, vért vettek tőle, közben iszogatott a gyerek. Kontroll vizelet kértek, víztiszta lett, üledékmentes.Én személy szerint arra gondolok, hogy vesekő okozta a vérzést. Azt hozzá teszem, hogy úszik, focizik a gyerek, szóval örökmozgó. A véres vizelet is foci edzés után volt.Holnap megyünk kontroll ultrahangra,és gondoltam felkeresünk egy specialistát.Mivel segíthetnék neki, ha ez valóban kő? ( Az édesapjának is van-volt oxalát köve.)Illetve mi lehet -így látatlanban- ha nem kő???Nagyon köszönöm előre is a válaszát.Szép napot kívánok Önnek: Emma Anyu.

A tanácsadó válasza:

Kedves Emma Anyu!
A leírt tünetek alapján valóban a vesekövesség látszik valószínűnek! Főleg ha van genetikai esélye, hajlama is a vesekövességre (apa). Ez azonban nem biztos, hogy genetikai hajlam. Valószínű ugyanazt a vizet isszák, azt használják főzésre mind a ketten, és azonos lehet a vércsoportjuk is, s azonosan reagálnak az esetlegesen magas ásványianyag tartalmú csapvízre, vagy ásványvizekre.

Székesfehérvárott és környékén például a kincsebányai bauxitbányászat melléktermékeként kinyert és hasznosított karsztvizet isszák, használják. Budapest után itt volt először művese állomás ezen ivóvíz miatt. Jómagam is 17 évig éltem Szfváron és én is veseköves voltam, meg a lányom is, mivel mi hasonlítunk genetikailag egymásra. A feleségem és a fiam nem lett veseköves, de többször bajlódtak ők is vesegyulladással. ŐK mások genetikailag és vércsoportilag, mint mi a lányommal!
Tudom, tehát, hogy mi az a vesekő, s nálunk is először találgattak csak, a fiáéhoz hasonló tünetek miatt. Szerencsére akkor már volt műtét nélküli vesekő zúzás és így szabadultam meg tőle.
Vesekő alakul ki párkapcsolati problémák miatt is. Ez lehet testvér-testvér, szülő-nagyszülő-gyermek, szomszéd-osztálytárs-sportás,stb. közötti kapcsolati probléma is! Van-e a felsoroltak közül a fiának, férjének ilyen problémája?

Szerencsére a természetgyógyászati tanulmányaim során megtanulhattam, hogy hogyan lehet műtét nélkül, természetes módon megszabadulni a veskövektől, vesehomoktól, s azóta sem nekem, sem a lányomnak nincs vesekövünk. Ezzel a módszerrel már nagyon sok veseköves szabadult meg a köveinek sokaságától, mindegy, hogy oxalát, vagy weddelit, stb típusú kövei voltak.

Azonnal át kell térniük a desztilláltvíz fogyasztásra, s azt használják főzésre is ivásra is. Két óránként két dcl desztilláltvizet kellene meginni a fiának és a férjének is, ha szomjasak, ha nem!
A desztilláltvíz, mint teljesen telítetlen oldat kioldja, a veseköveket és kitisztítja a vesehomokot is. A kő, vagy kövek nagyságától, sokaságától függ, hogy hány nap alatt távozik a kő, vagy homok. A desztilláltvizet apró kortyokban kell meginni minden esetben. A vallásos zsidók azért nem kapnak, vesekövet, mert 4000 év óta desztilláltvizet isznak! Ne féljenek tehát a desztilláltvíz ivástól!! Nézzék meg ezzel kapcsolatban a www.aquanet.fw.hu honlapot! Az infúziók 99%-a desztilláltvíz és közvetlenül adják be a véráramba, mégsem mérgezi merg a szervezetet, mint ahogy azt állítják sokan, hogy a desztilláltvíz ivása mérgező! Jómagam is immár 9. éve csak azt iszom!! Azóta tiszta a szervezetem, megszabadultam vesekövektől, epekövektől, izületi és érelmeszesedésektől, stb.

Nagyon jó vesetisztító és vesegyógyító a nyers céklalé is. Bármennyit meg lehet inni belőle! Fopgyasztása során figyelni kell a vizelet színét. Ha céklaszínű a vizelet, akkor beteg a vese!! Ha viszont már nem jelenik meg a cékla színe a vizeletben, akkor a céklalé meggyógyította a vesét!! Ez megint több napig, vagy több hétig is tarthat, attól függően, hogy naponta hány dcl, vagy hány liter frissen préselt céklalevet fogyaszt a veseköves, vagy vesebeteg.

Van egy nagyon régi és bevált vesekőelhajtó recept. Régen esővízzel készítettek teát, ma pedig desztilláltvízzel kell készíteni, de jó az ro.víz is. A teát mindennap frissen kell készíteni az említett tiszta vizekből. Venni kell 5 dkg magvas csipkebogyót ( a mag nélküli maghéj nem alkalmas erre!), s ezt 12 órán keresztül kell áztatni szobahőmérsékleten fél liter desztillált vízben. Az idő letelte után le kell szűrni a levet és félre kell tenni, mivel nagyon sok értékes anyagot oldott ki a tiszta víz a csipkebogyóból. A szűrleményre töltsünk ötszörös mennyiségű, azaz két és fél, liter desztilláltvizet és kezdjük el forralni. A forrástól számítottan forraljuk 30 percig, azaz fél óráig. Ez idő alatt a csipkebogyó magjából kioldódnak a minden tipusú vesekövet oldó anyagok. Amikor lejárt a fél óra forrás, akkor vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni szobahőmésékletűre és akkor szűrjük le. A leszűrt és kihűlt levet keverjük össze az előzőleg 12 órán keresztül áztatott nagyon értékes lével. Így kaptunk egy nagyon finom és értékes italt. A nap folyamán ezt az italt kell fogyasztania a vesekövesnek, vesehomokosnak víz helyett. Más vizet nem ihat, csak esetleg desztillált vizet. A kövek nagyságától és számától függ, hogy egy, vagy két hét kell a vesekövek feloldásához és eltávolításához. Ez a módszer kíméletesen szabadít meg a kövektől, meg a kimozdult kövek éleitől, s így azok nem sértik fel a vese csatornácskáit, s a húgyutakat. Számolni sem tudom már, hogy hány embernek segített ez a módszer a vesekövek műtét nélküli elhajtásához! Próbálják ki Önök is! Csak az a csipkebogyó alkalmas, amelynél egyben van a bogyó és hiánytalanul megvannak a magok is! Lehet kapni bioboltokban, Herbáriákban.

Azt is tanácsolnám, hogy a fia jobban vigyázzon a veséjére! Ne hagyja azt meghűlni. Ha kell éjszakára használjon vesemelegítőt, mert ha álmában ki is takarózik, akkor sem fázik meg a veséje. A gyapjú vesemelgítő a legjobb! Napközben hordjon trikót az ing, vagy póló alatt, hogy ha a sportolás közben ki is tűrődik a derekából az ing, vagy a póló, akkor a trikó még ad egy kis hőszigetelést a veséjének. Hordjon meleg cipőket és meleg zoknikat is, mivel a hideg láb, hideg vérkeringése lehűti az alhasat, a húgyutakat, de a vesét is.
Kérem tájékoztasson ezen az oldalon a vesekő sikeres elhajtásáról, mert a leírt módszerek eddig tökéletesen beváltak! Hadd ismerjék meg minél többen!
Üdvözlettel: W-V. László

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

SENSITIV IMAGO – biofizikai állapotfelmérés felsőfokon

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés