Tanácsadóink

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Vércsoport szerinti táplálkozás
2009.07.28. 16:24A kérdés:

Kedves László!Megvásároltam az "Életmód az ABO terv szerint " című könyvet, amelyet áttanulmányoztam. Megnéztem, hogy nekem, mint 0 Rh+ vércsoportúnak milyen ételeket szabad ennem. A könyvben nagyon sok étel van felsorolva, de amik nincsenek, azokról hogyan lehet eldönteni, hogy számomra hasznosak vagy ártalmasak-e?Másik kérdésem, hogy mi módon lehet meghatározni Magyarországon, hogy én szekrétor vagy non-szekrétor tipusú vagyok-e, ami szintén befolyásolja az ételek kiválsztását. Kérem, segítsen, hogy hol kapható az a kit itthon, amivel ezt meg lehet határozni? Ha elmegyek vérvételre, ezt meg tudják ott mondani?ÜdvözlettelMéva

A tanácsadó válasza:

Kedves Méva!
Kérem vegye meg a bioboltokban kapható" Mit egyek, hogy egészséges legyek? Összes vércsoport" című kiadványomat és abban megtalál mindent, hogy melyik a jótékony, melyik a semleges, vagy melyik a tiltott, illetve nem ajánlott étel a B-seknek! Mivel én vagyok a könyv egyik szaklektora, így öszeállítottam egy listát a könyebb megérthetőség céljából és az van az említett kiadványomban.
A lényeg az agglutináló hatáson van, de ezt majd olvasni is fogja.
A B-seknek nagyon árt a napraforgó olaj, a margarin, a repceolaj, az földimogyoró, a csirke, a retek, a paradicsom, a búza, az árpa, a rozs, a durum, a hajdina, ezért kerülje azokat az ételeket is amelyek ezeket akár nyomokban is tartalmazzák!!
Sajnos ma Magyarországon senki sem végez szekretor, nem szekretor meghatározást! Ez egy nyálteszt, csak sajnos a reagenst az USA-ból kell behozatni! Nincs rá nagy kereslet és nem éri meg rá beruházni! Még én sem tudtam megcsináltatni, pedig nagyon szerettem volna. Dr. Bertók Éva hódmezővásárhelyi doktornő tudta volna megcsinálni, de külföldre ment dolgozni. Egyébként ha következetesen betartja a vércsoportja szerinti táplálkozást, akkor látni fogja, hogy kevés olyan étel van, amelyiket valamelyik szekrétor státuszú nem ehet meg, az adott vércsoporton belül. Ez annyira minimális, hogy ilyenkor az immunrendszer elég erős, hogy korrigáljon! Éppen ma adtam vért és megkérdeztem a Véradó Állomás doktornőjét, de ő sem tudja, hogy itthon végeznek-e ilyen meghatározást. Általában az adott vércsoporton belül 80 % a szekretor és 20 % a nem szekretor státuszú. Étkezzen úgy, mintha szeretor státuszú lenne, mert az a többség!. Én is ezt teszem mindaddig, amíg nem tudom megállapíttatni. Radiesztéziás és kineziológiás módszerrel meg tudom határozni, de ezt be kellene igazolni vérvizsgálattal is. Én ennek alapján O Rh szekretor vagyok és így is táplálkozom!
Tisztelettel: W-V.László

Stabilizált oxigén
2009.07.28. 14:57A kérdés:

Üdvözletem! Nemrég olvastam a stabilizalt oxigénrol, és az lenne a kérdsem , hogy ön szerint lehet ezeknek a cseppeknek olyan hatásuk hogy ellátják a szervezetet oxigénnel a szájon át adagolva tehát gyomron keresztul? Nem csak egy ujabb üuzleti fogás ,átverés? Sulyos obstruktiv tüdö beteg vagyok és nagyon szeretnék egy efajta megoldást találni, Nagyon köszönöm a válaszát! Szilveszter

A tanácsadó válasza:

Kedves Szilveszter!
Ha olvassa a válaszaimat, akkor tapasztalhatta, hogy nagyon sok kérdezőnek ajánlom a stabilizált oxigént, az Oxy Max-ot, melyet a Cali Vita ( régi California Fitness) cégtől lehet beszerezni. Van Wellnet cégnek is stabilizált oxigénje, de az meg sem közelíti a Cali Vita minőségét. Én mind a kettőt kipróbáltam, de a Wellnet hatását nem éreztem, míg a Cali Vitáét igen, s azt most is szedem naponta.
Különösen tüdőbetegeknek szoktam ajánlani, mivel kíméli a tüdőt a szervezet oxigenizációjában, ugyanis az duplamolekuláris oxigént a máj bontja le normál oxigén molekulává és innen kerül bele a véráramba.
A stabilizált oxigént az űrhajósok és az űrállomáson lévők is napi szinten használják oxigén bevitelre. Sportolók teljesítmény fokozására is használják és ez igaz, mert én ma is dobálom a kalapácsot, a diszkoszt és a nehéz súlyokat, s amikor Oxy Max-ot szedek, akkor sokkal jobbak az eredményeim. Építkezem, s ezért sok a földmunka és a betonozás. Ha nehéz fizikai munkát végzek, akkor aznap 3x20 csepp Oxy Max-ot szoktam beletenni fél deci desztillált vízbe és azzal veszem be, azaz megiszom, vagy ezt a mennyiséget 1 liter desztilláltvízbe teszem oxigéndúsításként és nap közben egyenlő időközönként kortyolgatok belőle, amíg el nem fogy. Azt tapasztaltam, hogy másnap még akkor sincs izomlázam, ha egy kicsit túlhajtom magamat,, továbbá a tőlem 20 - 25 évvel fiatalabb segítőim vagy kidőlnek mellőlem, vagy kérik, hogy vegyek visza a tempóból, mert ők nem bírják.
Szóval ezeket a hatásokat csak a Cali Vita Oxy Max-ánál tapasztaltam, a Wellnet-énél nem!
Szóval nem üzleti fogás, de nem árt óvatosnak lenni. Ez a termék ugyanis nagyon jó, de nagyon drága is! Ezért már jelezték nekem, hogy úgy érezték, mintha hígitották volna. Az eladók felbontják a flakont és vesznek ki belőle, desztillált vízzel pótolják a hiányt, majd visszazárják. Jeleztem a gyártóknak ezért speciális zárószalaggal látják el a terméket. Ha sérült a speciális zárószalag, akkor ne fogadja el azt az indokot, hogy " rakodás közben megsérült", mert ez nem igaz! Sérült zárószalag esetén kérjen másik terméket, DE AZT IS ELLENŐRIZZE LE !
Javasolom Önnek, hogy desztilláltvizet igyon és egy másfél literes desztilláltvizes flakonba cseppentsen 60-70 cseppet naponta és azt igya meg apránként reggeltől estig. Lefekvés előtt javasolnék újabb 20 cseppet, fél deciliter desztilláltvízzel bevenni, s ezáltal sokkal pihentetőbb és nyugodtabb lesz az alvása és jobb lesz a vér oxigén-ellátása. Lefekvés előtt közvetlen javasolnék még elszopogatni egy 3 mg-os Melatonint, s ezáltal jól fog működni a sejtregenerációja a tüdőjében is.
Tisztelettel: W-V. László

Köszönet
2009.07.27. 14:20A kérdés:

Kedves László! Most kivételesen nem kérdezni szeretnék, hanem információt adni a B. Emese nevű hölgynek, aki, ha jól emlékszem egy előző kérdése kapcsán megemlítette, hogy Gödöllőn élnek. Mivel én is Gödöllőn lakom, így tudnék neki ajánlani egy helyet, ahol nem nevetik ki, ha patikai sót kér, ellenben nagyon készségesek és vevőcentrikusak. Ez a hely az Egyetemi Gyógyszertár, ha lehet ez itt az ingyen reklám helye :). Azért is gondoltam, hogy megírom ezt, mert én is jártam előzőleg több patikában is, és nem igazán volt sikeres a NaCl beszerzése, legalábbis azokon a biz. előző helyeken. Üdvözlettel: Vágó Krisztina

A tanácsadó válasza:

Kedves Krisztina!
Köszönöm a segítségét! Levelét már át is küldtem B.Emesének, de remélem sokakhoz eljut ez az információ.
Tisztelettel: W-V.László

Bioterrorizmus
2009.07.27. 09:08A kérdés:

Kedves László!Nagyon köszönöm a gyors válaszát,napok óta az Ön tanácsait olvasgatom,!Aa rágóval kapcsolatban ,mindig utáltam rágozni,de sok refluxos oldalon olvastam,hogy sokat kell rágozni,mert semlegesiti a nyelőcsőben a savat,a light termékeket anyu sose tartotta jónak,szerinte káros anyagokkal lehet tele és milyen igaza van!Mikro se kellett sose nekünk,egyébként irtam még önnek a kislányom mozgásszervi problémáiról és az én necrosis capitis femuris miatti protkó beültetésről amit halogatok.42 éves vagyok,Szivesen fel is keresném személyesen,de nagyon messze egy kis faluban élek.sok szeretettel Éva

A tanácsadó válasza:

Kedves Éva!
Nem minden kérdésre tudok azonnal választ adni, mert naponta nagyon sok levelet kapok. A feltett kérdésre azon az oldalon fogk válaszolni, amelyiken kédezett. Kérem a türelmét!
Egyébként nagy bioterrorizmus van a világunkban, mert sok hivatalos gyógyítót is szándékosan félre képeznek és olyanokat tanítanak nekik, amelyek áltudományosak, de tudományosnak vannak feltüntetve, s ezzel milliókat tévesztenek meg! Aki elhiszi nekik és nem jár alaposabban utána a dolgoknak, annak egyenes útja van az egészségügy végeláthatatlan útvesztőibe, s lehet utána igényelni a TB-támogatásokat, s sok gyógyszert lehet vele szedetni és tömik a zsebeiket a gyógyszergyártók, az emberek meg hullanak, mint a legyek és így nem népesedik túl a Föld, mert már túl sokan élünk rajta. Ezért nem adnak tiszta vizet, mérgezik a sóinkat, nem védenek le az elektroszmogoktól és más sugárzásoktól, jónak tüntetik fel a mikrohullámú sütőket, nem beszélnek az ártó földsugárzásokról, a parlagfüvet közellenségnek tüntetik fel, holott a legjobb őssejt-termelést fokozó rákellenes szer, de más betegségeknél is az egyik leg hatásosabb immunerősítő, stb és még sorolhatnám. Sokal többen allergiásak a tej- és tejtermékekre ( a lakosság 80 %-a!!!!!!!!!!!!), de azt laktóz-érzékenységnek nevezik, hogy ne kelljen halomra öletni a teheneket. Parlagfűre a lakosság 25 %-a allergiás, de ha abbahagyatom velük a tej- és tejtermék evést, akkor gyógyszer nélkül meggyógyulnak! A lakosság 90%-a allergiás a búza gluténjére, de ezt sem nevezik allergiának, hanem glutén-érzékenységnek! Így nem kell a lakosságot felszólítani - büntetés kilátásba helyezésével- a búzaföldek felszántására. A tönkölybúzára senki sem allergiás, vagy gluténérzékeny, mert ez egy ősi búzafajta, s mégis nehezítik a forgalmazását. Amit ma búzának neveznek, azt az '50-es években genetikailag úgy módosították, hogy jó legyen gépi betakarításra és nem a táplálékként való hasznosítása volt a fő szempont! Persze, hogy ehhez a búzához nem szokott hozzá genetikailag az emberiség 90 %-a ( O-ás A-s és B-s vércsoportúak!), s ezért a nagyfokú glutén érzékenység. Csak az AB-sek tudják feldolgozni az emésztéskor!
Én a természet törvényei szerint élek és ezt szeretném átadni a hozzám fordulóknak is. Mint nyugdíjas rendőr alezredes, hivatalból megtanultam annakidején a RTF-n a dezinformációs formákat, s így hamar felismerem, hogy hol és miben akarnak átverni minket a háttérhatalom ügynökei, melyek mindenütt ott vannak, pártokban jobb és baloldalon, a közhivatalokban, de az egészségügyben is. Végül is tényleg meg kell óvni a Földet a túlnépesedéstől, ebben igazuk van, de én a módszereikkel nem értek egyet. Akit lehet birkásítani, lehet hülyíteni az sajnos idő előtt meghal. Ezekben a halálosan komoly "kész átverésekben" a médiák járnak az élen, mint pl. a H1N1-el, mert ha megbetegszik valaki, akkor szalagcímekben hozzák a médiák a hírt, de arról senki sem ír, hogy naponta 3000 fő hal meg maláriában a Földön, s legtöbbjük gyermek. Ennek nincs hírértéke, meg ezek olyan szegény országokban történnek, ahol sem az országoknak, sem az embereknek nincs pénzük a gyógyszerekre, "védő"oltásokra, tehát ez nem piac a gyógyszergyártók számára. Nem is kell vele foglalkozni!
A múlt héten kínomban röhögtem, amikor a G8-ak, a világ legfejlettebb országainak vezetői elhatározták 2009-ben, hogy a szegény országok lakosainak nem élelmiszer segélyt kell adni, hanem kapát, kaszát, vetőmagot. Ezek a nagy országok okos emberei mégcsak most jöttek erre rá? Apai nagyapám a '30-as évek világválságakor már azt mondta, hogy nem segélyt, meg élelmiszert kell adni az éhezőknek, hanem kapát, kaszát és vetőmagot! Egy magyar parasztember a józan eszével már a '30-as években többet tudott, mint ma a sok nagyhatalom államfői együttesen!!!!!!!!!!!!!!!
Tisztelettel: W-V.László

Patikai só mégegyszer!
2009.07.26. 23:28A kérdés:

Kedves László!Bocsánat ,de nem tudtam foglalkozni a chip-témával.De mindenképp jelentkezünk. egy-két hét múlva.Egyébként mindig tájékoztatom kedves ismerőseimet az új dolgokról,lehetőségekről.Az egyik barátunk nagyon érdeklődik a helyes étrend után,annál is inkább ,mert komoly műtéten esett át.(mellrákja volt).A sózás is érdekli,meséltem mit ajánl,de a patikában kinevették.Úgyhogy marad a sótlan étrendnél.Melyik patikában vehet patikai sót?És a tengeri sók sem jók,vagy az erdélyi folyékony só (amit kutakból hoznak föl) sem?Tisztelettel B.Emese

A tanácsadó válasza:

Kedves Emese!
Nem szabad belenyugodni, hogy nem adnak a patikában tiszta NaCl-t! Ne patikai sónak nevezzék, mert akkor tényleg kinevethetik, ugyanis a patikákban 83 féle sót árulnak! Nevén kell nevezni: NaCl, azaz nátrium klorid.
Először még nevén nevezve sem adtak nekem 5 dekánál többet, pedig csak fél kilót kértem ( ilyen kiszerelésben kapják a szállítótól). Erre elkértem a Vásárlók Könyvét, vagyis a Panaszkönyvet és beírtam, hogy nem hajlandóak azt a mennyiséget adni, amit kértem. Azt is neírtam, hogy ezt a tiszta NaCl-t nem tudom megvenni az ujságosnál, meg a trafikban, vagy a Postán, hanem csak a patikában! Én vagyok a vásárló, és amit kérek adják nekem, mert a NaCl nem vényköteles!!! 5 dkg-ként kiadták volna, de akkor meg fél kilónál tízszer számolták volna fel a postaköltséget! Ez ellen is tiltakoztam. A ptikának, meg minden kereskedőnek kötelező a panaszkönyvbe beírtakat megküldeni a felügyelet szervéhez! Nálam is meg lett az eredmény, mert két nap múlva a patika előtt mentem és kiszólt a patikus, hogy mennyi NaCl kell, s én azt mondtam neki, hogy 2 kg! Erre azt mondta, hogy megrendeli és holnap mehetek érte! Így is lett, és azóta fél Verőce nem a boltból, hanem a patikából hordja a nevén nevezett konyhasót a NaCl-t!!!!!!! Ugyanezt megcsimáltam pesti patikáknál és azóta azok is kiadják a fél kilós kiszerelésekben, akár 5 kg-ot is! Minden patikában van ilyen só, s ha végképpen nem adnak, fel kell őket jelenteni, mert én is ezt tettem, mint a Tudományos Rendőrség alapító tagja, s jelenleg bírói szakban van az ügy.
Önöknek is ezt kell tenni, mert ha nem teszik, akkor ismét ki fogják nevetni Önöket!!! Egyébként ezt már többször leírtam. Kérem nézzék át a másoknak írt válaszaimat is, pl. a helyes étrenddel kapcsolatban is találnak bőven ismereteket. A válaszaimban szintén leírtam, hogy miért nem ajánlom sem a tengeri, sem a más sókat (mindegyik számos vérmergező anyagokat tartalmaz és a megengedettnél jóval magasabb a kálium tartalmuk!!!) Javasolom megnézni ebben a témában a www.aquanet.fw.hu honlapot!
Tisztelettel: W-V László

KEDVES EMESE!
Íme egy gyors segítség helyből, Gödöllőről. Remélem már nem lesz több sóbeszerzési problémája! Ezt a levelet ma kaptam Gödöllőről és átadom Önnek!
Üdv.: W-V-László
Kedves László! Most kivételesen nem kérdezni szeretnék, hanem információt adni a B. Emese nevű hölgynek, aki, ha jól emlékszem egy előző kérdése kapcsán megemlítette, hogy Gödöllőn élnek. Mivel én is Gödöllőn lakom, így tudnék neki ajánlani egy helyet, ahol nem nevetik ki, ha patikai sót kér, ellenben nagyon készségesek és vevőcentrikusak. Ez a hely az Egyetemi Gyógyszertár, ha lehet ez itt az ingyen reklám helye :). Azért is gondoltam, hogy megírom ezt, mert én is jártam előzőleg több patikában is, és nem igazán volt sikeres a NaCl beszerzése, legalábbis azokon a biz. előző helyeken. Üdvözlettel: Vágó Krisztina

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Az eseménynaptár üres.

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés