Tanácsadóink

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Hajhullás
2009.06.13. 23:33A kérdés:

Kedves László!A következő problémával fordulok Önhöz: nagyon hullik a hajam. 28 éves vagyok, van egy 3 éves és egy 16 hónapos gyermekem, még szoptatok. Nem tudok semmilyen gyulladásról vagy gombáról a szervezetemben. Elkezdtem kb. 2 hónapja egy samponos kezelést, ami állítólag meggyorsítja eleinte a folyamatot, és később fejti ki hatását, de nagyon kétségbeejtő, ahogy minden hajmosásnál 2 marék haj hullik ki. Valószínűleg nő már az új haj, de ki fog hullania az összes régi? Derékig érő hajam van, és nem szeretném rövidre vágatni.Segítségét köszönöm: Zsohár Gabriella

A tanácsadó válasza:

Kedves Gabriella!

Ha nem szed elegendő táplálékkiegészitőket ( New Life, vagy Elevit), akkor a babának a tejben adott anyagokkal együtt lemeríti a szervezetét és az védekezik! Védekezne, de nem tud, mert például nincs elegendő bélflóra a beleiben, sem bélflóra számban, sem bélflóra összetételben. De nincs a kettejüknek elegendő vitamin sem, vagy ásványi anyag sem! Jó, és kényelmes dolog sokáig szoptatni a kisgyermekeket, de van az emlősökre vonatkozóan egy olyan szabály: hogyha a csecsemő elérte a születési súlyának háromszorosát (koraszülöttekre ez nem vonatkozik), akkor le kell választani, és rá kell szoktatni a vércsoport szerinti, lehetőleg vegetárinus táplálkozásra.
A haját nem kell rövidre vágatni! Ha szedné az Acidophilust, nem fogyasztana tejet és tejtermékeket, nem mobilozna, nem lenne elektroszmogban, használná napi szinten a Herba Arvit és Vitanol C hajszeszeket, akkor megállna a hajhullása és meg is erősödnének a hajhagymái. Nem biztos, hogy kihull minden régi haja egyszerre, ha nő az új. Ezt a jó szervezet fokozatosan és szinte észrevétlenül végzi. A hosszú hajnak nagyobb a súlya és ez miatt nagyobb az esélye, hogy kihulljon, de ettől függetlenül ne vágassa le a haját, hanem erősítse meg az immunrendszerét és meg fog állni a hajhullása is!
Tisztelettel: W-V.László

Tej-, tejtermék és a O-ás vércsoport
2009.06.13. 19:11A kérdés:

Kedves László! Köszönöm a gyors segítséget!Amit máris megtettem a változás érdekében, hogy lecseréltem a sókészletem, cukor helyett sztíviát használok, a hűtőmben már nincs helye a margarinnak és a tejtermékekenek!Itt rögtön lenne egy kérdésem, a savanyított tejtermékeket /joghurt, kefír/ sem ajánlja??Végérvényesen kikapcsoltam a mikrót, megvettetm a mobiltelefonra a harmonizálót, és éjszakára áramtalanítom a TV-t, számítógépet.Tervbe vettem egy ro. készülék, vagy egy desztilláló vásárlását, melyiket javasolja??Az Ön által összeállított étrendkiegészítőket is szedem, de az éjszakáim még mindíg nyugtalanok. /lehet, hogy 2 szem melatonint kellene bevenni?/Ami a legnagyobb kihívás, az a vércsoport szerinti étkezés. A vércsoportom "0"ás, de mostanában már kevés húst ettem. Azok után, amit írt, még attól a kevéstől is elment a kedvem.Mégegyszer mindent köszönök és jelentkezem, ha javulásról számolhatok be.Üdvözlettel: Györgyi

A tanácsadó válasza:

Kedves Györgyi!
Bármennyire is megszerette a tejet és tejtermékeket, a vércsoportja szerint nem ehet ilyeneket (kivéve a kecske- és juh tejtermékeket). A tehéntejben és tejtermékeiben olyan DNS kódok vannak, amelyek nem embernek valók, hanem bocinak, de annak is csak addig, amíg el nem éri a születési súly háromszorosát. A savanyított tejtermékeket sem ajánlom, ha azok a szarvasmarhától, vagy más, embernél nagyobb testtömegű állattól származnak (óriásí a rákbetegség kockázata!!!, meg más, emésztőszervi-, anyagcsere- és izületi, stb betegségek.
Gratulálok a már megtett változtatásokhoz!!! Először okozhat kellemetlen tüneteket egy ilyen gyors váltás, de utána már élvezheti az előnyeit. Ha 4 embernél nincs több a csalkádban, akkor a desztillálót ajánlom, de ha többen vannak, akik igényt tartanak a tiszta víz ivására és az azzal való főzésre, akkor viszont az ro.víztisztítót ajánlom!
Az éjszakái attól is lehetnek zavartrak, hogy nem Északnak van a feje alváskor, lehet az ágy közelében 220 voltos vezeték, ami áram alatt van, fémek vannak az ágy rugózatában, vagy tartószerkezeteiben és azok nincsenek leföldelve, földsugárzásokban fekszik, de az is lehet, hogy több Melatonint kellene szednie.
Higgye el nem gond a húsevés abbahagyása. Én is O-ás vagyok és 21. éve vegetáriánus!! Mi O-ások nem húsevő, hanem fehérje-evő vércsoport vagyunk. A húsnál értékesebb és tisztább, teljesértékű fehérjék vannak a tönkölybúzában, a barnarizsben, vörösrizsben, feketerizsben, bio szójában és az ezekkel készült ételekben is, Vannak speciális növényi fehérje koncentrátumok is. Ilyen a seitán ( szejtán), a tofu- és egyéb, bio szójából készült szója izolátumok. Ezek maximálisan kielégítik a szervezet fehérje szükségleteit, állati fehérjék nélkül is! Én az állati fehérjék közül egyedül a tojás fogyasztását javasolom, azt is bio változatban!
Köszönöm, hogy beszámolt a változtatásokról és várom a további beszámolóit is, hogy ezen portálok olvasói is erőt meríthessenek belőle a megbetegítő táplálkozásuk és megbetegítő életmódjuk megváltoztatásához.
Üdvözlettel: W-V.László

Kialvatlanság, fáradtság, menopauza
2009.06.10. 21:17A kérdés:

Kedves László!Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, mert felkeltette a figyelmem az Ön segítőkészsége és tudása.50 éves nő vagyok akinek a problémái a menstruáció elmaradása után kezdődtek. A vércsoportom "0" RH pos. A segítségét és tanácsát szeretném kérni, mert nagyon rosszul alszom, ami azt jelenti, hogy minden éjszaka 2 óra körül felébredek, és 5 óra körül tudok elaludni. 6-7 óra között pedig kelnem kell. Teljesen ki vagyok merülve, minden napot fáradtan, kialvatlanul kezdek. A koleszterin szintem 6,8. Gyógyszert kellene szednem, de már a harmadikat próbálom, és, vagy még rosszabb közérzetet, vagy székrekedést okoznak.Összességében állandó fáradtság, kedvetlenség jellemez. Kérem írja le, hogy mit javasol. Ezenkívül szeretném tudni a véleményét a Ceragem masszázságyról is.Köszönöm, hogy meghallgatott és segít nekem.Tisztelettel: Györgyi

A tanácsadó válasza:

Kedves Györgyi!
Az Ön tünetei teljesen tipikusak. Amikor megszűnik a menstruáció, akkor azok a mérgek, amelyek eddig havonta a menesszel kiürültek a szervezetből, továbbra már nem tudnak kiürülni és a májnak, vesének kell átvenni ezt a szerepet, amelyek amúgy is túl vannak terhelve.
Kiürültek a szervezet tartalékai is!! Addig, amíg egy nő fogamzóképes, addig egészen másképpen működik a szervezete. Nem képes olyan intenzitással működni sem a méregtelenítés, sem az anyagcsere. A kínai szervóra szerint az éjszakai felébredések is a máj túlterhelését jelzik. A máj koleszterint termel a mérgek semlegesítésére. Akkor is magas lehet a koleszterin szintje, ha nem visz semmi koleszterint a szervezetébe, mert pl. az ivóvízzel, vagy az ivóvízzel készített ételek tartalmazzák az ivóvíz összes szennyező anyagait ( kb.130.000!!!). Eddig a menzesszel sokat tudot tisztulni a szervezete, de ez a csatorna, mármint tisztulási csatorna, megszűnt. Tehát nem lehet ettől kezdve ugyanúgy "bűnözni" az életmóddal, a táplálkozással, mert súlyos következményei lesznek. Sok nő rájön erre és a nők tömegei ebben a korban kezdenek életmódot, táplálkozást változtatni.
Pár napja válaszoltam "Abüdosz" jeligére és abban leírtam, hogy ma Magyarországon mit kellene mindenkinek szednie minden nap. Kérem ezeket is nézze át, és szedje azokat a termékeket Ön is!

Az csak természetes, hogy vércsoport szerint kell táplálkoznia, helyes ételtársítással, tej- és tejtermék mentes étkezéssel, tilos a margarin és minden margrinnal készült étel is. Önnek mint O-ásnak nagyon növeli a koleszterin szintjét a napraforgó olaj és minden olyan étel, amelyet azzal készítettek.
Kellene szednie, este lefekvéskor Melatonint is, hogy jó legyen a regenaráció és a megújulás az éjszakai pihenés során. Mondhatnám az elektroszmog elleni védekezést is, mert az is sok galibát csinál a szervezetünkben.
Szóval van mit tennie!!

A "megetetett társadalom" jól példázza, hogy mennyi méeg jut be nap, mint nap a szervezetünkbe:

Miből készül az eperfagyi? - Jobb, ha nem tudja!


Ne ámítsuk magunkat! Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium ízeit nyeli, aki eperjoghurtot kanalaz, fűrészport fal, aki bolti citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát" kapja, bármennyire tiltakozik is. Az édeset idomított baktériumok "köpik ki", a savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya".Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy világhatalommá szerveződött maffia, az ízipar, s laboratóriumokban előállított (titkos) aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket. Veszélyben az ízlés szabadsága, a kulináris önrendelkezés joga. Nem azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek látszik..

Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő keverékéből.(A Föld teljes epertermése az "eperből" készült fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem fedezné!)Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból őszibarack-aromát. Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból műszalonnát.

A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a gyapotszálat (pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevű vegyület a grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.Mint a Mátrix című filmben. Nem eperjoghurtot eszünk, hanem vizet mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e virtuális valóságában már a füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban a húsgyárak "folyékony füstöt", azaz műfüstöt használnak, amiben 30-90 másodperc alatt meg lehet "füstölni" a terméket. Ráadásul a vásárlókat mézédes hazugságokkal etetik.

A Danone Actimel "szuperegészséges" joghurtital egyszerre tartalmaz két (veszélyesnek tartott) édesítőszert, aszpartámot és K-aceszulfámot is.A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától hozzászokott a víz-, szén-dioxid-, karamell-, foszforsav-, citromsav-, nátriumbenzoát-, koffeintartalmú italhoz (ez a kólák összetétele), annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát "maszkírozza" az ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja őket (mint Sztálin környezetét a korabeli fotókon), hozzászoktat bennünket a kémiai édesítőszerek, ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és aromákkal etet, ízfüggővé tesz.Korunkban húszezer élelmiszeradalékot forgalmaznak (köztük hétezer aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek összetevőit (üzleti titokra hivatkozva) sokszor még az ételre allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszer-ipari termékek többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. *Az íz az ételek lelke.* Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja. Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a táplálék ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad megenni. Ha becsapják íz-lelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.A leves hazudik - írja magyarul újfent megjelent nagyszerű pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó). De nemcsak a Knorr és a Maggi zacskós leves hazudik (a négy főre szóló adagban mindössze két gramm szárított marhahús található), hanem szinte minden. A kenyér, a virsli (de az nagyon), a csecsemőtápszer. Érzékeinket manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint gondolatainkat. Egész életünket. Tavaly az Egyesült Államokban az asztalra került ételeknek már kilencvenhat(!) százaléka ipari termék volt.A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már nem ismeri az ételek eredeti összetevőit, életében soha nem szagolt vargányát. "De hát végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet fantázia dolga." Már akinek.


Hogy miért nem szek húst, immár 21. éve O-ás létemre, jól pédázza, az alábbi vallomás is:

-- Eredeti üzenet --
Téma: Fwd: EGY DÖBBENETES VALLOMÁS


Egy hentes levele
2009.04.30.

Az egyik szemem sír, a másik nevet.

1984 óta vagyok hentes és sok mindent láttam és sok helyen
dolgoztam.
Nem azért dolgoztam sok helyen, mert rossz hentes vagyok,
csak az ott tapasztalt dolgokat nem tudtam összeegyeztetni a
lelkemmel.
Na, nem azért mert én 45kg-os Barbi baba vagyok.,
ellenkezőleg! 150kg-os, paraszt gyerek, akinek helyén van a
szíve meg mindene.
De ez nem a saját reklámomról akar szólni, inkább arról,
amit már régóta el akarok mondani, de fogalmam sincs, kit
érdekel és mi a búbánat az értelme.

Még bevezetőként csak annyit, hogy 10 éve nem vagyok a
szakmámban. Ja, a lelkiismeretem miatt.

Tettem ugyan még kísérletet 2007-ben az InterSpárban és a
Darnózseli húsipari cégnél. Erről később!
10 évvel ezelőtt 3 féle adalékanyag létezett. A soluprat,
tejpor és a szójafehérje.
Már ez elég volt nekem, hogy abbahagyjam.

A régi hentesektől azt tanultam, hogy a kolbász ( meg
minden) húsból van. Ezzel nem érdemes vitázni!

A soluprat egy igen érdekes kémiai anyag.
Az a tulajdonsága, hogy súlyának min. 10x-es víz mennyiséget
képes megkötni, sőt főzés, sütés, füstölés hatására sem
engedi ki magából.

Miért kell ez az anyag? Hús helyett.
Biztos tapasztaltál már olyat, hogy egy-egy felvágott után,
"megiszod a londoni ködöt is".
Az anyag a beleidben is működik, tehát még ott is veszi fel
a folyadékot!

Régebben a parizerbe és olcsóbb hentesárukba tettek, de ma
már mindenbe!


Tejpor az egy jó anyag, de mit keres a szakmámban?
Ez az anyag is húst helyettesít, mégpedig ezzel állítják be
a fehérjetartalmat, a receptúra szerinti mértékre.
A szójafehérje is húspótló, a magasabb árú termékekbe
teszik, szintén a fehérjetartalom miatt.


Tehát ha te veszel egy 2500Ft/kg áron szalámit, akkor
igazából egy kb. 500Ft-os anyagot majszolsz jóízűen.

Van még egy "kedvenc" anyagom az emulgeálószer. ó ez nagyon
remek!
Egyik fő funkciója a zsír megkötése, oly módon, hogy ne
legyen látható!

Tehát minél több zsír van benne, annál több az emulgeálószer
benne!
Ezt a szájpadlásodon érezheted legelőbb amikor "fent ragad"
a falat.

Az elmúlt 10 év alatt az adalékanyagok arzenálja alakult ki.
Nem hiszed? Itt nézz utána: www.adalekanyag.lap.hu

Lassan nincs szükség a szakmámra!


A másik kedvenc, de ide tartózó témakör a: műbelek .
A műbél színe, állaga alkalmas arra, hogy megtévessze a
vásárlót.
Pl.: egy jó barna színű virsliről azt gondoljuk, milyen jól
meg van füstölve. Ja. Míg le nem húzod a celofánt…

Emberek!

Az igazi húsipari termékek húsból, némi zsiradékból, valódi
fűszerekből állnak, amit a végén füstőlnek és/vagy főznek!


Az összes többi multi termék ami max. 20% húst tartalmazó termék az a SZEMÉT!

Ezek zömmel külföldről behozott műtápok!! Vegyianyagok!

Mi a megoldás?

Háznál vásárolni vagy kicsi hentesnél falun.

A multikat kerüljük, úgyis hülye biorobotnak és kísérleti
nyúlnak néznek, akiken ki lehet próbálni a MEGA PRIMITíV
reklámjaikat.

„ Megveszem mer ócsó” „ vegyé, vásárolj, egyé,
fogyassz, hízá, legyél ökör, használhatatlan fogyasztó aki
elsőre mindent megvesz, mert „ócsó”.

Gondolkozz! Az egészséged is rá mehet.A masszázságyról az a véleményem, hogy jó, de túl drága! Vannak sokkal olcsóbb székre tehető, vagy földön is használható, derék-, hát-, és egyéb testrészeket masszírozó készülékek. Általában azok masszíroztatnak, akik lusták mozogni!! A mozgással ugyanis sokkal természetesebb módon tudjuk karbantartani izomzatunkat, gerincünket, keringésünket. A masszázsgépek és ágyak a keringést sajnos még ronthatják is, de javítani semmiképpen nem javítják, ezért ajánlom a napi rendszeres testmozgást. Ha a mazzsázságyra fordított időt testmozgásra fordítja, akkor sokkal többet javított az egészségén, mint, amit a mazzsázsággyal elérhet, és még csak fizetni sem kell érte!!

Szeretettel: W-V.László

Köszönet
2009.06.08. 12:10A kérdés:

Kedves László!Nagyon szépen köszönöm a kérdésemre adott, minden apró részletre kiterjedő válaszát. Megrendelem az Ön által ajánlott vitaminokat, illetve követem a vércsorortom szerinti táplálkozást. Az eredményről majd beszámolok! :-)Addig is nagyon jó egészséget,és boldog életet kívánok!

A tanácsadó válasza:

Kedves Mami10!
Várom a beszámolóját!
Szeretettel: W-V.László

Tenyér és talpizzadás
2009.06.06. 17:45A kérdés:

Kedves László!Nemrég kértem Öntől segítséget, amely levelemben nem fejtettem ki pontosan , hogy hol is jelentkezik nálam a hyperhydrosis tünete. Esetemben a tenyerem és a talpam fokozott izzadása jelenti a problémát. Genetikai öröklés fennállásáról nem tudok. Naponta egy kávét szoktam fogyasztani és nem rendszeresen de dohányzok, bár megítélésem szerint nem ez panaszaim okozója, ugyanis tüneteim gyerekkorom óta megvannak és fokozott idegi terhelés, izgalmi állapot nélkül is folyamatosan megnehezíti mindennapjaimat , bár az utóbbiak meglétével még a kelleténél is nagyobb mértékben jelentkeznek a tünetek.Bármilyen megoldás vagy az izzadás tüneteit enyhítő módszer érdekel.Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel:Kriszti

A tanácsadó válasza:

Kedves Kriszti!
Mint korábbi levelemben írtam a tenyér- és talp izzadás lehet fiziológiás eredetű is, de ez Önnél ki van zárva, mert nem "pókemberként" dolgozik. Inkább a pszichés eredet jöhet szóba és ezzel kapcsolatban már leírtam, hogy miket javasolok szedni. Nem írta a vércsoportját sem, mert O-ás vércsoportúnál a kávé ivása okozhat ilyen panaszokat (korábban a kávé nekem is okozott ilyen tüneteket, mert én O-ás vcs-ú vagyok). A dohányzása is arra utal, hogy akkor megnyugszik, azaz levezeti a feszültségét, ha rágyújt egy cigire.
Az, hogy Ön nem érzi a fokozott idegi terhelést, az még nem biztos, hogy nincs is! Ugyanis ha ezek a tünetek, már gyermekkorban is előfordultak, akkor már automatizmusok is kialakultak és már nem is veszi észre önmagán, hogy mikor van stresszes helyzetben, csak ha nagyon erős ingerhatás éri.
Ha eljönne a rendelőmbe, akkor akár energetikai síkon, akár pszichoanalízissel meg tudnám állapítani, hogy gyermekkorában mi volt az amitől félt, ugyanis a tudat alatt ma is ez a félelem uralja az idegrendszerét. Ha az okot magtalálnánk, akkor könnyen és gyorsan lehetne segíteni. Mindenesetre az előző levelemben ajánlott táplálék-kiegészítők is segítenek ezen rejtett félelem levetkőzésében.
Jár most valamilyen iskolába, tanfolyamra? Ugyanis a vizsgaidőszakok is okoznak ilyen problémákat!
Vannak-e elvárásai önmagával szemben? Ha igen, akkor az örökös elégedetlenség, vagy a másoknak, vagy önmagának való meg nem felelés is így tünetelhet.
Ha nem tud felkeresni, akkor javasolnám az agykontroll tanfolyam elvégzését, Dr. Domján Lászlónál, vagy egy USUI reiki tanfolyamot Kövesi Péternél. Mindkét tanfolyam helyeiről és időpontjairól tájékozódhat a havi Elixír Magazin, vagy a Természetgyógyász Magazin lapjaiból.
üdvözlettel: W-V.László

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Az eseménynaptár üres.

Energy videó csatorna

Elnézését kérjük, a videók listája jelenleg nem elérhető!

Találkozzunk a Facebookon is!

Natúrsziget menü!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés