Tanácsadóink

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Himalája-só
2009.05.21. 17:49A kérdés:

Tisztelt László!Szeretném megtudni a véleményét, himalája só fogyasztásáról. Tényleg ennyire pozitív a hatása, amit állítanak róla? köszönettel és üdvözlettel, Gia

A tanácsadó válasza:

Kedves Gia!
Sokkal olcsóbban és sokkal tiszább sót(NaCl) tud beszerezni bármelyik patikából, mint a"Himalája-sót"
Egy ismerősöm volt a hunzáknál és elmondta, hogyha azt a sómennyiséget, amelyet Himalája-, meg Hunza sóként forgalmaznak Európában, Magyarországon, akkor az igen szűk hegyi ösvényeken és kötélhidakon (csak így közelíthető meg az a környék, repülőtere meg nincs!) a sóval felmálházott összvéreknek január 01-től, december 31-ig egyirányban kellene a sót szállítaniuk a legközelebbi (500 km) tömegközlekedési helyig. Kérdés: A január elsején odaért összvérek a málha lerakása után milyen útvonalon mennek vissza?
A másik ok ami miatt nem javasolom a " Himalája"-sót, ugyanis a természetes sók a levegőn lassan szublimálnak, a Himalája sóként eladott só pedig nem szublimál, mert műsó!!! Ki tudja mi minden van benne a són kívül? Azért ajánlják, mert van benne valami, ami gyéríti a lakosságot! Ugyanis sokan vagyunk a Földön és az egészségesebb életre törekvőket is gyéríteni kell!
Kérem nézze át a www.aquanet.fw.hu honlap idevonatkozó részeit!
Üdvözlettel: W-V.László

Desztilláltvíz tárolása, vitaminok felszívódása
2009.05.21. 12:37A kérdés:

Kedves László! Köszönöm eddigi kérdéseimre adott kimerítő válaszait. Most két rövid kérdésem lenne Önhöz. Az egyik, hogy az otthoni desztillálóban készített vizet miben a legcélszerűbb tárolni? A másik pedig, hogy Önnek mi a véleménye arról, amiről hellyel-közzel sokat lehet olvasni, hallani, hogy a szintetikus vitaminok sokkal kevésbé hasznosulnak, mint a táplálékból nyert vitaminok, s ezáltal elgondolkodtatnak, hogy valójában hol is az igazság?...Tudom ugyan azt is, hogy a mai zöldség-gyümölcseink sokkal kevesebb tápanyagot tartalmaznak, mint mondjuk 100 évvel ezelőtt, de ugyanakkor az is elgondolkodtat, amit a szintetikus vitaminokról hallani. Köszönöm megtisztelő válaszát: Gergő

A tanácsadó válasza:

Kedves Gergő!
Az elkészített desztilláltvizet semmi esetre sem ajánlom pet palackokban tárolni, mint, ahogy az boltokban és patikákban forgalmazzák ( dioxin kioldódás!!), hanem üveg palackokban, vagy pvc kannákban ( 5 és 10 literes), palackokban javasolom. A bolti visszaválthatós literes, 1,5 literes palackok nem pet, hanem pvc palackok, így azokban is tárolhatja. A sörgyárak legtöbbje a barna pet palackjait dioxin-mentesíti, s ez rá is van írva címkéjükre ( pl.: Borsodi Sörgyár). Vannak ilyen kétliteres palackjaik is. Ezeket én is használom. Sörivó barátaim adják nekem a felhasznált palackjaikat. Jól kimosom hidrogénperoxidos, vagy ezüst kolloidos desztillátvízzel, vagy ro, vízzel az ilyen palackokat, meg minden desztillátvíz tárolásra szolgáló edényzetet és csak azután használom azokat desztilláltvíz tárolására.
Még a szintetikus vitamin is jobb, mint a semmi!!! Egyébként sok vitamint algákból és gombákból állítanak elő, vagy azok állítják elő nekünk, mert be lehet fogni őket vitamin termelésre is.
Én ezért fogyasztok mindennap Spirulina és Chlorella, de néha barna algákat is.
Egyébként a természetes és mesterséges vitaminok vegyi képlete ugyanaz, s a sejtek nem kérdezik meg, hogy: "Te természetes, vagy mesterséges vitamin vagy?", hanem felhasználják azt, ha szükségük van rájuk.
Ha Ön szomjas akkor nem kérdezi meg a víztől, hogy" Te esővíz vagy? Vagy desztillált víz vagy?", hanem megissza, mert ugyan a desztilláltvizet holt víznek állítják be, de amint a szájához emeli onnantól kezdve élő vízzé válik, mint ahogy a szintetikus vitamint is élővé teszi a sejt, amelyik felhasználja. A szintetikus vitaminokkal azért lehet gond, mert a gyártás minősége szerint lehetnek benne szennyezések, s ez okozhat problémákat is! Ezért fontos, hogy csak megbízható gyártótól, megfelelően ellenőrzött termékeket szabad fogyasztani. Én csak azokat szedem, amelyeket minden oldalról (energetikairól is!) is beellenőriztem és ezeket ajánlom a pácienseimnek is.
Üdvözlettel_ W-V.László

Mit ehet a túlsúlyos? Negatív kalóriájú ételek. Vércsoport szerinti táplálkozás
2009.05.21. 08:14A kérdés:

Tisztelt Weixl Úr!Túlsúlyos vagyok, Oxytarmot is kapok, mert HPV-m is volt, és meghatározta belgyógyászom mit ehetek. De hiába, nem tudok fogyni. Izületi gyulladásom már több hónapja akadályoz a napi fél órás tornában. AB-vércsoportom van. Tud ajánlani nekem étrendet, vagy előnyben rézsesítendő ételeket.Válaszát várva köszönettel Edit

A tanácsadó válasza:

Kedves Edit!
A túlsúlynak sok oka lehet! Az egyik a pajzsmirigy nem megfelelő működése, mert nem szed sem Spirulina, sem Chlorella algákat. Ezek az algák segítik a pajzsmirigy zsírszabályzó funkcióját.
A másik: A táplálékokból a feldolgozás során elvész a króm, amely a szénhidrát anyagcserénket szabályozza, ezért pótolni kell azt, szerves , kelátos kötésű krómmal, s erre a leg megfelelőbb a króm-pikolinát.
Az izületi gyulladását a túlsúlya, s a vércsoportjának nem megfelelő anyagok bevitele okoza ( csirke, napraforgó olaj, margarin,stb).
Sajnos, de le merem írni, hogy a belgyógyászok többsége nem ért a helyes táplálkozáshoz, mert rosszul képezték ki őket, de ez igaz a dietetikusokra is, mert lemennek sejtszintre, molekuláris szintre a tudományukkal, s csak azt felejtik el, hogy az ember ma is a természet rendje szerint működik, se nem szabadna neki más faj tejét innia, s a beleink növényevő bélrendszernek felelnek meg, nem húsevő, dögevő bélrendszernek, stb.
Ha a vércsoportjának jótékony ételeiből állítja össze az étrendjét, akkor szép lassan le fog fogyni, s egyből könyebben mozgatja az izületeit is.Ha a vércsoportja által fogyasztható negatív kalóriájú ételeket fogja enni, akkor több energiát kell, szervezetének ezen ételek megemésztésére fordítania, mint amennyit ezekkel a táplálékokkal bevitt, s így gyorsíthatja a fogyását, úgy, hogy a bőre szépen fog visszahúzódni és nem lesz ráncos petyhüdt!
EBBEN az alábbi anyagban megtalálja a negatív kalóriát tartalmazó ételeket!

MIT TEGYEK, HOGY EGÉSZSÉGES LEGYEK?

BŐRÁPOLÁS


BŐRGYÓGYÍTÁS


természetes módszerekkel

Bővített kiadás


Írta és összeállította:


Várhegyi László

Sajnos nem ment át a teljes anyag, mert kevés a hely ezen a felületen! Üdv.: W-V.LÁszló
A szerző magánkiadása 2004.

Szerkesztette: Gyürky Zsuzsanna

Nyomdai előkészítés: Molnár Sándor


Nyomdai munkák: Multimédia Kft.

Felelős vezető: Kajtor István
Bármilyen engedély nélküli másolás, fordítás, sokszorosítás vagy terjesztés egészben vagy részben, bármilyen formában -beleértve az elektronikus másolást, tárolást, továbbítást- az ide vonatkozó törvények megsértését jelenti.
Mottó: Az egészség nem egy árucikk, melyet megvásárolhatunk magunknak, felette a pénznek semmilyen hatalma nincs.


I.


EGY KIS ELŐZETES AZ ÁLTALÁNOS EGÉSZSÉGRŐL

Évezredeken át a növények és az ásványok a gyógyító szerek forrásai voltak minden emberi kultúrában. A gyógyítás alapvető eszközei természetes eredetű anyagok voltak. Több évezreden át virágzott a természetes anyagokon alapuló egészség-tudomány. Mintegy 200 évvel ezelőtt azonban a tudomány, a technika és az orvostudomány fejlődésével párhuzamosan az egészség-tudományról fokozatosan megfeledkeztek. Annak, hogy ez az egészségről szóló, a természet törvényeinek alapján álló tudomány feledésbe merült, az volt az oka, hogy a tudomány, a technika és az orvostudomány egészségi problémáik gyors megoldásával kecsegtette az embereket.

Rövid idő alatt azt az illúziót keltették bennünk, hogy ezeket az ígéreteket meg fogják valósítani. A kémia és a gyógyszeripar sikerei arról igyekeztek meggyőzni minket, hogy büntetlenül lemondhatunk a természet törvényeinek tiszteletéről.

A betegségek tüneteinek gyors megszűntetését az orvostudomány nagy vívmányának tartják, ezeknek a tüneteknek az okait pedig másodrendűeknek vélik. És ma azt az orvostudományt, amely vegyszerek és sebészi beavatkozások segítségével harcol a betegségek következményeinek elhárításáért, hagyományos orvostudománynak nevezik. Azt az orvostudományt pedig, amelyik kizárólag évezredeken át ismert természetes anyagok segítségével harcol a betegségek okainak elhárításáért, nem hagyományos orvostudománynak tartják.

Sokan próbálkoznak azzal, hogy gyógyszerek segítségével gyógyítsák magukat. Tudnunk kell azonban, hogy a gyógyszerek csak ideiglenesen fejtenek ki kedvező hatást, majd elvégezve feladataikat, a szervezetben maradnak és onnan sehova nem távoznak. Elsősorban a májat károsítják, eltömítik a hajszálereket. A fiziológusok ma már arról beszélnek, hogy nem a gyógyszerek bevitelével vannak gondok, sokkal inkább azok kiürítésével a szervezetből.

Az antibiotikumok bevitele a szervezetbe nagymértékben csökkenti az immunitást. Amikor bevesszük az antibiotikumot, szervezetünk azonnal harcra kel azzal. Ebben a harcban az antibiotikumok az immunrendszer energiájának 90 százalékát emésztik fel. Megszűntetik ugyan a gyulladásos folyamatokat, de bevételük után a szervezet sokáig teljesen védtelen marad. Nagy erőfeszítésre, sok időre és anyagi eszközre van szükség ahhoz, hogy helyreállítsuk szervezetünk védekező immunrendszerét.

Az antibiotikumok megsemmisítik a szervezetben gyakorlatilag az összes kórokozó vírust és baktériumot. Csak a legerősebbek maradnak meg. Ezek rövidesen intenzíven szaporodni kezdenek, még erősebb és ellenállóbb mutáns egyedeket hoznak létre. Hogy gátat vessünk szaporodásuknak, kénytelenek vagyunk növelni az antibiotikumok adagjait vagy erősebb készítményeket vetni be. Egy végtelen folyamat veszi kezdetét. Az amerikai tudósok véleménye szerint ma már nem az a kérdés, megnyerjük-e a harcot a vírusok és a baktériumok ellen, inkább az, mikor szenvedünk vereséget abban?

A vegyi alapanyagú gyógyszerek mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a gyógynövények alkalmazásán alapuló gyógymódok, melyek ma reneszánszukat élik. Ugyanakkor a hagyományos gyógymódokat alkalmazó orvosok és a gyógyszeripar kemény támadásoknak veti azokat alá. Milliók halnak meg a hagyományos gyógykezelés hívei által kiírt gyógyszerektől, ugyanakkor a teljesen veszélytelen alternatív gyógymódokat könyörtelen támadásoknak teszik ki. A politika és a gazdaság érdekei állnak e mögött a jelenség mögött.

A gyógyszeripari vállalatok nem hajlandók milliókat áldozni a gyógynövényeken alapuló gyógyszerek kifejlesztésére, mivel a gyógynövényeket nem lehet szabadalmaztatni és ennek révén hatalmas nyereségeket biztosítani. Amikor egy cég tőkét fektet egy bizonyos termékbe, arra törekszik, hogy kizárólagos jogot nyerjen forgalmazására és az abból származó nyereségre. Az ember egészsége nem válhat egy olyan szűk orvosi és ipari érdekcsoport tevékenységének függvényévé, amelyik a nyereséget és nem az emberek egészségét tartja szem előtt.

A mai korban divattá vált a gyógyszerek szedése. Minden, amit a természet megteremtett, tökéletesnek tűnik. Az ember azonban hibákkal rendelkező élő egyén, s ezeket a hibákat saját maga idézte elő. Egy orvos a közelmúltban kijelentette: ha az összes ma használt orvosságot összegyűjtenék és a tengerbe dobnák, ez nagy hasznára válna az emberiségnek, a halak számára viszont katasztrofális következményekkel járna.

Az emberi szervezet tökéletes. Még az önmaga iránt tanúsított barbár magatartás ellenére is az esetek többségében legalább 30-40 évig betegeskedés nélkül él. Az ember korábban nem érzett fájdalmakat, de egyszer csak számos betegség támadja meg. Azonnal a kórházhoz fordul segítségért, az orvos pedig, amikor felteszi neki a kérdést, honnan erednek ezek a kórok, azt feleli neki: „Mit akar Ön, hiszen ezek a korral járó betegségek.”

Szemüveget rendelnek a betegnek, eltávolítják salakanyagokkal, kövekkel, baktériumokkal telített szerveit, kioperálják daganatait, stb. Az okok pedig, melyek ehhez az állapothoz vezettek, senkit nem érdekelnek, beleértve magát a beteget is.

Az emberek kifejlesztették a vegyi alapú gyógyszereket. A szervezetet azonban nem lehet becsapni. A szervezetnek csakis természetes eredetű gyógyszerekre van szüksége. Mi pedig tulajdonképpen egy tömegpusztító élelmiszer- és gyógyszeripari korszak feltételei között élünk.


Korunkban különösen élesen vetődik fel a gyermekek egészségének problémája. Teljesen egészséges gyermekek tulajdonképpen nincsenek. Ostobaság lenne azt hinni, hogy ha gyermekünk nem köhög, vidáman futkos, boldogan nevetgél, akkor teljesen egészséges. Naivitás azt hinni, hogy ha szüleink, nagyszüleink, dédszüleink sokáig éltek, akkor mi is és gyermekeink is hosszú életűek leszünk. Őseink sokáig éltek, mert teljesen más környezetben laktak, más élelmiszerekkel táplálkoztak. Az utóbbi 60 esztendőben az egész világon bekövetkezett változások oda vezettek, hogy az emberek szervezetében rengeteg mérgező anyag halmozódott fel. Nemzedékről nemzedékre ezek új betegségek kialakulását okozzák, s az életkor csökkenéséhez, idő előtti halálhoz vezetnek.

Az emberi szervezet egyszerűen képtelen ilyen gyorsan hozzáidomulni az új életkörülményekhez. A különböző betegségekben szenvedő szülők, amikor gyermeket nemzenek, automatikusan egy mérgekkel telített programot adnak át azoknak. Majd kétségbeesetten tárják szét karjaikat, látva, hogy gyermekük még betegebb, mint ők maguk, s azt hiszik, hogy valamiféle öröklött betegségekről van szó.

Öröklött betegségek azonban nincsenek. Csak a természet törvényeinek lebecsülése öröklődik, az a gondolatvilág, amit egészségünkkel és gyermekeink egészségével szemben tanúsítunk. Azok, akik nem törődnek egészségükkel, genetikai bűnt követnek el gyermekeik, a társadalom, az egész emberiség ellen.


Divattá vált, hogy betegségeinkért az orvosokat, a környezetet, a társadalmat, az államot okoljuk, mindenkit önmagunkon kívül. Ideje lenne végre már megérteni, hogy az egészségünk csak tőlünk függ.

Ha ma nincs időnk, pénzünk arra, hogy törődjünk egészségünkkel, holnap –akár akarjuk ezt, akár nem,- jóval több időt és pénzt leszünk kénytelenek fordítani arra, hogy leküzdjük betegségeinket. Nem kellene figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy talán az a bizonyos holnap soha nem jön el és Ön az évről évre egyre jobban virágzó temetkezési vállalatok ügyfeleinek listájára kerül.

Sok külföldi, látva, mennyire nem törődünk egészségünkkel, tréfásan megjegyzi: „Furcsa emberek önök, öt perccel haláluk előtt kezdik gyógyíttatni magukat. Mi ehelyett öt évvel betegségünk kezdete előtt kezdjük a gyógykezeltetést.” Nem véletlen, hogy sokan ismerik nálunk a következő közmondást: amíg nem dörög az ég, az ember nem vet keresztet. Ugyanakkor megfeledkezünk egy másik közmondásról, amely közvetlenül kapcsolatban áll egészségünkkel: ki mint vet, úgy arat.

Hány olyan embert ismerünk, akik éveken át bajlódnak daganataikkal, fekélyeikkel, köveikkel. Hányan vannak olyanok, akik nem akarnak törődni egészségükkel és aztán egy rövid hónap alatt távoznak el az élők sorából. Hány olyan ember van, aki teljesen egészségesnek véli magát, majd hirtelen infarktusban vagy agyvérzésben hal meg. Ezeknek boncolásakor a verőereket csak fűrész segítségével lehet feltárni, annyira el vannak meszesedve. Sokan még irigylik is az ilyeneket, azt állítva, hogy könnyű, szép és fájdalommentes haláluk volt.


Jó lenne, ha minél előbb törődni kezdenénk egészségünkkel, hogy aztán ne legyen szükség arra, hogy az utolsó percekben csodadoktorok után futkossunk, csodaklinikákat keressünk, amelyek bármennyire akarják is, már semmit nem tudnak megváltoztatni.

A legjobb orvos a saját szervezetünk. Minden orvosnál, professzornál, akadémikusnál jobban tudja, mire van szüksége.

Szervezetünk egy önmagát szabályozó és felújító rendszer. De mint minden rendszer, gondos ápolásra szorul. Ha ápolják, a szervezet jól működik. Ha nem, először fennakadásokkal fog működni, majd tönkremegy.

A mi feladatunk az, hogy ne okozzunk kárt szervezetünknek, ellenkezőleg: adjunk lehetőséget neki, hogy leküzdje betegségeit.

Mire van szükség ahhoz, hogy szervezetünk leküzdje betegségeit? Ehhez egészségünk három alapvető kritériumának kell eleget tenni.


Tisztítsuk meg vastagbelünket, májunkat, vesénket, ereinket, szervezetünk minden sejtjét a hosszú évek során felhalmozott mérgektől és toxinoktól, amelyek folyamatosan károsítják azokat. Környezetünk rendkívül szennyezett állapotba került. A táplálékkal, a levegővel rengeteg káros anyag jut szervezetünkbe. Gondoljuk csak meg: mit teszünk, ha bepiszkítottuk a kezünket? Bizonyára feltétlenül meg akarjuk mosni, mert tudjuk, ha szappannal jól megmossuk a kezünket, tiszta lesz. Ugyanezt kell tenni a szervezetünkkel is.


Nincs hova menekülnünk a sugárártalmak és egyéb szennyező tényezők elől. Nem tudjuk megváltoztatni a kialakult ökológiai helyzetet. De módunk van arra, hogy étkezés közben ne vegyünk káros anyagokat magunkhoz, megvédjük szervezetünket a radioaktív sugárzástól, stresszektől, mindennapi életünk egyéb kedvezőtlen hatásaitól.Juttassunk szervezetünknek minőségi táplálékot, olyat, amilyenre sejtjeinknek szüksége van. Ha megfőzünk egy régi bőrcipőt, megfűszerezzük, majd elfogyasztjuk azt, talán jót teszünk gyomrunknak, szervezetünk sejtjeinek azonban ezzel semmi jót nem nyújtunk. Sejtjeinket nem lehet becsapni, azoknak nagy mennyiségű és jó minőségű tápanyagra van szüksége.


Ha minden sejtünk megtisztul, szervezetünk, mint a természet csodálatos alkotása nemcsak leküzdi a betegségeket, nem csak helyreállítja elvesztett egészségünket, de olyan egészségi állapotot képes kialakítani, amilyennel korábban soha nem rendelkeztünk.

Egészségünkkel komolyan kell foglalkozni, de jobb, ha ezt akkor tesszük, amikor még egészségesek vagyunk! Ez lehetővé teszi, hogy sok időt és pénzt takarítsunk meg, megóvjuk életünket, gyermekeink életét.

A szervezet egészségessé tételének számos módját ismerjük. Mielőtt azonban választanánk közöttük, eleget kell tenni az egészség három alapvető kritériumának: a szervezet megtisztítása, megfelelő védelmének biztosítása és minőségi táplálása. Ha akár egyetlen kritériumot nem teljesítünk ezek közül, kudarcra van ítélve minden kísérletünk, hogy visszanyerjük elvesztett egészségünket. A módszer kiválasztásakor különösen nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy az egyszerű, természetes legyen és ne álljon ellentétben a természet törvényeivel.


Ismételjük meg, mit is mondott Hippokratész, az orvostudományok atyja: „Az étel orvosság, az orvosság étel legyen”.

Figyeljük meg, hogyan gyógyítják magukat a szabadon élő állatok. Nem isznak orvosságot, nem használnak injekciókat, nem járnak elektromos kezelésekre. Ha betegek, ösztönösen olyan füvet keresnek, amely segít megszabadulni betegségüktől. Csak az ember folyamodik bármilyen betegsége esetén rögtön a tudomány által kidolgozott gyógymódokhoz, megfeledkezve arról, hogy a természet tökéletes. A természetben minden megvan, ami az ember egészségéhez szükséges. A feladatunk csak az, hogy felhasználjuk mindazt, amit a természet kínál.
A stressz hatásai.

Az utóbbi 60 év során jelentősen rosszabbodott az ökológiai állapot, romlott az élelmiszerek minősége. Megváltozott az életvitelünk is. Intenzívebbé, feszültebbé, egyidejűleg pedig monotonabbá vált az életritmusunk. A stresszek elválaszthatatlan útitársaink lettek.

Reggel krónikus fáradtsággal ébredünk, gyorsan bekapunk valamit reggelire, közben meghallgatjuk a híreket a rádióból vagy a tévéből. Majd munkába indulunk, tolakodunk a közlekedési eszközökön, vagyis újabb stressz-hatások érnek minket. A munkában problémák vannak, este fáradtan térünk haza a túlzsúfolt autóbuszon vagy villamoson. Letörtnek érezzük magunkat, nyugtalanok, agresszívek vagyunk. Ráadásul erőszakos cselekményektől, gusztustalan pornográfiától hemzsegő film megy a tévében, majd ízléstelen reklámok következnek. Mindezek után sokáig forgolódunk az ágyban, nehezen alszunk el.

Másnap reggel minden kezdődik elölről.. És ez így megy napokon, heteken, hónapokon, éveken át.

A stressz-hatások következtében szív- és érrendszeri betegségek, különböző gyomor- és bélbántalmak, cukorbaj és más betegségek jelentkeznek. A stressz az agysejteket támadja meg, emlékzavart idéz elő, sőt az emlékezet teljes elvesztését is okozhatja. Az orvosok az emberiség legnagyobb ellenségének tartják a stresszt. A tudósok bebizonyították: a XXI. században az emberek elsősorban a stressz-hatásoktól fognak meghalni.

A stressz-hatások kivédése érdekében egészségesen kell táplálkozni, betartva a vércsoportra és az ételek társíthatóságára vonatkozó szabályokat. Komplex nyomelem- és vitaminkészítményeket kell szedni a Colgan Intézet ajánlásának megfelelő dózisokban (ld. dr. Michel Colgan: Gyógyír az ezredfordulóra c. könyvében). Egészséges, pihentető alvást kell biztosítanunk szervezetünk számára (ld. hátrább). Ne nézzünk lefekvés előtt (sem) negatív érzelmi hatású filmeket, műsorokat!

Célszerű elvégezni valamilyen stresszkezelő, önfejlesztő, relaxációs tanfolyamot, tréninget, mint pl.: agykontroll tanfolyam, USUI-reiki, transzcendentális meditáció, jóga, prana-nadi, fényadó tanfolyam, stresszoldó tréning, AMORC Rózsakeresztes Rend, univerzális energia, ORGON energia, Zen, sport, budó sportok, chi-kung, thai-chi, természetjárás, stb. Ha vallásosak vagyunk, minél többet imádkozzunk elmélyülten, hogy jó legyen az ima-erősségünk. Az imának csodálatos gyógyító hatása van. Legyen minél több jó cselekedetünk. Minden negatív élethelyzetre szabad szépen reagálni. Bocsássunk meg önmagunknak és másoknak is – ez a művészet! Haragudni a hülye is tud! Szeressük magunkat, de szeressünk másokat is úgy, hogy „szeretlek, mi közöd hozzá”. Ne szabjuk a szeretetünket feltételekhez és ne legyenek elvárásaink. Ne ártsunk magunknak és másoknak még gondolatban sem, mert a gondolat is energia. Minden negatív gondolat destruktív, romboló hatású. Ne hallgassunk heavy-metal zenét.II.


BÕRÁPOLÁS, BÕRGYÓGYÍTÁS
TERMÉSZETES MÓDSZEREKKEL
Kültakarónk a bõr azonkívül, hogy takarja az izmokat, inakat, testszöveteket, egy sor más funkciót is ellát. Ilyen a bõrlégzés, hõérzékelés, nyomásérzékelés. Az izzadságmirigyeivel szabályozza testünk hõháztartását, s egyben a savas kémhatásával védi önmagát és a szervezetet a külvilág betolakodóitól, a baktériumoktól. Az anyagcserében is szerepet játszik. A méregtelenítés mellett ugyanis képes felvenni a felületére került anyagokból a számára fontos, szükséges anyagokat. Például a szervezet rézhiánya esetén egy réztárgy megfogásakor a szervezetbe kerülnek általa a szükséges réz ionok. Sajnos, ha méreganyag érintkezik a bõrrel az felszívódik, ezért kerülni kell azok bõrrel való érintkezését (védõkesztyû, védõmaszk, védõruházat). Felszívódnak viszont a gyógyszerek és bõrtápláló anyagok is. A bõrön futnak azok az energiapályák, melyeket meridiánoknak nevezünk. A meridiánokon futó elektromos áram ellenállásából lehet következtetni a hozzá tartozó szerv állapotáról.


A szemrõl mondják, hogy a lélek tükre. A bõrünk pedig a testünké. Bõrünk bizonyos részein (tenyér, talp, fül) olyan energiapontok vannak, melyek ingerlésével gyógyítani lehet a hozzá tartozó szervet (reflexológia). Tehát, ha a testünkben rendellenességek vannak, akkor azok megjelennek a bõrünkön is. A nyakban, a kézen, lábon, fülben lévõ zárt fémek (nyaklánc, karika fülbevaló, fém óraszíj, karlánc, bokalánc, deréklánc, szemüveg, stb.) kedvezõtlenül befolyásolják a szervezet és a bõr energiapályáit! Az egészséges embernek szép a bõre is. A pikkelysömör, az övsömör, a bõrgomba, a herpesz, a pattanások, kelések, a bõrpír, a bõrvizenyõ mind különbözõ, fõleg anyagcsere betegségre utalnak. Hiába kezelik a bõr felületét bármilyen csodaszerrel, ha a kiváltó okot nem szüntetik meg, a bõrön újból megjelennek a tünetek.

Sok kozmetikum teljesen elpusztítja a bõrflórát (pl. a klinikailag tesztelt különbözõ bõrfertõtlenítõ készítmények), ugyanis a bõrflórához tartoznak a külsõ elválasztású mirigyváladékokon kívül olyan hasznos baktériumok is, amelyeknek a szervezet védekezésében – immunrendszer – van nagy szerepük.

Ha ezek elpusztulnak, a bõrtakarónk nyitott kapuvá válik a szervezet ellen támadó kórokozók számára, amelyek mindig, mindenütt jelen vannak, mivel a mûtõket kivéve nem élhetünk mindig steril közegben. Fontos a bõrünkkel pH-azonos és a hasznos bõrflórát nem pusztító bõrápolás. Nagyon jó a lanolinos babaszappan minden bõrre. Ugyanilyen jó az ÖKOLINE folyékony szappan is.


Egészségünk egyik alapköve a bélrendszerünk, mivel az immunrendszerünk kapacitásának közel 80 %-át a bélrendszerünk, fõképpen a vastagbél adja. Egy egészséges emberben 6 kg (!) barátságos bélbaktérium él. Az antibiotikumok, a gyulladáscsökkentő gyógyszerek elpusztítják az egészséges bélflórát és ezáltal nincs természetes ellensége a candida albicans nvű gombának, ami elszaporodva több száz féle betegséget, köztük bőrbetegségeket is okoz. A nagyüzemileg tartott állatok húsa, teje, tejterméke is tartalmazza az állatoknak az állatbetegségek megelőzésére folyamatosan egyre nagyobb dózisban adott antibiotikumokat. Ezek is ölik a barátságos bélflórát. Szinte minden embernek folyamatosan kellene szednie a kapszulázott bélbaktériumokat (1-2 kapszula naponta, étkezés előtt). Ilyenek: AC Zymes, Bioflóra, Protexin, Lactobact, stb. Az élőflórás tejtermékek nem ajánlottak, mert ha nem bio-k, akkor azokban is van antibiotikum, s a gyomorsav megöli a benne levő élőflóra 95%-át. A tej és a tejtermékek ha homogénezettek, duplán ártalmasak, mert a homogénezett tejzsiradék beépül minden sejtbe, így a bőrsejtekbe is. Az eredmény zsíros, rücskös, grízes bőrfelület és sok szőrtüszőgyulladás, akne, hajzsírosodás, hajhullás, stb. Ha egészséges a bélmûködés, megfelelõ az anyagcserénk, akkor a bõrünk szép és egészséges lesz. A bõrünk minden sejtje évente kétszer újul meg úgy, hogy ezt észre sem vesszük, mert a megújulás folyamatos. Nagyon fontos tehát az egészséges sejttáplálkozás – a vércsoportunknak megfelelően. Ha agyon sütött-fõzött, hõkezelt, már nem élõ tápanyagokat viszünk be a szervezetbe, abból el lehet képzelni, milyen sejtanyagcsere lesz. Az eredmény a bõr rohamos öregedése.


Mivel az embernek is az elsõ legfontosabb életfeltétele a légzés, úgy a bõrnek is a bõrlégzés. Mûszálas ruhadarabok nem csak az energiarendszerben okoznak zavarokat – elektrosztatikus feltöltõdés –, hanem a bõrlégzésben is. Tágas, szellõs, természetes alapanyagokból készült ruhánk legyen, hogy bõrünk mindenütt jól lélegezzen. Különösen fontos ez a zárt testrészek esetében (láb: zokni, harisnya, cipõ; ágyék: alsónemû, harisnyanadrág, body), ugyanis a zárt, fülledt helyeken elõbb megtelepszenek a kórokozók, a gombák. Fontos lenne, ha naponta 5-10 percig a teljes bõrfelület a szabad levegõvel érintkezne, fõképpen nappal, ugyanis ha borult is az ég, a napfénynek akkor is érvényesül az a hatása, hogy a bõrben D-vitamin képzõdik, s ennyi idõ alatt a napi D-vitamin szükséglet már megtermelõdik. A cipőnk ne legyen gumiból, műbőrből, hanem légáteresztő anyagból. A cipőben legyen talpszellőzést biztosító rácsos talpbetét (a katonai surranókban használnak ilyeneket). A ruhákat, zoknikat, törülközőket, alsóneműket ezüst kolloidos mosással, áztatással fertőtlenítsük (2 evőkanál kell egy mosáshoz), ezáltal elpusztulnak a rajtuk levő gombák, baktériumok és vírusok.


A napfénnyel azonban vigyázni kell, mert a jóból is megárt a sok, fõleg ma, amikor az ózonréteg vékonyabb, s így a nap káros UV-sugarai erõsebbek, s ezek hatására felszaporodnak a szabadgyökök a bõrfelületen. A túlzott napozás erõsen ráncosít és károsít (a szolárium még a Napnál is jobban). Hiába szép barna a bõrünk, ha közben ráncos. Inkább legyen csak éppen barna – az sem baj, ha nem az –, de sima. A testhajlatokban lévõ bõrfelületek azért nem ráncosodnak, mert kevesebb fényt kapnak. Idõs parasztemberek, parasztasszonyok arca, nyaka, alkarja ráncos, mert sokat érte a Nap, viszont azon testrészeiken, amelyeket nem napoztattak – akkor még nem volt divat –, szép sima, feszes és rugalmas a bõrük idõs korban is. Távol-keleten nem véletlenül hordanak széles karimájú napvédõ kalapokat, fejfedõket. A szórt sugárzás is barnít, tehát nyáron egy fa árnyékában is elegendõ fényhez jut a bõr, viszont nem lesz ráncos. A túlzott napozás, szoláriumozás bõrrákot okoz, melynek a lappangási ideje 10-14 év. Ezért a bajt meg kell elõzni. Naponta 5-10 percnél többet ne érje közvetlenül napfény a bõrünket, és az is csak a kora reggeli és a késõ délutáni órákban (ekkor erõsebb a légkör szûrõhatása).


Vigyázni kell a sok kozmetikummal is. Ha még nem szívódott fel a krém, ne kenjünk rá újat, mert eltömíthetjük a bõr légzõ pórusait és ilyenkor a bõr szenved, öregszik, mert nem a szervezet által szabályozott megújulási terve szerint halnak el a bõr hámsejtjei, hanem a mi közbeavatkozásunkra, és ezt megsínyli a bõr állapota.


A púder használatát kerüljük, mert az nem szívódik fel, és helyrehozhatatlanul eltömíti a pórusokat. Inkább jó levegõn való kocogással, lépcsõzéssel, intenzív mozgással pirosítsuk arcunkat, s így a pír is tartósabb marad! Csak tiszta bõrfelületre kenjünk fel krémeket. Ha nem tisztított bõrfelületre kenjük a bõrápoló szereket, akkor a bõrön lévõ salakanyagok, a rárakódott porréteg bekerülnek a bõrbe, így nehezítik a bõr anyagcserét. A baba bőrápolószerek a legjobbak, mert nem tartalmaznak mérgeket.


Sok kozmetikum tartalmaz olyan tartósítószereket és egyéb anyagokat, amelyek kérdésessé teszik a kozmetikumok hatásosságát. A tiszta növényi alapanyagú, friss kozmetikumokat részesítsük elõnyben, esetleg mi magunk is készíthetünk ilyen friss kozmetikumokat, pakolásokat. A hidegen sajtolt olajok a legjobb kozmetikumok. Friss citromlével, uborkalével, paradicsomlével, répalével, zabliszttel keverve igen hatásos szerek a bõrápolásban. A felhasznált olajok feleljenek meg a vércsoportunknak.


Az ember csak néhány napig tud meglenni víz nélkül, s ugyanígy nagyon fontos, hogy a bõrben meglegyen a megfelelõ víztartalom, melynek fontos szerepe van a szervezet vízháztartásában. Naponta 2-2,5 liter folyadékra van szüksége a szervezetnek. Ha ezt nem visszük be, a vese egy ideig gondoskodik a vízvisszatartásról a szervezetben, de egy idõ után elkezdõdik a testszövetek dehidrációja, beszáradása, ami legelõször a bõr ráncosodásában nyilvánul meg. A vér is besûrûsödik, lelassul a keringés, lelassul a bõranyagcsere, a bõr megújulása, ráadásul a trombózisveszély is nagyobb. Nem mindegy az sem, milyen folyadékokat viszünk be a szervezetbe, melynek 60-70 %-a víz. Amilyen minõségû vizet viszünk be, olyan víz lesz a testszöveteinkben, így a bõrben is. A csapvíz sajnos annyi szennyezõanyagot (40-60 ezer károsító anyagot), s fõleg a bõrt károsító klórt tartalmaz, hogy nemhogy ivásra, de fürdésre, mosakodásra is csak szûrõ közbeiktatásával alkalmas. (Vannak már forgalomba ilyen szûrõk.) Napi táplálkozásunk alkalmával is a nagy víztartalmú ételeket kell elõnyben részesíteni. Ilyenek a nyers gyümölcsök, a nyers zöldségfélék, fõzelékfélék, melyeknek az aránya a napi táplálkozásunkban el kell, hogy érje legalább a 60 %-ot. Ha fogyni akarunk, akkor fõleg a karcsúsító, úgynevezett negatív kalóriájú gyümölcsöket, zöldségeket részesítsük elõnyben. Természetesen figyelembe kell venni a vércsoportnak való megfelelõséget is!


Ilyen gyümölcsök:

alma, citrom, papaya, körte,

narancs, cseresznye, eper, mandarin,

meggy, málna, ribizli, egres,

szeder, mangó, grapefruit, birs,

ananász naspolya, áfonya, csipkebogyó, kiwi


Ilyen zöldségek:

kínai kel kelbimbó spenót káposzta görögdinnye

retekfélék cukkíni zöldpaprika torma zellergumó

sárgadinnye articsóka karalábé fejessaláta uborkafélék

sárgarépa hagymafélék csicsóka zöldbab brokkoli

mángold zsenge tök paszternák spárga zöldborsó

karórépa cékla endívia petrezselyem kelkáposzta

pitypanglevél karfiol paradicsom avokádó sóska padlizsán


Nagy a víztartalmuk, de kevésbé karcsúsítanak (egy kicsit többet kell mozogni a fogyasztásuk után): szilvafélék, szõlõfélék, sárgabarack, õszibarackfélék, fõzõtök, sütõtök, cukorrépa, zsenge kukorica, lucernalevél, stb. Ezeknél is vegyük figyelembe a vércsoportnak való megfelelőséget.


A zsírlebontásban és vízháztartásban hatékony fûszerek is segítik a bõranyagcserét; ezek a fokhagyma, bazsalikom, tárkony, borsikafû, borsmenta, petrezselyem-levél, zeller-levél, sárgarépa-levél, pasztinák-levél, retek-levél, zöldhagyma-szár, snidling, kömény, édeskömény, szegfûszeg, zsálya, kakukkfû, fahéj, õrölt paprika (csípõs is lehet), kurkuma, kapor, majoránna, lestyán, rozmaring, citromfû, szárított citrom-, narancs-, mandarinhéj, szerecsendió, boróka, turbolya, orbáncfû. (Itt is csak vércsoportnak megfelelõeket szabad fogyasztani!)


A vízbevitelnek a másik módja tiszta desztillált víz formájában történjen. Legjobb a szervezet számára a desztillált víz, de nagyon jótékony hatású a patikai desztillált víz (nem azonos az akkumulátorokhoz használt ioncserélt desztillált vízzel), a deutériumszegény víz (drága), a szintén patikai demineralizált víz és a Pí-víz. Ihatunk még a csapvízbõl is, ha elõtte a kapható vízszûrõk valamelyikén átfolyattuk. Fõzni, teákat készíteni csak desztillált vízbõl ajánlatos. Az ásványvizek szénsavasak és savasítják a szervezetet, ugyanakkor a szervetlen ásványisó tartalmuk miatt lerakódások lehetnek a szervezetben (meszesedés, vesekövesség). A szénsavmentes ásványvizek is kerülendõk, az úgynevezett mû-ásványvizek meg fõképpen. Jó, ha az ivóvizünket a felhasználás elõtt legalább 10-15 percig poháralátéttel polarizáljuk. Aki ért a radiesztéziához, maga is készíthet ilyen alátéteket. Nagyon jó az oxigénnel dúsított szénsavmentes ásványvíz vagy a stabilizált oxigénnel (Oxy Max-szel) kezelt desztillált víz is. Az ásványvizek közül csak azokat fogyasszuk, amelyek 600 mg/l körüli vagy ez alatti mennyiségben tartalmaznak oldott, szervetlen ásványi anyagokat. Jó még az energiával kezelt ORGON víz is, főleg, ha desztillált vízből készítik. A természetben is a növények az elpárolgott vízből származó esővizet szeretik a legjobban. A desztillált víz is vízpárlat. Ezért ez a létező legtisztább víz, külsőleg és belsőleg is használhatunk. A tiszta bőrfelületre juttatott desztillált vizet örömmel issza be a bőrünk minden sejtje és még a ráncok is kisimulnak tőle.


Szólni kell a bõrkárosító drogokról is. Az egyik legnagyobb károsító a dohányzás. Sok nõ, ha adna magára, abbahagyná a dohányzást, mert a dohányzás nagyon öregíti a bõrt, erõteljesen ráncosít, amit egyrészt a dohányos szervezetében lévõ szabadgyökök okoznak, másrészt a primer és szekunder cigarettafüstök a bõr felületét közvetlenül is károsíthatják. Ezért kerüljük a füstös, rosszul szellõzõ, rossz levegõjû helyiségeket. Már van dohányzásellenes törvény, és ha betartják, akkor a nemdohányzók védve lesznek a dohányfüst bõr- és szervezetkárosító hatásától.


A másik ilyen nagy bõrkárosító az alkohol, azok közül is a tömény alkoholok. Csak rá kel nézni egy alkoholistára, hogy milyen a bõre. Ha valaki nem is alkoholista, de rendszeresen fogyaszt alkoholt, ugyanúgy árt, csak nem látszik meg olyan hamar a következmény. A borokból, fõképpen az édes borokból viszont napi 1-1 dl apránként elfogyasztva erõsíti az immunrendszert és a bõrt is. Legjobb, ha semmilyen alkoholt nem fogyasztunk. Nézzünk meg egy olyan embert (férfit vagy nõt), aki olyan országban él, ahol az emberek nem fogyasztanak alkoholt (India, Pakisztán, arab országok), mennyivel szebb a bõre (egészségesebben is táplálkoznak!).


A drogok, gyógyszerek is erõsen károsítják a bõr anyagcseréjét, s így a bõrt is. Nagyon sok gyógyszer bõrpírt, bõrviszketést, bõrkiütést okoz. Ha lehet, természetes módszerekkel gyógyítsuk magunkat (mozgás, egészséges, vércsoport szerinti táplálkozás, teák, masszázs, bioenergetika, stb.).


A többszörös kémiai túlérzékenység (TKT) miatt a gyengébb immunrendszerű emberek a körülöttünk levő sugárzások (radarok, szatellitek, mobil-, UPC-, AM micro átjátszók, rádió- és tévéadók, URH, mikrosütők, stb) egészségre káros volta, valamint a táplálékokban, használati cikkekben, csomagolóanyagokban, stb. levő vegyi anyagok miatt tovább gyengítik az immunrendszerüket. Van olyan környezeti méreganyag, ami táplálkozással (ivóvíz, ezzel készült élelmiszerek, halak, tehéntej és tejtermékek, stb.), van olyan, ami gyógykezeléssel (amalgám, fertőtlenítő szerek, stb.), van olyan, ami légzéssel (kipufogógázok, fa- és bőrkonzerváló szerek, bútoripari ragasztóanyagok, hígítók, festékek, oldószerek, ragasztószerek, mű illatok és illatosítók) és van olyan, ami az élelmiszerek csomagolóanyagaival (PCB, PKB), mosogatószerekkel, edényekből származóan (alumínium edények, teflon edények, sötét színű és színes zománcozott edények, sérült zománcú edények, ólomtartalmú üvegedények, bizonyos műanyag edények, stb.) jut be a szervezetünkbe. Ezek különféle bőrkárosodásokat, allergia-szerű kiütéseket, hámgyengeségeket okoznak, elpusztítják a bőr természetes védőflóráját.


Mint már említettem, a szervezet anyagcseréje is kihat a bõr állapotára. Már néhány zöldséget, gyümölcsöt, fûszert is ismerünk, amit fogyaszthatunk, de mit ehetünk még? A szabadban élõ állatok életük végéig megtartják szõrzetüket, pikkelyeiket, tollazatukat, bõrük rugalmasságát. Miért? Mert az élõ, nem hõkezelt táplálékokkal, melyek a természetben mindenütt elõfordulnak, elegendõ ásványi anyag és vitamin jut a szervezetükbe.


Az emberek a reklámoktól vezérelve – óriási profit érdekeltség! – „üres” ételeket, süteményeket, csipszeket, tortákat, fagylaltokat, pizzákat, hamburgert, vitaminoktól, nyomelemektõl megfosztott, lecsupaszított gabonákból készült tésztákat, kenyereket, köreteket, péksüteményeket, zsírtól csöpögõ sült krumplit, lángost, debrecenit, kilúgozott konzervételeket, agyon-tartósított készételeket, stb. fogyasztanak. Ezek mind savasítanak és egyikük sem élõ táplálék. Ugyanilyen károsak a cukorral készült ételek, önmagukban a cukrok és a fehér lisztek, illetve a belőlük készült élelmiszerek. A barna cukor sem jó. A répa- és a nádcukor különösen káros.


Szervezetünknek naponta 2/3 részben lúgosító hatású ételekre – zömmel nyersételekre – van szüksége, amelyben nem károsodtak az enzimek, a vitaminok, az aminosavak, a telítetlen zsírsavak és az ásványi anyagok.


Zsiradék helyett használjunk úgynevezett hidegen sajtolt, telítetlen növényi olajokat (olíva-, napraforgó-, repce-, tökmag-, kukoricacsíra-, szezámmag-, nemesszója-, szõlõmag-, stb. olajok) a vércsoportra vonatkozó szabályok figyelembevételével.


Ezeket tegyük frissen préselt, centrifugázott levekbe, zöldségsalátákra, gyümölcs- és zöldségturmixokba, a tojásmentes kifõtt tésztákra (teljes õrlésû gabonákból), már kész kásákra, de kenhetjük kenyérre (tunkolhatjuk is), ehetjük zöldségekkel (hagymákkal, retkekkel, paprikával, paradicsommal, káposztával, céklával, karfiollal, stb.) is. A bennük lévõ E, F és egyéb vitaminok, enzimek, zsírsavak, ásványi anyagok különösen jó hatásúak a bõranyagcserére, de lehet õket külsõleg is használni natúr állapotban, vagy pakolások alapanyagaként. Ugyanilyen jók és ugyanígy használhatók étkezésre és pakolásra a különböző olajos magvak friss őrleményeit, de ezeknél is figyelembe kell venni a vércsoportnak való megfelelőséget. Pl. lenmag, kendermag, szezámmag, mandula, tökmag, stb.


Fõzésre, ha mégis szükséges, használjuk a korszerû AMC rendszerû fõzõedényeket, amelyekben meg lehet úgy párolni a zöldségeket, hogy azok nem vesztenek beltartalmi értékeikbõl, és még az enzimek sem pusztulnak el bennük. Mikrohullámú sütõt ne használjunk se fõzésre, se melegítésre, mert degenerálják a tápanyagok molekuláit, és annyira hasznavehetetlenné tesszük vele az ételt, hogy az károsítja az emésztõrendszert, fekélybetegséget, vérszegénységet okoz. Ezek klinikai tesztelések eredményei, ezért például az USA-ban, Franciaországban, Svájcban tiltott a mikrohullámú sütõk reklámozása! Akkor még nem is említettem a mikrohullám – nincs tökéletesen leszigetelt mikrohullámú sütõ! – élõ szervezetre gyakorolt károsító hatását (agy, szem üvegtestje, stb.). A mázas agyagedények is megfelelőek, ha nem sérült a felületük. Jók a rozsdamentes edények, a titánbevonatú edények, a tiszta vasedény, a vörösréz edény és a nemesfém edények.


A bõranyagcserének folyamatosan szinte az összes B-vitaminra egyaránt szüksége van, valamint a biotinra, a paraamino-benzoesavra, stb., ezért naponta szükséges a teljes kiõrlésû gabonaféléket fogyasztani (a vízben oldódó vitaminok nem raktározódnak el): péksütemény, kása, köret, levesbetét, vagy rozs, árpa, cirok, kukorica, barnarizs, vadrizs, tönkölybúza, durumbúza, stb. A B-komplex vitaminok tárháza a sörélesztõ, amelybõl naponta tablettázott formában érdemes fogyasztani. Sajnos ma már szinte kötelező fogyasztani valamilyen B-komplex vitamint táplálékkiegészítőként, mivel a mezőgazdaság kemizálása és az ipari élelmiszerfeldolgozás miatt még a reform élelmiszerek is egyre értéktelenebbek.


Nagyon fontos az A és C vitaminoknak is, mint a kollagénképzõdést, sejtregenerációt segítõ vitaminoknak a bevitele. A gyümölcsök, zöldségek mellett nagy mennyiségben tartalmazza ezeket a csipkebogyó, a méz, a lucerna, a vörös, a sárga, valamint a zöld színû termések, levelek, hajtások. A vitaminok felszívódására is oda kell figyelni, mert a felszívódásukat gátolják a koffeines kávék, teák, a D vitamin hiánya, a dohányzás, az alkohol, a túlzott vasbevitel, a hideges sajtolt olajok hiánya, az antibiotikumok, a stressz, valamennyi pirin-tartalmú gyógyszer, és a tartós, 39 foknál magasabb láz. A béta-karotin, mint az A vitamin provitaminja sokkal jobb a szervezetnek az A vitaminnál, mert túlfogyasztás esetén sem alakul ki hipervitaminózis. C vitaminból és béta karotinból a napi ajánlott mennyiség többszörösét is bátran fogyaszthatjuk (akár a 10-szeresét is). A dr. Colgan Intézet által javasolt napi adag az A vitamin provitaminjából, a béta karotinból min. 25 000 NE, C vitaminból pedig min. 1500 mg.


Nagyon fontosak az ásványi anyagok és a nyomelemek is, fõleg a cink, a szerves kén, a réz, a szilícium, a króm, a vanádium, a vas, a mangán, a foszfor, a kalcium, a magnézium és a szelén. A már felsorolt gyümölcsök, zöldségek, teljes õrlésû gabonafélék mellett sok ásványi anyagot (vitaminokat és telítetlen zsírokat is) tartalmaznak a dió- és mogyorófélék, a mák, a szezámmag, a tökmag, a napraforgómag és a hüvelyesek (bab, borsó, lencse, baltacim). A kén kolloid rugalmasan összekapcsolja a bőr és a bőr alatti kötőszövet sejtjeit. A kén kolloid megszűnteti a ráncokat és a bőr irritációs betegségeit. Nagyon jó hajhullás estén is. A kénes szappanok és krémek kevésbé jók, mert csak a vízben oldott kén hat igazán kedvezően , ez pedig a kén kolloid. A cink kolloiddal kiegészítve felgyorsítja a bőrsérülések gyógyulását, az ezüst kolloid pedig fertőtleníti. Ezekkel kapcsolatban is a Colgan Intézet ajánlásait kell figyelembe venni, ami az RDA ajánlás többszöröse is lehet.


Szükség lehet komplex készítmények formájában is vitamin, nyomelem, enzim, aminosav, ásványi anyag bevitelére is, de a természetes körülmények között, vegyszermentesen termelt táplálékokban elõforduló anyagok a legértékesebbek, s aki ezeket fogyasztja, annak nem kell pótbevitel semmibõl. Nagyobb baj, bõrbetegség esetén szükség lehet cink-kelát készítmény és kovaföld (szilícium) fogyasztására is. Nagyon jó a Neurosan por, valamint a Manna Rax nevû gyógytáplálék. Mivel bélrendszerünktõl is nagyban függ a bõrünk állapota, ezért javasolt az „acidophilus” nevû készítmény fogyasztása is, ami rendben tartja a bélflórát és elpusztítja a szervezetre káros bõr- és hüvelygombákat. Jó erre a célra a bio nyerstejbõl, kecske- és juhtejbõl készült joghurt, kefir, aludttej. A tejféléket nem szabad hõkezelni! Tiszta és rugalmas lesz a bőrünk, ha folyamatosan használunk rostos béltisztítókat (HUSK, Nature Care, Royal Detox, Colon Cleanse), amelyek eltávolítják a mérgeket, nehézfémeket, a rossz zsírokat és tisztán tartják a bélrendszer belső felületét.


Nagyon fontos a bõrápoláshoz a bioflavonoidokat tartalmazó gyógyteák fogyasztása. Ilyenek a nyírfalevél, kamilla, kasvirág, örvénygyökér, görögszéna, pemetefû, galaj, árvácska, útifû, orbáncfû, vadárvácska, medveszõlõlevél, katáng, medvehagyma, csipke, citromfû, csalán, zsálya, körömvirág, gyermekláncfû, zab, zabszéna, zabpelyva, zöld diólevél, pásztortáska, levendula, borsikafû. Jók még a gabonakávék is (cikória, katáng, maláta, stb.). Kiváló a zöldárpa por és az aktív árpapor desztillált vízben vagy langyos teában elkeverve. Jó hatású a haj és a teljes bőrfelület szempontjából a kínai Fo-ti és a Ya-Tombe tea fogyasztása.


Jótékony hatású a bõrre a propolisz, a méhpempõ és a méz különbözõ keverékeibõl készült krémek és egyéb kivonatok. Aki nem allergiás a virágporra, fogyassza azt napi rendszerességgel és el fog ámulni csodatevő hatásán.


Nagyon jól megtisztítja a bõrt a böjtkúra is. Egy-egy böjtkúra után a bõr visszanyeri fiatalos rugalmasságát. Böjtkúrát természetgyógyász felügyelete alatt végezzünk, mivel van egy sor szabály, amit be kell tartani. A böjtkúrát csak folyamatos bélmosással együtt lehet tartani, különben nem sok hatás várható el tőle. A böjtkúra alatt enni tilos, inni viszont szabad attól függõen, hogy melyik kúrát követjük. A vízböjt napi 2-3 liter desztillált vagy másféle tiszta víz fogyasztását jelenti. Nulla diéta esetében a vízböjt alatt vitamin és ásványi anyag készítményeket lehet szedni. A teaböjt alatt édesítés nélküli teákat lehet fogyasztani a felsorolt teákból. Egyszerre háromnál több teát nem szabad keverni. Nyákböjt esetén barnarizsnyák, zabnyák fogyasztható. Nyers léböjtnél pedig napi 3-5 alkalommal 1-1 dl friss zöldség, vagy gyümölcslé fogyasztható. Az almalé, a zeller-uborka-sárgarépalé keverék és a céklalé-citromlé keverék kiváló méregtelenítő, tisztító hatású.


Ha már van a bõrön akne, pikkelysömör, ekcéma, gombásodás, akkor az egyik legjobb és leghatásosabb gyógyító módszer a távol-keleten õsidõk óta alkalmazott és klinikailag tesztelt vizeletterápia. Sajnos a mi orvosaink és sokan mások is idegenkednek tõle. Az eredményeit megtapasztalva viszont megszállott vizelet-terapeuták lesznek. A terápia friss, saját vizelettel, úgynevezett középvizelettel történik (az elejét és a végét nem kell felfogni) ecsetelés, lemosás, borogatás formájában, de lehet alkalmazni belsőleg is. Nagyon makacs, évek óta nem gyógyuló bõrbetegségek egy hónap alatt meggyógyulnak. Az ezüst kolloid külsőleg és belsőleg ható együttes használata kiváló bőrbetegségek, bőrsérülések kezelésére. Gyakran elég nehéz beszerezni, a vizelet viszont mindig „kéznél van”.

Ekcéma esetén saját vizeletivás, vagy vizelet injekció (csak orvos végezheti) is szükséges, s van, amikor a nyelv alá is szükséges tenni néhány cseppet. Ha gyógyszert szed valaki, saját vizeletet nem alkalmazhat gyógyításra!


Végezetül a bõrápolás egyik legjobb természetes módszere a pihentetõ, megfelelõ idõtartamú, nyugodt alvás. Szervezetünk az alvás ideje alatt növekedési hormont és más bõrnövekedési faktorokat választ el, amelyek stimulálják a kollagén termelõdését és új bõrsejtek képzõdését. Kevés alvás után, vagy rossz alvás után gyûrött arccal ébredünk, míg ha rendesen kialusszuk magunkat, bõrünk sima, feszes és rugalmas lesz. Éjfél elõtt 2-3 órával már le kell feküdni, mert az éjfél elõtti órák az alvás szempontjából duplán számítanak. Fontos, hogy ágyunk ne legyen geopatogén zónában. Az ilyen sugárzások ellen védekezni kell, vagy képzett radiesztétával kell felméretni a lakásunkat, hogy a fekhelyünket a legmegfelelõbb helyre tehessük. Nagyon jó a bõrnek a gyapjú ágynemûgarnitúra is! (Kivédi a földsugárzást és lanolinos kezelést ad a bõrnek.) A bioner rézháló mindent kivéd: a földsugárzást és az elektroszmog bőr- és egészségkárosító hatását is. A lepedő alá kell tenni. A falban futó ill. a fogyasztóhoz menő vezetékeket cseréljük ki földelt, árnyékolt vezetékekre. Ezeket a kábel mintaboltok árusítják. A matracainkban, ágybetéteinkben ne legyenek fémrugók. Éjszaka a fejünk északnak legyen. Ezek mindegyikének betartása szükséges ahhoz, hogy az alvásunk egészséges és pihentető legyen.


Az étkezésnél be kell tartani az emészthetõségi (Dr. Herbert Shelton-féle) és a vércsoportra vonatkozó (Dr. Peter J. D’Adamo-féle) szabályokat. A teáknál és kozmetikumoknál is be kell tartani a vércsoportra vonatkozó szabályokat. A bõrbeteg a teljes gyógyulásig hetente 2-szer csináljon desztillált vízzel és citromlével beöntést, vagy csinálja meg a COLON hidroterápia kúrát. A teljes felgyógyulás után is célszerû havonta a böjti nap elõtt, a böjt napján és a böjti nap után is beöntést alkalmazni. A bélmosás szépíti a bõrt. Minden bélmosás után természetes joghurtos beöntést (0,5 liter élõflórás joghurt 1 liter desztillált víz) kell végezni, vagy két hétig napi 3-szor 1 db „acidophilus” kapszulát kell szedni étkezés előtt (kapható a Cali Vita hálózaton belül.).


Fürdõkúra: heti 2-szer 5 %-os sós vízben fürdés minimum 30 percig, amilyen meleg vizet elvisel a szervezet (30-42 °C között). 60 liter vízhez kell 3 kg legdurvább kõsó, járdasózó só, vagy asztali só. Ugyancsak hetente kétszer ajánlott 30 perces szódabikarbónás meleg (30-42 °C közötti hõmérsékletû) fürdõt is venni. 60 liter vízhez 22 dkg patikai szódabikarbóna kell. A kúrát úgy célszerû végezni, hogy egyik alkalommal sós, a másik alkalommal szódabikarbónás fürdõt vegyünk. Aki jól bírja a meleget, 45-46 °C-ra is emelheti a fürdővíz hőmérsékletét.

Az ősi könyvekben leírt tudást, ami az egészségünkkel foglalkozik nem szabad figyelmen kívül hagyni, mivel ezek már több ezer éves tapasztalatok. Ilyen a Talmud (a zsidó vallás könyve), amely már Luzsenszky Alfonz fordításában magyarul is megjelent és kapható a Magyarok Házában. A Talmud szerint 83 féle betegség –sok bőrbetegség is!- okozói lehetnek a konyhasó-hiányos ételek és az erősen szennyezett, nem desztillált ivóvizek.

Néhány idézet: „60 futó nem éri utol azt, aki korán reggel eszik.” „Reggelizz, mint egy király!” A kínai szervóra is azt bizonyítja, hogy a gyomor legaktívabb fázisa reggel 7 és 9 óra között van, tehát akkor kell megtölteni kóser táplálékkal. A „kóser” azt jelenti, hogy a táplálék természetes, azaz bio, semmiféle eljárással nem kezelt és a tárolás és az elkészítés során sem vesznek igénybe modern technikát (mikrosütő, fagyasztó, elektromos főzőlap, stb.).

A Talmud 93.b. lapján ez olvasható: „Betegség alatt az epét kell érteni, mégpedig azért, mert az 83 betegségnek van kitéve: a betegség szó ugyanis ezt a számot adja” (számmisztikai úton). „De mindezt elűzi egy sóskenyér és egy korsó párolt víz.”

Sajnos ma a káliumot túladagolják az élelmiszerekben, mert nátrium helyett ezt használják ízfokozásra. A konyhasót is káliumozzák. Csak a kóser só a megbízható tiszta nátrium-klorid. Ha valami 83 féle betegségre jó, akkor annak a hiánya okozza a 83 betegséget.

A konyhasóval is vigyázni kell, még akkor is, ha tiszta nátrium-klorid, ugyanis csak napi 3-3,5 gramm a normál szükséglet, ha nem verejtékezünk túl sokat. Erős verejtékezés esetén ennek a többszöröse is lehet a szükséglet. Ma Magyarországon sajnos 10-15 gramm sót fogyaszt naponta egy átlag ember az élelmiszerekbe adagolt són kívül, és alig végez olyan fizikai tevékenységet, amibe beleizzad. Ezért mondják sokan, hogy a só káros. A túl sok só a káros! Bizonyos mennyiségre azonban szükség van. A fiziológiás Ringer-oldat (infúziós oldat) 99%-a desztillált víz, 0,7%-a konyhasó, 0,3%-a pedig kálisó. Mivel a növények kálisó műtrágya nélkül is jócskán tartalmaznak káliumot, míg nátriumot egyáltalán nem, elképzelhető, hogy milyen rossz a vérelektrolit optimuma, vagyis kálium-nátrium ion aránya. Különösen akkor, ha még a konyhasóként árult sók is kálium-kloriddal dúsítottak! Amit ma a káliumozással csinálnak, az egyenlő a bio-terrorral, mert egy csendes, megfoghatatlan népirtást érnek el vele(!), még akkor is, ha tudatlanul csinálják, de lehet ez szándékos is. Sajnos sok természetgyógyász is búzafüvet ajánl tisztítókúrára, holott a búzafűnek bio változatban is nagyon magas a kálium tartalma. Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy már 0,8 gramm oldott kálium is mérgező, mivel felére csökkenti a vese vizeletkiválasztását. Amerikai kísérletek igazolták, hogy a tehenek már attól is tetániásak, hogy búzafüvet legelnek (káliummérgezés). Egyes természetgyógyászok tisztító kúra gyanánt nagy mennyiségű búzafű levet itatnak betegeikkel, a kálium okozta tüneteket pedig tisztulási tünetekként magyarázzák. A tény pedig az, hogy a nátrium hiányában besűrűsödő vér miatt tovább romlik a keringés.

Sebek, horzsolások fertõtlenítésére nagyon hatásosak a saját vizelet mellett a propoliszos készítmények. Afta, szájseb kezelésére a Propur tabletta elszopogatása a leghatásosabb (elõtte cserszömörcés szájvízzel kell öblögetni). Minden bõrbetegségnél nagyon jó a zöld diólevél teával való lemosás, párakötés. Egy evõkanál szárított, tört diólevelet 2 dl forrásban lévõ vízbe teszünk, majd további két percig forraljuk, 15 perc után szûrjük le, s ha már nem forró, alkalmazhatjuk is. A teába lehet tenni néhány csepp teafaolajat, és ezzel a keverékkel nagyon jól kezelhetõek a gombás bõrfelületek, gombás körmök. Gombás bőrre és gombás körömre a legjobb szer a Mycosorb. (Állatgyógyászatban is ezt használják.) Jó még körömre az Unguir ecsetelő és krém. A gombás körmöt naponta 40-45°C –os és 5-10%-os sóoldatban áztassuk 30 percig. Így is el lehet pusztítani a gombákat. Bőr- és körömgombára, sérülésre, sebfertőtlenítésre kiváló az ezüst kolloid. Külsőleg és belsőleg is, hígítatlan formában. Nem kell tetanusz oltás, ha ezüst kolloidot használunk.


Horzsolt seb fertõtlenítésére, herpeszre, bőrgombásodásra kiváló még a „Naksol” és az „Irix” is, csak kezelés után szabadon kell hagyni az így kezelt bõrfelületet, mert különben bepállik a kezel felület.

Leégésre, égésre, rovarcsípésre is nagyon jó a „Naksol” és az „Irix”. Az égett bõrfelületet a használati útmutató szerint kell kezelni, és szabadon kell hagyni a bõrfelületet. Nagyon jó háziszer ezekre a panaszokra az oltott mész is. Mindig legyen otthon egy befõttes üvegben tejföl sûrûségû oltott meszünk, s így ha baj történik, kéznél van. Ugyanilyen jó a méz is. Célszerű otthon mindig készenlétben tartani Naksolt. Jó, ha van az autóban is. Kirándulásra is vigyük magunkkal mindig.

Kiváló bõrszépítõ, bõrápoló hatású a fényterápia, a „Bioptron” és „Evolite” lámpákkal történõ kezelés. Nehezen gyógyuló sebeknél, fekélyeknél jó hatásfokúak. A természetes, nem túlzásba vitt napoztatás a legjobb!


Összefoglalva tehát kültakarónk épsége, szépsége az egészséges, vércsoport szerinti táplálkozás, a sok mozgás, az egészséges életmód, valamint a természetes anyagok együttes alkalmazásával érhetõ el. Betegség esetén pedig ezeket még ki kell egészíteni az elõzõekben leírt kezelésekkel. Candidiázis vagy más egyéb makacs bőr (haj) betegség esetén még szigorúbb terápia szükséges, ezért keressen fel a rendelésemenVárhegyi László

bioenergetikus, fitoterapeuta,

életmód- és táplálkozási tanácsadó-és terapeuta,

radiesztéta, természetgyógyász

R

MIT TEGYEK, HOGY EGÉSZSÉGES LEGYEK?

BŐRÁPOLÁS


BŐRGYÓGYÍTÁS


természetes módszerekkel

Bővített kiadás


Írta és összeállította:


Várhegyi László

C Várhegyi László, 2004.

Minden jog fenntartva !ISBN: ……………….
A szerző magánkiadása 2004.

Szerkesztette: Gyürky Zsuzsanna

Nyomdai előkészítés: Molnár Sándor


Nyomdai munkák: Multimédia Kft.

Felelős vezető: Kajtor István
Bármilyen engedély nélküli másolás, fordítás, sokszorosítás vagy terjesztés egészben vagy részben, bármilyen formában -beleértve az elektronikus másolást, tárolást, továbbítást- az ide vonatkozó törvények megsértését jelenti.
Mottó: Az egészség nem egy árucikk, melyet megvásárolhatunk magunknak, felette a pénznek semmilyen hatalma nincs.


I.


EGY KIS ELŐZETES AZ ÁLTALÁNOS EGÉSZSÉGRŐL

Évezredeken át a növények és az ásványok a gyógyító szerek forrásai voltak minden emberi kultúrában. A gyógyítás alapvető eszközei természetes eredetű anyagok voltak. Több évezreden át virágzott a természetes anyagokon alapuló egészség-tudomány. Mintegy 200 évvel ezelőtt azonban a tudomány, a technika és az orvostudomány fejlődésével párhuzamosan az egészség-tudományról fokozatosan megfeledkeztek. Annak, hogy ez az egészségről szóló, a természet törvényeinek alapján álló tudomány feledésbe merült, az volt az oka, hogy a tudomány, a technika és az orvostudomány egészségi problémáik gyors megoldásával kecsegtette az embereket.

Rövid idő alatt azt az illúziót keltették bennünk, hogy ezeket az ígéreteket meg fogják valósítani. A kémia és a gyógyszeripar sikerei arról igyekeztek meggyőzni minket, hogy büntetlenül lemondhatunk a természet törvényeinek tiszteletéről.

A betegségek tüneteinek gyors megszűntetését az orvostudomány nagy vívmányának tartják, ezeknek a tüneteknek az okait pedig másodrendűeknek vélik. És ma azt az orvostudományt, amely vegyszerek és sebészi beavatkozások segítségével harcol a betegségek következményeinek elhárításáért, hagyományos orvostudománynak nevezik. Azt az orvostudományt pedig, amelyik kizárólag évezredeken át ismert természetes anyagok segítségével harcol a betegségek okainak elhárításáért, nem hagyományos orvostudománynak tartják.

Sokan próbálkoznak azzal, hogy gyógyszerek segítségével gyógyítsák magukat. Tudnunk kell azonban, hogy a gyógyszerek csak ideiglenesen fejtenek ki kedvező hatást, majd elvégezve feladataikat, a szervezetben maradnak és onnan sehova nem távoznak. Elsősorban a májat károsítják, eltömítik a hajszálereket. A fiziológusok ma már arról beszélnek, hogy nem a gyógyszerek bevitelével vannak gondok, sokkal inkább azok kiürítésével a szervezetből.

Az antibiotikumok bevitele a szervezetbe nagymértékben csökkenti az immunitást. Amikor bevesszük az antibiotikumot, szervezetünk azonnal harcra kel azzal. Ebben a harcban az antibiotikumok az immunrendszer energiájának 90 százalékát emésztik fel. Megszűntetik ugyan a gyulladásos folyamatokat, de bevételük után a szervezet sokáig teljesen védtelen marad. Nagy erőfeszítésre, sok időre és anyagi eszközre van szükség ahhoz, hogy helyreállítsuk szervezetünk védekező immunrendszerét.

Az antibiotikumok megsemmisítik a szervezetben gyakorlatilag az összes kórokozó vírust és baktériumot. Csak a legerősebbek maradnak meg. Ezek rövidesen intenzíven szaporodni kezdenek, még erősebb és ellenállóbb mutáns egyedeket hoznak létre. Hogy gátat vessünk szaporodásuknak, kénytelenek vagyunk növelni az antibiotikumok adagjait vagy erősebb készítményeket vetni be. Egy végtelen folyamat veszi kezdetét. Az amerikai tudósok véleménye szerint ma már nem az a kérdés, megnyerjük-e a harcot a vírusok és a baktériumok ellen, inkább az, mikor szenvedünk vereséget abban?

A vegyi alapanyagú gyógyszerek mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a gyógynövények alkalmazásán alapuló gyógymódok, melyek ma reneszánszukat élik. Ugyanakkor a hagyományos gyógymódokat alkalmazó orvosok és a gyógyszeripar kemény támadásoknak veti azokat alá. Milliók halnak meg a hagyományos gyógykezelés hívei által kiírt gyógyszerektől, ugyanakkor a teljesen veszélytelen alternatív gyógymódokat könyörtelen támadásoknak teszik ki. A politika és a gazdaság érdekei állnak e mögött a jelenség mögött.

A gyógyszeripari vállalatok nem hajlandók milliókat áldozni a gyógynövényeken alapuló gyógyszerek kifejlesztésére, mivel a gyógynövényeket nem lehet szabadalmaztatni és ennek révén hatalmas nyereségeket biztosítani. Amikor egy cég tőkét fektet egy bizonyos termékbe, arra törekszik, hogy kizárólagos jogot nyerjen forgalmazására és az abból származó nyereségre. Az ember egészsége nem válhat egy olyan szűk orvosi és ipari érdekcsoport tevékenységének függvényévé, amelyik a nyereséget és nem az emberek egészségét tartja szem előtt.

A mai korban divattá vált a gyógyszerek szedése. Minden, amit a természet megteremtett, tökéletesnek tűnik. Az ember azonban hibákkal rendelkező élő egyén, s ezeket a hibákat saját maga idézte elő. Egy orvos a közelmúltban kijelentette: ha az összes ma használt orvosságot összegyűjtenék és a tengerbe dobnák, ez nagy hasznára válna az emberiségnek, a halak számára viszont katasztrofális következményekkel járna.

Az emberi szervezet tökéletes. Még az önmaga iránt tanúsított barbár magatartás ellenére is az esetek többségében legalább 30-40 évig betegeskedés nélkül él. Az ember korábban nem érzett fájdalmakat, de egyszer csak számos betegség támadja meg. Azonnal a kórházhoz fordul segítségért, az orvos pedig, amikor felteszi neki a kérdést, honnan erednek ezek a kórok, azt feleli neki: „Mit akar Ön, hiszen ezek a korral járó betegségek.”

Szemüveget rendelnek a betegnek, eltávolítják salakanyagokkal, kövekkel, baktériumokkal telített szerveit, kioperálják daganatait, stb. Az okok pedig, melyek ehhez az állapothoz vezettek, senkit nem érdekelnek, beleértve magát a beteget is.

Az emberek kifejlesztették a vegyi alapú gyógyszereket. A szervezetet azonban nem lehet becsapni. A szervezetnek csakis természetes eredetű gyógyszerekre van szüksége. Mi pedig tulajdonképpen egy tömegpusztító élelmiszer- és gyógyszeripari korszak feltételei között élünk.


Korunkban különösen élesen vetődik fel a gyermekek egészségének problémája. Teljesen egészséges gyermekek tulajdonképpen nincsenek. Ostobaság lenne azt hinni, hogy ha gyermekünk nem köhög, vidáman futkos, boldogan nevetgél, akkor teljesen egészséges. Naivitás azt hinni, hogy ha szüleink, nagyszüleink, dédszüleink sokáig éltek, akkor mi is és gyermekeink is hosszú életűek leszünk. Őseink sokáig éltek, mert teljesen más környezetben laktak, más élelmiszerekkel táplálkoztak. Az utóbbi 60 esztendőben az egész világon bekövetkezett változások oda vezettek, hogy az emberek szervezetében rengeteg mérgező anyag halmozódott fel. Nemzedékről nemzedékre ezek új betegségek kialakulását okozzák, s az életkor csökkenéséhez, idő előtti halálhoz vezetnek.

Az emberi szervezet egyszerűen képtelen ilyen gyorsan hozzáidomulni az új életkörülményekhez. A különböző betegségekben szenvedő szülők, amikor gyermeket nemzenek, automatikusan egy mérgekkel telített programot adnak át azoknak. Majd kétségbeesetten tárják szét karjaikat, látva, hogy gyermekük még betegebb, mint ők maguk, s azt hiszik, hogy valamiféle öröklött betegségekről van szó.

Öröklött betegségek azonban nincsenek. Csak a természet törvényeinek lebecsülése öröklődik, az a gondolatvilág, amit egészségünkkel és gyermekeink egészségével szemben tanúsítunk. Azok, akik nem törődnek egészségükkel, genetikai bűnt követnek el gyermekeik, a társadalom, az egész emberiség ellen.


Divattá vált, hogy betegségeinkért az orvosokat, a környezetet, a társadalmat, az államot okoljuk, mindenkit önmagunkon kívül. Ideje lenne végre már megérteni, hogy az egészségünk csak tőlünk függ.

Ha ma nincs időnk, pénzünk arra, hogy törődjünk egészségünkkel, holnap –akár akarjuk ezt, akár nem,- jóval több időt és pénzt leszünk kénytelenek fordítani arra, hogy leküzdjük betegségeinket. Nem kellene figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy talán az a bizonyos holnap soha nem jön el és Ön az évről évre egyre jobban virágzó temetkezési vállalatok ügyfeleinek listájára kerül.

Sok külföldi, látva, mennyire nem törődünk egészségünkkel, tréfásan megjegyzi: „Furcsa emberek önök, öt perccel haláluk előtt kezdik gyógyíttatni magukat. Mi ehelyett öt évvel betegségünk kezdete előtt kezdjük a gyógykezeltetést.” Nem véletlen, hogy sokan ismerik nálunk a következő közmondást: amíg nem dörög az ég, az ember nem vet keresztet. Ugyanakkor megfeledkezünk egy másik közmondásról, amely közvetlenül kapcsolatban áll egészségünkkel: ki mint vet, úgy arat.

Hány olyan embert ismerünk, akik éveken át bajlódnak daganataikkal, fekélyeikkel, köveikkel. Hányan vannak olyanok, akik nem akarnak törődni egészségükkel és aztán egy rövid hónap alatt távoznak el az élők sorából. Hány olyan ember van, aki teljesen egészségesnek véli magát, majd hirtelen infarktusban vagy agyvérzésben hal meg. Ezeknek boncolásakor a verőereket csak fűrész segítségével lehet feltárni, annyira el vannak meszesedve. Sokan még irigylik is az ilyeneket, azt állítva, hogy könnyű, szép és fájdalommentes haláluk volt.


Jó lenne, ha minél előbb törődni kezdenénk egészségünkkel, hogy aztán ne legyen szükség arra, hogy az utolsó percekben csodadoktorok után futkossunk, csodaklinikákat keressünk, amelyek bármennyire akarják is, már semmit nem tudnak megváltoztatni.

A legjobb orvos a saját szervezetünk. Minden orvosnál, professzornál, akadémikusnál jobban tudja, mire van szüksége.

Szervezetünk egy önmagát szabályozó és felújító rendszer. De mint minden rendszer, gondos ápolásra szorul. Ha ápolják, a szervezet jól működik. Ha nem, először fennakadásokkal fog működni, majd tönkremegy.

A mi feladatunk az, hogy ne okozzunk kárt szervezetünknek, ellenkezőleg: adjunk lehetőséget neki, hogy leküzdje betegségeit.

Mire van szükség ahhoz, hogy szervezetünk leküzdje betegségeit? Ehhez egészségünk három alapvető kritériumának kell eleget tenni.


Tisztítsuk meg vastagbelünket, májunkat, vesénket, ereinket, szervezetünk minden sejtjét a hosszú évek során felhalmozott mérgektől és toxinoktól, amelyek folyamatosan károsítják azokat. Környezetünk rendkívül szennyezett állapotba került. A táplálékkal, a levegővel rengeteg káros anyag jut szervezetünkbe. Gondoljuk csak meg: mit teszünk, ha bepiszkítottuk a kezünket? Bizonyára feltétlenül meg akarjuk mosni, mert tudjuk, ha szappannal jól megmossuk a kezünket, tiszta lesz. Ugyanezt kell tenni a szervezetünkkel is.


Nincs hova menekülnünk a sugárártalmak és egyéb szennyező tényezők elől. Nem tudjuk megváltoztatni a kialakult ökológiai helyzetet. De módunk van arra, hogy étkezés közben ne vegyünk káros anyagokat magunkhoz, megvédjük szervezetünket a radioaktív sugárzástól, stresszektől, mindennapi életünk egyéb kedvezőtlen hatásaitól.


Juttassunk szervezetünknek minőségi táplálékot, olyat, amilyenre sejtjeinknek szüksége van. Ha megfőzünk egy régi bőrcipőt, megfűszerezzük, majd elfogyasztjuk azt, talán jót teszünk gyomrunknak, szervezetünk sejtjeinek azonban ezzel semmi jót nem nyújtunk. Sejtjeinket nem lehet becsapni, azoknak nagy mennyiségű és jó minőségű tápanyagra van szüksége.
Sajnos nem ment át a teljes anyag

Fehér színek a körmöknél
2009.05.20. 21:28A kérdés:

Kedves László!Mindkét lábamon a nagy ujjon a köröm felső harmada fehér szinű hónapok óta, mit tud erre tanácsolni? Üdvözlettel: Marcsi

A tanácsadó válasza:

Kedves Marcsi!

Ha nem lenntről indult a fehéredés, akkor az sajnos nagy kiterjedésű körömgomba. Ha viszont lenntről indult fehéredés, és a növéssel távolodik el a körömágytól, akkor az nagyfokú cinkhiányt jelent.
Ha gombás a körme, akkor erősen konyhasós vízben átztassa, naponta minimum fél órákat és nagyon meleg vízben. Amikor szárazra törölte a lábát, akkor vagy 3 %-os hidrogén peroxiddal, vagy teafa olajjal kenje be éjszakára a körmét és a körömágyát is. Ne használjon, műanyag lábbeliket, csak bőr, vagy textilt, de a textil ne legyen műszálas. A zoknijai, harisnyái is pamut, vagy gyapjú anyagokból legyen.. Viseljen nyáron szellős lábbeliket, szandálokat, papucsokat.

Ha viszont cinkhiánya van, akkor a Cali Vita Mega Cink-jét, amely kelátos formában tartalmazza a cinket, szedje, napi egyszer, étkezéskor.(XIV. Hungária krt. 80/a)

Tudom még azt is javasolni, hogy lapos körömreszelővel reszelje meg a köröm felületét a fehét folt felett, mindennap legalább egyszer és a friss reszelés után vagy hidrogén peroxiddal, vagy teafa olajjal kenje be a reszelt felületet.
Üdvözlettel: W-V.László

Torokfájás
2009.05.20. 17:23A kérdés:

Kedves László!Állandó torokfájási problémák miatt írtam meg fokozott szőrösödés miatt.Köszönöm szépen a tanácsait már vettem néhány dolgot,az lenne a kérdésem,hogy mennyi ideig kell szednem a Szójavit Fortet,az Acidophillust stb.Állandóan vagy kúraszerűen?Extra szűz olívaolajból bármelyik jó?Teafaolajból szintén nem tudom melyik a jó.Azt elfelejtettem írni,hogy HPV is van a szervezetmben,már évek óta,amitől nagyon szeretnék megszabadulni de ezidáig nem sikerült.Azt olvastam,hogy az ezüstkolloid lenne rá a megoldás.Ha szeretnék kapni segítséget a továbbiakban,e-mail címet hogyan adhatnék?Itt az oldalon nem szeretnék.Nagyon köszönöm még egyszer.Annamária

A tanácsadó válasza:

Kedves Annamária!
A Szójavit Fortet addig kell szednie, ameddig vissza nem fordul a szőrnövekedés, azaz megáll. Az Acidophilust mindenkinek mindennap ajánlom, a csecsemőtől az aggastyánig. Jómaga már 22 éve szedem minden nap. Ha a bélflóra rendben van, akkor az immunrendszer szinte kikezdhetetlen!!!!
Az extraszűz olajok ugyanazzal az eljárással készülnek mindenütt, tehát, bármelyiket használhatja. Én a spanyolt szeretem legjobban, mert energetikailag azt mértem legjobbnak.

Teafaolajból bármelyik jó. Én az ausztrált szeretem, mert kiváló minőségű. Jó az aroma olajként árult teafaolajok bármelyike is!
A HPV-e valóban az ezüst kolloid a legjobb. Lehet inni, lehet vele irrigálni, s lehet a tamponra teafa olajat is csepegtetni, meg a genitáliákat külsőleg is be kell kenni. Ez a a szexuális partnerére is vonatkozik, mert mindkettőjüket együtt kell kezelni.
Az e-mail címemet megadom a személyre szabott válasznál, s ezt csak Ön láthatja. Ha küld rá egy e-mailt, akkor fel tudjuk venni így is a kapcsolatot és akkor átküldheti a leleteit is, különösen a vérleleteket.
Üdvözlettel: W-V.László

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Coconutoil Cosmetics játék!

Coconutoil Cosmetics játék

Videó ajánlatunk

SENSITIV IMAGO – biofizikai állapotfelmérés felsőfokon

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés