Tanácsadóink

A tanácsadó: Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Kapszulás enzimpótlás
2009.07.14. 10:52A kérdés:

Tisztelt László!Köszönöm fáradhatatlan munkáját , hasznos gyakorlati tanácsait!! A kérdésem az enzimekkel kapcsolatos. Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet-e káros hatása az enzimek kapszulás pótlásának? Unokaöcsém 4 éves, autisztikus viselkedésén sokat javítottak a bélbaktériumok, de még mindig nem az igazi a kisfiú emésztése. Ekkor jött az a székleteredmény, ami alapján enzimek pótlása felmerült. Magyarországon a liquid gel dygestive system-et forgalmazzák (b17.hu), amiben proteáz, lipáz, celluláz és egy csomó enzim van, csak nem tudom, hogy lehet-e ezt adni ekkora gyereknek? Ön mit gondol erről?válaszát köszönöm!

A tanácsadó válasza:

Kedves Anna!
Örülök, hogy természetes módszerrel szeretne segíteni az kis rokonán. Ahogy írja, több probléma is van. A bélbaktériumokat folyamatosan kellene szednie. Lactobact néven fel lehet íratni gyermekorvossal és akkor kevesebbe kerül, mint a vény nélkül kapható Gyermek-Protexin.
A gyermeknek szigorúan a vércsoportja szerint kellene táplálkoznia, de így is tilos minden tej- és tejtermék, valamint minden margarin és margarinnal készült sütik, nápolyik, kekszek, stb. Tilos a cukor és cukorpótlók használata is, kivéve a biomézet, a steviát, és a fruktózt! Nem szabadna főtt ételeket ennie, vagy, ha azokat eszik, akkor szedie kellene a Cali Vita cég által forglamazott Digest Easy, vagy a Digestive Enzimes nevű készítményeket. Nyers zöldségeknél, gyümölcsöknél nincs jobb enzimpótlás. Sajnos minden 40 Celsius fok feletti hőkezelés tönkreteszi az ételekben az enzimeket, s ez miatt az ilyen ételeket fogyaztóknak, ha emésztőenzim hiányuk van, akkor rosszul emésztenek és megbetegszenek. Sokat segítene a vércsoportnak megfelelő táplálkozás is. MInden falatot 40-szer meg kellene rágnia, mert a jól megrágott étel már a szájban előemésztődik. Ez is a terápia része!!
Az Ön által leírt enzimpótlás is jó, még ekkora gyermeknek is, mert ha már egy gyermeket nem az anyatej táplálja, akkor szüksége van az emésztő enzimekre. A dózis a lényeg. Ha orvos, vagy dietetikus írta fel, akkor abban megbízhatnak!
No de nem az a megoldás, hogy élete végéig szedjen valaki emésztő enzimeket, hanem vércsoport szerinti táplálékokat jól megrágva, s lehetőleg amit lehet nyersen kellene fogyasztania,
hogy a táplálékokkal bevitt emésztés segítő anyagok, enzimek hatni tudjanak., A sütött, főzött ételekből hiányoznak az enzimek, ezért nehezebben emészthetőek az ilyen kis betegek számára. Amit lehet nyersen etessenek vele. Most van a gyümölcsök zöldségek eldorádója. Azért ha látnám a kisfiú vérleletét, akkor egy komplexebb terápiát tudnék javasolni a kisgyermeknek, mert sokminent meg kellene változtatni azokkal kapcsolatban, amelyeket már a vérkép is kijelez. Ez nem egy egyszerű betegség! Több tényezőt meg kellene változtatni!
Üdvözlettel: W-V.László

Megütés utáni véraláfutás
2009.07.14. 09:46A kérdés:

Tisztelt Weixl-Várhegyi László Úr!A lábszáramat kb fél évvel ezelőtt erősen megütöttem, és a mai napig nem műlt el a véraláfutás. Igazából már nem lila színű, hanem enyhén barnás színezetű és érintésre még mindig érzékeny. Kenegettem gyógyszertárban kapható véraláfutások, duzzanatok gyógyítására szolgáló kenőcsökkel, de nem használtak. Mit tudna tanácsolni?KöszönettelZsuzsa

A tanácsadó válasza:

Kedves Zsuzsa!
Nem írja, hogy hány éves? Hány kiló? Milyen a vércsoportja? Mit dolgozik?,Mekkora felületen ütötte meg magát? A lábszárának melyik részét ütötte meg és mivel? stb. Ezek mind, mind fontosak lettek volna egy részletes terápiához!
Így csak általánosságban tudom mondani, hogy valószínű, hogy a lábszárának a keringése már nem volt túl jó az ütés előtt sem, mivel ilyen lassú a regenerálódása, sőt mintha még további romlás is lenne az állapotában. Ha csontos részt ütött meg, akkor a csont, de különösen a csonthártya is sérülhetett, s akkor még ép erek, ép visszerek esetében is lassabb a gyógyulás, különösen ha ülőmunkát végez, vagy keveset gyalogol, s ez miatt rosszabb a lábainak a keringése általánosságban megütés nélkül is! A nők gyakran teszik keresztbe a lábukat ha ülnek, mert nem tudják, hogy ezzel elszorítják a láb ereit és lassan, de biztosan kialakul a visszeresség, mindkét lábukban.
Nemcsak kenegetni kellene a lábát, hanem kellene csinálnia egy értisztítást, kapillárral, antioxidánsokkal, vitaminokkal. Ezek nélkül nincs gyógyulás. OLvassa el akorábbi válaszaimban, ahol egy kérdezőnek javasoltam, hogy feküdjön hanyatt és tegye fel az alsó lábszárait egy széken lévő párnára, s mozgassa bokában előre, hátra, jobbra, balra körözgetve, stb, mert ilyenkor a láb erei magasabban vannak a szívnél, s ha rossz a vénás keringése, akkor a gravitáció miatt kiürülnek a lábaiból a pangó véredényekben lévő anyagok, de a nyirokkeringése is felfrissül és akkor nem lesz duzzadt a lába sem.
Javasolnám még szedni a Venorutont (2x1), valamint Kalmil krémmel kenje be a duzzadt és barna, vagy még véraláfutásos részeket. Kellene csinálnia, egy hideg-melegvizes váltott lábfürdőt, úgy, hogy az adott lábrész teljesen a meleg vízben ( 37-42 C fokos)legyen kb 3-4 percig, majd tegye bele hideg ( 12-18 C fokos) és abban legyen kb egy percig. Ezt váltogatva, mintegy 10-szer meg kellene csinálnia minden nap, amíg el nem tűnik a duzzanat.
Azt ugye mondanom sem kellene, de leírom, mint mindenkinél, hogy a vércsoportja szerint kellene szigorúan táplálkoznia és tilos minden tej- és tejtermék, vagy olyan étel amelykben ilyen összetevők vannak! Ugyanez igaz a margarinra is! Vigyázat, minden cukrászsütemény, minden nápolyi és sok más "reform"étel tartalmazhat margarint, vagy csak azt tartalmaz. Egyen sok szőlőmag olajjal, bio szója olajjal, kendermag olajjal, lenmag olajjal, dióbél olajjal készített ételt, vagy ilyen olajokat, vagy ezen olajok keverékét tegye a kiszedett ételeire, vagy kenje a kenyerére.
Egyen sok hagymát, fokhagymát nyersen. Vegyen bioboltban medvehagyma olajat és ha 50 kg alatt van a súlya, akkor napi 3x20 cseppet cseppentsen az utolsó falatra és rágja meg, s nyelje le ( a reggeli, az ebéd és a vacsora utolsó falat kenyerére, tésztájára, főzelékére, stb). 50 kg felett 10 kg-ként 5-5 cseppel növelni kell az adagot. Pl. ha 70 kg-os, akkor már 3x30 cseppet kell cseppentenie.
Javasolnám még az OXY Max szedését is, napi 3x20 csepp formájában folyadékkal bevéve.
Javasolnám még, hogy menjen el egy Doppleres érvizsgálatra is, hogy meggyőződjön arról, amit látatlanból is kimondok, hogy nagyon rossz a lábainak a keringése.
Azt már nem is mondom, hogy ne dohányozzon, mert szerintem nem merte leírni, hogy dohányzik, ugyanis a dohányosoknál szoktak ilyen tünetek jelentkezni egy-egy sérülés után. Tehát ha dohányzik és a betegsége ellenére sem hagyja abba, akkor nincs más csak a fűrész!! Annak is vannak előnyei, mert a faláb nem zsibbad és mezítláb is lehet diót törni! A kutyáktól sem kell félnie, mert előbb utóbb bottal fog járni és a botos emberektől félnek a kutyák! Bocsánat a morbid humorért, de remélhetőleg ezt a választ olyanok is olvashatják, akik dohányoznak, vagy dohányoztak, de még nincs hét éve, hogy abbahagyták, mert nekik is nagyon rossz a lábaiknak a vér- és nyirokkeringése!!
Tisztelettel: W-V.László

Bio Áruház
2009.07.11. 12:16A kérdés:

Kedves László!Ma vettem észre a válasza folytatását :) Köszönöm a válaszait és betartom a leírtakat. Jól gondolta, nem sportolok már három éve, pedig előtte heti háromszor aktívan mozogtam, hiányzik is, de újra el fogom kezdeni. Én Debrecenbe járok egyetemre, egyébként egy Miskolc melletti kis faluban élek. Szerintem Miskolcon is lehet olyan Bio áruház ahol árulnak reverzes pí vizet vagy desztilált vizet. Köszönöm még egyszer a részletes választ.Üdvözlöm:Dóri

A tanácsadó válasza:

Kedves Dóri!

Sajnos az országban nincs sok reverz ozmózisos eljárással tisztított vízből való pí-víz előállítás. Eddig a Bp-i Bio ABC (Múzeum krt) és a kismarosi Gergely Péter gyárt ro-s pí-vizet. Mindegyiket én beszéltem rá és jelentősen meg is növekedett a forgalmuk. Gergely Péter például már Vácot és Dunakeszit, meg a Dunakanyart is ellátja ilyen nagy tisztaságú pí-vízzel. Ha van Debrecenben és Miskolcon pí-vizes, akkor próbálja őket meggyőzni, hogy meg fog duplázódni, triplázódni a forgalmuk, ha vesznek ro-s szűrőt és az így tisztított vízből csinálnak pí-vizet. Csodálatos gyógyulások vannak az ilyen tiszta vízből készített pí-víztől!!!!!
Ha valakit rá tud beszélni, vegyék fel velem a kapcsolatot ezen az oldalon és akkor összehozom őket a megfelelő teljesítményű ro-t forgalmazó céggel. Ha bárhol talál az országban ilyen tiszta vízből előállított pí-vizest, akkor írjon nekem a biolaci@freemail.hu-ra, mert szeretném az ilyen pí-vizeseket reklámozni az írásaimban, meg a pácienseimnél.
Debrecenben van egy nagyon jó Bio-áruház! A neve: Varga Reformház. Náluk sok jó terméket tud megvásárolni. Miskolcon nem tudom, hogy van-e ilyen nagy cég? Ha van, akkor kérem tudassa velem a nevét, címét, hogy ajánlani tudjam a Miskolcon és Miskolc környékén élő pácienseimnek.
Sok sikert az életmódváltáshoz!
Szeretettel: W-V. László ( Biolaci)

Haj ápolás
2009.07.10. 13:12A kérdés:

Tisztelt Weixl-Várhegyi László!Köszönöm a válaszát. Megpróbálok mindig csak vizet inni, és mellőzni az üdítőket, de vizet csak a sima ,,csapvizet,, tudom inni. Hallottam már a vízdesztilálóról, erről a reverz ozmózisos víztisztítóról még nem, de nem hinném, hogy mostanában megtudnám valamelyik készüléket vásárolni, az egyetem mellett amit keresek diákmunkával, kénytelen vagyok szinte teljesen a sulira költeni (kollégium, könyvek, jegyzetek, étel, hétvégente hazajárás stb.) A hajproblémára írta, hogy okozhatja a bélflóra - hiánya. Ezt lehet pótolni??? Egy ismerősöm használt Vitanol C nevű hajvalamit, amitől látványosan nőtt a haja, de én nem mertem venni vagy használni, mert nem tudok semmit róla. Esetleg Ön ismeri? Olvastam az Útifűmaghéj teáról, ezt én is ihatnám? Méregtelenítésre jó? Ahogy írtam, szeretném abbahagyni a fogamzásgátló szedését, és Ön is ezt javasolta, de addig nem akarom, amég nem ,,erősítem,, meg valahogy a szervezetem, mert szinte biztos vagyok benne, amint abba hagynám, visszatérnének a pattanások. Ezt így lehet, vagy addig nem tudom ,,megerősíteni,, a szervezetem amég szedem a gyógyszert? Akart még írni? A válasza végére odaírta, hogy holnap folytatja, de ezt nem találtam.Üdv.:Dóri

A tanácsadó válasza:

Kedves Dóri!
Az imént válaszoltam a korábbi levelére.
A hajamra kb. 18 éve mindennap teszek vagy Vitanol C-t, vagy Herba Arvit-et. Ezek nagyon jó hajszeszek és kellemes az illatuk is. Jól be kell dörzsölni a fejbőrbe és kész!
Ha Pesten jár suliba, akkor a Múzeum körúton (ELTE-vel szemben)van egy BIO ABC, ahol reverzes pí-vizet tud venni és az nagyon jó lenne Önnek!
Az útifűmaghéjat ne teában vigye be, hanem úgy, ahogy előzőleg írtam!
Igen, előbb erősítse fel a szervezetét, az immunrendszerét és utána leállhat a fogamzásgátlóval.
Tisztelettel:W-V.László

EMF chip
2009.07.08. 23:16A kérdés:

Kedves László!Én egy ötgyermekes anyuka vagyok.Igyekszem tőlem minden telhetőt megtenni gyermekeimért és páromért.Két-három évvel ezelőtt még mobilunk se volt,ám az élet úgy hozta,hogy a párom munkanélküli lett majdnem egy évig.Aztán olyan állása lett(van) ,amihez számítógép és két mobil is társult.Sokszor fárad,bár az étrendünk több mint fele nyers,vegetáriánus (a gabonákat főzöm).A számítógép a ház közepére került.Még a gondolatától is ingerült leszek,bár jó ,hogy van állása a páromnak.Most olvastam az egyik tanácsadásában az EMFchip-ről;mi is az,mennyibe kerül,erről szeretnék többet informálódni.Köszönettel B.Emese

A tanácsadó válasza:

Kedves Emese!
Valószínű, hogy a sok elektromos készülék és berendezés okozója a fáradtságának! Az étrenddel tudja erősíteni az immunrendszert, s méginkább, hogyha nagy dózisban szednek C-vitamint. Én napi átlag 20 ezer mg-ot viszek be C-1000-sekkel és aszkorbinsavval és vannak harmonizálóim.
Az EMF-chipet az adott készülékre (számítógép, mobiltelefon, képernyő, monitor, laptop, stb) kell megfelelő számban ragasztani (számítógépházra 2 db, a monitorra 1 db. a nyomtatóra 1 db. mobilra 1 db, laptopra 2 db, tv-képernyőre 1 db, s ha vezeték nélküli az egér és a klaviatúra, akkor azokra is kell 1-1 db). A chip az adott frekvenciától függően (készülékekenként változó) 1-3 méter között ad védelmet és biztonságot. A kristályrezonancia elvén működik. Egy db, 5.500 Ft-ba kerül, de ha hatos kiszerelésben rendeli meg, akkor az 27.000- Ft-ba kerül, s így jóval olcsóbba kerül darabja. A chip sajnos nem védi éle az 1000Hz alatti jeleket, s azokhoz (ilyen a 220 volt is) hálózat harmonizáló kell, amely minimális áramot fogyaszt, de a hatótávolsága 20 méter minden irányban!
Tőlem is be tudja szerezni ezeket, de ha rálép a www.energylife-world.com/partner/varhegyilaszlo oldalra, akkor neten is megrendelheti ezeket, s ott részletesebben is olvashat róluk.
Üdvözlettel: W-V.László

A tanácsadó: Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Az eseménynaptár üres.

Találkozzunk a Facebookon is!

Natúrsziget menü!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés