Tanácsadóink

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Chi-tapasz, Chí-gép. "lábáztatós lavór"!
2010.10.29. 10:01A kérdés:

Tisztelt Várhegyi Úr!Arra kérném válaszát, hogy milyen anyagokat tartalmaz a Chi-tapasz, és milyen kémiai reakciók játszódnak le benne???!!Egy ismerősöm már a tizenhatodik doboznál tart, és a tapasz ugyanolyan bűzös, barna ,mint az első alkalommal! Ennyi használat után nem kellene világosodnia és kevésbé bűzösnek lennie??Egy másik ismerősöm meg deszt.vizet csöpögtetett rá, s akkor is "átváltozott"Ez ugyanolyan átvágás, mint "lábáztatós lavor" (nem tudom mi volt a hivatalos neve)amit már régen levettek a boltok polcairól, mert láb nélkül is megbarnult a vize?Mielőtt rászánnám magamat egy kurára, megvárom a részletes válaszát.Párommal együtt kisnyugdijasok vagyunk, nincsen fölösleges, kidobandó pénzünk.A Chi-gépet használjuk, de csak akkor ha esik az eső, nem tudunk kimenni sétálni.Várjuk válaszát!Tisztelettel Kis Péter

A tanácsadó válasza:

Kedves Péter!
Először is: A Chí-gépet mindennap használják, akkor is ha sétálnak és akkor is ha nem, ugyanis a gerincet, a váll-, a kar-, a csípő-, a térd- és a boka ízületeit semmi nem tartja jól olyan karban, mint a Chí-gép.
Másodszor: A lábáztatós lavór is csak akkor jó, ha annak a lábáztató vize desztillált, vagy reverz ozmózisos, azaz tiszta víz! Ha nem tiszta a víz, akkor olyankor is megbarnul, ha nincs láb a lavórban! Tiszta víz használata esetén a megbarnulás valóban a lábakból kijövő tisztátalanságok miatt van!

Harmadszor: Ha a desztvíztől is megbarnul a Chí-tapasz, akkor az valóban átverés, azaz azt a márkájú terméket nem szabad többé vásárolni!!! EZ azonban nem jelenti azt, hogy minden chíi-tapasz hamisítvány, vagy rossz minőségű! Nyilván egy drágább termék jobb minőségű, s annál nincs "átverés". A chí tapaszban olyan természetes alapanyagú kémiai anyagok vannak, amelyek a bőrbe jutva segítitik az adott bőrszakasz és környékének méregtelenítését. Ha tehát már a sokadik doboznál tartanak és még mindíg megbarnul a tapasz, akkor az azt jelenti, hogy olyan sok méreganyag van a szervezetében, hogy annak testből való eltávolítása csak ezzel az egy méregtelenítő módszerrel, hónapokba, évekbe telik. Ha például ma eltávolítom a lerakódásokat a talpamból, akkor ott tiszta lesz a "terep" és oda ismét méreganyagok kerülnek a szervezetből, mivel talpunk a Föld középpontjához közelebb van, mint a testünk többi része, s a gravitáció miatt az üres "terep" ismét nem lesz üres! Ez a folyamat mindaddig tart, amíg a szervezetünkből az összes nem oda való anyag a talpon keresztül eltávozik a szervezetünkből, a chí-tapasznak köszönhetően. Használjon tehát bátran, de csak jó minőségű chí-tapaszokat, s a rossz minőségűvel pedig keresse fel a forgalmazót, vagy a gyártót és kérjen kártalanítást. A legvégső esetben pedig fordulhat a lakóhelye szerinti Regionális Fogyasztóvédelmi Hatósághoz, akik megfelelő intézkedésekkel megakadályozzák a rossz minőségű termékek forgalomba hozatalát.
Üdvözlettel: W-V.László

Krónikus köhögés
2010.10.25. 14:56A kérdés:

Kedves László!Tisztelettel érdeklődnék az iránt, hogy milyen lehetőségek vannak egy krónikus köhögés megszüntetésére? Röviden a lényeg: orvos a barátom (56 éves férfi, minimális súlytöbblettel,O Rh negatív, nem dohányzik, nem iszik, de a streszt befelé nyeli), akinek minden konvencionális therápia (steroid) ellenére aszthmatikus jellegű köhögési rohamai vannak. Allergia nem ismert, de most harmadik hónapja próbálkozik lándzsás útifű teával- sikertelenül.Kérem, segítsen tanáccsal!Köszönettel és üdvözlettel: Ildikó

A tanácsadó válasza:

Kedves Ildikó!
Az a probléma sok orvossal, hogy nem szed elég B-Complex vitamint ( Cali Vitáé a legjobb ma a piacon), vagy nem szed elég C-vitamint, szelént, cinket, kalciumot, magnéziumot, vagy omega-3-at, akkor nem jól működnek az agyféltekék és az idegrendszer. Ezért nem tudja jól kezelni a stresszt, meg a Q-10, és LCarnitin hiány is hozzájárul ehhez, valamint az elektroszmog minden fajtája.
Az oxigénhiányos levegő, vagy légtér miatt is jelentkezhetne a tünetei. Q-10-et és L-Carnitint is kellene szednie a barátjának. A lándzsás útifű tea önmagában hatástalan, ha idegi probléma miatt jelentkeznek a tünetek. Nem minegy az sem, hogy milyen levegőszennyezettségi kategóriájú területen él és dolgozik?
Én javasolnám neki a fenti szerek szedését és az elekroszmog mentesítést, vagy harmonizálást, továbbá javasolnám számára a patikai sóval készített sós vizes öblögetést és gargalizálást, valamint az eukaliptusz olajjal való inhalálást se hagyja ki és inhaláláskor cseppentsen pár csepp teafa olajat is az inhaláló edénybe.
Tisztelettel: W-V.László

Gyerekbetegségek!
2010.10.21. 14:29A kérdés:

Tisztelt Uram!A kisfiam 4 éves, most ment óvodába. A másfél hónap alatt negyedszer beteg. Főleg légúti betegségek. Szerencsére hamar leküzdi őket és tudom, hogy az immunrendszere is fejlődik, de én egy kicsit sokallom a betegségeket. Mivel lehetne kicsit az immunrendszerét erősíteni? Sajnos minden újságban, interneten, tv-ben mást és mást ajánlanak. Nem lehet eldönteni mi a jó és mi nem. Ön milyen étrendkiegészítöket ajánlana, amit mindenképpen kellene szednie egy 4 éves gyermeknek? Sokszor van herpesze, azt mivel lehetne visszaszorítani? Válaszát köszönöm! Tisztelettel: Szilvia

A tanácsadó válasza:

Kedves Szilvia!
Eddig a kisfia viszonylag izoláltan élt a családi környezetében, ahol még a széltől is óvták. Hát ilyen környezetben nem kap kihívást a gyermek immunrendszere, s így nem is tud megfelelően működni, ha mondjuk egy óvodában egyre másra érik a többi gyermek által behurcolt bacik és más kórokozók. Az a jó, ha egy gyermek már egészen kicsi korban átesik mindenféle fertőzésen, mert ezáltal kialakulnak az szervezetében azok az "emlékező" immunválaszok, amelyek később már simán leküzdenek minden olyan akadályt, fertőzést, amely már nem jelent nehézséget az immunrendszer számára.
Az immunrendszert lehet erősíteni sok mozgással, sok tiszta levegőn való tartózkodással a természetben tett nagy kirándulásokkal, sportolással, stb. Nagyon fontos a helyes táplálkozás. El kell hagyni az étrendből minden tehéntejet és tehéntej terméket - kivéve a vajat-( sajnos ezt az óvodai étkezésnek is kellene tudnia!). Ugyanez igaz minden margarinra és margarinnal készült ételekre is (sütik, kekszek, nápolyik is).A cukros, valamint mesterséges édesítőszerekkl is csínján bánjanaok. Használjon mézet, vagy propoliszos ,mézet
Étrendkiegészítőkre szüksége van a gyermeknek. Ilyenek a Chlorella és spirulina algák, az omega-3, a B-Complex vitamin, a C-vitamin, a szelén, vagy pedig valamilyen komplex táplálékkiegészítő, mint például a Cali Vita cég Lion Kids terméke, vagy a szintén calivitás vércsoportos Vital termékek.
A herpeszre kellene szednie a A ProbioFlora-ból napi 1x1-et étkezés előtt. valamint külsőleg teafa olajjal, vagy ezüst kolloiddal kellene kezelni, de jó rá a propoliszos tinktúra is. Jót tenne egy gyermek-colon-hidroterápia is, vagy egy otthoni beöntés-kúra. A herepeszt többnyire bél-probléma okozza, csak sokan nem gynakodnak erre, mivel a szájon jelenik meg. Egyébként a herpesz megjelenése azt is jelenti, hogy gyenge az immunrendszer, tehát fontos, hogy szedje az ajánlott táplálékkiegészítőket.
Tisztelettel: W-V.László

Leállt vese tisztítása
2010.10.18. 20:51A kérdés:

Tisztelt Uram!Testvéremnél (30 éves) néhány hónapja SLE Lupus-t diagnosztizáltak, rá nem sokkal teljesen leállt a veseműködése.Most heti három alkalommal dializálják. Felkeltette érdeklődésemet a 85 éves dialízises bácsiról szóló utalása és érdeklődnék, hogy hol-hogyan juthatnánk hozzá az említett tisztítitt vízhez.Segítségét köszönöm. Üdvözlettel, 2xy Anikó

A tanácsadó válasza:

Kedves Anikó!
Remélem a testvére is szeretne meggyógyulni, s nemcsak a családtagjai szeretnék? Nagyon fontos a gyógyuláshoz a beteg hozzáállása, mert anélkül még a csodaszerek sem segítenek. A vese megbetegedésének a lelki okát is tisztázni kell, s azzal kell kezdeni a gyógyítást. Mint páros szerv, megbetegedésével a párkapcsolatok felől kell megközelíteni a gyógyulást is. Kivel nincs jó kapcsolatban a testvére, és miért? Ez lehet szülő, testvér, házastárs, rokon, munkatárs, párt, vagy politikus, stb.
Én a desztilláltvíz ivását javasolnám, mégpedig két óránként 2 dcl-t. Ezt beszerezheti patikákban, bioboltokban, vagy magát a készüléket szerzi be az info@desztillaltviz.hu -ról, s hivatkozzon rám.
A BIO ABC-ben (Bp-en, a Múzeum körúton van) tud vásárolni fordított ozmózisos eljárással szűrt és tisztított vízből (Ro= reverz ozmnózisos eljárásnak is hívják) készült pí-vizet.Ha Kismaros, vagy Vác környékén lakik, akkor ezt Gergely Pétertől tudja beszerezni, akik Vác és Kismaros környékén a házhoz is szállítja a kért mennyiséget. Úgy tudom, hogy Dunakeszin is van egy pí-vizes üzlete. Ő a második az országban, akik tiszta vízből készíti a pí-vizet! Nála is hivatkozhat rám. Ebből is annyit kell innia, mint a desztillált vízből. Lehet inni sima ro.vizet is, de ehhez meg kellene vásárolni egy ro-készüléket ( info@tisztaviz-uzlethaz.hu , s hivatkozzon rám). Szintén nagyon hatásos lenne a találmányommal, az oxigénszifon-oxigénpatron (orvosi tisztaságú oxigén van a patronban és csak deszt. vagy ro. vízzel szabad csinálni) készülékkel készített víz is, mert ez még gyorsabban hozná helyre a veséjét. A Pentaqua cég forgalmazza (Bp.VI.Lendvay u.22.), ahol szintén hivatkoznia kell rám.
Addig is, amíg ezek valamelyikét nem szerzi be, bio céklából préseljen neki friss céklalevet és abból igyon minél többet. Javasolnám, hogy naponta rágcsáljon el legalább két evőkanál szárított tőzegáfonyát, amelyet Lícium, vagy Goji gyümölcs néven is árulnak, de lehet kapni aszalt tőzegáfonyát is, s abból is ugyanannyit kell naponta elrágcsálni étkezés előtt, vagy két étkezés között.
Igyon a tiszta vizekkel készített zöld diólevél és csalán teákat is, felváltva. Egyik nap diólevél, a másik nap csalánteát. Persze szednie kellene még egy csomó vitamint és táplálékkiegészítőt is.
Egy ilyen betegségnél az lenne a legjobb, ha leletekkel -nagyon fontosak a vérleletek!- együtt felkeresnének a rendelőmben , hogy még konkrétabb segítséget tudjak adni, mert ez még idős korban is egy nagyon súlyos betegség, nemhogy 30 évesen.
Üdvözlettel: W-V.László

Ehetek-e tojást nyersen?
2010.10.18. 13:02A kérdés:

Tisztelt Várhegyi Úr! Köszönöm, utána fogok nézni ezeknek a könyveknek, bizony jó lenne végre úgy eltenni télire savanyúságot, hogy ne kelljen bele mindenféle tartósítószer. Ezúttal egy másik témával kapcsolatban fordulnék Önhöz, ha megengedi. Említette, hogy a tojás sárgáját nyersen lenne jó fogyasztani. A kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy nem kell-e félni ebben az esetben a szalmonella fertőzéstől, vagy csak a nem bio tojás esetén áll fenn ez a veszély? Drága Nagymamámtól rendszeresen kapunk tojást, melyeket általa nevelt tyúkjai tojnak. Ennek sárgája bátran fogyasztható nyersen? Van esetleg olyan módszer, mellyel házilag ,,szalmonella mentesíthető' bármilyen (akár nem bio termesztésből nyert) tojás? Bár gondolom, ez utóbbit messze kerülendőnek tartja, olvastam olyan válaszát, melyben kiemeli ezen tojások koleszterinszint emelő hatását. Ha még lehet ezzel kapcsolatban egy kérdésem, kíváncsi lennék, hogy heti maximum hány tojásfehérje, ill. tojássárgája fogyasztását tartja még egészségesnek? Még egyszer köszönöm eddigi segítségét, válaszában bízva maradok tisztelettel: Imre

A tanácsadó válasza:

Kedves Imre!
Nem tudom mikor olvasta a tojás koleszterinszint emelő hatását tőlem, de az nagyon régen lehetett. Ugyanis tudományosan igazolva van, hogy a tojásevés ha az bio tojással történik, akkor nem növeli a koleszterin szintet!!!!!
Ha viszont nem bio, akkor növelheti, mert akkor a tojásban lehetnek olyan mérgek (tyúktól, feldolgozóüzemből, szállítótól, eladóhelytől, stb. származók), amelyeknek a közömbösítésére a máj koleszterint termel, s ez egyértelműen növeli a vér koleszterin szintjét. Bármelyik tojás lehet szalmonellás!!! Ez nem bio-függő! Ha nyersen szeretne tojássárgáját enni ( a fehérjét csak hőkezelés után lehet!), akkor azt a legjobb egy kupak ezüst kolloiddal összekeverni és 10 percig állni hagyni. Ha az szalmonellás is volt, 10 perc után már biztosan nem az!
A nagymamától kapott tojásokat nem szabad megmosni, s úgy kell azokat tárolni, elkülönítve más élelmiszerektől, hogy esetlegesen se fertőzze meg azokat!. Felhasználás előtt viszont célszerű megmosni és pár percet áztatni a tisztítás után ezüst kolloidos vízben, s így a külső héja fertőtlenítve van. Vigyázat, ha megmosta a tojást és azt ugyanazzal a kézzel kezdi el felhasználni, mint amikor úgy fogta meg a tojást, hogy az mosatlan volt, akkor a tojás viszafertőződik az Ön kezétől!!!! A tojással való foglalatosságnál nagyon fontos a kéz higiénéje is!!! Ha valaki erre nem figyel, könnyen lehet szalmonellás az étele. A magas hővel való kezeléssel elpusztulnak a szalmonella kórokozók. Lágytojás fogyasztása esetén azonban, ha az nem volt fertőtlenítve kaphatunk szalmonella fertőzést. Míg nyers tojássárgájánál viszonylag könnyű kivitelezni a sárgája fertőtlenítést ezüst kolloiddal, addig ez a lágytojás esetében igen körülményes és, mert elrontja az illúziót!
Remélem tudtam segíteni.
Üdvözlettel: W-V.László

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Energy videó csatorna

Elnézését kérjük, a videók listája jelenleg nem elérhető!

Találkozzunk a Facebookon is!

Natúrsziget menü!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés