Tanácsadóink

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Ehetek-e tojást nyersen?
2010.10.18. 13:02A kérdés:

Tisztelt Várhegyi Úr! Köszönöm, utána fogok nézni ezeknek a könyveknek, bizony jó lenne végre úgy eltenni télire savanyúságot, hogy ne kelljen bele mindenféle tartósítószer. Ezúttal egy másik témával kapcsolatban fordulnék Önhöz, ha megengedi. Említette, hogy a tojás sárgáját nyersen lenne jó fogyasztani. A kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy nem kell-e félni ebben az esetben a szalmonella fertőzéstől, vagy csak a nem bio tojás esetén áll fenn ez a veszély? Drága Nagymamámtól rendszeresen kapunk tojást, melyeket általa nevelt tyúkjai tojnak. Ennek sárgája bátran fogyasztható nyersen? Van esetleg olyan módszer, mellyel házilag ,,szalmonella mentesíthető' bármilyen (akár nem bio termesztésből nyert) tojás? Bár gondolom, ez utóbbit messze kerülendőnek tartja, olvastam olyan válaszát, melyben kiemeli ezen tojások koleszterinszint emelő hatását. Ha még lehet ezzel kapcsolatban egy kérdésem, kíváncsi lennék, hogy heti maximum hány tojásfehérje, ill. tojássárgája fogyasztását tartja még egészségesnek? Még egyszer köszönöm eddigi segítségét, válaszában bízva maradok tisztelettel: Imre

A tanácsadó válasza:

Kedves Imre!
Nem tudom mikor olvasta a tojás koleszterinszint emelő hatását tőlem, de az nagyon régen lehetett. Ugyanis tudományosan igazolva van, hogy a tojásevés ha az bio tojással történik, akkor nem növeli a koleszterin szintet!!!!!
Ha viszont nem bio, akkor növelheti, mert akkor a tojásban lehetnek olyan mérgek (tyúktól, feldolgozóüzemből, szállítótól, eladóhelytől, stb. származók), amelyeknek a közömbösítésére a máj koleszterint termel, s ez egyértelműen növeli a vér koleszterin szintjét. Bármelyik tojás lehet szalmonellás!!! Ez nem bio-függő! Ha nyersen szeretne tojássárgáját enni ( a fehérjét csak hőkezelés után lehet!), akkor azt a legjobb egy kupak ezüst kolloiddal összekeverni és 10 percig állni hagyni. Ha az szalmonellás is volt, 10 perc után már biztosan nem az!
A nagymamától kapott tojásokat nem szabad megmosni, s úgy kell azokat tárolni, elkülönítve más élelmiszerektől, hogy esetlegesen se fertőzze meg azokat!. Felhasználás előtt viszont célszerű megmosni és pár percet áztatni a tisztítás után ezüst kolloidos vízben, s így a külső héja fertőtlenítve van. Vigyázat, ha megmosta a tojást és azt ugyanazzal a kézzel kezdi el felhasználni, mint amikor úgy fogta meg a tojást, hogy az mosatlan volt, akkor a tojás viszafertőződik az Ön kezétől!!!! A tojással való foglalatosságnál nagyon fontos a kéz higiénéje is!!! Ha valaki erre nem figyel, könnyen lehet szalmonellás az étele. A magas hővel való kezeléssel elpusztulnak a szalmonella kórokozók. Lágytojás fogyasztása esetén azonban, ha az nem volt fertőtlenítve kaphatunk szalmonella fertőzést. Míg nyers tojássárgájánál viszonylag könnyű kivitelezni a sárgája fertőtlenítést ezüst kolloiddal, addig ez a lágytojás esetében igen körülményes és, mert elrontja az illúziót!
Remélem tudtam segíteni.
Üdvözlettel: W-V.László

Természetes erjedés
2010.10.16. 18:37A kérdés:

Tisztelt Várhegyi Úr! Egy válaszában említi, hogy léteznek természetes erjedéssel készített savanyúságok. Érdekelne a dolog nagyon, ennek hol lehet utánanézni, van ezzel kapcsolatban elérhető anyag? C-vitaminnal hogyan lehet tartósítani, lehet például vele savanyúságot készíteni? Köszönettel: Imre

A tanácsadó válasza:

Kedves Imre!
Evett már savanyú káposztát, vagy kovászos uborkát? Ezek mindegyike természetes erjesztésűek.
A C-vitamint, azaz az aszkorbinsavat nagyon sok élelmiszernél tartósítószerként használják. Ha készít egy zöldsalátát és ahhoz megfelelő mennyiségű aszkorbinsavat ad, akkor nagyon finom "savanyúságokat" lehet ily módon készíteni.
Ha vesz egy DR. OLáh Andor: Reformkonyha, vagy Bencsik Klára: Szakácskönyv az egészségért c. könyvet, akkor abban sok más jó savanyúság receptet is talál, C-.vitaminosat és az nélkülit is. Az Elixír Könyvesboltban, vagy antikváriumokban nézze meg ezeket a könyveket, de lehet, hogy van az Alexandra könyvesbolt hálózatban is.
Üdv.: W-V.László

Válasz sürgetés
2010.10.16. 07:28A kérdés:

Kedves László,Nagyon várom a válaszát,nem akarom sürgetni,csak annyit szeretnék tudni,hogy egyáltalán megkapja-e a kérdéseimet.Az elsőt október 3.-4. körül küldtem.Addig is próbálkozom az életmódváltással az olvasottak alapján,de bizony nem könnyű.Telefonon nem lehet esetleg önnel beszélni,mert sajnos a személyes megkeresés egyelőre nem áll módomban?Üdvözlettel:Anita

A tanácsadó válasza:

Kedves Anita!
Kérem legyen türelemmel, mert nagyon sok megválaszolatlan kérdésem van még Ön előtt. Sajnos egy hónapig rossz volt a netem, valamint el is voltam utazva, laptopom pedig nincsen.
Senkit sem szeretnék megrövidíteni, ezért nem szeretnék semmitmondó válaszokat adni.
Köszönöm a türelmét!
Üdvözlettel: W-V.László

Agyon babusgatott gyermek
2010.10.15. 10:35A kérdés:

Tisztelettel kérném a segítségét, illetve a véleményét amennyiben lehet minél hamarabb, mert a probéma megoldása amivel Önhöz fordulok, számomra nagyon sűrgős lenne.Hét éves kisfiam aki most lett első osztályos, elkezdett tikkelni - nem tudom jól írtam-e le, ami abban nyilvánul meg, hogy időnként bólogat, mostanában forgatja a szemét is, vagy pislog. Az iskolában két cigány gyerek, mint utólag megtudtuk, rendszeresen alázott pár gyereket a napköziben. ( köpködték, fejét ütötték, rugdosták, nadrágjukat lehúzták a gyerekeknek) Kivettük az iskolából, és átírattuk egy másikba, ahol jól érzi magát, de ha durvaságot lát a gyerekek között, az is megviseli. Azt tudni kell, hogy mi kicsi korától, lévén, hogy a 3. gyerek, és a nagyobbak már szinte felnőttek voltak amikor ő született, agyon babusgattuk, féltettük, szinte nem büntettük, mert nem is igazán kellett.Szeretném megkérni, hogy segítsen, vagy ha ön nem tud, ajánljon olyan szakembert akihez eltudnám vinni a gyereket. Olvastam, hogy a B vitamin, magnézium, kálcium segít az idegrendszer erősítésében. Psychológushoz 10.25-én megyünk. Az új iskolában sem szereti az erőszakot, pedig mondjuk neki, hogy időnként a gyerekek verekednek -ami persze nem helyes- de nam kell vele foglakozni, mert később úgyis kibékülnek... stb.Kérem segítsen!!Nagyon-nagyon köszönöm a válaszát előre is! Tóthné P. KatalinAz e-mai címem:tothne.petro.katalin@upc.hu

A tanácsadó válasza:

Kedves Katalin!
A gyermekeket az életre kell nevelni, amelyben van erőszak is, meg szelídség, szeretet, elfogadás, stb. is! Tipikus nevelési hiba a legkisebb gyermek elkényeztetése, de még nincs semmi sem későn, hogy életre nevelődjön a gyermek. Be kell iratni valamilyen önvédelmi tanfolyamra, ( karate, aikidó, cselgáncs, stb), hogy megtanulja, szakképzett mesterektől, az erőszakkal szembeni elhárítási és viselkedési, kezelési formákat.Jómagam önvédelem-közelharc kiképző is voltam, s vezettem konfliktuskezelő tréningeket is, amelyek minden korosztálynál nagyon eredményesek voltak

Meg kell vele tanítani a tiltások elfogadását, az engedelmességet, udvariasságot, a tiszteletet, az áldozatvállalást, áldozathozatalt, konfliktustűrést, konfliktus kezelést, stb. Erre nagyon jók a különböző sportok, vallások, vagy pl. gyermek-agykontroll tanfolyamok, gyermek-reiki tanfolyamok.
A helyes idegrendszeri és agyműködéshez feltétlenül szükséges a B-Complex vitaminok, az Omega-3, a szelén, a cink, a lecithin, C-vitamin, és valamilyen alga készítmény folyamatos szedése, de ugyancsak kellene szednie a gyermek Protexint is, csak azt étkezés előtt. A kalciumot és magnéziumot valamilyen komplex táplálékkiegészítővel vigye be a gyermek a szervezetébe. Ezekről már írtam másoknak is, ezért kérem azokat megkeresni és elolvasni.
Persze a helyes táplálkozásra is oda kell figyelni. A húsokban a leölt állatok halál információi ( halálfélelmei is) benne vannak, minden sejtben, amelyet a táplálékkal a gyermek magához vesz és gyengíti vele az idegrendszerét. Javasolnám a vegetáriánus étkezést a szarvasmarha tejtermék és margarin, valamint az ilyen alapanyagokat tartalmazó ételek kizárásával. Érdemes foglalkozniuk, az egész családban a karmával, a karma törvényszerűségeivel is, mert akkor jobban megértik a saját és a gyermekük helyzetét is, s akkor belátják, hogy nem volt valami jó döntés az iskola választás, vagy a pszichológushoz való bejelentkezés, mert az stimuláló szerekkel fogja teletömni, amely további pszichés problémákat fog nála okozni, s ráadásul nagy méregterhelést fog jelenteni a szervezete számára.Kérem legyenek erre is figyelemmel és foglalkozzanak körültekintőbben a gyermekük nevelésével, mert az elkényeztetés később még sokkal nagyob problémákat fog okozni.Az iskola megváltoztatása is feleleges volt, mert ha egy benntlakásos egyházi iskolába helyezték volna át a gyermeket, akkor is lennének gondjai a társaival.
Sajnos van tapasztalatom a 27 éves rendőri munkám idejéből és a 19 éves gyógyítói munkám idejéből is. Ezért kell még időben cselekedniük, s Önöknek ez könnyen megy, hiszen már felneveltek több gyermeket is. Neveljék a jelenkor megélésére, feldolgozására a gyermeket, mert különben mindíg gyámolításra fog szorulni, akkor is, ha ezt már Önök nem tudják neki megadni, s ilyen szituációkból következnek be az öngyilkosságok. Sajnos sok-sok statisztikával tudom ezeket igazolni. Legyenek kemények a gyermekkel, de érezze azt is, hogy azért kemények vele, mert nagyon szeretik! A gyermeknek lehet mindent megadni, de nem mindent megengedni!
Lehet, hogy Önnek is kellene szednie az ajánlott táplálékkiegészítőket és el kellene végeznie a tanfolyamokat, mert az aggodalmaival a negatív gondolataival csak tovább rontja a gyermeke helyzetét. Pszichológus helyett inkább tanácsolnám, hogy Önök, mint szülők keressenek fel nevelési tanácsadót, mert azok jól fel tudják készíteni a mai viszonyok alapján a szülőket, a gyermekükkel való bánásmódra, mivel a tanácsadó a helyzetük és a környezetük pontosabb és részletesebb ismeretével konkrétabb segítséget tud adni nevelési kérdésekben. Ma ugyanis mások a gazdasági és társadalmi viszonyok, mint a másik két gyermekük hasonló korú idejében volt, s nem biztos, hogy az akkor célravezető nevelési módszerek ma is ugyanolyan eredményesek. Ezért kell a szakember tanácsát kérni.
Üdvözlettel: W-V.László

Babavárás
2010.10.14. 10:51A kérdés:

Kedves László!Hétről-hétre nagy tisztelettel olvasom írásait, valamint a kérdezz-felelek rovatban közzétett válaszait.26,5 éves fiatal nő vagyok, de lassan már könyvet írhatnék arról, mi mindenen, mennyi betegségen estem át életemben, és pillanatnyilag sem vagyok panaszmentes.Mivel azonban a MOST-ra szeretnék (szeretnénk a párommal együtt) koncentrálni, ugyanis kisbabát szeretnénk, ami nem nagyon jött még eddig össze. Hormonális vizsgálatra 2-3 hét múlva megyek (rendszertelen menstruáció, zavaros vérzések miatt is) ill. a párom az andrológiai vizsgálatra szintén most fog jelentkezni, kíváncsian várjuk az eredményeket. Szeretném hangsúlyozni, hogy korábbi betegségeim idején is (pl. asztma, chr. gyomorgyulladás, IBS, szorongásos, depressziós zavarok, stb.) minden esetben az alternatív gyógymódokat preferáltam, a homeopátiától kezdve az íriszdiagnosztikáig, a talpmasszástól kezdve a különböző energiagyógyászatokig. A közelmúltban pránanadi 1-es tanfolyamon voltam, egyúttal érdeklődnék ez utóbbi energiagyógyászattal kapcsolatban a véleményéről. A pránanadi tanfolyam utáni 21 napos állati fehérje, alkohol, koffein, nikotin mentes diétát, és a napi 90 perces kezeléseket elvégeztem, azóta azonban sokkal rosszabbul érzem magam mind fizikailag, mind lelkileg. Teljesen összezavarodtak a gondolataim, és bár az állati fehérje mentes diéta nem volt újszerű a számomra (tavasszal néhány hétig szintén csináltam egy hasonló diétát, mikor is a párom 8-10 alkalmas colon-hidroterápia kúrán vett részt), mégis mikor letelt a 21 nap, már másnap reggel alig vártam, hogy ehessek valami húst, felvágottat. Ráadásul 0-24 óráig olyan folyamatos nyugtalanság, és belső szorongás van rajtam, hogy nem tudom ezt hogyan kezelhetném, a tavalyi xanax és mirzatin kúrától viszont szeretnék elzárkózni.Mit javasolna? Várjuk meg a fenti eredményeket, és utána egy személyes konzultáció keretein belül keressem/keressük fel Önt? Szeretnénk tudatosan, nem gyógyászok között csapongva, és sok-sok pénzt "kidobva" megtalálni a megfelelő utat, és ebben szeretném kérni a segítségét.ÜdvözlettelSzűcs Adrienn

A tanácsadó válasza:

Kedves Adrienn!
A technikai civilizáció ártalmai (mikrohullámú sütő, mobiltelefon, katódsugaras képcső, elektroszmog, számítógép, GPS, indukciós tűzhely,stb) nagyon komolyan veszélyeztetik a fogantatást, úgy a férfikanál, mint a nőknél. Ehhez jön még a vitamin- és nyomelemhiányos, egészségtelen táplálkozás, a munkahelyi és otthoni stressz. Ezeken azért nem segít az energia gyógyászat egyik formája sem, mert a betegsége anyagi jellegű és nem energetikai!!!
Feltétlen kellene egy személyes konzultáció, úgy a férjével mint Önnel, természetesen leletekkel együtt. Volt-e a férjének valamikor here- vagy lágyéksérve? Ugyanis ezeknél a műtéteknél gyakran elvágják " véletlenül" az ondózsinórt és a férfi ondószáma annyira lecsökkenhet egy here esetén, hogy soha nem lesz elegendő spermium száma. Kíváncsi leszek az andrológiai vizsgálat eredményére.
Semmiképpen nem javasolnám a xanax szedését, helyette omega-3, gingko biloba, E-vitamin, szelén, cink, B-Complex vitamin, sok C-vitamin, valamint tiszta víz ivását, azzal való gyógyteák készítését javasolnám, valamint Önnek a Szójavit Forte, a férjének a Daniana levél teája növeli a spermaszámot,Önnél pedig hatásos antidepresszánsként hatna. A BioTech boltokban kapható Nitro Gain növeli a férfiaknál a tesztoszteron szintet és ezáltal életképesebbek lesznek a spermiumjai.
Ne hordjon egyikük sem műszálas és szoros alsóneműket és nadrágokat, s ez a herék állapota miatt különösen a férjére igaz. Ne hordjon sem Ön, sem a férje mobiltelefont az ivarszervek környékén! Legalább 1 métert kellene tartani ezektől és harrmonizálni kellene a mobilokat. A mikrót vigyék bizományiba!
Szedniük kellene egy jópár vitamin- és nyomelem készítményt. Már fel kell készülni a fogantatásra: Önnek a peteleválás idején kellene testhőnérséklette méréssel megállapítani a legkedvezőbb időpontot a fogamzásra. Jó lenne ha megtanulná az időzített kielégülési időpontot, s a férjének erre az időpontra egy 6 napos megtartóztatás után kellene időzíteni az ejakulációt. A kutya pózban a leg biztosabb a megtermékenyítés.
Sajnos az adatok ismeretének hiányában csak általánosságokat írhatok. Ha viszont megismerem a vérleleteiket és az egyéb leleteiket, meg Önöket és tájékozódom a napi életvitelükről, akkor konkrétabban tudok segíteni, s nem Önök lesznek az elsők, akiknél a hosszú-hosszú évek után egészséges utód fog születni! Mesterséges megtermékenyítéssel ne próbálkozzanak, mert túl nagy a kockázat, s sok a szellemileg sérült gyermek!!
Kellene Önnek, és a férjének is diólevél teát, csalán teát, fagyöngy teát inniuk. A férjének segíten naponta egy nbyers fürjtojás és egy pohár barna sör, meg sok zeller. Önnek málnalevél teával, cickafark teával plaástfűvel pásztortáskával kellene erősítenie a nemi hormonok termelését, a férjének pedig kisvirágú füzikével és szurokfűvel. Ezek minegyike másfél hónapos kúra és a teákat csak deszt. vagy ro.vízzel szabad készíteni szálas teákból. Ne fogyasszanak húst, margarint marhatejet és ezekkel készült ételeket, italokat. Ne igyanak kávét és alkoholt, kivéve a barna sört.Szedniük kellene a ProbioFlora-t, S Önnek még a New Life-t is!
Remélem nincsenek tetoválásaik, a testük bizonyos részein és nem hordanak piercingeket sem! Ön ne járjon fedetlen csipővel, mert az utódnemzés látja a kárát! Ne hallgassanak destruktív zenéket (heavy metal)!
Lenne tehát mit megbeszélni a pontos adagok összeállítása miatt. Ha egészséges utódot szeretnének, akkor a fogantatásra következetesen fel kell készülni, mert nem véletlenül akadályozták meg a magasabb erők az eddigi fogantatásokat. Ha semmiképpen nem akarnak felkeresni, vagy nem hajlandóak a tisztítókúrákat és az egyéb terápiákat elvégezni, akkor foglalkozzanak az örökbefogadás gondolatával, ahol biztosan egészséges kisgyermeket tudnak vállalni. Nem Önök lesznek az elsők, s nem is az utolsók, akik így bővítik a családjukat. Sok olyan családot ismerek, ahol a gyermekek hozzá idomultak az örökbefogadó szüleikhez és még a vonásaik is hasonlóak lesznek.
Várom a jelentkezésüket a 27-350-204-es telefonon az eredmények megszerzése után.
Üdvözlettel: W-V.László

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Ecover játék!

Ecover játék

Videó ajánlatunk

SENSITIV IMAGO – biofizikai állapotfelmérés felsőfokon

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés