Tanácsadóink

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Cink és réz
2011.02.15. 18:43A kérdés:

Tisztelt Weixl Úr!Egy rövid kérdésem lenne Önhöz. Úgy tudom, hogy ha valaki cink étrendkiegészítőt szed, akkor gondoskodni kell a réz pótlásáról is. De sehol nem írnak arról, hogy milyen arányban....Én napi 30mg cinkhez, 1500mcg rezhet szedek. Jó ez az arány így?Válaszát nagyon köszönöm.

A tanácsadó válasza:

Kedves Kérdező!
Nem írta, hogy még ezeken kívül milyen táplálékkiegészítőket, milyen nyomelemeket, milyen makro- és mikroelemeket szed?
Ma már nemcsak a cink és a réz hiányzik a táplálékainkból, hanem valamennyi táplálékunk szegény az ilyen anyagokban. A magyar föld jód- és szelénhiányos, tehát ezeket is kellene szednie. Az étrendkiegészítők is csak akkor jók, ha szerves, azaz kelátos kötésben vannak. A szervetlen ásványi anyagok akár mérgezőek is lehetnek (szlén, réz, cink), míg szerves kötésben pedig segítik a szervezetünk működését!
Ha cink kiegészítőt szed akkor elsősorban nem a réz pótlásáról kell gondoskodni, hanem a szelénéről, meg a jódéról, mert ezek nincsenek a magyar talajokban és a magyar táplálékokban!! De rezet is szedhet velük. A legjobbak a komplex táplálékkiegészítők, amelyek helyes arányban tartalmazzák a szervezet számára szükséges napi dózisokat (Full Spectrum, Every One, Vital O, Vital A, Vital B, Vital AB, Senior Formula,stb) Ha ezek dobozán megnézi a mennyiségeket, akkor látni fogja a arányokat is. A Legpontosabban a cink és a réz arányát a vércsoportspecifikus vitaminoknál tudja megnézni. Ehhez viszont ismernie kellene a vércsoportját. Ha nem ismeri, akkor a többi felsorolt készítménynél nézze meg, de megnézheti a www.vitaminstation.hu, vagy a www.calivita.hu oldalakon is.
Egyébként ha Ön ivarérett korban lévő férfi, akkor napi 50 mg cink kellene, ha már nincs ebben a korban, vagy Ön hölgy, akkor elég lehet a 30 mg is. A kérdezett arányt azért nem támogatom, mert ha nincsenek jelen más nyomelemek is, akkor zavarokat idézhet elő a réz is meg a cink is! Miért csak ezt a két nyomelemet szerené szedni?Szedjen komplex táplálékkiegészítőket!
Üdvözlettel: W-V.László

Energy termékek
2011.02.15. 16:11A kérdés:

Tisztelt Uram!Köszönöm válaszait. Most arra lennék kiváncsi, hogy mi a véleménye az Energy termékeiről? Üdvözlettel:Ferenc

A tanácsadó válasza:

Kedves Ferenc!
Több cég is forgalmaz Energy termékeket. A natursziget portálon is jelent már meg írás róla.
Én nem alkalmazom, mert részben nem vércsoport specifikusak, másrészt pedig hasonló minőségben és nagyobb mennyiségben, mégis olcsóbban be lehet szerezni termékeket ( spirulina, chlorella, zöldárpa, tőzegáfonya, stb). Voltak pácienseim akik kipróbálták, de nem találták olyan jónak, hogy folyamatosan vásárolják a termékeiket.
A másik amiért nem alkalmazom, hogy a mai információözönökkel terhelt világunkban azok a bioinformációk, amelyek az Energy termékekben vannak, teljesen el vannak nyomva a külső információáradatokkal és ezek bizonyíthatóak is radisztéziás, bioenergetikai, kineziológiai és biorezonanciás mérésekkel is. Az elv az jó lenne, de sajnos nem élhetünk elszeparált környezetben.
ha Ön hasnálja a termékeket, akkor szívesen venném, ha beszámolna a hatékonyságaikról.
Üdvözlettel: W-V.László

Aranyér szelíd módszerekkel való gyógyítása
2011.02.12. 11:07A kérdés:

Tisztelt Uram!Az aranyér megszüntethető-e "szelíd" módszerekkel? Nagyon érdekel a véleménye, javaslata. Köszönettel: Ilona

A tanácsadó válasza:

Kedves ilona!
Egyszer már válaszoltam, de úgy látszik "elszállt " a válaszom. A lényeg, kismértékű aranyeret lehet kenőcsökkel, életmóddal és táplálkozással olyan szinten tartani, hogy nem fejlődik tovább, nem lesz terjedelmesebb, nagyobb és akkor észrevétlen lehet és nem okoz panaszokat sem. Ha már jobban ki van fejlődve az aranyér és panaszokat is okoz, akkor csak a műtét segíthet igazán. Van vér nélküli módszer is, amikor injekciózzák és annak hatására felszívódik, de ha valaki nem változtatja meg az aranyér "előállító" életmódját és táplálkozását, akkor újból kialakulhatnak akár aranyeres csomók is. Kenőcsökkel (Kalmil, Vadgesztenye, stb)a a panaszok enyhíthetők. Jóga fejenállással és légzőgyakorlatokkal visszahúzódásra lehet késztetni az aranyeret a végbélen belülre, de ha helytelen az életmódunk, fizikailag túlerőltetjük magunkat és rosthiányosan táplálkozunk, húst eszünk, stb. akkor sajnos ki fognak újulni az aranyeres csomók, és egyéb érelváltozások.
Tehát jóga gyakorlatokkal és helyes életmóddal, helyes étkezéssel természetes módszerekkel is tünetmentessé tehetjük magunkat, de az aranyér ha már egyszer kialakult, az nem fejlődik vissza.
Vannak mindíg újabb és újabb kísérletezések -jelenleg a peptidek-, de eddig azok sem hoztak 100 %-os megoldást. Kellő időben kezdett egészséges életmódal és egészséges táplálkozással elkerülhető az aranyér kialakulása, azaz megelőzhető a probléma.
Az aranyeres panaszaitól függ, hogy kell-e a műtét, vagy tünetmentessé tudja tenni ezt a problémáját.
Üdv.. W-V.László

Alzheimer-kór és táplálkozás
2011.02.08. 18:41A kérdés:

Tisztelt Uram!Miután elolvastam a válaszait, az a kérdés merült fel bennem, hogy az étkezéssel és étrend-kiegészítők szedésével minden betegség gyógyítható? Egyik ismerősömnél Alzheimer-kórt állapítottak meg. A kérdés, hogy mi az oka, és lehet-e a fentiek segítségével gyógyítani? Üdv.Ferenc

A tanácsadó válasza:

Kedves Ferenc!
Remélem az ismerőse is meg szeretne gyógyulni és nem csak Ön szeretné? Miért nem ő keres meg a problémájával? Hiába szeretnénk hogy az ismerősünk vagy a családtagunk gyógyuljon meg, ha az nem akarja. Nincs gyógyíthatatlan betegség, csak gyógyíthatatlan beteg! Én sem tudok más helyett gyógyulni és Ön sem! Mindenkinek saját magának kell megtennie mindent, hogy ha beteg, hogy meggyógyuljon! Meg kell változtatni a megbetegítő életmódját és a megbetegítő táplákozását, de a megbetegítő gondolkodásmódját is!
Vannak olyanok is, bár ezen a felületen megőrizhetik inkognitójukat, a saját problémájukkal kapcsolatban úgy kérdeznek, mintha a barátjuk, vagy ismerősük, vagy családtagjuk lenne beteg, s közben ők maguk azok. Remélem Ön nem ezek közé tartozik?
Igen, pozitív gondolkodással, pozitív hozzáállással, egészséges életmóddal, egészséges táplálkozással, megfelelő étrendkiegészítők folyamatos szedésével, tiszta víz fogyasztásával, a környezeti ártalmak elleni védekezéssel, stb. minden betegség gyógyítható, s így az Alzheimer-kór is!
Az Alzheimer kór leggyakoribb előidézője az alumínium. Hosszú évek alatt feldúsul a szervezetben. Régen szinte minden edény alumínium edény volt, de azok voltak a poharak, a bögrék, az evőeszközök, s ma is abból vannak az alufóliák, a dobozos üdítők. A szervezetbe feldúsult alumíniumtól nagyon hosszadalkmas tisztítókúra után lehet megszabadulni, de nem elég a megszabadulás, regenerálni kell, a legrosszabb regenerálódási paramétereket felmutató idegsejteket, agysejteket. Ez egy nagyon hosszadalmas folyamat és kőkemény kitartás kell hozzá, meg sok idegsejt regenerációt biztosító táplálékkiegészítő. Persze ezeket ilyen felületen nem lehet részletesen megadni, mert nagyon sok adat kell a teljes terápia kidolgozásához. Ezért elengedhetetlen a személyes találkozás, s lehet, hogy többször is. Az is lehet, hogy nem az alumínium idézte elő nála ezt a betegséget, hanem egyéb környezeti ártalom, (elektroszmog, mobilszmog, mikró,stb), ezért kellene az összes tényező feltárása és figyelembe vétele a terápia kidolgozásánál.
Üdvözlettel: W-V.László

A legjobb béltisztító módszer
2011.02.06. 14:45A kérdés:

Tisztelt Uram!Szeretnék egy tisztító kúrán részt venni, legyen szives ajánljon egy béltisztító módszert, mivel annyi van a kínálatban, hogy nem tudom melyik a legjobb. Űdv:Ferenc

A tanácsadó válasza:

Kedves Ferenc!

A legjobb és leg hatásosabb béltisztítás, a Colon hidroterápia! Kérem keresse fel Dr. Hilf Klárát a Bp. VII. Dohány u.16-18 alatti természetgyógyászati renelőben és legalább 5 kezelést kérjen tőle 2-3 nap kihagyásával. Utána is és előtt is szedheti a Nature care-t, valamint a Chlorellát, mert mindkettő sok méreganyagot segít eltávolítani a szervezetből, s a teljes emésztő traktusból. Mellette javasolom a desztilláltvíz ivást is, de nem ártana egy 42 napos Breuss-kúra sem!
Szóval van mit tennie, s ha majd tiszta lesz, akkor úgy kell élnie és táplálkoznia, hogy ne legyen máskor szüksége ilyen tisztító kúrákra.
Üdvözlettel: W-V.László

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Az eseménynaptár üres.

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés