Tanácsadóink

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Mikrohullámú sütők ártalmai
2011.02.23. 20:59A kérdés:

Tisztelt Weixl-Várhegyi László!Az Ön írása a mikrohullámú sütőröl nagyon felkeltette az érdeklődésemet! Jelenleg pajzsmirigy problémával küzdök. Alulműködés, amelyet viszonylag korai szakaszban sikerült "elcsípni", mivel sikerült kieszközölnöm egy vérvételt, majd egy nyaki ultrahangot a háziorvosomnál. Ha nem erőszakoskodok, akkor nem utal be... de ez egy másik történet. Mivel volt már pajzsmirigy problémám, ezért tudtam mik a tünetei, és nem hagytam magam lebeszélni. Egyszer már sikerült meggyógyulni ebből a tünetegyüttesből, ezért nem hagyott nyugodni az a gondolat, hogy miért "jött elő" ismét a betegség. Van egy elképzelésem, és az Ön tanácsát kérném reális lehet-e ez az elméletem miszerint a mikró is közrejátszott a betegség kiújulásában:A munkahelyem az irodám tőszomszédságában - vasbeton szerkezetes fal választ el tőle - 2 db(!) mikrohullámú sütő üzemel. A kollektíva az ebédet szokta benne melegíten (kb. 30 emberről van szó). Ez a folyamat minden nap 11 és 13 óra között zajlik. Előfordul, hogy egyszerre megy mindkét mikró. Az érdekesség az, hogy én a készülékek kb. 2 méteres körzetén belül ülök, és a mikrók a vállak és nyak magasságában vannak. A pajzsmirigy betegséggel járó hízás szép fokozatos volt, de az elmúlt évben már 7 kilót híztam, amit nem lehetett csak az irodai ülőmunka számlájára írni. 30-as éveim elején járok, ezért a változókor terhére sem lehet írni a változást. Szóval Ön szerint mit csinál velem naponta, heti öt napban ez a szerketzet?Köszönettel:Szikszai Melinda

A tanácsadó válasza:

Kedves Melinda!
Jó, hogy ilyen részletesen leírta a mikrók elhelyezkedését, mert a vasbeton falon, ha az valóban vasbeton és jó a vasszerkezete ne megy át a mikrohullám, viszont ha a szomszéd helyiség és az Ön helyisége között nincs vasajtó, vagy az állandóan nyitva van, vagy nem vasból van, akkor a hullámterjedési és visszaverődési fizikai törvényszerúségek miatt Ön is és mindenki aki abban a helyiségben tartózkodik, bőven kap a visszavert mikrohullámú sugarakból is, tehát károsítja valamennyiük egészségét.
A pajzsmirigy problémájára kellene szednie a spirulinát, vagy a chlorellát. Az elektromos sugárzásokka szemben pedig úgy tudnának védekezni, ha naponta legalább 20.000 mg C-vitamin juttatnának be a szervezeteikbe. Azt, hogy ezt milyen módon kell megtenniük, már megírtam másoknak is, kérem nézze át az e témában adott válaszaimnál.
Javasolom még, hogy próbáljon meg napi szinten kocogni, lépcsőzni, szedjen legalább napi 500 mikrogramm szerves króm-kelát készítményt, ne fogyasszon tehéntejet és abból készült ételeket a nem homogénezett vajat kivéve, valamint ne egyen margarint és margarinnal készített sütiket, kekszeket, nápolyikat, s szedjen a ProbioFlora-ból napi 2x2-őt étkezés előtt. Táplálkozzon a vércsoportja szerint!
Üdvözlettel: W-V.László

Hold-fázis
2011.02.21. 21:44A kérdés:

Kedves László!Előszöris szeretném megköszönni Önnek 2009-es cikkét a Hold hatásairól a hajvágásra ("Miért nem kopaszok a tiroli férfiak?" címen jelent meg.) Azóta igyekszem az ott megismert elvek szerint vágatni a hajamat, nagyon szép eredménnyel. Nem beszélve arról, hogy ez a cikk ösztönzött arra is, hogy alaposabban utánajárjak a Hold más élettani hatásainak is.Most azonban különös kérdésem volna. Évi rendes léböjtkúrámat a március 19-i telihold után szeretném elkezdeni. Azonban esedékes volna egy nagy (szintén tavaszi) nyiratkozás is ezidőtájt (tehát ideálisan: a márc. 15- ével kezdődő Oroszlán-Szűz napokon.) Kérdésem, hogy hogyan hathat vajon a böjt a hajvágásra? Illetve jobb-e, ha a méregtelenítés hajvágás előtt történik meg? Magamban mindkét válaszra találnék logikus magyarázatot, kíváncsi volnék az Ön véleményére.Válaszát előre is köszönömClaude

A tanácsadó válasza:

Kedves Claude!
Nagyon okosan teszi, hogy a fogyókúrába a fogyó Holdnál kezd bele. Ez az anyagcserére vonatkozik. A hajvágás pedig nem baj ha fogyó Holdnál van, mert ott a Hold adott égövi jegyben való tartózkodása játszik szerepet, a Holdfázis csak kisebb mértékben. Ha böjtöl a hajvágás után, akkor a tisztulás kerül előtérbe és ez jót tesz a fejbőrének is és a hajhagymáinak is. Egy tisztább hajhagymából erősebb haj nő, még akkor is, ha az adott időszakban böjtöl, legfeljebb a haj növekedési üteme kisebb lesz ebben az időszakban. A böjt után viszont a következő hajvágási időpontra "utoléri" önagát a haj!
Üdvözlettel: W-V.László

Cink és réz
2011.02.15. 18:43A kérdés:

Tisztelt Weixl Úr!Egy rövid kérdésem lenne Önhöz. Úgy tudom, hogy ha valaki cink étrendkiegészítőt szed, akkor gondoskodni kell a réz pótlásáról is. De sehol nem írnak arról, hogy milyen arányban....Én napi 30mg cinkhez, 1500mcg rezhet szedek. Jó ez az arány így?Válaszát nagyon köszönöm.

A tanácsadó válasza:

Kedves Kérdező!
Nem írta, hogy még ezeken kívül milyen táplálékkiegészítőket, milyen nyomelemeket, milyen makro- és mikroelemeket szed?
Ma már nemcsak a cink és a réz hiányzik a táplálékainkból, hanem valamennyi táplálékunk szegény az ilyen anyagokban. A magyar föld jód- és szelénhiányos, tehát ezeket is kellene szednie. Az étrendkiegészítők is csak akkor jók, ha szerves, azaz kelátos kötésben vannak. A szervetlen ásványi anyagok akár mérgezőek is lehetnek (szlén, réz, cink), míg szerves kötésben pedig segítik a szervezetünk működését!
Ha cink kiegészítőt szed akkor elsősorban nem a réz pótlásáról kell gondoskodni, hanem a szelénéről, meg a jódéról, mert ezek nincsenek a magyar talajokban és a magyar táplálékokban!! De rezet is szedhet velük. A legjobbak a komplex táplálékkiegészítők, amelyek helyes arányban tartalmazzák a szervezet számára szükséges napi dózisokat (Full Spectrum, Every One, Vital O, Vital A, Vital B, Vital AB, Senior Formula,stb) Ha ezek dobozán megnézi a mennyiségeket, akkor látni fogja a arányokat is. A Legpontosabban a cink és a réz arányát a vércsoportspecifikus vitaminoknál tudja megnézni. Ehhez viszont ismernie kellene a vércsoportját. Ha nem ismeri, akkor a többi felsorolt készítménynél nézze meg, de megnézheti a www.vitaminstation.hu, vagy a www.calivita.hu oldalakon is.
Egyébként ha Ön ivarérett korban lévő férfi, akkor napi 50 mg cink kellene, ha már nincs ebben a korban, vagy Ön hölgy, akkor elég lehet a 30 mg is. A kérdezett arányt azért nem támogatom, mert ha nincsenek jelen más nyomelemek is, akkor zavarokat idézhet elő a réz is meg a cink is! Miért csak ezt a két nyomelemet szerené szedni?Szedjen komplex táplálékkiegészítőket!
Üdvözlettel: W-V.László

Energy termékek
2011.02.15. 16:11A kérdés:

Tisztelt Uram!Köszönöm válaszait. Most arra lennék kiváncsi, hogy mi a véleménye az Energy termékeiről? Üdvözlettel:Ferenc

A tanácsadó válasza:

Kedves Ferenc!
Több cég is forgalmaz Energy termékeket. A natursziget portálon is jelent már meg írás róla.
Én nem alkalmazom, mert részben nem vércsoport specifikusak, másrészt pedig hasonló minőségben és nagyobb mennyiségben, mégis olcsóbban be lehet szerezni termékeket ( spirulina, chlorella, zöldárpa, tőzegáfonya, stb). Voltak pácienseim akik kipróbálták, de nem találták olyan jónak, hogy folyamatosan vásárolják a termékeiket.
A másik amiért nem alkalmazom, hogy a mai információözönökkel terhelt világunkban azok a bioinformációk, amelyek az Energy termékekben vannak, teljesen el vannak nyomva a külső információáradatokkal és ezek bizonyíthatóak is radisztéziás, bioenergetikai, kineziológiai és biorezonanciás mérésekkel is. Az elv az jó lenne, de sajnos nem élhetünk elszeparált környezetben.
ha Ön hasnálja a termékeket, akkor szívesen venném, ha beszámolna a hatékonyságaikról.
Üdvözlettel: W-V.László

Aranyér szelíd módszerekkel való gyógyítása
2011.02.12. 11:07A kérdés:

Tisztelt Uram!Az aranyér megszüntethető-e "szelíd" módszerekkel? Nagyon érdekel a véleménye, javaslata. Köszönettel: Ilona

A tanácsadó válasza:

Kedves ilona!
Egyszer már válaszoltam, de úgy látszik "elszállt " a válaszom. A lényeg, kismértékű aranyeret lehet kenőcsökkel, életmóddal és táplálkozással olyan szinten tartani, hogy nem fejlődik tovább, nem lesz terjedelmesebb, nagyobb és akkor észrevétlen lehet és nem okoz panaszokat sem. Ha már jobban ki van fejlődve az aranyér és panaszokat is okoz, akkor csak a műtét segíthet igazán. Van vér nélküli módszer is, amikor injekciózzák és annak hatására felszívódik, de ha valaki nem változtatja meg az aranyér "előállító" életmódját és táplálkozását, akkor újból kialakulhatnak akár aranyeres csomók is. Kenőcsökkel (Kalmil, Vadgesztenye, stb)a a panaszok enyhíthetők. Jóga fejenállással és légzőgyakorlatokkal visszahúzódásra lehet késztetni az aranyeret a végbélen belülre, de ha helytelen az életmódunk, fizikailag túlerőltetjük magunkat és rosthiányosan táplálkozunk, húst eszünk, stb. akkor sajnos ki fognak újulni az aranyeres csomók, és egyéb érelváltozások.
Tehát jóga gyakorlatokkal és helyes életmóddal, helyes étkezéssel természetes módszerekkel is tünetmentessé tehetjük magunkat, de az aranyér ha már egyszer kialakult, az nem fejlődik vissza.
Vannak mindíg újabb és újabb kísérletezések -jelenleg a peptidek-, de eddig azok sem hoztak 100 %-os megoldást. Kellő időben kezdett egészséges életmódal és egészséges táplálkozással elkerülhető az aranyér kialakulása, azaz megelőzhető a probléma.
Az aranyeres panaszaitól függ, hogy kell-e a műtét, vagy tünetmentessé tudja tenni ezt a problémáját.
Üdv.. W-V.László

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés