Gyümölcslével a szénanátha ellen

A magas pollenkoncentrációtól szenvedő több millió ember számára egy új gyümölcslé lehet a kulcs a szénanátha visszaszorításában. Egy brit cég azt állítja, rátalált egy egészséges és finom módszerre, amellyel enyhíteni lehet a nyarat tönkre tevő folyamatos tüsszögést, orrfolyást és könnyezést. A legjobb hír pedig az, hogy a gyógyír házilag is elkészíthető.

Gyümölcslével a szénanátha ellenA londoni The Juice People arról számolt be, hogy Hayfever Aid nevű terméke antihisztamin és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkező összetevőket vegyít, és így kínál alternatív orvosságot a rettegett betegségre.

Az ízletes gyümölcslé állítólag a gyógyszerek kellemetlen mellékhatásai nélkül képes enyhíteni az allergiás megbetegedés tüneteit. Az ananászból, citromból, almából és gyömbérből álló keverék rendkívül magas C-vitamin tartalma fokozza a gyümölcslé pollenkiegyenlítő hatását, és minimálisra csökkenti az immunrendszer válaszát.

Adrianna Stoyanova, a The Juice People táplálkozási szakértője azt javasolja a szénanáthában szenvedő betegeknek, hogy minden reggel fogyasszák a gyümölcslevet végig az egész márciustól szeptemberig tartó szénanáthás időszakban, és szükség esetén napközben is igyanak meg egyet. A gyümölcsleveket készítő cégek ipari gyümölcscentrifugákat használnak arra, hogy lassan vonják ki a levet a gyümölcsökből, és így őrizzék meg a bennük lévő tápanyagokat, de a recept könnyedén elkészíthető házilag is.

A szénanáthás betegek már jó ideje próbálnak különféle természetes orvosságokat találni allergiás megbetegedésük tüneteinek enyhítésére. Ilyen többek között a reggelente elfogyasztott kanál méz, ami állítólag deszenzitizálja a betegeket a virágporral szemben. A másik természetes gyógyír a citromolajos kamillatea, valamint a főtt grépfrút és citromlé keveréke. Megint mások borsmenta teával próbálkoznak az orrmelléküreg és az orr dugulásának enyhítésére.