Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Hajlamos Ön a reumára?

A reumával kapcsolatosan sokan azt hiszik, hogy tipikus öregkori jelenség, pedig még gyerekek is szenvednek e betegségben. Minél korábban felismerjük a reumát, annál könnyebben kezelhető. Tesztünkkel megállapíthatja, hogy Önnél fennállnak-e már a reuma tünetei.

1.) Nemrég duzzanatokat vettem észre az ujjaimon és a csuklómon. Egy ideje levertnek érzem magam.2.) Ha hosszabb ülés után járok, erős fájdalmat érzek a térdemben (vagy a csípőmben, a bokámban, a lábujjaimban). Ha egy ideig nem mozgok, eltűnnek a panaszok.3.) Hónapok óta nem pihenem ki magamat alváskor. Ha felébredek, fájnak az inaim, izmaim és ízületeim.4.) Éjjelente 3-4 óránként rendszeresen arra ébredek, hogy fáj a hátam. Ha egy kicsit járkálok, javulnak a panaszaim és tovább tudok aludni.5.) Reggelente az ujjaim annyira merevek, hogy alig tudom megnyitni a csapot, vagy a zuhanyt.