Tanulási teszt

Gyermekkorunk óta megfigyelhettük, hogy néha könnyebben tanultunk meg dolgokat, máskor nehezebben. Van, aki hallás után tanul szívesen, másnak arra van szüksége, hogy mindent kipróbáljon vagy maga is elmondjon. A tanulás – ismeretbővítés, továbbképzés, előadások, tanfolyamok keretében – egész életünket végigkíséri.

Tesztünk segítségével megtudhatja, Ön milyen tanulótípushoz tartozik. Ha saját típusának megfelelően közelíti meg a tanulnivalót, az ismeretszerzés sokkal hatékonyabb lehet.

Érdemes a tesztet többször is elvégezni, mivel a tanulási hajlam téma, hangulat és élethelyzet szerint változhat. Emellett tanulás közben is fő a változatosság. Ha úgy érzi, nem tud haladni – válasszon másik tanulási módszert, gondolja át, milyen kedvező lehetőségekhez juthat a többi típus alkalmazásával.

1.) A tanulnivaló elsajátításának melyik formáját kedveli leginkább?
2.) Saját diagramokat és ábrákat rajzolok.3.) Szeretek könyvekből tanulni.4.) Saját gyakorló füzetre van szükségem.5.) Mindent magamnak kell kidolgoznom.6.) Szeretem beszélgetés keretében megkapni az információkat.7.) Fontos számomra, hogy a tananyagot nagyobb összefüggésben lássam.8.) Hogyan tudom a legjobban feldolgozni az anyagot?


9.) Ha egy tárgyat megfogok, sokkal jobban le tudom írni, mint ha csak nézem.10.) Csak akkor tudom, hogyan kell meghajtogatni egy papírrepülőt, ha már én is készítettem egyet. Az nem elég, ha csak látom, hogyan készül.11.) Jobban megértem egy virág vagy egy levél felépítését, ha ábrát látok róla egy könyvben, mint ha én szedném elemeire.12.) Könnyebben eltalálok valahova egy városban, ha nemcsak elmagyarázzák vagy megnézem előtte a térképen, hanem az ujjammal is végigkövettem az irányt.13.) Jobban emlékszem élményekre, mint beszélgetésekre vagy hallottakra.