Kettő az egyben: Születésnapi torta plusz meglepetéssel

A születésnapi tortát természetesen meg is rendelhetjük, de igazán egyénre szabott akkor lesz, ha mi magunk készítjük el a kis ünnepeltnek. Ráadásul egy apró ötlettel mindjárt ajándékot is rejthetünk a tortába, helyesebben mondva a tortára. Készítsük el a születésnapos kedvenc tortáját – vagy keressünk valami újat, finomat és könnyűt, azután keressünk az ünnepelt kedvenc mesefiguráit ábrázoló képeket az interneten, és nyomtassuk ki a tortának megfelelő méretben. Ha van a kedvencet ábrázoló szalvétánk vagy csomagolópapírunk, még jobb, akkor használhatjuk azt is.

Kész a torta

Fóliázzuk le a kiválasztott képeket. Ezt megtehetjük mi magunk is, ha van fóliázó gépünk, vagy vigyük el egy fénymásoló irodába, ahol fóliázással is foglalkoznak. A lefóliázott képeket ollóval szabadon, megfelelő formára vághatjuk, és a tortakrémbe „ragaszthatjuk”. Az így elkészített mesés tortának garantált sikere lesz a gyerekek körében.

A torta elfogyasztása után a műanyag dekorációt mossuk le mosogatószeres vízzel. A kisebb darabokra ragasszunk megfelelő méretű mágneslapot, és máris kész a hűtőmágnes. A torta tetején lévő nagyobb kép a négy sarkán mágneslappal ellátva szintén lehet a hűtőszekrény vagy a gyerekszobai mágnesfal dekorációja, de használhatjuk a továbbiakban tányéralátétnek is. Még mutatósabb, ha mindjárt elkészítjük a hozzá illő, kisebb méretű (kb. 9 cm-es) négyzet vagy kör alakú poháralátéteket is.

Ha van kedvünk, egész sorozatot készíthetünk a poháralátétekből, különböző mesefigurákkal, s a szülinapi buli végén minden kis vendég hazaviheti a sajátját.

Mátraházi Beatrix ötlete alapján írta: Harrach Orsolya