Hogyan sminkeljünk?

Rio de Janeiróban, a karnevál fellegvárában egész évben gyakorolnak a szambaiskolák a város fő attrakciójára, az utcai felvonulásra. A tökéletesen begyakorolt tánclépések mellett a költséges jelmezeket, a tökéletes sminket és frizurát is megtapsolják az út szélén álló nézők. Európában ugyan nem a szamba áll a középpontban, de nálunk is ügyelni kell arra, hogy a festék ne menjen a szembe, és ne hatoljon a bőr alá. És ez nem csupán a karneváli szépítkezésre vonatkozik.

Ne takarékoskodjon a költségekkel, ha tarka arcsminket vásárol! Akinek érzékeny a bőre, teszteljen minden sminket a könyöke tájékán 24 órán át, és várja meg, hogyan reagál rá a bőre. Ha nem jelentkeznek allergiás reakciók, a festék használható az arcon is. Van még tavalyi sminkje a fiókban? Nézzük és szagoljuk meg: ha két részre bomlik vagy avas illata van, dobjuk szemétbe.Használat előtt ellenőrizzük

Vigyázat: a csillogó szemhéjfesték részecskéi veszélyt jelentenek a kontaktlencsét viselő és érzékeny szemű embereknek. A fényes smink a szembe jutva irritálja azt, a szem kivörösödhet. Krémezze be jól magát, mielőtt festéket használ.

A gyerekek sminkje, lehúzható körömlakk

A mama sminkje nem a kisgyermekek szemhéjára való, mert a festéket esetleg az ujjukkal a szájukba viszik. A fiatalabb korosztály számára létezik vízbázisú festék, amellyel fantáziadús mintákat lehet az arcra festeni. A készen vásárolt vagy kartonpapírból vágott és kifesthető maszkokkal még a kislány is pillanatok alatt vad oroszlánná változik anélkül, hogy gyenge bőre károsodást szenvedne.

A körömlakk is csak feltételekkel kerülhet gyerekkézbe. Akár fekete ragadozókaromról, akár csillogó tündérkörmökről van szó, mindig a mami vigye fel a lakkot. Tegye világossá gyermeke számára, hogy a körömrágás ilyenkor szóba se jöhet, mert a lenyelt lakk bajt okozhat.

Nem teljesen kockázatmentes a körömlakk eltávolítása sem. Ez gyakran acetonnal történik, ami izgatja a légutakat. Gyermekkímélőbb a lehúzható vagy vizes alapú körömlakk, amelyet egyenesen a kis hercegnők számára gyártanak.Ne legyen tavalyi, avas

Szeretné, ha a lánya aranybarna bőrű, egzotikus indai nő jelmezével elvinné az első díjat az iskolai farsangi rendezvényen? Akkor is, ha az olyan „segédeszközök”, mint a önbarnító festék vagy hajszínezés nem megengedett a gyerekeknek? Az édesanyák sokkal biztonságosabb módon támogathatják az átalakulást: parókával, sötét harisnyával vagy egyéb álcákkal, melyeket kifejezetten az érzékeny bőrűek számára fejlesztettek ki.

Az esti sminkeltávolítás nagyok és kicsik számára kötelező. Használjunk lágy sminkeltávolítót, amely bármely bőrtípushoz alkalmas. A nagy felületen elhelyezkedő smink eltávolítására alkalmas a babaolajba mártott vatta, amely egyúttal a bőrt is ápolja. A szem környékére használjunk speciális termékeket – az olaj zavarhatja az érzékeny szemet.

Izzadás, égő talpak

Nincs igazi farsang tánc nélkül. Hogy ne kezdjünk el hamar izzadni, mind a nők, mind a férfiak használjanak dezodort. Azok számára, akik még a hétköznapokon is gyakran izzadnak, hasznos lehet a testpúder. Tipp a nők számára: tegyenek be néhány frissítőkendőt a kézitáskába.

A fáradt lábakon és égő talpakon segít a cipőbe helyezett gélpárna. A nőknek érdemes meggondolni, hogy nem lenne-e célszerű divatosan színes gyógyharisnyát húzni, amely tehermentesíti a vénákat.

(Németből fordította: Koncz László)