Készítsünk képeslapot!

Bár a hagyományos postai levelek és lapok helyét lassan már teljesen átvette az e-mail, azért karácsonyra még mindig a postai úton küldött képeslap járja. Bőséges választék van a papírboltokban, de ne sajnáljuk az időt, mert akár otthon is készíthetünk karácsonyi lapokat. A gyerekeknek is remek elfoglaltság egy ködös, borús délutánon, arról nem is szólva, hogy ezek a lapok mennyivel személyesebbek, eredetibbek, mint a boltban vásároltak.

Vágjuk, ragasszukVálogassunk össze különböző színes, mintás, egymással harmonizáló papírokat. Akinek vannak otthon scrapbook papírjai, érdemes azok között keresgélni, de ha ilyenünk nincs, jó lehet például mintás csomagolópapír, tapéta is.

Vágjunk ki a különböző mintás papírokból egyforma méretű háromszögeket. Az alapjuk 7, a magasságuk kb. 10 cm legyen. A kivágott háromszögeket fogjuk össze, és együtt vágjuk fel, ferde csíkokra. Ezután a mintás csíkokat összekeverve, tarkán ragasszuk fel a képeslap alapra úgy, hogy egy kis hézagot hagyunk az egyes csíkok között.

Alapnak a fehér, tört fehér, tojásszín lap a legmegfelelőbb, mert az minden színnel harmonizál, de ha a mintás papírok színe engedi, választhatunk színes képeslap alapot is.

Hagyjuk a gyerekekre a csíkok kombinálását. Biztosak lehetünk benne, hogy lelkesen belevetik magukat az alkotásba. Csak a ragasztásnál lehet szükség egy kis segítségre.

Akinek a karácsony elképzelhetetlen csillogás nélkül, öntapadós arany, ezüst csillaggal vagy kontúrmatricával tovább díszítheti a lapokat, vagy magát a karácsonyfát. De minden külön dekoráció nélkül is mutatós és egyedi.

H. Orsi