Természetes kényeztetés – a legjobb masszázsolaj receptek

Hideg téli estéken jólesik egy nyugtató, lazító masszázs. Talán még a szilveszteri esti program előtt is be tudunk iktatni egy kellemes, felfrissítő masszázst, hogy energiával telve, magabiztosan induljunk neki az év végi programnak. Ha egyedül töltjük az estét, akkor sem árt egy kis kikapcsolódás, a testünk megérdemli. Már csak egy jó olaj kell hozzá.

Ki ne vágyna egy lazító, nyugtató masszázsra egy hosszú nap után? Készítsük el hozzá mi magunk a masszázsolajat, aztán pedig keressünk valakit, aki alaposan meg is masszírozza a hátunkat, nyakunkat, lábunkat, karunkat.

Egyszerű receptek

Életerő olaj

Keverjünk össze 1 ek édes mandulaolajat, és adjuk hozzá a következő illóolajokat: 1 csepp citrom, 1 csepp grapefruit és 1 csepp rozmaring.Válasszunk kedvünk szerint

Pihentető olaj

Keverjünk össze 1 ek jojobaolajat a következő illóolajokkal: 1 csepp muskátli-, 1 csepp levendula- és 1 csepp rózsaolaj.

Jókedv-olaj

Keverjünk 1 ek szezámolajhoz 2 csepp ibolya és 2 csepp ylang-ylang illóolajat.

Kimerültség ellen

Adjunk 1 tk makadámdió olajhoz 1 csepp babér és 1 csepp kámfor illóolajat.

Stressz ellen

Keverjünk össze 2 tk avokádóolajat, 1 csepp levendula- és 1 csepp borsmentaolajat.

Keverjük össze az alapanyagokat és ha tehetjük, akkor az egészet hagyjuk állni akár egy-két hétig, hogy az illatok összeérjenek. Mielőtt belekezdünk a masszázsba, próbáljuk ki az olajat egy kis bőrfelületen, hogy megbizonyosodjunk arról, egyik összetevőjére sem vagyunk allergiásak.Egyszerűen elkészíthetjük

Komplexebb receptek

Búzacsíra olaj

500 ml búzacsíra olajjal öntsünk le 2 marék borostyánlevelet, és hagyjuk állni három napon keresztül meleg helyen. Ha letelt az idő, szűrjük le az olajat, melegítsük fel, és adjunk hozzá mézet.

Jojobaolaj

500 ml jojobaolajhoz adjunk friss levendulaleveleket, és hagyjuk állni több napon keresztül. Ezután szűrjük le az olajat és tegyük hideg helyre.

Narancsos olaj

100 ml olívaolajhoz adjunk hozzá fokozatosan 15 csepp narancs illóolajat. Mivel a narancsolajnak nagyon intenzív illata van, az adagolás közben folyamatosan szaglásszunk, és annyi csepegtessünk, amennyi még jólesik.

Mézes masszázsolaj

100 ml mandulaolajhoz adjunk 1 ek mézet vagy 5-10 csepp mézes illóolajat. Az egészet keverjük össze, és már készen is vagyunk. Ne aggódjunk, a méztől nem lesz ragadós az olaj.

(Németből fordította: Sophie)