Alkalmazás, amely segít eleget inni

Kell a víz a testének! Igen, a víz, legyen az akár csapvíz, tisztított víz, ásványvíz vagy forrásvíz – csak víz legyen. Ezen kívül talán még a zöld tea alkalmas (mértékletesen), hogy pótolja a szervezet számára szükséges folyadékot. De sem a fekete tea, sem az üdítők, szörpök, alkoholos italok nem alkalmasak arra, hogy valóban hidratálják a testet.

Sok orvos vallja, hogy a víz az egészséges szervezet legfőbb éltetője, és rengeteg betegség oka csupán az, hogy valaki nem iszik elegendő folyadékot. Ezt azonban nem is olyan könnyű kivitelezni. Elhatározzuk, hogy igen, mától aztán majd rendesen iszunk. Bepakoljuk a vizes palackot a táskánkba, a kocsiba, és három nap múlva már csak azt vesszük észre, hogy ugyanúgy elfelejtettünk eleget inni – de legalább mindig kéznél van egy fél kilós-másfél kilós, súlyzónak használható flakon. Ismerős ez a szituáció? Ha igen, akkor tanuljon meg inni!Figyelmeztet, ha elfelejtjük

Az egyik jó módszernek tartják, ha felosztjuk a napot az ivások időtartama szerint is. A reggeli fogmosás előtt fél liter, majd délelőtt még fél liter, aztán ebédkor, uzsonna idején, majd a vacsora körül szintén fél-fél liter vizet ajánlott meginni. Így már összejön napi 2,5 l víz elfogyasztása, ami nem rossz… De ha még így is elfelejt inni, akkor hívja segítségül okostelefonját! Lassan elmondhatjuk, hogy mindenre van egy jó alkalmazás – igen, a vízfogyasztásra is.

A legkedveltebb ezek közül a Water your body, amelyet nagyjából 90 ezer felhasználó telepített már ingyenesen. Beállíthatja a súlyát, és a meleg, vagy sportolással töltött napokat külön jelölheti, mert akkor a rendszer plusz folyadékbevitelt javasol. Értesít, ha innia kell, így nem fogja elfelejteni! Beállíthatja, hogy mit és mennyit ivott: víz, sör, üdítő, vagy kávé, csészényi, pohárnyi, flakonnyi ital stb. Így hiteles képet fog kapni a folyadékfogyasztásáról: mikor ivott ma utoljára és mennyit, sőt dátum szerint is visszanézheti, hogy mennyit ivott. Akit zavar az értesítés arról, hogy igyon, az ki is kapcsolhatja ezt a funkciót, noha enélkül közel sem olyan hatékony, bár dokumentálásra így is alkalmas. Beállíthat részleges értesítéseket is, ami azt jelenti, hogy bizonyos időszakokban (pl. alváskor) az alkalmazás nem fogja Önt értesítéssel zavarni.