Tanácsadóink

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Ezüst kolloid és amalgám
2008.10.10. 09:52A kérdés:

Tisztelt László!1-2 hete kezdtem el inni az ezüstkolloidot (napi 2 teáskanállal) és azt vettem észre, hogy a fogaim érzékenyek lettek a nyomásra, (rágásra) étkezés közben. Elég sok amalgámtömésem van (7-8 db), lehet hogy ez okozza az érzékenységet? Szabad-e az ezüstkolloidot használni sok amalgámtömés esetén is, vagy káros anyagok oldódhatnak ki a fogtömésből?Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Anita

A tanácsadó válasza:

Kedves Anita!
Valószínű, hogy nem jók a tömések, azért érzékenyek a fogai. Valószínű a hidegre és melegre is érzékeny. Jó lenne biológoiai fogorvosláshoz értő fogorvost felkeresni és azzal kicseréltetni az amalgámokat, mivel nagy dózisú higanymérgezést kap a szervezet mindaddig, amíg az amalgámok megvannak. Ha meg rosszak a fogai, inkább húzassa ki, mert sok bajt fognak még csinálni, ugyanis a száj egy nyitott kapu a kórokozók számára.
Használjon chi-tapaszt a higany eltávolítására, mindaddig, amíg a tapasz elsötétedik reggelre a talpán.
Az ezüst nem árt, mert a fogorvosok is használják az ezüst nitrátot amalgámos fogak esetében is.
Ha úgy gondolja, hogy nem jó zubogtatni a szájban az ezüst kolloidot, akkor kb. háromszoros mennyiségben nyelje le étkezés után.
Jó lenne odafigyelni a táplálkozásra, a bélflórára, meg a rágózásra, mert mindegyik kapcsolatban van a fogakkal. Különösen ártanak a cukros és aszpartamos rágók, a cóla és az egyéb szénsavas és foszforsavas "üdítő"italok.
Szedjen Acidophilust, Spirulinát, szelént és a 11.sz. D6-os Siliceát (Schüsszler só a patikából).!
Üdvözlettel: W-V.László

Fekélygyanús seb
2008.10.07. 20:45A kérdés:

Újabb kérdésem lenne Önhöz. Jó estét kívánok!Az anyukám lábán "fekélygyanús" vörös seb jelent meg.Meg szeretném kérdezni hogy Ön szerint mit kéne rákennem vagy mivel kezelhetnénk ezt?Anyukám egyébként 60 éves. Van olyan ismerősöm akinek tíz éve van ilyen váladékozó seb a lábán,és én nem szeretném ha idáig fajulnának a dolgok.Ezért kérem az Ön segítségét,amit előre is köszönök!

A tanácsadó válasza:

Kedves Krisztina!
Sokan szeretnék, ha a közvetlen hozzátartozójuk jobban lenne, nem lenne beteg. Az a helyzet, hogy sem én, sem Ön nem tudunk senki helyett gyógyulni. Miért van a fekélyganús seb a lábán? Mert ez kell neki! Ezt Ő akarta a tudat alatt. Ha meg akarna gyógyulni belőle, akkor neki kell tenni érte. Ha a lábon jelenik meg valami, azt jelenti, hogy valamivel tovább kellene lépni. Ha a bal láb, akkor múltbeli dologgal, ha jobb láb, akkor a jövővel kapcsolatban kell tovább lépni. Lehet, hogy Ön szeretné, ha meggyógyulna az anyukája lába, de lehet, hoigy Ő meg nem szeretné. Mindenkinek szabad akarata van és azt tiszteletben kell tartani, mivel egyéni karmája van mindenkinek.
Ami a lábán megjelent, at nem lehet csak kenőccsel kezelni, aza alapokot kell megszüntetni, ez pedoig a keringés, s azon belül is kálium mérgezés. Patikai NaCl-el sózzon az anyu, külsőleg meg sós vízben áztassa a lábát. A vöröses rést be kell ecsetelni ezüst kolloiddal. Sok C-vitamint, cinket, szelént, spirulinát Q-10-et, L-Carnitint fogyasszon és csinálja meg a 21-napos méregtelenítő gyümölcs böjtöt (szőlővel a legjobb).Acidophilust is kellene szednie. Az ismerősének is ezt ajánlom.
Jók még talpra helyezhető chi- vagy japán tapaszok. Legalább 10 pár ilyen tapasz kell a kúrához. Jó lenne, ha vércsoport szerint egy fél évig vegetáriánusok lennének.
Üdvözlettel: W-V.László

Búzafű kapszula
2008.10.04. 20:40A kérdés:

Jó estét kívánok! Megint kérdezni szeretnék. Mi a véleménye a búzafű kapszuláról?Ugyanolyan hatékony lehet mint a búzafű lé?A vércsoportom A RH+.

A tanácsadó válasza:

Kedves Krisztina!
Nem írta, hogy miért szeretne búzafűlét inni, vagy búzafűlé kapszulát szedni. A búzafúlé akkor a legértékesebb, ha frissen szedett búzafűből a préselés után azonnal elfogyasztják. Ha palackozott búzafűlét fogyaszt, akkor abban már tartósítószer van. Ha a búzafűlé hőkezelés nélkül van palackozva és ha a tartósítószer NaCl, azaz tiszta nátriumklorid, azaz patikai tisztaságú só, akkor még előnyös is, mert nagyon magas a búzafűlé kálium tartalma és felborítja a szervezetben a nátrium-kálium sejtszintű ozmotikus egyensúlyt. A tiszta NaCl ellensúlyozza a búzafűlé okozta kálium mérgezést. A búzatáblában legelő teheneknek is marhasót adnak, hogy az állkapcsuk ne kapjon tetániás görcsöket, s hogy ne legyen a szájaikon felhólyagosodás. A kecskékkel is ezért nyalatnak sót, de még a lovaknak is adnak verseny előtt, hogy jobban szerepeljenek a lóversenyen, mert minden zöldtakarmányban magas kálium tartalom(!!!!) és az gyengít és betegít!!
Ha viszont hőkezeléssel tartósítják a palackozott búzafűlevet, akkor már értéktelen, mert kálium mérgezést okozhat, másrészt már nem élő a lé, mivel a tartósítási hővel elpusztították az igen értékes enzimeket.
A kapszulákról tudni kell, hogy vagy zselatinból (nem minden vércsoportúnak jó, meg vegetáriánusoknak nem ajánlott), vagy növényi zselatinból (agar-agar) készítik, tehát az emésztésével terhelik az emésztő rendszert, bármennyire is kicsi a tömegük.Emésztőszervi nyálkahártya sérülések és betegségek, valamint a kapszulák anyagaira való érzékenység esetén nem ajánlott a kapszulázott termékek és gyógyszerek, táplálék-kiegészítők fogyasztása. Egyébként a kapszulákban igen tiszta és enzimgazdag a hatóanyag, mert a búzafűléből alacsony hőfokon (liofíziálás) eltávolítoták a víztartalmat és maga a búzafűlé szárazanyaga van csak a kapszulában. Ez egy-két dcl búzafűlé tartalmának felel meg, attól függően, hogy mekkora dózis van a kapszulában.
Ha kapszulát szed, akkor az egyéb táplálékait kell a kúra ideje alatt jobban megsózni, tiszta patikai NaCl-el, hogy ne boruljon fel sejtszinten, a nátrium-kálium ozmotikus egyensúly. Ha már itt tartok el kell mondanom, hogy a kálium a sejtek belsejében van és csak 2 - 6 %-a ürül ki naponta, míg a nátrium a sejtek közötti testszövet-állományban van, s annak a 65 %-a ürül ki naponta az anyagcserével, a légzéssel, vizelettel és izzadással. A sportolók ha nagy fizikai teljesítménynél megizzadnak és sok sót veszítenek és ezt verseny közben nem pótolják (pl.: a sós víz ivása melegüzemben kötelezően biztosított védőital!!), akkor megáll a szívük, bármilyen erős fizikumúak és bármilyen fiatalok. Így halt meg Kolonics György, Zavadszky Cypruson, vagy Fehér Miklós, de lehetne még sorolni a neveket. Ezekről a hivatalos orvoslás mélyen hallgat, mert ők azt hirdetik, hogy ne sózzunk -ezt is tanítják nekik és el is hiszik-!!, ugyanakkor ha valaki súlyos állapotban kórházba kerül, azonnal desztilláltvízben oldótt, tiszta NaCl-es sóoldatot kap intravénásan, hogy hátha a nátrium-kálium pumpa, kálium túlsúlya okota a problémát, s milyen érdekes, hogy az esetek többségében az infúzió után már jobban is érzik magukat a betegek. Kolonicsék sajnos messze voltak a kórháztól és nem kaptak idejében infúziót.
Visszatérve a kédésére, ha tud frissen préselve előállítani búzafűlevet, akkor azt fogyassza, sózva, ha nem tud, akkor csak sóval tartósított levet igyon, ha pedig ezekre nincs lehetősége, akkor jöhet az agar-agaros kapszula, de még jobb, ha a kapszulát szétszedi és a tartalmát egy desztilláltvízben nedvesített, patikában kapható ostyára önti, és egy késhegyni sót hozzátéve veszi be.

Miért a búzafűlevet akarja inni, amikor ettől vannak értékesebb levek is? Dr.Yoshihide Hagiwara tudós, feltaláló gyógyszerkutató súlyosan megbetegedett és ezért megvizsgálta a különböző gabona- és takarmányfélék zöldjeit és annak leveit. Arra hamar rájött, hogy a zöld növényi részek sokkal értékesebbek a gabonák magjánál. Az állatok is ezért legelnek zöld füveket, csak az ő emésztőrendszerük ezeket meg is tudja emészteni. Az emberek a zöld szárak magas rosttartalma miatt nem szeretik az ilyen ételeket. A zöldevő állatoknak vannak a legerősebb csontjaik és mégsem ezek fogyasztását javasolja az orvos, amikor valaki csontritkulással felkeresi őket. Valószínű azért, mert így a gyógyszeriparnak nem lenne bevétele, ugyanis az egész orvosképzés a gyógyszergyártók bevételeinek növekedésén alapul, nem pedig a természetben ősidők óta meglévő természet törvények betarttatásán.
Hagiwara vizsgálatai magát a tudóst is megdöbbentették, ugyanis az összes zöld fű közül toronymagasan a zöldárpa fű beltartalmi összetevői voltak a legjobbak. Például a fehérjetartalma a búzához képest, több mint kétszeres, a rizshez képest 3 és félszeres, a szénhidráttartalmuk közel azonos, de a C-vitamin a zöldárpában 211-szeres a többi zöldhöz képest, mert azokban szinte semmi ilyen vitamin nincs. Az E vitamintartalma 20-szor több a búzától és 60-szor több a rizstől. Sorolhatnám még az összetevők összehasonlítását, de teljesen felesleges, akár a búzához, akár a rozshoz, akár a zabhoz, akár a rizshez, akár a kukoricához, akár a lucernához,akár a köleshez, akár a répalevélhez, vagy a spenóthoz stb. hasonlítanánk mindenben első helyen a zöldárpa leve, pora, szára volt a legjobb. Hagiwara ezért a zöldárpával gyógyította meg magát a rákból. Persze ő is sózta ezeket a készítményeket, mivel a zöldárpának is magas a kálium tartalma.
Nálunk nem kapható a zöldárpa leve, mivel a gabonatermesztási kultúrában az árpa vetésterülete nem nagy az országban és az is inkább a sörgyártást szolgálja ki. Van viszont magyar zöldárpa por, amely a zöldárpa zöld szárának és van olyan amely a zöldárpa zöld levének a pora. Mindegyik sokkal értékesebb a búzafúnél és annak levénél. Miért akarja mégis a sokkal értéktelenebb búzafűlevet fogyasztani, ha jó a vércsoportjának a zöldárpa is? Hagiwara professzor a zöldárpát "mindentadó táplálék"-nak nevezte el a gyógyulása után.
Ha nemcsak megelőzésre, hanem terápiásan akar zöld leveket fogyasztani, akkor inkább ajánlom a csíra porokat, s ezek közül is az aktív árpa port, vagy a lenmagcsíra port. Csírázáskor a legmagasabb a hatóanyag tartalma minden növények, s így a csírát ha 40 Celsius fokon kiszárítják, akkor ezek pora még értékesebb, mint a zöld növények pora. Ha az árpacsíra por mellett dönt, akkor a szögletes dobozosat ajánlom, mert a kerek dobozosban sok más, oda nem való összetevő is van.
Én ha elutazom otthonról, lenmagcsíra-port és aktív árpa port viszek magammal és azt desztilláltvízzel összekeverve, s egy kicsit megsózva, nagyon finom és tápláló energia italokat készítek, melyet még autóvezetés közben is tudok kortyolgatni. Ha szendvicseket csinálok, akkor azt hidegen sajtolt olajokkal összekevert, őrölt olajos magokkal, csíra porokkal és zöldárpa porral szoktam készíteni és nem kell sehol sem vennem silány összetevőket tartalmazó, drága, élelmiszernek nevezett vegyipari termékeket vásárolnom. Természetesen figyelembe kell venni az alapanyagok összeállításánál a vércsoportunknak való megfelelőséget, s természetesen ilyenkor is használom az erjedésgátló fűszereket (kurkuma, örölt paprika, majoranna, gyömbér, stb), az ízek harmonizációjának megfelelően.
Üdvözlettel:W-V.László

Szemölcsök
2008.10.03. 21:08A kérdés:

Meg szeretném kérdezni,hogy mihez kezdjen az ember a szemölcseivel? Hol a tenyeremen,hol a talpamon jelennek meg,sőt most már a gyermekem tenyerén és talpán is van.A gyermek egyébként 8 éves.Úgy tudom,hogy a szemölcsöt egyfajta vírus okozza.Ez a vírus nem tud más galibát okozni a szervezetben? Válaszát előre is köszönöm!

A tanácsadó válasza:

Kedves Krisztina!
A szemölcsöket valóban vírus okozza és a bőrön való megjelnésük a O-soknál a leggyakoribb, de más vércsoportúaknál is előfordul.
Ha a sok tisztogatástól lemosódik a bőr természetes védőrendszere, akkor ez lehetőséget ad a szemölcsvírusnak, hogy beágyazódjon a bőrbe. El lehet kapni kézfogással, a közlekedési eszközökön a kapaszkodók megfogásával, WC-n, közös fürdőkben. A családban is megfertőzik egymást a családtagok. Ha akármelyik boltban egy eladó szemölccsel rendelkezik és megfogja az árut, vagy a pénztáros a pénzt, akkor a szemölcsvírus, ha meg tud a bőr immunrendszerének gyengesége miatt talapedni a bőrön, akkor ott is marad.
Tud más galibát is okozni, ha közös a törülközőjük, ezért a nemiszervekre, vagy a bőrfelület bármely területén (pl. szemhéj, szájzug, stb) megjelenhet. Ha gyenge az immunrendszer, akkor bárhol jelentkezhet.
Az ezüst kolloid, a hidrogén peroxid, a vérehulló fecskefű nedve, vagyaz abból készült fecskefű cseppek mindegyik elpusztítja a szemölcsvírusokat. De kaphatók más más szemölcsirtók is a patikákban. Vannak tapaszok is, amelyet rá kell tenni a szemölcsre és egy bizonyos idő után ki lehet a szmölcsöta gyökereivel együtt szedni a bőrből.
A talpon lévőket közös fürdőkben, közös törülköző, közös papucs használattal lehet "összeszedni".
Ezért jók a fertőtlenítő mosások, a hypóval való felmosás, vagy kád fertőtlenítés, de jó a klórmész is, főleg külső burkolatokra. Ez estekben is lehet használni a hidrogén peroxidot.
Valamelyikük a családba behozza ezeket a vírusokat és ott továbbadják egymásnak. Az, hogy nem mindenki kapja meg, attól van, hogy erősebb az immunrendszere, vagy a bőr természetes bőrvédő rétege, s nála nem találnak táptalajt és vagy elvándorolnak, vagy elpusztulnak . Aki tünetmentes, az is fertőzhet, ezért fontos a személyi higiénia.
Javasolom, hogy a lábbeliket és a kesztyűket a családban formalinnal fertőtlenítse, mert ezek a búvóhelyeik. A műanyag- és gumi lábbelik különösen veszélyesek, főleg ha beleizzad a láb, mert nem tud szellőzni a bőr. Ugyanilyen veszélyesek a műszálas zoknik és harisnyák, de a műszálas fehérneműk is. Ha természetes anyagokból álló lábbelikkel, kesztyűkkel, fehérneműkkel, zoknikkal,stb látja el önmagát és a családot, akkor kevesebb a fertőződés veszélye.
Üdvözlettel: W-V.László

Éti csiga
2008.09.27. 15:11A kérdés:

Kedves László! Gyakran olvasok Dr Adamo könyveiben az éticsiga A vércsoportúak egészségére gyakorolt kedvező hatásairól. Én vidéken lakom kertesházban,ahol tavasszal rengeteg a csiga. Az ön írásaiból az derül ki hogy nyers állapotban kedvező a fogyasztásuk.A kérdésem a következő,van-e valamilyen ételkészítési eljárás amely nagymértékben nem változtatja meg kedvező élettani hatását , mert nyers állapotban képtelen vagyok elfogyasztani.Preventív jelleggel szeretném bevonni a táplálkozásomba. Köszönettel: V ígh Oszkár

A tanácsadó válasza:

Kedves Oszkár!
Én vegetáriánus vagyok és nem javasolom élő állatok fogyasztását. Az éti csigát is csal mellrákos nőknek szoktam ajánlani, mivel a mellrákot az A-soknál nagyon hatásosan gyógyítja.Nemcsak az éti-, hanem a meztelen csiga is ehető és szinte ugyanaz a hatása a mellrákosokra.
A franciák zömmel nyersen eszik, de készítenek belőle pörköltet, vagy hússalátát is, de főtten mnár savasít, mint minden állati fehérje, ha hőkezelik. Úgy is eszik a franciák, hogy beledobják a forró vízbe, s az lemossa róluk a nyálkás réteget és akkor még élő húsként fogyasztják, mivel a gyors forrázás igaz megöli őket, de nem főzi meg az izmos szöveteket.
Szóval ha preventív jelleggel szeretné bevonnia táplálkozásába, akkor csak nyersen javasolnám a fogyasztását, ha nem lennék vegetáriánus. Csak mint gyógyító javasolom a daganatos betegeknek, terápiás céllal, és csak nyersen, élve, ugyanis a gyomorba kerüléskor a gyomorsav azonnal megöli szegényeket.
Ha valaki akármilyen mozgó, lábon járó, stb, vagy csúszó-mászó élőlényt eszik, akkor az negatív karmával számoljon, ugyanis van bőven növényi táplálék, amellyel változatossá tudja tenni étkezését.
Üdv.: W-V. László
Nézzen meg könyvtárban egy francia szakácskönyvet és ott talál majd recepteket is.

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Pontgyűjtő - áprilisi ajándékok

Áprilisban a következő ajándékokért versenyezhetnek a pontgyűjtők. (A pontgyűjtés részleteiről, feltételeiről itt olvashat.)

Fődíj: 4 x 24 kocka Grassdrop gyorsfagyasztott bio búzafűlé hőszigetelt csomagolással és házhozszállítással, értéke: 20.980 Ft.

4 x 24 kocka Grassdrop gyorsfagyasztott bio búzafűlé

További ajándékaink: a pontgyűjtő játékunk 2-5. helyezettjei számára egy-egy 15% kedvezményt nyújtó kupon, amelyek az online Organikus Magyar Búzafűléboltban válthatók be, valamint 1db meglepetés ajándék a Natúrszigettől.

A fődíjat és a kuponokat – mindkettő 2014. május 31-ig érvényes/beváltható – az Organikus Magyar Búzafűlébolt bocsátotta rendelkezésünkre.

Hírlevél fel/leiratkozás

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Találkozzunk a Facebookon is!

Videó ajánlatunk

SENSITIV IMAGO – biofizikai állapotfelmérés felsőfokon

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés