Hallászavarra vagy halláskárosodásra is van megoldás

Hallását bármelyikünk elveszítheti. Ez a probléma már régóta nem csak az idősebb generáció tagjait érinti. A hallás képességét elsősorban a gyakori középfülgyulladások, a fertőző betegségek, a vírusfertőzések (pl. fültőmirigy-gyulladás) az övsömör és a bakteriális fertőzések veszélyeztetik.

Rengeteg olyan vegyi anyag létezik, amely károsíthatja a hallást, például az egyébként hasznos antibiotikumok, a nehéz fémek, a zsíroldó szerek. Közülük sok képes bejutni a szövetekbe, ahol károsítják az idegrendszert és a belső fület. Súlyos halláskárosodáshoz vezethet a túl nagy zaj is, így a manapság közkedvelt walkman vagy discman révén közvetlenül a fülbe jutó, hangos zene.

Az Energy készítményei halláskárosodás esetén is megoldást jelenthetnek. Nekem mindkét fülemet műtötték, és immár 18 éve fülhallgatót használok. Az AUDIRON és az ARTRIN kombinált használata után már nem kell minden fájdalom miatt a fülészetre rohannom. Fültisztító pálcikára csepegtetek néhány csepp AUDIRON-t, és naponta többször áttörlöm vele a fülem. A fül környékét ARTRIN-nal kenegetem, és ha meg vagyok fázva, az egész arcomat bekenem vele, főleg az arcüregek és a homloküreg területét. A fájdalom és a duzzanat pár órán vagy legfeljebb egy napon belül elmúlik.

A halláskárosultak számára még egy egyszerű nátha is nagy gondot jelent, hiszen ilyenkor a hallás tovább romlik. Az ENERGY valamennyi készítménye közül számomra az ARTRIN jelenti a csúcsot – felér egy elsősegéllyel.

Az ENERGY termékeinek köszönhetően ma már a múlté az életemet hosszú évekig megkeserítő fülzúgás (tinnitus – állandó csengés, sípolás, esetleg zúgás az egyik vagy mindkét fülben). A tinnitus gyógyítása hagyományos eljárásokkal nálam nem volt sikeres, de az AUDIRON és a CELITIN kombinált használata bevált. A bal fülemből teljesen eltűnt a zúgás, és a jobb fülemben is olyannyira mérséklődött az intenzitása, hogy most már nem kell éjjel-nappal elviselnem.

Az AUDIRON-t minden gyermekes barátnőmnek is csak ajánlani tudtam. A gyerekek gyakrabban szenvednek középfülgyulladásban, és a gégészet felkeresése után a gyerek legtöbbször felszúrt füllel tér haza. Ez a beavatkozás természetesen veszélyezteti a gyermek későbbi hallásának minőségét, és gyakran halláskárosodáshoz vezet. (A hallókészülék remek segítőtárs ugyan, de a hallást soha nem pótolhatja.) A fülfájás egyes gyerekeknél havonta többször is előfordulhat, és az AUDIRON segítségével már nem kell antibiotikumokat szedniük, illetve, ha megelőzés céljára is használják, nem kell félniük a gyakori gyulladástól.

Jelenleg a siketek és nagyothallók számára létrehozott tanácsadó központban dolgozom a csehországi Domažlicében (Jindřichova 214), ahol szociális szolgáltatásokat nyújtunk a különböző fokú halláskárosodásban szenvedő embereknek. Ezenkívül a segédeszközök széles kínálatával állunk a hozzánk látogatók rendelkezésére. Tapasztalataim birtokában, az ENERGY készítmények használójaként (immáron négy éve) a tanácsadó központban megforduló minden embernek felhívom a figyelmét erre a lehetőségre.

Martina Přibková
Domažlice