Mondjon igent a Feng Shuira

Képzelje el, hogy orkánszerű szél fúj, a fák szinte derékból meghajolnak, félelmetes kilépni a meleg szobából, de nem tehet mást, el kell mennie A-ból B-be. Összeszedi minden bátorságát, felöltözik: kabát, sapka, sál, kesztyű, ahogy kell. Kilép az utcára.

PatakA szél csak fúj, és fúj, szembe, tiszta erővel. Ön egyre jobban összehúzza magán a kabátját, szeme-szája tele van homokkal. Birkózik az orkánerejű széllel, mely tépi a sálját, szaggatja a sapkáját. Alig halad előre, szinte egy helyben topog. Hatalmas erőfeszítésbe kerül egy-egy méter megtétele. Borzalmas érzés. Szenved. Azt kívánja: „bár csak el sem indultam volna”!

Képzelje el ugyanezt a szituációt: hideg, szél, út! A szél azonban hátulról éri, támogatja! Felemeli, szinte szárnyal, gyorsan halad az útján, használva a szél energiáját, melynek hatására Önhöz simul a kabátja, és védőn az arcára borul a sálja. Így egy pillanat alatt eléri az úti célját.

Ön melyik körülmény között lépne ki szívesebben az utcára?

Úgy hat, mint a gravitáció

Tudta Ön, hogy a Földön minden ember a FengShui szabályai szerint él? Hogy épp úgy hat ránk, mint a gravitáció?

Igen, jól hallotta! A FengShui földi törvény. A Föld összes lakójára érvényes, élhet Kínában, Amerikában vagy Európában.

A FengShui jelentése: SZÉL és VÍZ

Ön mikor érezné magát nagyobb biztonságban? Ha egy gyönyörű vitorlással utazna a tengeren, a szelet befogva a vitorlákba, azzal a megnyugtató érzéssel, hogy hamarosan ott köt ki, ahová elindult, vagy céltalanul, kiszolgáltatva, hánykolódva egy lélekvesztőn, kitéve az időjárás, a hullámok, a szél és a víz szeszélyének.

A Fengshui abban támogatja Önt, feltéve, ha elege van

  • az egy helyben topogásból,
  • a pénztelenségből,
  • a megoldhatatlannak látszó problémákból,
  • az energiarabló konfliktusokból,
  • az állandó aggódásból,
  • a kezelhetetlennek tűnő félelmekből,

hogy kellő mennyiségű energiája és ereje legyen a hétköznapi viharok elviseléséhez, hogy ne céltalanul hánykolódjon az Élet tengerén! Ön dönt, hogyan használja…

Hol és hogyan

A FengShui iránymutatása szerint kialakított otthon, üzlet, iroda célja, hogy harmóniát, egyensúlyt teremtsünk magunk körül. Erőt, energiát nyerjünk abból a térből, ahol élünk, vagy dolgozunk.

Egy jól energetizált tér segít bennünket, hogy a mindennapi feladatainkat, problémáinkat, ne enerváltan, energiahiányosan kelljen megoldani, leküzdeni, hanem erővel telve, tudatosan, határozottan végezzük.

Ahol a harmónia vagy az egyensúly felborul, ott energiahiányok, vagy -többletek keletkeznek. A FengShui tapasztalatát használva ezt az egyensúlyt állítjuk helyre, az által, hogy, a megfelelő színeket, formákat, anyagokat a megfelelő helyen használjuk.

A FengShui azonban semmiképpen nem jelenti azt, hogy kínai bazáráruval vegyük körül magunkat, kínai csecsebecsékkel rendezzük be környezetünket.

A FengShui az életterünk akupunktúrás kezelése. Ahol többlet energia van, azt elvezetjük, ahol hiány van, ott energetizálunk. A FengShui több ezer éves, megfigyeléseken alapuló tudomány, mely arra törekszik, hogy az ember és természet között kialakuljon egy harmonikus kapcsolat.

A Földön minden ember a FengShui szabályai szerint él, mindenki használja, akár tudja ezt, akár nem. Ha lehetőség nyílik arra, hogy ezt a tudományt tudatosan használjuk, érdemes megragadni az alkalmat. Nem könnyű egy otthont ezen elvek szerint, átrendezni, sok idő és energia ráfordítással jár, de az eredmény mindenképpen megéri. Sőt, csak annyi eredményt várhatunk, amennyi munkát, időt, és energiát befektetünk életterünk átrendezésébe.

Skultéty Andrea
okleveles Feng Shui szakértő
www.fengshuis.hu