Művészi mandalák

Olvasóink ismerik már Köves Szilviát, aki névjegyén szerényen és egyszerűen fotográfusnak nevezi magát. Elkészült újabb, 2013-as naptára, ezúttal mandalákat készített, fotózott az adott hónapok terméseiből, leveleiből, virágaiból. Ha egyenként megnézzük a gyönyörű képeket, megértjük, miért kellett két év az elkészültükhöz. Van, amelyik szívből jött, átitatva szeretettel, és van, amelyiket „csak” kitaláltam – mondja Szilvia.

Köves Szilvia évek óta elkötelezett híve a természetnek, megörökíti annak minden arcát. Ezt tükrözik a naptárai is évről évre, hiszen láthattuk már az Öt Elem címűt, tavaly pedig a természet ajándékait – gyümölcsöket, zöldségeket mutatta be.A naptár hátsó borítója

Köves Szilvia 2002-ben végezte el a Magyar Fotóművészek Szövetségének mesterkurzusát „summa cum laude” minősítéssel. 2003-tól a Nagykovácsi Alkotóművészek Egyesületének alapító tagja. Képei a spiritualitás és a realitás távolinak tűnő határait bátran összemossák, nyugalmat és békét ébresztenek a szemlélőben. Munkái közel hozzák a városi embert a természethez és a harmóniához.

Amikor előző, a természet ajándékait bemutató naptárát mutattuk be, ezt idéztük tőle: „Megfigyeltem, hogy az év különböző időpontjaiban más-más színek dominálnak, attól függően, hogy milyen évszak van. Ez még a hangulatunkat befolyásoló színterápiának is megfelel…”

Köves Szilvia naptárainak mindegyike természetfotókat tartalmaz. „… szeretem a natúr dolgokat – mondja –, és a környezetvédelem is foglalkoztat.”

Nos, a mostani képekről ugyanez elmondható. Úgy tűnik, a természetben nem csalódhatunk.

A szépséges fotók dekorálására is kiválóan alkalmasak, nyugalmas, szép színfoltok lehetnek lakásunk vagy irodánk falán. Ajándéknak sem utolsók!

Még több képet láthatnak és megismerkedhetnek a készítővel is a honlapján: www.sylviakoves.com