Az influenzát így is le lehet győzni

Az alábbiakat akkor is érdemes alkalmazni, ha már beoltatta magát influenza elleni vakcinával, mivel egyrészt a védőoltás nem jelent védelmet az adott vírustörzs ellen, másrészt a javasolt módszerek egyéb, hasonló módon terjedő kórokozók ellen is hatásosak lehetnek. Emellett sok más módon is lehet erősíteni a szervezetünk ellenálló képességét.

Az influenzavírus az orrüregen és a száj-garatüregen keresztül képes fertőzni. Az majdnem lehetetlen, hogy minden elővigyázatosságunk ellenére egy nagy járvány esetén elkerüljük a H1N1, vagy más influenzavírussal való találkozást. De nem a vírussal való puszta találkozás, vagyis a megfertőződés okozza a nagyobb problémát, hanem az, ha a vírus képes el is szaporodni a szervezetünkben. Ezért kellene mindenkinek minden nap, étkezés előtt pro- és prebiotikummal erősíteni az immunrendszerét, mert a probiotikumok 70%-al erősítik az immunrendszerünket!

Sokat segít a sóNéhány nagyon egyszerű dolog segíthet megelőzni a fertőződést (vagy legalább csökkenteni annak mértékét), illetve a mégis elkapott vírus elszaporodását a szervezetben.

1. Gyakori kézmosás

2. El a kezekkel a szájtól
Próbálja meg megállni, hogy nem nyúl az arcához és főleg a szájához a kezével, csakis alapos kézmosás után. (Bizonyított, hogy sok, légúti betegséget okozó vírus nem közvetlen cseppfertőzéssel terjed emberről emberre, hanem úgy, hogy a vírussal fertőződött tárgyakat megfogjuk, és utána a kézről a vírust szépen lenyaljuk. A szájvédő maszk azért is hasznos, mert ezt is megakadályozza.) Tömegközlekedésnél kesztyűben kapaszkodjunk a fogantyúkba, mert ezekről több fertőzést kaphatunk, mint egy koszos WC ülőkétől! Ha van szabad ülőhely, inkább üljünk le, mint hogy kapaszkodni kelljen.

3. Gargarizáljunk naponta kétszer meleg sós vízzel (vagy hidrogén-peroxidos vízzel, ha nem bízunk a sóban, és ugyanezt lehet tenni 10 ppm-es ezüstkolloiddal is.) A só lehetőleg tiszta só legyen, mert sok sónak túl magas a kálium tartalma! A H1N1-nek és a többi influenzavírusnak ugyanis a fertőzést követően 2-3 napra van szüksége ahhoz, hogy a száj és/vagy orrüregben elszaporodjon és kialakítsa a tüneteket. Egy egyszerű gargarizálással nagyban csökkenthető a vírusok szaporodása, illetve mennyisége. Ne becsüljük le ezt az egyszerű, olcsó és hatásos megelőző módszert. Lehet szopogatni propoliszos tablettát is.

4. Az orrüreget is tisztítsunk ki legalább naponta egyszer meleg sós vízzel.
Van, aki óvatosan vizet szippant fel az orrába és úgy öblíti ki azt, ami nagyon jó tisztító módszer, de erre nem mindenki képes. Arra viszont igen, hogy egy meleg sós vízbe mártott fültisztító pálcával naponta végigtörölje belülről az orrát. Nagyon jó módszer a vírusok számának csökkentésére. A 10 ppm-es ezüst kolloiddal is ugyanezt lehet tenni. Lehet sós vizes, vagy eukaliptusz- és teafa olajos inhalációval is tisztítani a légutakat és a garatot.

5. Erősítsük az immunrendszert magas C-vitamin tartalmú, nyers zöldségek és frissen préselt zöldséglevek, valamint frissen préselt citrusfélék, vagy más gyümölcsök levének fogyasztásával! De még jobb, ha a C-vitamin szükségletet 500 és 1000 mg-os tablettákkal fedezed, figyelve arra, hogy azok cinket is tartalmazzanak, mivel a cink elősegíti a C-vitamin felszívódását. Ha nincs benne cink, akkor vegyen be vele kelátos kötésű 10 mg-os cink tablettát.

6. Igyon olyan sok meleg folyadékot (tea, gyenge cikória-, maláta- és más gabonakávé, gabonatejes kakaó stb.), amennyit csak lehet, de ezeket desztillált vízzel készítsük, mert a nem tiszta víz is gyengíti az immunrendszert!
A meleg folyadékok fogyasztása hasonló hatású, mint a gargarizálás, csak az ellenkező irányban. Lemossák a szaporodó vírusokat a torokból a gyomorba, ahol azok nem tudnak tovább szaporodni és ártalmatlanná válnak. Túl forrót ne, de a lehető legmelegebb, azonnali fogyasztásra még megfelelő melegre hevített italokat igyunk! Egy csipet tiszta sót is lehet tenni ezekbe az italokba, nagyon jó hatású a zöld diólevél, a parlagfű, a zsálya, a körömvirág, a menta, a stevialevél stb. tea is

7. A lakásban, szobában, de különösen a hálószobában csírátlanítani kell a levegőt! A legolcsóbb bolti sókból tegyünk műanyag tálcára minél több helyre, minél nagyobb tömegű sót, lehet tenni szekrények tetejére, ágyak, bútorok alá stb.

8. Mozogjon, sportoljon minél többet tiszta levegőn, mert a mozgás minden gyógyszert pótol, de olyan gyógyszert még nem találtak fel, amely a mozgást pótolná!

9. Ha már belázasodott, akkor vegyen forró fürdőt, melyhez a kádban oldjon fel 3 kg bolti sót, és csak a szeme, szája legyen ki a vízből. Legyen annyit az ilyen forró sós vízben, amennyit csak kibír, utána gyorsan ágyba kell bújni, és folytatni az izzadást. Reggelre már el is felejteti, hogy beteg volt!