Hideg vagy meleg víz? Másképp hat, ha isszuk

A megivott testhőmérsékletű víz nyugtatja a bélmozgásokat, a hideg víz fokozza. A hirtelen megivott hideg víz erőteljesen növeli a bélmozgásokat, székletürítést eredményezve. Ilyen és hasonló érdekességeket olvashatunk abban a tanulmányban, amelyet Gilingerné dr. Pankotai Mária és dr. Varga Zsuzsa írt az ásványvizekről. Alább részleteket adunk közre belőle.

Az elfelejtett gyógyvizes ivókúra (2.)

Nagyanyáink még fürdőkre jártak, ha testi vagy lelki nyavalya kínozta őket. A híres gyógyfürdők ivókútjai mellett találkoztak egymással a gyógyulni vagy éppen regenerálódni vágyó emberek. Aztán a gyógyvizek áldásos hatása lassan feledésbe merült. Ideje, hogy ismét visszahozzuk az életünkbe, hisz Magyarország igen gazdag ásvány- és gyógyvizekben.

Az elfelejtett gyógyvizes ivókúra (1.)

A napokban gyógyfürdőben voltam és meleg vízben üldögélve szóba elegyedtem egy úrral. Gyógyulásának története meglepő volt. Gyomorpanaszai voltak, melyek sok hónapos gyógyszeres kezelés ellenére sem akartak elmúlni. Végül a kezelőorvosa egy keserűvíz fogyasztását javasolta neki, és láss csodát, pár hét ivókúra után panaszmentes lett. Eltelt több mint egy év, és azóta is egészséges.