A zöld tea rendszeres fogyasztása védi a húgyhólyag egészségét

A legújabb vizsgálatok szerint a zöld tea rendszeres fogyasztása erőteljes gyulladásgátló hatású a húgyhólyagban. Mint amerikai kutatók nyilvánosságra hozták, a zöld tea bizonyos alkotórészei laboratóriumi kísérletekben megvédték a húgyhólyag sejtjeit a károsodástól.

Wellness&Spa: a teljes körű fürdőszolgáltatás

Különleges vegyi összetételükből fakadóan a hazai gyógyvizek többféle betegség kiegészítő kezeléséhez, akár fürdő- vagy ivókúraként, akár inhalációs terápiaként sikerrel alkalmazhatók. A világon egyedülállóan változatos és gazdag gyógyvízkincs páratlan értéket képvisel.

Szemérmes férfiak veszélyben

A prosztata (dülmirigy) a szeméremcsont és a gerinc folytatását képző farkcsont között, a kismedencében elhelyezkedő, gesztenye nagyságú szerv. Normális esetben mirigyes tapintású, puha. Idősebb korban a prosztata tapintása ettől kissé eltér, mérete növekedhet.

A taoizmustól az 5 elemig (4.)

Az öt elemről szóló tanítás alapja az ősi kínai, taoista filozófia. A taoizmus az i. e. 604-ben, Honanban született bölcs, Lao Ce: Tao Te King c. könyve alapján jött létre. Maga a cím, a Tao Te King alig lefordítható, mert mind a három címet alkotó szó fogalmakból épült fel. A Tao szónak is több jelentése és magyarázata ismeretes. Többek között: út, az ég útja, törvény, alap, alapelv, szó, szellem, értelem, lét és élet. A Te szó leginkább erénynek fordítható, de erőt, hatalmat is jelent. A King klasszikus könyvet jelent, így a Tao Te King fordítható A legfőbb lényről és az erényről szóló könyvnek. Cikksorozatunk előző részeiben az ember hármas természetéről, a csi működéséről, az öt elem elméletéről szóltunk, most egyéb összefüggésekről olvashatnak.