Milyen az egészséges alvóhely?

Tanácsok az elektroszmogtól mentes, egészséges alvóhely kialakításához

A fekhelynél javasolt mágneses térerősség max. 20 nT. A képen jól látható, hogy a rádiós ébresztőóra által keltett elektroszmog már az extrém erősséget (500 nT) is meghaladja!– Lehetőség szerint fából készült ágyban aludjunk, amely nem tartalmaz fém alkatrészeket, és a matracban se legyenek fém rugók. Ezek a fémtárgyak külső forrás hatására antennaként viselkedhetnek.
– Szigorúan tilos az elektromos ágymelegítők használata! Ezeket legfeljebb az ágy előmelegítésére használjuk, de mielőtt lefekszünk, húzzuk ki a csatlakozót, és távolítsuk el az ágyból a melegítőt!
– Ágymozgató motorok is képesek igen magas elektroszmogot létrehozni. Szereljük ki őket!
– Ügyeljünk rá, hogy a fekhelyek környékén nem lehetnek elektromos vezetékek, hosszabbítók, elosztók. Sok esetben találtam már gyerekágyak alá hanyagul belökött vezetékeket, és ennek köszönhető igen magas, akár extrém erős elektromos tereket. Vegyük a fáradságot, és nézzünk be az ágy alá!
– Az ágy melletti éjjeli lámpa is komoly veszélyforrás lehet. Lehetőleg fából készült lámpát használjunk, és a vezetékén lévő kapcsoló a fázist szakítsa meg! Sok esetben nem mindegy, hogyan van bedugva a konnektorba.
– A fekhely 1,5-2 m-es körzetében ne legyenek elektromos készülékek, telefontöltők, rádiós ébresztőórák, tápegységek, vezeték nélküli telefonok.(A fekhelynél javasolt mágneses térerősség max. 20 nT. A képen jól látható, hogy a rádiós ébresztőóra által keltett elektroszmog már az extrém erősséget 500 nT is meghaladja!)
– Komoly veszélyforrások lehetnek a csecsemők ágyában használatos légzésfigyelők. Számtalan esetben mértem már 200 V/m feletti térerősséget, amit ezek a készülékek okoztak. Csecsemők fekhelyén a megengedhető elektromos térerősség 1 V/m! Ezekben az esetekben a problémát a hálózati táplálás okozza, nem maga a készülék, ha elemről vagy tölthető akkumulátorról működtetjük. Csak olyan légzésfigyelőt használjunk, amely megfelel ennek a feltételnek. Feltételezések szerint a magas elektroszmog – mint külső ritmizáló jel – kiváltó oka lehet a bölcsőhalálnak!
– Elektromos fűtőtesteket, elektromos padlófűtést soha ne alkalmazzunk fekhelyek közvetlen közelében!
– A fekhely melletti falakban lehetőleg ne legyenek elektromos vezetékek, konnektorok.
– Éjszakára áramtalanítsuk a szobában található elektromos vezetékeket, készülékeket.

A képen egy Ha odafigyelünk a fent leírtakra, sok káros hatástól óvhatjuk meg magunkat és szeretteinket. (A képen egy „felgerjesztett” válaszfalból áradó extrém erősségű elektromos tér mérése látható. A gyerekágyakban javasolt 1 V/m-es térerősség helyett itt 214 V/m olvasható le a kijelzőről.)

Az óvintézkedések ellenére is létrejöhet azonban extrém erős elektroszmog a hálószobában. Ez a különböző épületszerkezeti elemekből, a falban lévő elektromos hálózatokból, illetve vezetékekből származhat. Sok káros mágneses erőtér és sugárzás pedig éppen a lakáson kívülről kerül a hálószobákba.

Felismerésükhöz és forrásuk megtalálásához már hozzáértő szakember által elvégzett műszeres vizsgálatra van szükség!

Vajon egészséges itt aludni? Talán köze lehet a migrénes fejgörcsökhöz és az alvászavarokhoz?

Almásy Zsolt
radiesztéta, biotérenergetikai szakember
a Natura Biotérenergetikai Hálózat tagja

Radiesztézia, földsugárzás, elektroszmog mérés és védekezés
Telefon: +36 30 444-7441
Email: almasyzsolt@gmail.com
Weboldal: Földsugárzások, Elektroszmog