Hogyan védekezzünk az elektroszmog ellen? (1.)

Az elektroszmogról számtalan téves információ, hiedelem él és kering a köztudatban. Sokan félnek tőle, sokan pedig csak egyszerűen megvonják a vállukat és mosolyogva legyintenek egyet. Valójában mi is az elektroszmog, szükséges-e védekezni ellene, és ha igen, akkor mi a helyes módja a védelem kialakításának? És még egy nagyon fontos dolog kérdés: Mennyibe fog ez kerülni?

Jaj, a mikrohullámú sütő, a mobiltelefon, a számítógép, és isten mentsen meg a távvezetékektől, a transzformátorállomásoktól! Az emberek az elektroszmog szó hallatán általában ezekre a dolgokra gondolnak, de valóban veszélyt jelentenek-e az egészségünkre, és ha igen, mit is tehetünk ellene?Mikrosütő, az egyik legismertebb forrás

Használjunk elektroszmog elleni matricákat, vagy nyakba akasztható kártyákat? Esetleg vegyünk gyorsan néhány sólámpát a lakásba? Netalán vásároljunk elektroszmog ellen védő ágyneműt vagy alsónadrágot? Hordjunk elektroszmog ellen védő karkötőt? Használjunk földelő lapokat a számítógépnél? Fessük ki a szobát? Költsünk százezreket különféle térharmonizálókra vagy akár milliókat csodakészülékekre, amelyek rezgésükkel biotereket hoznak létre a lakásunkban, és egy csapásra minden bajtól megszabadítanak?

Van egy rossz hírem! Ha tájékozatlanok vagyunk, akkor valószínűleg sokan csak a pénzünktől fognak megszabadítani bennünket, és nem az elektroszmogtól! Ez is üzlet, és sokan próbálják az átlagemberek tudatlanságát kihasználva, a félelmükre alapozva eladni portékájukat, gyakran többet állítva az általuk forgalmazott termékről, mint amit az valóban tud.

Elöljáróban szögezzük le: ha valaki azt ígéri, hogy az ő terméke egy csapásra megszüntet mindenféle elektroszmogot és tökéletes védelmet ad, az nagy valószínűséggel nem mond igazat! Ez olyan, mint ha valaki olyan csodapirulákat árulna, ami minden betegséget meggyógyít (Na persze orvoshoz sem kell fordulni.), és még fiatalodik tőle az ember vagy tíz évet, csak úgy ráadásként. Persze gondolkozzunk el akkor is, ha valaki felméri a lakásunkat és megállapítja, hogy az lakhatatlan, de úgy egymillió forint körüli áron garantáltan megszüntet minden káros hatást. Találkoztam már másfél millióba kerülő térharmonizálóval is… Kár, hogy az én műszereim és az ott lakók sem érzékelték az állítólagos jótékony hatást, pedig az mérési jegyzőkönyvvel volt igazolva!

Az elektroszmog sajnos láthatatlan, érzékszerveink segítségével nem észlelhető jelenség, de ha látnánk, menekülnénk. (Itt látható erről a kisfilm.)

Mi is tehát az elektroszmog, és mit tehetünk ellene? Valóban veszélyben az egészségünk?

A környezetünkben jelen lévő elektromos eszközeink, berendezéseink, de a falakban futó elektromos vezetékek körül is különféle elektromos és mágneses erőterek, illetve elektromágneses sugárzások keletkeznek. Ez teljesen normális jelenség, azonban ezek a hatások gyakran olyan helyeken is jelen vannak, ahol azokra valójában semmi szükség nincsen. Ilyen például a hálószoba vagy a gyerekszoba, ahol a szervezetünk számára elengedhetetlenül fontos éjszakai regenerálódási és gyógyulási folyamatok zajlanak.Matrica a mobilon?

Gyakori elektroszmog források a fekhely közelében:

Falakban futó elektromos vezetékek, éjjeli lámpák, elosztók és hosszabbítók, rádiós ébresztőórák, telefontöltők, hálózatról működő árnyékolatlan légzésfigyelők.

Gyakori elektroszmog források az íróasztal körül:

Asztali lámpák, aktív hangfalak, elosztók. Hibás földelés esetén a számítógépek és laptopok.

A német épületbiológusok már több mint 20 éve foglalkoznak a lakókörnyezetben található különféle, egészségünkre káros jelenségek felkutatásával, beazonosításává és hátrányos hatások, illetve összefüggések kimutatásával. Ennek eredményeként született meg a Standard Épületbiológiai Méréstechnika és a jelenleg érvényben lévő, hálóhelyekre vonatkozó SBM 2008 mérési és kiértékelési irányelv.

Akit részletesen érdekel, itt olvashatja.

Tehát mit is tehetünk egészségünk megóvásának érdekében? Hogyan védekezzünk az elektroszmog ellen? Mit válasszon a piacon kapható lehetőségek közül? Mi működik és mi az, ami nem?

Vegyük sorra a teendőket és a lehetőségeket!

Először tisztázzuk, hogy az elektroszmog igen összetett jelenség és csodaszerek nincsenek ellene! Védekezni lehet, sőt bizonyos összetevőit meg is lehet szüntetni, le lehet árnyékolni, de ahhoz, hogy tudjuk, mit is kell tennünk, szükségünk van egy pontos és alapos diagnózisra, egy részletes műszeres vizsgálatra.

(Folytatjuk)

Almásy Zsolt
épületbiológia és radiesztézia
mérés és védekezés
www.radiesztezia.blogspot.com
Tanácsadás