A test saját hőjével enyhítik az ízületi fájdalmat

A testünk saját hőjét visszaverő kötszer új módszerként szolgálhat az ízületi fájdalmak kezelésében. A Fireactiv pólya olyan különleges biokerámia összetevőt tartalmaz, amely áramforrás nélkül biztosít mélyszöveti hőterápiát. Az eszköz a távoli infravörös sugárzást (far infrared radiation, FIR) hasznosítja, amely a sejtekben rezgéseket létrehozva termel hőt.

A test saját hőjével enyhítik az ízületi fájdalmatA módszer ízületi fájdalomra, sportsérülésekre, izommerevségre és ízületi gyulladásra is alkalmazható.

A rugalmas pólyát gyártó vállalat igazgatója, Simon Everingham, a véletlennek köszönhetően jött rá a technológiára. Három és fél évvel ezelőtt éppen Kínába utazott, amikor szörnyű nyakmerevség tört rá. Az egyik kínai munkatársa adott neki egy kötszert, és azt javasolta, hogy tegye fel.

„Eleinte szkeptikus voltam, de tíz percen belül éreztem, ahogyan átjárta a hő az egész területet, és a fájdalom csillapodott” – mesélte Everingham.

A pólyához használt szövet nagyon finomra őrölt biokerámia kristályokat tartalmaz, amelyek kompatibilisek az emberi testtel. Ez az anyag tükrözi vissza, és erősíti fel a test saját hőjét. A szövet rögzítők a bokára, a csuklóra, a térdre, a nyakra, a vállra és a könyökre is alkalmazhatók. A rögzítőket először legfeljebb napi négy, később pedig nyolc órán át lehet viselni. Terhesség alatt, valamint bőrallergiában, lázban, magas vérnyomásban szenvedő, illetve pacemakerrel rendelkező személyeknek az eszköz használata nem ajánlott.