Szent Hildegard 800 éves gyógymódja

Évente mintegy 600 000 amerikai hal meg szívbetegséggel kapcsolatos egészségügyi problémák miatt, mint amilyen például a szívinfarktus vagy a stroke. Ez nagyon sok áldozat, és ebből is látszik, hogy mennyire elterjedtek manapság a szívbetegségek. Van azonban egy 800 éves gyógymód szívbetegségben szenvedőknek – néhány hihetetlen eredménnyel.

Természetesen minden olyan módszernek, amely segít megelőzni vagy kezelni a szívbetegségeket, tartalmaznia kell a testmozgást és a helyes étrendet, de ez a 800 éves gyógymód is megér egy próbát.

Szent HildegardHildegard von Bingen, a 13. században élt apátnő találta ki ezt a receptet, amely segített neki, hogy 81 éves koráig élhessen. Akkoriban nem volt gyakori az ilyen magas életkor. A receptjét később orvosok is alkalmazták szívbetegségek kezelésére.

Hildegard úgy gondolta, hogy minden háztartásban használni kellene ezt az orvosságot, amelyről kimutatták, hogy segíthet azokon, akik különböző szívbetegségektől szenvednek, de használták ezt a gyógymódot remegésnél, szabálytalan, illetve szapora szívverésnél és mellkasi fájdalomnál is. A gyógymód akkor is hasznos, ha nincsen semmilyen szívbetegségünk, mert segít megelőzni ezeknek a kialakulását.

A „csodaszerhez” szükség lesz:

  • 10 csokor friss petrezselyemre
  • 4 csésze fehér- vagy vörösborra
  • 2 evőkanál borecetre
  • 30 dkg bio mézre

Csak tegyük a friss petrezselymet a borba, majd adjuk hozzá a borecetet. Forraljuk fel a keveréket, enyhe tűzön főzzük a forrástól számított 10 percig, majd adjuk hozzá a mézet. Miután kihűlt, töltsük egy alaposan kimosott, alkohollal kiöblített üvegbe. Zárjuk le jól, és már készen is van!

Naponta egy evőkanállal fogyasszunk belőle, nincs szükség többre! Lehet, hogy az üveg alján találunk majd egy kis üledéket, de ne aggódjunk, mert az nem káros.

(Angolból fordította: F. P.)