VagiCap hüvelyszárazság ellen

Zselatinkapszula segít menopauzában a hüvelyszárazság leküzdésében. A kapszula helyileg hat, enyhíti a közösülés fájdalmát, a tesztelők körében harmadával nőtt a szexuális kielégülés aránya. A napi egyszer alkalmazandó hormonkezelés jelentősen javítja a menopauzán átesett nők szexuális életét. A VagiCap kapszula még nincs kereskedelmi forgalomban.

VagiCap hüvelyszárazság ellenA naponta egyszer alkalmazandó hormonkezelés számottevően javítja a menopauzán átesett nők szexuális életét. A VagiCap kapszula – mely jelenleg még nincs kereskedelmi forgalomban – azokat a hölgyeket célozza, akik a változókori hormonváltozások miatt hüvelyszárazságtól szenvednek, így a közösülés fájdalmas számukra.

Az új kezelési módszer egy lágyzselatin kapszula felhelyezését jelenti, ahonnan helyileg csillapítja a kellemetlen tüneteket. Az ösztrogénpótlás ezen formája lényegesen kevesebb mellékhatással jár, mint a hagyományos hormonterápia.

A klinikai teszt eredményeit Dr. Sheryl Kingsberg mutatta be az International Society of Women’s Sexual Health szervezet éves konferenciáján, a texas-i Austinban.

„A menopauza kapcsán általában a hőhullámokat szokás emlegetni, ám más életminőséget rontó panaszokkal is jár, úgymint az ösztrogénhiány miatti hüvelyszárazsággal. Csak az Egyesült Államokban nagyjából 30 millió nő szenved ettől” – magyarázta a szakértő, aki azt is elmondta, hogy a VagiCap használatát biztosan mindenki egyszerűnek fogja tartani. A tesztfázisban résztvevő önkéntesek 63 százaléka nyilatkozott úgy, hogy javult a szexuális élete a kapszulának köszönhetően.

A VagiCap tesztelése 2014 szeptemberében kezdődött, 4, 10, illetve 25 mikrogrammos dózisokkal.

A találmányt azután jelentették be, hogy egy nemrégiben készült kutatás eredményei napvilágot láttak, amely szerint a nők jelentős része több mint hét éven át tapasztalja a menopauzával járó kellemetlenségeket.