Miért fontos a napszemüveg?

Talán nem is sejtjük, hogy mennyire fontos a napszemüveg viselése. Ne divatból, hanem a szemünk védelme érdekében hordjunk megfelelő minőségű és UV-szűrős napszemüveget! Igaz, hogy egy jó napszemüveg nem olcsó. A divatüzletekben, butiksoron vásárolható termékeken feltüntetik, hogy védenek a káros sugárzástól, de ezek minősége nehezen ellenőrizhető.

Vásároljunk megbízható forrásból! Sokat hangoztatják ezt az optikusok, de a vásárlók gyakran úgy vélik, hogy csak a saját malmukra kívánják hajtani a vizet, hiszen megfelelő kampány esetén inkább az ő kínálatukból válogatunk majd. Nos, ez is igaz, de tény, hogy a szemvizsgálatok során sokszor találnak olyan károsodásokat, amelyek oka egy-egy rossz szemüveg, vagy napszemüveg.

Olcsóbb lesz, mint a gyógyszerekAz egyik kockázat, hogy az olcsó termékek torzítanak, ami hosszú távon igen károsan hat, a másik pedig az említett probléma, hogy a napszemüveg nem rendelkezik a megfelelő és hirdetett védelemmel. Ilyen esetben sokszorosan megfizetjük az olcsó termék árát, ha romlik a szemünk: különböző gyógyszerekre, szemcseppekre és szemüvegre, vagy szemműtétekre kell költenünk, a károsodás pedig nemigen fordítható vissza.

Nem szükséges több tízezer forintért vásárolnunk: járjunk utána, hogy melyek a megbízható márkák, és sok helyen találunk akciókat, vagy akár kuponos oldalakon is kifoghatunk kedvezményeket. Állítólag a különbség nem olyan nagy az 5-10 ezer forint körüli és a több tízezres termékek között.

Az optikusok, szemorvosok arra is felhívják a figyelmet, hogy ne csak autóban viseljünk napszemüveget, hanem lehetőleg minden esetben, amikor erősebb napsugárzásnak vagyunk kitéve a szabadban.