Illatos tértisztítás

Amikor belépünk egy lakásba, egy szobába, azonnal megragad minket annak a hangulata. Akaratlanul is hat ránk, befolyásolja érzéseinket. Ha ez az érzés pozitív, szívesen térünk vissza, de ha negatív, akkor, ha tehetjük, később inkább elkerüljük, nem térünk vissza oda.

Tudatosan tehetünk azért, hogy otthonunk, környezetünk barátságosabb legyen. Sokszor az ott ragadt negatív energiák okozzák a furcsa, kellemetlen érzést, amely ránk is átragad. A jó hír az, hogy tudunk tenni ez ellen.

Amikor feltétlenül ajánlott tértisztítást végrehajtani:

  • költözéskor, az előző lakó energiának semlegesítése céljából
  • betegség után, hogy felfrissítsük, pozitív energiákkal töltsük fel lakásunkat
  • családi tragédia után
  • ha fáradtnak, energiahiányosnak érezzük magunkat, és sok akadály merül fel az életünkben
  • bármikor, amikor friss, tápláló energiával szeretnénk feltölteni otthonunkat

Az első lépés mindig a felesleges tárgyak kidobása, a kinőtt ruhák elajándékozása (szeretetszolgálat) legyen, olyan tárgyaké, amelyekhez rossz emlékek fűznek. Adjuk tovább ezeket olyannak, akinek ez örömet szerez, vagy egyszerűen dobjuk ki. Mindenképpen alapos szanálással és rendrakással kezdjünk az „akciót”! Ne halogassunk, ne pakolgassunk olyasmit, amit nem használtunk az elmúlt egy évben. Ezeket a holmikat a jövőben sem fogjuk használni, nyugodtan váljuk meg tőlük. Felszabadító érzés lesz belépni a kitakarított, frissen szellőztetett „új” otthonunka. Fizikailag is könnyebbséget fogunk érezni, mivel a régi tárgyak megrekedt energiái nem nehezítik tovább a levegőt.

Szagos, illatos tértisztítás

A tértisztítás egyik ősi módja, ha a szobát fokhagymával hintjük körbe éjszakára, reggel pedig összeszedjük a darabokat és elégetjük. Egy másik hatékony módszer a padló sóval való felhintése. Erről a módszerről a régi kultúrákban is úgy tartották, hogy a só magába szívja a negatív erőket, tehát tisztít.

Jó módszer az is, ha a kitakarított, kiszellőztetett szobából „kifüstöljük” a negatív energiákat. A szoba közepére állítsunk egy tibeti füstölőt (vastagabb, és jellegzetesebb illata van, mint az indiainak), hagyjuk el a szobát, és csak akkor térjünk vissza, ha a füstölő már leégett.

Sokat segít a fehér gyertya is. A keresztény vallásból ismert „tisztítótűz” jelképeként az otthonunkat is nyugodtan felfrissíthetjük vele.

Ha kedveljük az illóolajokat, akkor a rózsa- és a mentaolaj az, amely semlegesíti a negatív energiákat, a fréziaolaj pedig segít megtartani a kellemes hangulatot.

Melyik olaj miben segít?

Néhány példa arra, hogyan hívhatjuk segítségül az aromaterápiát a negatív energiák ellen:
Rózsaolaj: a légkörben fennálló lelki feszültség, álmatlanság esetén megnyugvást hoz, kiegyensúlyozottságot eredményez. Cseppentsünk 2-3 cseppet az aromalámpába.
Mentaolaj: a lélekre gyakorolt pozitív hatásain kívül a menta kiválóan alkalmas a kártevők távoltartására is.
Levendulaolaj: nyugtató hatású, segít ideges, feszült állapotban, elalvási zavarok esetén.
Citromolaj: levegőfrissítőként aromalámpába, légkondicionáló berendezésbe juttatva, kiváló fertőtlenítő, emellett kedvezően befolyásolja a szellemi tevékenységet is.

A drágakövek közül az ametisztet használhatjuk tértisztításra. A negatív energiájú szobába (pl. elhunyt szobájába) ametisztet kell elhelyezni a szoba közepére, majd a szobát zárjuk be egy hétre vagy akár egy hónapra. Ezután az ametisztet kihozhatjuk a szobából, és azt fogjuk tapasztalni, hogy a kő elveszítette a színét! Ássuk el a földbe – akár 3 hónapig is ott tarthatjuk –, hogy meg tudjon tisztulni a negatív energiáktól.

Segítségül hívhatjuk természetesen a feng shui elemeit is. Ma már számos kézikönyv és tanácsadó áll rendelkezésünkre, hogy a tértisztítás témakörében segítséget nyújtsanak.

(Forrás: Fittség.hu)