Győzzük le az őszi fáradtságot!

Az ősz beköszöntével sokan tapasztalják az őszi fáradtság jeleit: állandó álmosság, levertség, kedvetlenség, karikás szemek. Nem is csoda, hiszen szinte az egyik napról a másikra nem ér minket elég napfény, fúj a szél, hideg van és sötét. Tippjeinkkel segítünk a „téli üzemmódra” való átállásban.

Hallgassunk zenét

Az egyik legrosszabb dolog az őszben a reggeli felkelés. Míg nyáron már hat órakor világos van, ősszel és télen sajnos koromsötétben kell megfőznünk a reggeli kávét. Bár nehéz, de vegyünk erőt magunkon és kapcsoljuk be a rádiót. A zene feldob, elfelejteti a rossz gondolatokat és még a hajnali készülődés is örömtelivé válik.Hogyan győzzük le a levertséget, fáradtságot

Levegőzzünk

Bár a csípős őszi napokon a legkevésbé vágyunk órákig tartó sétára, mégis meg kell tennünk az egészségünkért. Nyáron nagyon sokat vagyunk a szabadban, élvezzük a napsütést és a friss levegőt, amit szervezetünk is meghálál. Ősszel viszont inkább a szobában vagyunk, ami ugyancsak lehangoltsághoz és fáradékonysághoz vezet. Naponta legalább negyed órát töltsünk a szabadban, lélegezzük be a friss levegőt és mozogjunk.

Sport, sport, sport

Hihetetlen, de a rendszeres mozgás, sportolás mindenre megoldás, még az őszi fáradtság ellen is. Egyrészt azért, mert mozgás hatására boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetben, másrészt pedig azért, mert javul a vérkeringésünk és kevésbé fogunk fázni. Próbáljuk meg beiktatni az életünkbe a napi negyedórás mozgást, sokkal jobban fogjuk érezni magunkat tőle.

Figyeljünk az étkezésre

Ahogy hűl a levegő, egyre inkább kívánjuk a nehezebb ételeket. Ezzel nincs is semmi baj, de azért arra mindig figyeljünk, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt is fogyasszunk. A magok, a tejtermékek és a teljes kiőrlésű ételek fitté és energikusabbá varázsolnak minket, a fűszerek pedig javítják az anyagcserét.

Öltözzünk színesen

Próbáljuk meg az őszben is megtalálni azokat a ruhadarabokat, amelyek boldogsággal töltenek el minket. Válasszunk sok színes ruhát, harisnyát, amelyekre öröm ránézni és vidámságot csempésznek a szürkeségbe. A sok szürke és fekete ruha csak lehangoló, itt az ideje a színeknek.

(Forrás: eat-the-world.com, németből fordította: Sophie)