Pocakot növesztő egyetemisták

A brit egyetemisták több mint kétharmada közel 6 kg-ot szedett fel az első szemeszterben. A felmérésből az is kiderült, hogy a diákok 67 százaléka az egyetem megkezdése után néhány hónapon belül meghízik, átlagosan 4,9 kilogrammot. A kutatók szerint ennek a nagymértékű hízásnak a fő oka a stressz, az alkoholfogyasztás és az egészségtelen táplálkozás.

Pocakot növesztő egyetemistákA friss kutatás szerint a brit hallgatók több mint kétharmada közel hat kilogrammot szedett fel az első szemeszterben. A felmérésből az is kiderült, hogy a diákok 67 százaléka az egyetem megkezdése után néhány hónapon belül meghízik, mégpedig átlagosan 4,9 kilogrammot. A kilók felcsusszanásával párhuzamosan azonban gyorsan fogy a zsebpénzük. A kutatás azt mutatta, hogy a hallgatók az első szemeszterben 97,58 fontot (38 000 Ft) költenek el ételre és italra hetente.

A Slimming World szervezet tavaly készült kutatásából az derült ki, hogy a brit hallgatók egyetemi éveik végére 6-30 kilogrammot híznak. A kutatók szerint ennek a nagymértékű hízásnak a fő okai a stressz, az alkoholfogyasztás és az egészségtelen táplálkozás.

A felmérésben részt vevő hallgatók több mint a fele arról számolt be, hogy hetente legalább háromszor fogyaszt alkoholt, három százalékuk pedig a hét minden napján iszik. A megkérdezettek kétharmada saját étkezési szokásait „meglehetősen egészségtelennek” értékelte, húsz százalék szerint pedig egyenesen „rendkívül egészségtelen”.

A diákok saját bevallásuk szerint rengeteg félkész ételt és gyorséttermi ételt esznek. A válaszadók fele beismerte, hogy hetente öt nap fogyaszt ilyen fajta ételt.

A felmérést készítő VoucherCodesPro.co.uk alapító vezérigazgatója, Nick Swan, arra figyelmezteti az egyetemistákat, hogy legyenek körültekintőbbek a pénzükkel és az egészségükkel.

„Az rendben van, hogy az egyetem megkezdése után belemerülnek az egyetemista életbe, az viszont már kevésbé jó, amikor kiderül, hogy majdnem hat kilót híztak, és hogy a hízás már az egészségi állapotukat is befolyásolja” – foglalta össze az eredményeket a szakértő.