Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Pocakos kispapák

A kismamák igazán tudják, mekkora kihívást jelenthet az alakjuk visszanyerése a szülés után. Most viszont kiderült, hogy a párjuknak sem árt odafigyelni a derékbőségükre. Az első gyermekes apukák testtömegindexe átlagosan 2,6 százalékkal nő, ez kb. 2 kilogrammos súlygyarapodásnak felel meg – állítják a szakemberek. Ők eszik meg a gyerekek után a maradékot…

Pocakos kispapákA kutatók 10 000 férfit kísértek figyelemmel két évtizeden keresztül, mégpedig tinédzser koruktól kezdve a harmincas éveik elejéig. Úgy találták, hogy akik közülük családot alapítattak, lényegesen nagyobb eséllyel híztak az első gyermek születését követő esztendőben.

A gyermektelenek ezzel szemben még fogytak is egy keveset.

Az American Journal of Men’s Health című szakfolyóiratban megjelent eredmények alapján az apák súlygyarapodása már egészségügyi problémákat okozhat.

„Minél többet híznak és minél magasabb a BMI-jük, annál nagyobb náluk a szívbetegség, a cukorbetegség, illetve a rák kialakulásának kockázata” – fogalmazott a kutatást vezető Dr. Craig Garfield, a chicagói Northwestern University munkatársa.

A szakértők nem vizsgálták a testsúly és a szülői lét pontos összefüggését, ám Dr. Garfield szerint az életmód megváltozása valószínűleg szerepet játszik a dologban.

„Új feladatokban kell helytállni, így nincs idő ugyanannyi testmozgásra. A család válik a legfontosabbá” – taglalta a kutató, hozzátéve, hogy általában az apukák eszik meg a gyerekek után a maradékot.